Şimdi Ara

Hollanda vize reddi kepazeligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hollanda'ya 2 haftalığına tatil için ben ve eşim vize başvurusunda bulunduk. Tüm evrakları eksiksiz teslim ettik. Daha önce 3 adet schengen vizem var. Eşimin daha önce avrupada oturma izni vardı. Geçmişte 10 defa schengen vizesi almış.

    Red için 2 tane komedi gerekçe sunmuşlar. 1. Maddi kaynağımızın bize ait olduğu belli değilmiş ayrıca bakiye yetersizmiş. 2. Kalcağımız yer belli değilmiş.

    1. Maaşlı bordrolu çalışan bir insanım. Bordroları çalıştığım şirketin imza sirküleriyle kaşe imzalı teslim ettim. Aynı şekilde Banka hesap hareketlerini kaşe imzalı ve mühürlü ve bankanın imza sirküleriyle beraber sunduk. Daha ne yapacaktık çok merak ediyorum bankanın tapusunu mu almalıydım?
    Bakiyeyi belirtmek istemiyorum görgüsüzlük olmasın ama gayet yüklü bir meblağ idi. 100 milyon euro bakiye şartı var da bizim mi haberimiz yok?

    2. Kalcağımız yeri booking comdan ayarlayıp gelen mailden çıktısını verdik. Otelin tapusunu mu gösterelim ne yapalım?

    Tabi bunların hepsinin bahane olduğunu düşünüyorum. Keyfi olarak reddettiler. Belki siyasi sebep de olabilir. Uçak biletlerimiz yandı verdiğimiz vize başvuru paraları da cabası. İtiraz için mail attık 4 hafta süresi var ancak bir sonuç çıkcağını zannetmiyorum. Zaten bilet yanmış oluyor.

    Biz mağdur olduk. Bu ülkeye gitmek isteyen arkadaşların bilgisi olsun. Siz bu rezilliği yaşamayın.

    Şimdi burdan Hollanda Konsolosluguna seslenmek lazım, eğer Türk vatandaşlarını turist olarak istemiyorsanız baştan söyleyin bizi uğraştırmayın. Biz de ona göre tercihimizi belirleriz. Dünyada 200 tane ülke var. Gidecek yer bol







  • bankada gösterdiğin para aktif bir hesaptaki aktif bir para mı? yoksa atıyorum 20 bin tl bi defada giriş yapıp mı gösterdediniz?
  • Geçmiş olsun. Sinir bozucu bir durum.
    1. madde ile ilgili olarak;
    -Vize başvurusu yaptığınız şirkette veya konsoloslukta belgeleriniz karışmış, kaybolmuş olabilir.
    -İşyeriyle ilgili oda sicil kaydı, Ticaret Sicil Gazetesi, Faaliyet Belgesi veya Vergi Levhası eksik-hatalı olabilir.
    -Maaş bordronuzda yazan meblağ ile hesabınızdaki para arasında büyük tutarsızlık olabilir.
    -Gösterdiğiniz hesap çok aktif olmayan bir hesap olabilir. Sırf vize başvurusu için yüklü miktar para yatırıp çekenlerin başvurusu reddedilebiliyor.
    -Banka imza sirkülerinde hesap evraklarınızı imzalayan çalışanın imzası eksik olabilir. (düşük bir ihtimal)
    -Çalıştığınız yerde 6 aydan kısa süre önce işe başlamış olabilirsiniz.

    2. Madde ile ilgili olarak;
    -Otel rezervasyonu seyahat tarihlerini tam kapsamıyor olabilir. 1 günlük boşluk bile redde sebep olabiliyor. Ben bir geceyi trende yolculuk ederek geçireceğim diyemiyorsunuz. Kalacağınız bütün gecelere ait rezervasyon olması gerekiyor. Bu yüzden reddedilen çok başvuru var.
    -Otel rezervasyonu kısa süreli ise iptal olmuş olabilir.




  • Geçmiş olsun, şu varmıydı bu yokmuydu gibi açıklamalara sorgulara bence gerek yok cünkü daha önce avrupa oturumuna sahip birine bike vize vermediklerine göre, evraklarınızı bile incelememiş olabilirler.
    Yapıyorlar.
    Ben öğrenciyken başvuru yapmıştım hemde çalışıyordum, ingiltere, "hem öğrencisiniz hemde çalışıyorsunuz, bu uygulanabilir gelmedi" diye ret almıştım!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.