Şimdi Ara

Samsung Galaxy Fold iFixit skoru: 10 üzerinden 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung’un yaklaşık altı ay önce inceleme uzmanlarına gönderdiği ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold, facia gibi günler geçirmiş, daha doğrusu geçiremeyip anında arızalar ortaya çıkarmıştı. Buna yönelik telefonu geri toplayan ve iFixit gibi kanalların incelemelerini geri çekmelerini talep eden Samsung, telefonu “tamir ettikten” sonra tekrar piyasaya sürüyor. iFixit ekibi de tabii ki cihazı daha dayanıklı hâle getirmek için neler yapıldığına bir göz atmış.



    Değişikliklerden büyük bir tanesi ve iFixit ekibinin bir zırh gibi tanımladığı metal tabaka, ekranın arka tarafına yerleştirilerek sağlamlığı artırmayı hedefliyor. Bu tabaka cihazın ekranını, gövdeden ayrılsa bile bütün halde tutabilecek kadar iyi yapıştırılmış ve sağlam. 





    Telefonun önceki versiyonunda ekranının bozulmasına sebebiyet veren ufak tefek toz gibi kırıntı gibi materyallerin menteşe arasından girmesi sorununa da ekstra bantlar ve yapışkan yüzeyler kullanılarak çözümler bulunmuş. Bunun yanında, cihazın ekranla kasa arasında tam katlandığı bölgede açık kalan alana ise plastik bir koruyucu yerleştirilerek boşul en aza indirilmiş.



    Yine son modelde herkesin ekran koruyucu sanıp sökmeye çalıştığı “Gelişmiş Polimer Koruyucu Tabaka,” ekranın çalışmasında çok daha kritik bir rol oynadığı için artık sökülebilir bir şekilde yer almıyor. Kenarlarda yer alan plastik çerçeveler, bu koruyucu tabakayı da altına alıyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone 11 ve Apple Watch Series 5’in Türkiye fiyatı açıklandı



    Bu geliştirmeler uygulansa da Samsung’un katlanabilir akıllı telefonun tamir edilebilirlik skoru değişmeyerek 10 üzerinden 2 şeklinde kaldı.








  • Ben de katlanan cihazları çok destekliyordum, diğer arkadaşlara geri kafalı diyordum ama artık anlıyorum ki bu teknoloji ne kadar güzel gözüksede şuan için biraz erken. Surface Duo gibi cihazlar şuan ki ekran teknolojileri ile çok daha iyi iş çıkarabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A2BAFC2B -- 9 Ekim 2019; 16:54:38 >
  • Biraz daha tarafsız bir yazı olsa daha iyi olurdu, bir ara baktın galiba yine Ekrem'in haberi dedim ama yanılmışım, hoş kafa yine aynı kafa o konuda şüphem yok.

    Telefonda eksik görülen kısımlar düzeltilmiş ama diğer arkadaşın dediği gibi bu teknolojinin daha bir fırın ekmek yemesi lazım...

  • Bu puan telefonun "tamir edilebilirlik" puanı, telefonun dayanıklılığı veya sızdırmazlığıyla alakası yok. Yanlış yorumlar olmasın diye belirtmek istedin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendileri katlanan telefonlar için erken olduğunu söylediler...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne güzel işte garantiden direkt yenisini verirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung bir şekilde başlangıç yaptı. Uğraşa uğraşa iyi bir noktaya gelecektir.
  • 2 puan bence büyük başarı fold için. Normalde -10 olması gerekir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.