Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği Hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • /**
    #Uygun bölüm olmadığından Asp/Asp.net bölümü altında paylaşılmıştır.
    */

    Merhaba.

    Google kullanarak profesyonel derecede olmasa da Html,Css,Js,Jquery,C#,Mssql ve Python biliyorum.Kodlama yaparken eksiklerimin farkına varıyorum.Örneğin başta algoritmaya hiç önem vermezdim sadece en kısa yolu bulmaksa düşünerek bulabilirim diye hiç çalışmadım algoritmaya.Aynı şekilde okulunu okumadığım ve herhangi bir iş yerinde çalışmadığım için süreci tam olarak benimsemiş değilim.Kısaca sadece google ile onu,şunu,bunu araştırarak pek ilerleyeceğimi düşünmüyorum.

    Karar verdim.Düzenli bir şekilde en baştan başlamaya.

    Biraz araştırma yaptım.Dünyada bir kuruluş dünya çapındaki üniversiteleri araştırarak bazı bölümler hakkında ders programını,bu derslerin içerikleri hakkında bilgiler veriyor ve daha sonra örnek bir üniversite ders programı veya öneri bir ders programı sunuyor ve bunu güncelliyor.

    Link =>https://www.acm.org/



    Bu kuruluş yazılım mühendisliği (software engineering) hakkında 3 döküman yayınlamış.

    link =>https://www.acm.org/education/curricula-recommendations



    En son yayınladığı SE2014 dökümanında Missisippi üniversitesinin (Sayfa 71) ve Rose-Hulman teknoloji enstitüsünün (Sayfa 77) ders programlarını paylaşmış.

    Bunlardan Rose-Hulmanı baz almaya karar verdim.Onların ders programına göre gitmeyi düşünüyorum.Dönem dönem takip edecek şekilde.

    İnşaat mühendisi mezunu olduğumdan mat ,fizik ve kimya yı tekrar etmiş olacağımdan çabuk kavrarım,hatırlarım.

    Link =>https://www.rose-hulman.edu/academics/course-catalog/current/programs/Software Engineering/index.html



    Kendi sayfasında da(üst link) sağ kısımda ders programını paylaşmışlar zaten.İlk dönem (Fall) için mat,fizik,yazılıma giriş gibi dersler var.Mat ve fizik kaynak bulabilirim.



    Sıkıntı çektiğim nokta bir kaç hocalarının web sayfalarını araştırmama rağmen paylaştıkları ders notlarını bulamadım.Bende Bu dersin pdf ve/veya kitap.pdf sini netten bulup indirmeye karar verdim.

    indirdiğim ilk kitap The new software engineering (830 sayfa ingilizce) =>https://learn.saylor.org/pluginfile.php/235273/mod_resource/content/3/Conger-NewSoftwareEngineering.pdf



    Arkadaşlar ben youtube ve google da eksik,düzensiz kaynakları çok okudum.Bunları başta fark edemiyorsunuz ama eksikliklerini fark etmeye başladığınızda bu kaynağı bırakmmak istiyorsunuz en azından bırakıyorum ben kendi adıma konuşursam.Bu yüzden bilgili arkadaşlardan rica ediyorum bu kitabın içeriklerine bir göz atıp okumamı önereceklerse başlamayı düşünüyorum.Şuanda yazılım mühendisliğine giriş kitabı arıyorum.İngilizcem ortaya yakın olmasına rağmen ingilizce olmasını istiyorum ki ingilizcemi de geliştirebilirim bu sayede.Eğer önermeyecek arkadaşlar var ise de önerecekleri bir kaynağın linkini paylaşırlarsa çok iyi olur.



    Bu paylaşım daha sonra bu konuyu aratacaklar için de kaynak olabilir.







  • Benim üni ODTÜ, ve öyle beden eğitimi bölümü falan değil, mühendislik. Anadolunun bir sehrinde asgari ücrete IT işçiliği yapıyorum diye kimse beni alaylı veya açıkçı sanmasın. Bence ODTÜ dahi olsa üni olayı bitmiş durumda. Devlet veya özel üni de cok fark etmez, hepsi bitik. Harvard, MIT, Standford dahi bitik. Cunku yıl 2019. 4 ayda öğrettikleri şey, kişinin sıkı çalışması ile 1 haftada öğrenilecek şey. Tabi ki bunu kabul etmek üni'lerin işine gelmez. Dur şu öğrencilere 4 yıl boyunca şu standart müfredatı verelim, sorulaı biraz değiştierek sınav yapalım ve etiketi verip gönderelim mantığı :) Etiket nerde lazım oluyor. Büyük şirketlerde pozisyon, devlet memurluğu. İyi de herkes devlet memuru olabilir mi, büyük şirketler eleman istihdam ve hayır kuruluşları mı? İstihdamın coğu KOBI. KOBI'ler etikete mi, işe mi para veriyor? Şu anda diploma sahibi biri, Ank, İst ve belki İzmir'deki büyük şirketler ve devlet sektörü hariç, Anadolu dediğimiz yerde ya iş bulamaz, bulsa da alacağı ücret asgariyi cok geçmez. Gerçekleri konuşamazsınız cunku sizin gerçeğiniz üni etiketleriyle Ank-İst-İzm'deki büyük şirketlerde kariyer veya onu yapamayanlar için devlet memurluğu kariyeri.
  • Sue Conger ilk defa duyuyorum, kitap da 1993 tarihli, yeni baskısı falan olmamış.. CASE Tool bahsi gördüm içinde, o olay 1990larda bitti, gitti.

    Lütfen kafanıza göre kendinize müfredat seçmeyin. Bak çok güzel örnek bu. Saçmalıklar, boş yazarlar, boş kurslar içinde kaybolursunuz. Internet HİÇ BİLMEYEN kişi için kaynak DEĞİLDİR. Ben bunu defalarca yazdım bu forumlarda. Hiç bilmeyen kişi okula gidecek, bir diploma alacak öncelikle, çevresi ve internetten önce danışacağı gerçek sağlam kişiler olacak.
    İstediğin kadar kitap oku kursa katıl, inşaat diploması seni yazılım mühendisi yapmaz.

    İkinci en büyük hatanız: "Şuna çalışırken ingilizcemi de ilerletirim."
    Yok öyle birşey. Boru değil, iki şeyi aynı anda öğrenemezsin. Teknik kitap yazan adamın ilk kaygısı düzgün ingilizce kullanmak değildir (varsa da çok nadir). Senin ingilizcen başta iyi olacak ki, bozuk cümleyi bozuk ifadeyi fark edip orada aslında ne demek istediğini sorgulayacaksın, ama ingilizcen iyi değilse bunu fark edemezsin, ve hem ingilizce bilgin hem de teknik bilgin çorba olur.




  • :) güzel yapıştırmışsın.Kitabın tarihini görmedim.Zaten başlamadım daha araştırıyorum.
    Ayrıca bilgisayar mühendisliği için bu yıl çalışacağım.Malum önce saçma sınavı geçmek gerekiyor girebilmek için.Kaynak olarak önerebileceğin bir kitap var mı peki?

    Fırat üniversitesinde;http://web.firat.edu.tr/mbaykara/yazilimmuhendisligi.html

    şu linkte
    6 kısım ppt
    12 kısım pdf
    ve ing. kitap buldum.kitap yanılmıyorsam 2016 baskılı.
    Bu kaynakların tümünü sadece yazılım mühendisliğine giriş kısmı olarak okuyacağım.Sizce yeterli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnkyn -- 8 Ekim 2019; 13:4:1 >
  • Amaç diploma ise, müfredat dışı dokuman çalışmak gereksiz: 4 yıl boyunca önünüze sunulan dokumanları çalışacak ve onlardan çıkabilecek soruları ezberleyip en az 60/100 ve ortalamada 70/100 üzeri not tutturarak bir diploma alacaksınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amacım hiç diploma olmadı.Evde inşaat diploması yatıyor :) ben kendimi geliştirmek istiyorum.Çabuk öğrenirim fazla tekrar ettiğimden.Yazılım ilk önce hevesti ama bilgilendikçe gerçekten daha da aç oldum bilgiye.Başladığımda ve şimdide tek yardım alabileceğim yer forum sayfalarındaki öneriler oluyor.Okulda okuyarak daha iyi öğreneceğimi düşünüyorum ama kazanamazsam da dünyanın sonu olmayacak benim için.Okursam bile araştırmaya , çalışmaya devam ediyor olacağım.Yol gösteren olmayınca yolunu bulamıyor insan.Mesela ben kodlamaya ilk başladığımda daha ne nedir bilmiyorken almış javasccript çalışıyordum.anladığımda ise html ve css i öğrenip js ye geçtim.Belirttiğim gibi kaynak ta kötü, eksik olursa hevesimi kaçırıyor.çünkü kaynağı okurken de yeni şeylerle karşılaştığımda onları da araştırıyorum.örneğin o araştırma sonuunda daha öncesinde bilmem gereken ama kaynakta yer almayan bilgilerin olduğunu öğrenirsem hemen kaynaktan vazgeçiyorum :)




  • chnkyn kullanıcısına yanıt
    Hem kendimi geliştirmek istiyorum,hem de okulda okuyarak daha iyi öğreneceğimi düşünüyorum diyorsunuz. Okulun asıl amacı 4 yıl boyunca standart müfredat + resmi diploma verip göndermektir o diploma ile Ank/İst gibi sehirlerde büyük şirketlerde pozisyon veya 5500TL maaşlı devlet memuru olarak çalışabilirsiniz ve bunun için kendinizi geliştirmenize gerek yok. Sadece kendimi geliştireceğim diyorsanız, o durumda da günümüzde okula gitmeye gerek yok. Kendini geliştirmek için okula gitmenin gerektiği günler eskide kaldı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte o zaman da korkum sağlam bir kaynak bulamamak.baştan sona tüm konular sırasıyla elimde olsa keşke ama yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Amaç diploma ise, müfredat dışı dokuman çalışmak gereksiz: 4 yıl boyunca önünüze sunulan dokumanları çalışacak ve onlardan çıkabilecek soruları ezberleyip en az 60/100 ve ortalamada 70/100 üzeri not tutturarak bir diploma alacaksınız.
    Hadi ordan... onu kendi gittigin çöp üniversite için söyle, genelleme yapma.
    Bunu da 50 defa yazdım: Türkiye'de teknik eğitim için gidilecek devlet üniversitesi sayısı bir elin parmaklarını geçmez, özelleri de katarsak 10'u geçmez, gerisi çöp... Ezbermiş... git de ODTÜ'de ITU'de Bogaziçi'de ezberleyeerk geçmeye çalış.
    Açıköğretimmiş... TV seyredip diploma aldınız lan, o mu üniversite oluyor şimdi... hadi ordan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Benim üni ODTÜ, ve öyle beden eğitimi bölümü falan değil, mühendislik. Anadolunun bir sehrinde asgari ücrete IT işçiliği yapıyorum diye kimse beni alaylı veya açıkçı sanmasın. Bence ODTÜ dahi olsa üni olayı bitmiş durumda. Devlet veya özel üni de cok fark etmez, hepsi bitik. Harvard, MIT, Standford dahi bitik. Cunku yıl 2019. 4 ayda öğrettikleri şey, kişinin sıkı çalışması ile 1 haftada öğrenilecek şey. Tabi ki bunu kabul etmek üni'lerin işine gelmez. Dur şu öğrencilere 4 yıl boyunca şu standart müfredatı verelim, sorulaı biraz değiştierek sınav yapalım ve etiketi verip gönderelim mantığı :) Etiket nerde lazım oluyor. Büyük şirketlerde pozisyon, devlet memurluğu. İyi de herkes devlet memuru olabilir mi, büyük şirketler eleman istihdam ve hayır kuruluşları mı? İstihdamın coğu KOBI. KOBI'ler etikete mi, işe mi para veriyor? Şu anda diploma sahibi biri, Ank, İst ve belki İzmir'deki büyük şirketler ve devlet sektörü hariç, Anadolu dediğimiz yerde ya iş bulamaz, bulsa da alacağı ücret asgariyi cok geçmez. Gerçekleri konuşamazsınız cunku sizin gerçeğiniz üni etiketleriyle Ank-İst-İzm'deki büyük şirketlerde kariyer veya onu yapamayanlar için devlet memurluğu kariyeri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.