Şimdi Ara

Suriye'de ne yapacağız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merak ediyorum. Hedeflerimizi gerceklestirdik ve harekati sonlandirdik diyelim.

    1)Bu Suriye Milli Ordusu kim? Esad'ın vatan haini olarak gördüğü Özgür Suriye Ordusuna ne oldu? Bana ismini bir nedenle değiştirmişler gibi geliyor.

    2)Bu bölgelere Suriyelileri yerleştirdikten sonra, bu Suriye Milli Ordusunun durumu ne olacak? Şehri bu orduya mi teslim edeceğiz? Ettik diyelim.

    3) Esad bu orduyu tanimayacak ve bu bölgeyi almak için gelecek. Gelince de bu ordudan kolayca bu bölgeleri alacağını düşünüyorum. Biz Esad'a karsi bu bölgede devamli asker mi bulunduracağiz? Bunu yapar isek Amerika'nın yaptığı ameleliği onlarin yerine üstlenmekten başka ne yapmis olacagiz? Amerika'nin istedigi Rusya yanlisi Esad'ın olmadığı bir bölge oluşturmak değil miydi zaten?

    4) Bölgede asker bulundurmayip, Esad'ın Suriye Milli ordusundan bölgeyi almasina izin mi vereceğiz? Eğer böyleyse Esad bizim tekrar kardeşimiz mi oldu? Neden Esad'la birlikte hareket etmiyoruz? Esad ülkesinde Ypg, Daeş gibi örgütlerin kurduğu bir özerk bölgeyi kabul mu ediyor? Yoksa Suriye Milli Ordusu Esad'la anlasti. Bu yüzden ismini mi değiştirdi? Bölgeyi temizleyip aldıktan sonra Esad'ın ordusuna geri mi dönecekler?

    Sonuç olarak bu operasyondan sonra Amerika'nın ameleliğini mi yapacağız yoksa Esad'a kusura bakma kandırıldık deyip tekrar kardeş mi olacağız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 15 Ekim 2019; 1:49:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ya sen de öyle bir yazmışsın ki.
    Oraya girdiğimizde sanki hiç çıkışımız yok gibi
    ----------
    Yani çözümü olmayan
    Matematiğin çortladı bir şeymiş gibi alğıladım
  • valla onu bunu bilmem ama helal olsun ABD'ye... yüzbinlerce IŞID ve ailesini iyi kitledi Türkiye'ye.. bunları kendi ülkeleri bile kabul etmiyor vatandaşlığını iptal etmiş, bakımı ve sorumluluğu bize girdi..

    diğer taraftan pkk/ypg/pyd (her ne *** ise) bir şey olacağını sanmıyorum.. onlar ABD'nin kanatları altında.. göstermelik boş kamplar bombalanır, mevziler tünenller imha edilir.. Türkiye terörü yok etmek istiyorsa; başta ülkeden sonra ABD'yi suriyeden çıkarmak zorunda
  • Ne olacağı belli 10 seneden aşşağı oradan çıkamayız girdiğimiz kısımdan bu kesin oraya yatırım yapılacak özel asker yetiştirilecek oradaki hapishanelere bütçeden para ayırılacak vs vs vs.

    Terör komple bitecekse ben bulgur yemeye razıyım ama gerçek şu ki türkiye ırak suriye bu 3 devlet kendileri devlet olarak birleşmezse bu coğrafyada terör imkansız bitmez bitmez bitmez pembe rüya görmeyelim araya nifak tohumu atıyor amerika ab rusya biz ve diğer ülkelerde hemen hop atlıyor fitnelere kanıyor buda terörün sürmesine neden oluyor.
  • Yüksek ihtimal;



    • Bir tampon bölge (buffer zone) yaratılacak.

    • Bu bölgeye altyapı - üstyapı yatırımları TR'nin müteahhitleri ile birlikte AB/DünyaBankası/UN gibi fonlardan yararlanılarak yapılacak

    • Aşama aşama misafir olan suriyeliler oraya yerleştirilecek. Yeniden yaşam kazanacak ortam.

    • Güvenliği de ortak güç ile yapılacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHCEK93

    Ya sen de öyle bir yazmışsın ki.
    Oraya girdiğimizde sanki hiç çıkışımız yok gibi
    ----------
    Yani çözümü olmayan
    Matematiğin çortladı bir şeymiş gibi alğıladım
    Ne bileyim,operasyon düzenleyip milletimize veriyorlar gazı. Tüm ülkenin desteğini istiyorlar. Bir yol haritaları var mı bilmiyoruz. Bizim için en mantıklı yol bence, Esad'ın bu bölgedeki PYD varlığından rahatsız olmaması nedeniyle Esad buraları almadan önce girip terör örgütlerini yok etmek ve daha sonra alın şimdi ne yapıyorsanız yapın demektir. Tabi bu örgütler yok mu edilir, geri mi çekilir bilmiyorum. Öyle bir durumdayız ki ben işin içinden çıkamadım. Umuyorum ki kibirden ve Amerika buyruğundan kurtulup Esad'la anlaşmışlardır da şu operasyondan sonra Suriye yükünden kurtuluruz.
  • Cevap basit: Suriyeliler için TOKİ evleri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.