Şimdi Ara

Ford S-Max, Galaxy, Seat Alhambra Kullanıcısı Yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ford S-Max,Galaxy ya da Seat Alhambra tarzı mpv'ler hakkında bilginiz var mı? Bildiğiniz üzere bu tarz araçlar ülkemizde çok az bulunmakta. Ben de aracımı sattıktan sonra mpv düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 4 kişi iseniz S-Max yeter, arka 6-7. koltuğu yatırırsanız 700 lt bagaj olur ki devasa bir hacim, arkaya iki çocuk koltuğu ve ortaya bir yetişkin rahat oturur. Galaxy ve S-MAx temelde aynı araçtır . Mondeo üzerine yapılmış iki ayrı MPV dir. S-MAx daha sportif ve büyük station gibi değerlendirilebilir,Galaxy ise biraz daha minübüs varidir. Galaxy ön kısımdan itibaren tavan arkaya doğru alçalmaz o nedenle S- maxten özellikle arka kısımda oldukça yüksektir. Ancak ön ve orta koltuklar iki araçta aynıdır. Temel fark galaxy de 6-7. koltuk ileri geri hareket ettirilerek 7 kişilik konumda daha fazla bagaj hacmi elde edebilrsiniz, ve 6-7 koltuk diz mesafesi b sınıfı bir aracın arka koltuk diz mesafesinden fazladır. S-max de orta koltuklar öne çekilmeden 6-7 koltuğa oturulması pek mümkün değildir. koltuk mesafesine kadar yüklemede her iki aracın bagaj hacmi aynı iken, tavana kadar yükleme yaparsanız galaxy ciddi fazla hacim sunar.Bu araçları düşük km de bulmak zordur çünkü alan kullanır, ben s-max i 100 bin km de alıp 170 binde sattım, galaxy yi 68 binde alıp 131 binde 2 hafta önce sattım. Şu an kullandığım S-Max i ise 3 ay önce 21.500 km de aldım. Şu an 27 bin km ye geldi. Benim kullandığım s-MAx manuel, galaxy otomatik idi, her ikisi de 140 hp motorluydu, parça sorunu hiç yaşamadım, gerçi zaten rutin bakım dışında S-Max de 130 binde debriyaj baskı balatası, ön diskler ve termostat, galaxy de ise 115 binde ön disk değişimi harici birşey gerekmedi. Özel olarak merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin, benim ilk aklıma gelen bunlar.
    Ben 2002 yılında Scenic 1 ile MPV grubunu tanıdım, sonra scenic 2 kullandım, sonra S-MAX, Galaxyy ve şu anda yeni S-Max kullanıyorum, gerçek aile aracı MPV dir, gerisi hikaye. Ancak günümüzde SUV ların yükselmesi nedeniyle yakında MPV bulamayacak gibiyiz. Ford da s-max ve galaxy'de bu kasa bittikten sonra yerine SUV koyacağını duyurmuştu.
  • Bilgim yok ama üçü de güzel araçlar.
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Bence de;) Maalesef kullanıcısına ulaşmak baya zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 S-MAX, 2012 galaxy kullandım şu an 2016 S-Max kullanıyorum, Kısaca gerçek 7 koltuk olsun derseniz Galaxy veya Alhambra olmalı, özellikle yeni kasa S-Max'in maalesef iç hacmi daralmış, Galxy den sonra bana C-Max gibi geldi.
  • illa 7 koltuklu büyük araç arıyorsanız ve bütçeniz çok yüksek değilse fiat freemont suv öneririm.
  • Daha önce 2009 Ford Focus C Max kullandım. Ardından sıfır Focus 3 aldım. Ardından 1 yıla yakın Passat B8 kullanılandım. Hala C Max i sattığıma bok gibi pişmanım. O araçtaki konforu yol tutuşu donanımı sürüş keyfi ni Focus 3 de bulamadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 2002 yılında Scenic 1 ile MPV grubunu tanıdım, sonra scenic 2 kullandım, sonra S-MAX, Galaxyy ve şu anda yeni S-Max kullanıyorum, gerçek aile aracı MPV dir, gerisi hikaye. Ancak günümüzde SUV ların yükselmesi nedeniyle yakında MPV bulamayacak gibiyiz. Ford da s-max ve galaxy'de bu kasa bittikten sonra yerine SUV koyacağını duyurmuştu.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Bu konuda baya deneyimlisiniz. Bana 7 kişilik araç lazım değil. 2 çocuk eşim ve ben 4 kişiyiz. Gezmeyi seven bir aileyiz. Bagajı büyük ferah bir araç istiyorum. O nedenle mpv düşünüyorum. Gerçek büyük suvlara gücüm yetmez hocam, zaten hiçbiri de mpv rahatlığını veremez bence. S-max ile Galaxy'yi kıyaslarsanız farkları nedir? Kronik sorunları var mı? Şanzıman motor dayanıklı mı? İlanlara bakıyorum km hep yüksek. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt
    4 kişi iseniz S-Max yeter, arka 6-7. koltuğu yatırırsanız 700 lt bagaj olur ki devasa bir hacim, arkaya iki çocuk koltuğu ve ortaya bir yetişkin rahat oturur. Galaxy ve S-MAx temelde aynı araçtır . Mondeo üzerine yapılmış iki ayrı MPV dir. S-MAx daha sportif ve büyük station gibi değerlendirilebilir,Galaxy ise biraz daha minübüs varidir. Galaxy ön kısımdan itibaren tavan arkaya doğru alçalmaz o nedenle S- maxten özellikle arka kısımda oldukça yüksektir. Ancak ön ve orta koltuklar iki araçta aynıdır. Temel fark galaxy de 6-7. koltuk ileri geri hareket ettirilerek 7 kişilik konumda daha fazla bagaj hacmi elde edebilrsiniz, ve 6-7 koltuk diz mesafesi b sınıfı bir aracın arka koltuk diz mesafesinden fazladır. S-max de orta koltuklar öne çekilmeden 6-7 koltuğa oturulması pek mümkün değildir. koltuk mesafesine kadar yüklemede her iki aracın bagaj hacmi aynı iken, tavana kadar yükleme yaparsanız galaxy ciddi fazla hacim sunar.Bu araçları düşük km de bulmak zordur çünkü alan kullanır, ben s-max i 100 bin km de alıp 170 binde sattım, galaxy yi 68 binde alıp 131 binde 2 hafta önce sattım. Şu an kullandığım S-Max i ise 3 ay önce 21.500 km de aldım. Şu an 27 bin km ye geldi. Benim kullandığım s-MAx manuel, galaxy otomatik idi, her ikisi de 140 hp motorluydu, parça sorunu hiç yaşamadım, gerçi zaten rutin bakım dışında S-Max de 130 binde debriyaj baskı balatası, ön diskler ve termostat, galaxy de ise 115 binde ön disk değişimi harici birşey gerekmedi. Özel olarak merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin, benim ilk aklıma gelen bunlar.




  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. İlanlara bakıyorum. Şu an için kararım otomatik bir S-Max yönünde. Model olarak 2007-2010 ya da 2011-2012 donanım, problemsizlik vb açıdan farkeder mi? Kendimi az zorlarsam 2012-2013 alabilirim. Niyetim ise rahatça bir 2008-2010 arası almak. Sizce hangisi mantıklı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt
    Donanım yıllara göre değişebilir, ama titanium x paket olması tercih sebebidir, 2012 yılı şanzıman açısından geçiş yılıdır, hem aisin 6 ileri tam otomatik, hem powershift 6 ileri çift kavramalıları bulunabilir, sorunsuzluk açısından tam otomatik daha iyidir diye düşünüyorum, powershift ile sınavım yeni başlıyor çünkü. Yeni aracım powershift, Tam otomatik ile 3.5 yıl boyunca hiç bir sorun yaşamadım. bu araçlar dayanıklı araclar, oyle 150 binde falan sorun çıkartmalarını beklememek lazım, tabi kullanım şekli de önemli, hor kullanılmış her araç herhangi bir km de sorun çıkartabilir. Benim 2007 model manuel s-max 170 binde sattığımda 3. vites tam gaz yaptığında esp yi devreye sokacak kadar şaha kalkıyordu. normal bakım dışında sadece termostat bozuldu, baskı balata zaten sarf ürünü gibi düşünülmesi gereken bir olay, 130 hp lik versiyon bakma onlar çok yakıyor, 140 hp versiyonların motoru 2.0 c5 ve o dönemin 5 grubu peugeotlarında kullanılmış kendini ispatlamış bir motor, kronik sorunu yok. 163 bg versiyonlar kağıt üzerinde az yakıyor gibi göründe de pratikte muhtemelen hemen hemen aynı yakıyordur, çünkü beni 180 hp lik s max, sattığım galaxy ile aynı yakıyor, manuel s max,im ise yaklaşık 0.5 litre daha az yakıyordu.




  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, tam otomatik titanyum x paket hedefim o zaman, temiz kullanılmış 2008 2009 fark etmez
    Tekrardan çok teşekkür ederim,çok yardımcı oldunuz bu araçlarda bilgi çok az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Ben de birkaç aydır s-max bakıyorum, ancak ilana düşenler ya çok yaşlı ve yüksek kilometreli ya da ederinin üzerinde yüksek fiyatlı. Sizin bu kadar düşük kilometrede s-max bulabilmeniz büyük şans ve beceri. Sitede bir tane 2016 galaxy var avis çıkması 175 civarı bırakıyorlardı, ama galaxy de otobüs gibi, s-max daha derli toplu. Bir de manuel olan s-max 1.6 mıydı, 1,6 ise çekişte yakıtta bir problem yaşadınız mı? Ben de şimdiden teşekkür ederim.
  • condorcondor C kullanıcısına yanıt
    2007 de 1.6 dizel S-MAX zaten yoktu, ÖTV arttıktan sonra bir ara geldi ama çok satılmadı diye biliyorum, benim arac titanyum 2.0 140 hp 320 nm torklu olan verisyondu. Ben son aldığım aracı biraz tesadüfler sonucu aldım, alırken de iyi bir bedel ödedim. Ancak bu km de araç zaten bir daha hayal idi. o nedenle fazladan verdiğim para gözüme batmadı. Bu araçlar için inanın istenen paralar çok değil, sıfır tenekelere bineceğime 200binde galaxy veya S-MAX e binmeyi tercih ederim. Tabi bu bir tercih meselesi, Ben 2012 galaxyi 105 bin tl ye sattım ki bence bunun çok üzerinde edecek bir araçtı, ama herşeyin bir gideri var ve evde araç fazlalığı olduğu için çok da uğraşmak istemedim. Sizin dediğiniz galaxy ye bende çok baktim ama 2012 model 130 binde araç satıp 100 binde araç almak mantıklı gelmedi şahsen.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Şimdi favorilerde sizin galaxynin eski ilanini gördüm, 115 lik ilan. Aralik ayina kadar benim de aracimi satip 7 kisilik bir arac almam lazim. smax, galaxy, grand picasso, sorento 2.2 arasinda gidip geliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • condorcondor C kullanıcısına yanıt
    gerçekten 7 kişilik ihtiyacınız varsa Galaxy bakın derim, S-Max 7 kşi konusunda grand picassodan farklı değildir.
  • Abimde S-Max 2.0TDCI otomatik var. Ben de çok kullandım. Araç çok çok konforlu.

    İçine oturduğun zaman ön cam 1 metre ilerde, tavan yüksek, çok ferah ve geniş hissettiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kir-pi

    gerçekten 7 kişilik ihtiyacınız varsa Galaxy bakın derim, S-Max 7 kşi konusunda grand picassodan farklı değildir.
    s-max ile galaxy arasındaki tek fark 7 koltuklu kullanımda s-max bagaj hacmi olarak çok bir şey sunamazken galaxy devasa bagaj sunmaya devam eder.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.