Şimdi Ara

Kanser hastaları için ''İlaç Değerlendirme'' programı başlatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Hollanda'da bulunan çeşitli araştırma kurumlarından bir grup araştırmacı; ''İlaç Değerlendirme'' protokolü adı verdikleri yeni bir klinik girişimde bulundu. Yeni girişimin esasını, kanser hastalarına onkolojik ilaçların verilmesi oluşturuyor ancak verilen kanser ilaçları hastaların kanser türüne yönelik ilaçlar değil.



    Nature dergisinde yayımlanan araştırma yazısında ekip; protokolü nasl yürüttüklerini ve protokolün amacını açıkladı.



    Kanser hastalarını tedavi eden hekimlerin de bildiği üzere bir kanser türü için geliştirilen ilaç başka kanser türleri üzerinde de etkili olabiliyor ancak hangi ilaçların hangi kanser türüne etkili olabileceğiyle ilgili bir tahmin sistemi veya algoritmik bir veri sistemi ne yazık ki mevcut değil.



    Ampirik tedavi denemeleri sürüyor





    Yeni araştırma sürecinde de araştırmacılar, bu soruna çare bulmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.



    Araştırmacıların geliştireceği yeni protokol sayesinde, bütün tedavi yöntemlerini denemiş ve kanseri yenmekte başarısız olmuş hastalara, yeni tedavi yöntemlerini deneme açısından yeni seçenekler sunulabilecek gibi görünüyor.



    Araştırmanın gidişatına göre ilk denemelerin sonuçları oldukça umut vadedici. Alternatif tedavi verilen kanser hastalarının 3'te 1'inde iyileşme görülmekle birlikte kalan 3'te 2'lik kısmının remisyona girdiği belirtiliyor.



    Kanser ilaçları





    Kanser tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu spesifik DNA türüne karşı etki gösteriyor yani tümörlü dokulardaki mutasyona uğramış DNA dizilerini hedef alıyor.



    ''İlaç Değerlendirme'' programında çalışan hekimler de tedavi yöntemini belirlemek için benzer tipteki mutasyonlara etkili olan ilacı tedavi için seçiyor. Örnek olarak HER2 adlı molekülün aşırı üretilmesine neden olan mutasyonları hedef alan ve meme kanserinin tedavisinde kullanılan birçok ilaç geliştirilmiş durumda bulunuyor. İlaç programında bulunan bir kanser hastası da eğer HER2 adlı molekülü fazla üretiyorsa, benzer ilaçların kullanılmasından fayda görebilir.



    İlaç programında bulunan araştırmacılar, ölmek üzere olan kanser hastalarını onaylanmış ilaç listelerinin dışındaki ilaçlar ile tedavi etmeye çalışan hekimler için oldukça az bilginin mevcut olduğunu belirtiyor. Araştırmacılar bu sebeple yeni programın diğer hekimler tarafından da kullanabilecek veriler oluşturacağını düşünüyor.



    Eğer bir hasta alternatif olarak kullanılan bir ilaç türünden iyi sonuçlar alırsa yeni ilaç veri tabanına ekleniyor, böylece ilaçlar hakkında geniş bir veri yelpazesi oluşturulmaya çalışılıyor.



    Ayrıca Bkz.Kuşlara hafızasal bilgiler öğretildi



    Araştırmacılar protokolün uluslararası nitelik kazanmasını ve diğer ülkelerde yer alan benzer programlar bağlantısıyla protokolü genişletmeyi hedefletiyor.  Veri tabanına daha fazla veri girildikçe onkologların alternatif ilaçlar hakkında daha mantıklı kararlar vereceği düşünülüyor.




  • ellerine sağlık, yenelim artık şu illeti. kurtulalım bu beladan inşallah

  • kanser dna dizinimi bozulma hastalığıdır.
    ve bunun ilaçı dna dizimleme anlamuyla şu an için mümkün değildir.
    var olan 2 tür tedavi sistematik zehirleme yollu ile tedavi
    veya yapının vücut tarafından düşman olarak algılanmasını sağlayan 2 tedavi var
    ama 2. siz hala daha geliştirme çabaları sürmektedir.

    belki quantum süper pozisyonlama ile yani dna dizinlerini değiştirmek 10 yıl içinde mümkün olabilir gibi ! ama şu an ki uygulamaların çoğu ışın tedavisi ve toksit ilaç uygulaması gibi !

  • Şu an gen dizilimi düzenlemesini yapabiliyorlar, yani mümkün. Quantum süper pozisyonlama ile yapmaya çalışmak demek tornabide ile yere 5cm genişliğinde kazık çakmaya çalışmak demek. Gen dizilimi virüslerin yardımı ile yapılıyor zaten.

  • raxetul kullanıcısına yanıt
    ağızı olan konuşuyor !

    gen dizinimi 2+3=5 mantığı ile deform ola ola evet bir şeyler yapıyorlar.

    yakında 3 sıralı DNA dizinlerine bağlı yeni hastalıklara yeni isimler bulunur.
  • Kesinlikle katılıyorum.

    3+5 ile yapmıyorlar:https://www.donanimhaber.com/crispr-ile-serviks-kanseri-tedavi-edildi--114905

    3 sıralı DNA?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 14 Ekim 2019; 13:35:9 >
  • raxetul kullanıcısına yanıt
    yok savunma reseptörler vs. vs. hikaye onlar hikaye !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.