Şimdi Ara

Joker, ikinci haftasında da gişede rakip tanımadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Joker, ikinci haftasında da gişede rakip tanımadı



    Ünlü oyuncu Joaquin Phoenix'in başrolünde yer aldığı Joker solo filmi, ikinci haftasında da gişede rakip tanımadı. İlk haftasında olduğu gibi yine beklentilerin çok üzerinde bir performans göstermeyi başaran Joker, geride bıraktığımız hafta sonunda dünya genelinde toplam 178 milyon dolar hasılat elde etti ve büyük bir farkla gişeyi lider kapattı. Joker'in toplam hasılatı ise sadece 10 gün içerisinde tam 544 milyon dolara ulaştı.



    Deadline tarafından yayınlanan verilere göre Joker, ikinci hafta sonunda Kuzey Amerika'da toplam 55 milyon dolarlık hasılat yapmış. Filmin 10 günlük toplam hasılatı böylece 192 milyon dolara ulaştı. Joker hem hafta içi günlerinde hem de hafta sonunda tıpkı ilk haftasında olduğu gibi yine tahminlerin çok üzerinde bir performans göstermeyi başarmış.



    Joker'in dünya genelindeki performansı da yine epey etkileyici. İkinci hafta sonunda Kuzey Amerika dışındaki bölgelerde toplam 123 milyon dolar hasılat elde edilmiş. 10 günlük toplam hasılat ise 351 milyon dolara ulaştı. Joker, dünyanın en büyük ikinci sinema pazarı olan Çin'de vizyona girmedi ancak buna rağmen dünya genelinde gerçekten de inanılmaz bir performans gösteriyor.



    Joker, ikinci haftasında da gişede rakip tanımadı



    Yapımcı stüdyo Warner Bros, Joker filmini sadece 60 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlamıştı. Filmin aslında gişede bu kadar büyük bir ilgiyle karşılanacağını Warner Bros bile tahmin etmiyordu. Joker'in şimdi gişe macerası sonunda 800 milyon doları rahatlıkla geride bırakması bekleniyor. Ancak bu müthiş ikinci hafta performansının ardından şu anda 1 milyar dolar bile olasılıklar dahilinde görünüyor diyebiliriz.



    Will Smith'li Gemini Man gişede çakıldı



    Will Smith'in başrolünde yer aldığı Gemini Man filmi gişede bekleneni veremedi. Gemini Man ilk hafta sonunda Kuzey Amerika bölgesinde sadece 20 milyon dolar hasılat yaparak hem Joker'in (55m) hem de Addams Family'nin (30m) gerisinde kaldı. Gemini Man'in yaklaşık 140 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlandığı belirtiliyor. Dünya geneli rakamlarda büyük bir sürpriz olmadığı sürece yapımcı stüdyo Paramount Pictures, Gemini Man için harcadığı paranın karşılığını alamayacak gibi görünüyor.




    Kaynak:https://deadline.com/2019/10/joker-gemini-man-will-smith-global-international-box-office-1202758995/



  • Joker filmi benim için : Harika oyunculuk, ortalama hikaye diyebilirim.

  • Oyunculuk kalitesi çok yüksek fakat konu tahmin edilebilir. İyi film fakat abartıldığı kadar değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne jokermiş arkadaş, ne diye pohpohlayıp duruyorlar bu filmi

  • Gemini Man'in çakılması gayet normal. Hem teknoloji vaat edeceksin hem de gittiğin salonda olmayacak ne bekliyordunuz ki?

  • Abartıldığı kadar iyi bir film.

  • İyi film. Gerisi boş laf. Abartıldığı kadar sözü cok geniş bir söz kime göre neye göre kim ne kadar abarttıyor :) filme geri donecek olursak sahneler cok güzel. Karanlık gotham nasıl çekilir izlesinler ogrensinler oyle renkleri iki ton siyah yapmakla (bkz: batman v superman) karanlık film olmuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoloji sitelerinin sinema haberleri yapmasını hele de bunu süper kahraman filmleri ile sınırlamasını bir türlü anlamıyorum. Belki kitle ilgi gösteriyor diye haklılandirilabilir ama yapılan haberler de ortada; sadece hasılat rekorlar gibi kofti haberler. Sanki izleyici içerikle hiç ilgilenmiyor gibi görünen sığ bir yaklaşım. Filmi beğenen veya beğenmeyen izleyicinin hasılatla ne ilgisi olabilir?



    Bana kalırsa siz bu sinema türüne, yaptığınız bu aslında sadece yatırımcıyı ve sinema sektöründen para kazananları ilgilendiren haberlerle, herkesten fazla zarar veriyorsunuz.

  • Basrolün oyunculuguna diyecek laf yok ama bir joker filmi degil. Bir delinin sıka sıka ilerlemesi resmen. Filme joker denilmemesi gerekiyordu. Bizim cizgifilmlerden ve dark knighttan bildigimiz joker zeki delilerdendi bu bildiginiz düz deli.

  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    Sadece süper kahraman haberleri yapmıyoruz. Günümüzün en popüler türü olduğu için biraz daha fazla öne çıkıyor orası doğru. Ancak son bir iki hafta içerisinde yaptığımız sinema ve dizi haberlerine baktım Gemini Man, Star Trek: Picard, Rick and Morty, Müfettiş Gadget filmi, 6 Underground, The King's Man, Uncharted uyarlaması, Rambo, Ad Astra, Yüzüklerin Efendisi, Seinfeld, Ford v. Ferrari, Battlestar Galactica gibi farklı konularda birçok haber gördüm. Süper kahraman filmleriyle sınırlandırmıyoruz.

    Hasılat haberleri sizin ilginizi çekmiyor olabilir ama bunlar aslında sinema sektörünün geleceğini belirleyen şeyler. Bugün neredeyse her ay bir süper kahraman filminin vizyona girmesinin nedeni gişede en çok bunların gelir elde ediyor olmasından kaynaklanıyor. "İzleyici içerikle ilgilenmiyor gibi sığ bir yaklaşım" demişsiniz ancak tam aksine bu haberlerde aslında insanların en çok hangi içeriklerle ilgilendiğini görüyoruz.

  • Birisi şu Batman-Joker-Robin filmlerinin izlenme sırasını yazabilir mi?

  • Okadar abartmaya gerek yok daha iyisi olabilirdi diyor insan yorum sizin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LKLC kullanıcısına yanıt
    Bu platformda çıkan sinema/dizi haberleri dizi/filmin içeriğine ilişkin sanatsal eleştiriler haricinde her konuda yazılıyor. Sadece süper kahraman demek yanlış evet bilim kurgu ve fantastik demek istisnalarla birlikte kapsayıcı olacaktır. Anlıyorum bunlar teknoloji ile ilgili insanların ilgi alanına girdiği için burada kendine ortam buluyor ve tıklandığı için de yazılmaya devam ediyor.

    Ben zaten tam da bu nedenle eleştiriyorum. Oyunculuk, yapım, kurgu, senaryo, yönetmenlik, sanat yönetmenliği vesaire gibi sinema ve televizyona ait konuların hiçbirisi ele alınmıyor sadece box office rakamları ve bazı hangi oyuncuların oynadığı gibi dedikodular. İçerik dediğim filmin içeriği, filmin yorumu. Kimi zaman kaç adet izlendiği bile ele alınmıyor bu yazıda olduğu gibi. Hasılat yazılmış sadece. Bu izleyici neden ilgilendirir? Belki şöyle bir cevap verilir; bu rakam ne kadar beğenildiğini gösterir denir en fazla ki bunun filmin kalitesi ile ilgili çoğu zaman yanlış bilgi verdiğini de biliyoruz. Konsept olarak yanlış bir seçim. Yabancı sitelere öykünme var sadece ama burada da işin kalitesi fark ediyor. Orada da yazıları okumuyorum ama burada okuyunca haberleri yapanların sinema ile gerçekten hiç alakası olmayan insanlar olduğunu açıkça görüyorum.

    Neyse kendi kendime gevezelik yapıyorum.Her şeyi bilsek burada yazmazdık.

  • Nolan Serisi dışında bir izlenme serisi yok .Eski Batman Filmleri de aynı şekilde bu Film de Düz çizgi roman filmi değil .Scorsese nin Taxi driver yada Raging bull gibi bir film çizgi roman filmi olarak değerlendirmek tam olarak olmaz.

  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    Çoluk çocuğun eline düşünce böyle oluyor diye uzun zamandır yazmak istiyordum. Sanırım şimdi tam zamanı.

  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    Sinema haberi gibi değil de popüler kültür haberi gibi düşünmek lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.