Şimdi Ara

HP 15-DB1001NT / DB1000NT - ATHLON 300U + 8GB + 256GB NVMe SSD + FULL HD (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
18
Favori
14.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar fn tuşuna basmadan F tuşlarını kullanmak istiyorum, eski laptobumda fn tuşunu aktif/deaktif seçeneği vardı kolayca hallediyordum fakat bir çok kombinasyon denedim fonksiyon tuşunu devredışı bırakamadım. becerebilen oldu mu ?

    düzenleme: bios seçeneklerinde fan always on seçeneğinin altından devredışı bırakılıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqhuan -- 20 Aralık 2019; 10:13:1 >
  • harunkmc H kullanıcısına yanıt
    Hocam 8 gb hangi model ram ekledim ve frekans nedir bende emin olamadım 8 mi 4 mü ekleyeyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamayın ama bu doğru bir bilgi değil, Lityum iyon pille çalışan bütün elektronik aletler smart battery özelliğine sahip mesela belli bir dolum boşaltım sayısı vardır ve belli bir elektrik akımına maruz kaldıgında pil hücreleri ölmeye başlar. En sağlıklısı şarjı doldugunda şarjdan çıkarıp %!5 civarına geldiğinde tekrar şarja takıp doldurmak, ve kesinlikle cihazı geceden şarja takıp sabaha kadar bekletmeyin.
  • royalclass18 R kullanıcısına yanıt
    1001nt: 4×4 gb ramli
    1000nt: 4gb rame sahip.
    Tek slota 8 diğerine 4 koyunca bildiğim kadarıyla yine 4×4 gibi çalışıyor. Yanlış biliyor olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ürünün 1001nt(8gb ramli) olanı kalmamış. Bunun yerine 4gb ramlisini(1000nt) alıp ikinci slota 2666mhzlik ram taksak aynı şey olacak sonuçta. Bu linkteki ramlerhttps://www.epey.com/bellek-ram/karsilastir/156958-393893/kingston-valueram-kvr26s19s6-4_crucial-basics-ct4g4sfs8266/
    Olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 8 GB olana Windows 10 64 bit yükledim.internetebaglanmak istediğimde ne kablulu ne de kablosuz bağlantı kurabiliyorum. Kablosuz bağlantı hiç gözükmüyor acaba nerede eksik bir işlem yapmış olabilirim. Normalde formatta kablosuz ve kablolu bağlantı da başka bilgisayarda hiç problem yaşamadım.yardimci olmak mümkün müdür.selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13ATMACA -- 21 Aralık 2019; 22:26:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 13ATMACA

    Merhaba 8 GB olana Windows 10 64 bit yükledim.internetebaglanmak istediğimde ne kablulu ne de kablosuz bağlantı kurabiliyorum. Kablosuz bağlantı hiç gözükmüyor acaba nerede eksik bir işlem yapmış olabilirim. Normalde formatta kablosuz ve kablolu bağlantı da başka bilgisayarda hiç problem yaşamadım.yardimci olmak mümkün müdür.selamlar
    hocam driver sorunu var. modem 5 metre ilerde wifi tek çubuk çekiyordu. modeme yakın durun.
  • royalclass18 R kullanıcısına yanıt
    Ben 8 eklemiştim 12 gb sorunsuz stabil çalıştı kingston 2400 mhz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel fiyat: 2249 lira 8GB olan, 2099 4GB olan.
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-15-db1001nt-6hy22ea-athlon-300u-8gb-256ssd-2gb-ekran-karti-P378391186
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-15-db1000nt-6hw42ea-amd-athlon-300u-4gb-256ssd-2gb-ekran-karti-P378388313

    Alıp kullanan arkadaşlardan yorum rica ediyorum. Alınır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 14 Ocak 2020; 18:33:14 >




  • 8 GB modelini HP geri iade kampanyası ile almayı düşünüyorum. Sizce nasıldır bu fiyat bandında daha iyi bi cihaz var mi ? Araştırmalarım bu fiyata alınabilecek en iyisi gibi gösteriyor bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar
    4 gb modelini aldım ancak sizce görüntüde bir sıkıntı yok mu?
    Sizde Görüntü full hd çözünürlükte akıcı bir parklaklıkta mı açılıyor?
    1920*1080 hd çözünürlüğü dahili ekran kartı vega 3 le yapılabiliyor. Bunu değiştiremiyorum bios ayalarından dahiliyi devre dışı bırakamadım çünkü öyle bir seçenek veya ayar göremedim.
    Aygıt yöneticisinden vega 3 (dahili kartı) devre dışı bırakıp radeon 530 (harici kartı) etkinleştirdiğimde masaüstü ekranı 1 microsoft bağlaştırıcı diye açılıyor. Bu seferde çözünürlük çok daha bulanık oluyor.
    Metin boyutunuda %125 önerilen yaptım yinede soft bir ekran var. Parlak çözünürlüğü yüksek bir ekran yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34İSTANBUL58

    8 GB modelini HP geri iade kampanyası ile almayı düşünüyorum. Sizce nasıldır bu fiyat bandında daha iyi bi cihaz var mi ? Araştırmalarım bu fiyata alınabilecek en iyisi gibi gösteriyor bana
    Uygun fiyatı nedeniyle benim de çok ilgimi çekmişti. Fiyat/performans'ta 5 yıldızlık gibi duruyordu. Ama bir SATA portuna HDD eklenememesi yüzünden vazgeçtim.

    Üstünde kurulu işletim sistemi yok, bu sorun değil. Windows 10 kurulumunu 50 liraya bile halledebiliyorsunuz artık. Korsan yazılım da değil yani. Aktifleşen orijinal lisanslarla.

    AMD Athlon 300U, Intel Core i5 7200U'ya yakın seviyede bir işlemci. Aynı şekilde, ekran kartı AMD Radeon 530 da NVidia'nın Geforce MX110'una yakın... HP'nin i5 7200U'lu ve MX110'lu laptopları (Windows 10 yüklenmiş halde), bu modelden 1200 lira daha pahalıya satılıyor, üstelik 8 GB değil de 4 GB bellekle... 4 GB DDR4 bellek fiyatı 140-150 lira iken, HP firması kendi yüklediği Windows 10'u (150 RAM farkı + 1200 satış fiyatı farkı) 1350 liradan veriyor gibi bir durum var ortada. Oysa 50 liraya bile halledildiğinden bahsetmiştim.

    Monitör SVA... IPS, TN gibi monitör tiplerinin hiçbirisi "her yönden mükemmel" olmayıp, farklı ihtiyaçlara göre üretilirler. TN tip oyunculara göredir, IPS tip ise fotoğraf-grafik tasarımcılara göredir... VA bu ikisinin faydalarını birleştirmek için türetilse de sonuç istendiği gibi olmamıştır. VA yerine SVA denir genelde. SVA'lar tepki süresi bakımından çok zayıftır, IPS'den bile zayıftır.

    256GB NVMe SSD olması çok iyi. HP'nin bahsettiğim 1200 lira daha pahalı olan Intel & Nvidia'lı laptoplarında (bazılarında) M2 SATA slotu var. M2 SATA ile M2 NVMe arasındaki hız farkı malum. NVMe tur bindiriyor.

    Ama SSD'lerin bir ömrü var. SSD'lerin TBW değerleri sınırlı. SSD'ler mantıken sadece Windows 10 ve programlar içindir, daha hızlı çalışsınlar diyedir. SSD'ler fazla kurcalanmaya, oynanmaya, mesela üstüne 25 GB'lık bir film dosyası yazılıp silinip, sonra aynı boyutlarda başka bir film yazılması silinmesi, onu kopyalayıp sonra sileyim gibi işlere falan gelmez. O yüzden HDD'ler hala lazım.

    "Harici disk kullanılabilir" denilmiş. Disklerin harici kutuda taşınması çok doğru değil. O kutuların çoğu basit üretim. İç sabitlemeleri epey sıkıntılı. Çoğu kutunun içinde disk ya az biraz sallanıyor ya da ucundan kutuya temas ediyor, halbuki laptopun içindeki özel kızağında sabit ve korunaklı şekilde duruyor. Harici HDD'ye bütün film arşivini atan birisi, zamanla binbir çeşit sıkıntı yaşayabilir.

    Bu laptopta optik sürücü de yok. Optik sürücüyü çıkartıp, yerine HDD takarım diye bir seçenek de yok.

    [edit: fiyat farkı kısmı düzeltildi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 29 Ocak 2020; 17:10:36 >




  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben cihazı almış bulunuyorum bende bi kaç deneyimimi paylaşayım.

    Ben bu cihazı donanımı göz önüne alındığında rakiplerine göre uygun fiyatını göz önünde bulundurarak aldım. Dediğiniz gibi işlemcisi i5 7200u yakın ve Ryzen 3200u ile gpu frekansı harici neredeyse aynı işlemci. Gpu frekansının düşük olması harici gpu sayesinde pek önemsenecek bir durum değil. Ram durumu olarak ilk önce 8 gb versiyonunu aldım ancak daha sonra 4 gb versiyonunu alıp yanına 8 gb ram eklemenin daha ekonomik olacağına karar verdim ve iptal edip 4 gb versiyonunu aldım. 8 gb versiyonunun fiyatına 12 gb RAM'a sahip olmuş oldum. Bence bu şekilde yapmak daha mantıklı çünkü gpunun kullanması sebebi ile 8 gb versiyonunda 5,9 gb kullanılabilir rame sahip olmuş oluyorsunuz. 5,9 gb bazı işlemlerde yetersiz kalabilir. 4 gb versiyonu ve yanına 8 gb ram alırsanız daha ekonomik olarak 12 gb rame sahip olursunuz zira takılması gayet basit zaten ramin

    Ekran konusunda SVA panel, yanyana incelemelerim sonucunda TN panele göre renkleri daha doygun gösteriyor ancak İPS bir panele yaklaşabilmiş bile değil onu belirtmek isterim. Tepki süreleri hakkında bir bilgim yok ancak zaten ben oyun için kullandığım masaüstü bilgisayarımın yanına aldığım için bir sorun yaşamış değilim. Ayrıca bu fiyat bandında full hd panel sunması gayet makul kılıyor bu ekranı.

    Oyun demişken oyun odaklı bi laptop değil tabiki ancak Radeon 530 grafik birimi temel bir kaç oyunla orta ayarlarda başa çıkabiliyor. Oyunlar hakkında bir kaç oyunun videosunu bu laptop ile çektim ve Youtube'a yükledim. Youtube'da laptopun modeli ile aratırsanız bulabilirsiniz.

    Optik sürücü ve Harddisk bulunmuyor cihazda. Aslında bu benim için bir artı denilebilir. Ben bu cihazı sadece tarayıcı,
    film ve bi kaç temel oyun ve uygulama için kullanacağım mantığıyla alırsanız. Harddisk ve Optik sürücünün olmamasının sağladığı hafiflik sizin için daha mantıklı olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34İSTANBUL58

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben cihazı almış bulunuyorum bende bi kaç deneyimimi paylaşayım.

    Ben bu cihazı donanımı göz önüne alındığında rakiplerine göre uygun fiyatını göz önünde bulundurarak aldım. Dediğiniz gibi işlemcisi i5 7200u yakın ve Ryzen 3200u ile gpu frekansı harici neredeyse aynı işlemci. Gpu frekansının düşük olması harici gpu sayesinde pek önemsenecek bir durum değil. Ram durumu olarak ilk önce 8 gb versiyonunu aldım ancak daha sonra 4 gb versiyonunu alıp yanına 8 gb ram eklemenin daha ekonomik olacağına karar verdim ve iptal edip 4 gb versiyonunu aldım. 8 gb versiyonunun fiyatına 12 gb RAM'a sahip olmuş oldum. Bence bu şekilde yapmak daha mantıklı çünkü gpunun kullanması sebebi ile 8 gb versiyonunda 5,9 gb kullanılabilir rame sahip olmuş oluyorsunuz. 5,9 gb bazı işlemlerde yetersiz kalabilir. 4 gb versiyonu ve yanına 8 gb ram alırsanız daha ekonomik olarak 12 gb rame sahip olursunuz zira takılması gayet basit zaten ramin

    Ekran konusunda SVA panel, yanyana incelemelerim sonucunda TN panele göre renkleri daha doygun gösteriyor ancak İPS bir panele yaklaşabilmiş bile değil onu belirtmek isterim. Tepki süreleri hakkında bir bilgim yok ancak zaten ben oyun için kullandığım masaüstü bilgisayarımın yanına aldığım için bir sorun yaşamış değilim. Ayrıca bu fiyat bandında full hd panel sunması gayet makul kılıyor bu ekranı.

    Oyun demişken oyun odaklı bi laptop değil tabiki ancak Radeon 530 grafik birimi temel bir kaç oyunla orta ayarlarda başa çıkabiliyor. Oyunlar hakkında bir kaç oyunun videosunu bu laptop ile çektim ve Youtube'a yükledim. Youtube'da laptopun modeli ile aratırsanız bulabilirsiniz.

    Optik sürücü ve Harddisk bulunmuyor cihazda. Aslında bu benim için bir artı denilebilir. Ben bu cihazı sadece tarayıcı,
    film ve bi kaç temel oyun ve uygulama için kullanacağım mantığıyla alırsanız. Harddisk ve Optik sürücünün olmamasının sağladığı hafiflik sizin için daha mantıklı olabilir.
    Selamlar. Bende 4 GB ramli 1000NT modelini satın aldım. Buradaki konu ve yorumlar karar vermede çok faydalı oldu. İndirimler, iade kampanyası ve puanlarla 1600 civarına baya bi uyguna geldi.

    Detaylı inceleyemedim daha cihazı. Kurulum yaptım. Henüz 4 GB ram ile kullanıyorum.

    Bahsettiğiniz gibi bende ilk başta 8 GB ram olan modeli almayı düşünüyordum ama, 4 GB ramli modele 8 GB daha ram takviyesi yapmak daha mantıklı ve daha ucuza geldi. Ancak sorun şu ki; ben hangi 8 GB ram'i almalıyım? Bilmiyorum, takıldım kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CiiixXx C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun cihazınız. İçinde bulunan ram 2666mhz CL19 değerinde ancak sanırım donanım sebebi ile 2400mhz'de çalışıyor ram. 2400 mhz alsanızda bir sorun yaratacağını düşünmüyorum ama ben yinede çok fiyat farkı olmadığından 2666mhz aldım. Marka konusunda sonuçta cihazda çok yoğun ve ağır işlemler istesekte yapamayacağımızdan ötürü çok önemsemeyip piyasada bulabildiğim en uygun 2666mhz CL19 8gb rami aldım. Şuan sıkıntısız dual channel olarak çalışıyorlar.
  • Bu laptopu kullanan arkadaşlar ilk mesajdaki sürücüler linkinden bios güncellemesini indirebilir. Benim laptop üzerinde F14 sürümü ile geldi. Sitedeki sürüm F15. Bu güncelleme ile son sürüm Windowsla daha efektif çalışıyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @34İSTANBUL58 Teşekkür ederim, sizin de hayırlı olsun cihazınız. Sistem 2400'e kadar destekliyor sanırım. Ama dediğiniz gibi fiyat farkı yok ve uyumlu olması açısından 2666 CL19 bakıyorum bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarınız hayırlı olsun.

    Dediğiniz gibi, bu AMD ekran kartı bellekten biraz fazla besleniyor. Ekran kartı çok açgözlü olmasaydı, normalde 8 GB bellek ile Windows 10'u ofis-ev kullanımında verimli kullanırsınız.

    Ben birkaç yılda bir yeni laptop almaktansa, eski laptopu gittiği yere kadar zorlamayı, upgrade-terfi yapmayı seviyorum. Core i3 yerine aynı nesil Core i7 takıyorum, SSD ekliyorum, RAM yükseltiyorum, böyle laptop kurcalamak zevkli oluyor. Bu konuyu açan üye de güzel kurcalamış, iç resimleri koymuş.

    HP'nin binbir çeşit modeli var gibi gözüküyor ama incelendiğinde çoğunun aynı donanım tabanlı olduğu görülüyor. Freedos olanını, SSD içermeyenini, 4 GB olanını alıp kendiniz terfi yaparsanız, en ekonomik yol oluyor. Çünkü aynı donanım üstüne Win10 yüklenmiş, SSD takılmış, 8-12 GB'a yükseltilmiş olanları epey pahalıya satılıyor. Satıcı firmalar terfiyi yaparken, taktıkları ek parçalardan en az 100-200 lira fazlasını da cukkalıyor. Böylece, hiç bilmeyenleri kazıklamış oluyorlar. İçine taktıkları SSD'yi en ucuz, en kalitesiz SSD'den tercih ediyorlar genelde.

    Bildiğim kadarıyla HP laptoplarda terfiye izin veriyor, kendiniz RAM ve M2 SSD eklerseniz de garantisi yanmıyor. Bir sürü HP satıcısı da terfi yaparak laptop satıyor. HP'nin orijinal olarak üretmediği terfili laptoplar piyasada dolaşıyor.

    Bu başlıktaki laptop ise HP'nin orijinal ürünü. HP'nin sitesinde bahsi geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 30 Ocak 2020; 17:54:8 >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.