Şimdi Ara

Doğru düzgün bir aile kurmak imkansız mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şu an çalışan kadınların evlenmek gibi bir derdi yok kariyeriyle evli onlar çcul doğrurmak isteyenler hariç onlar da çocuğu doğuracak bir araç arıyorlar çocuk oldu mu s. Nde değilsin artık sen görevini tamamladın.
    Çalışmayanlar da tamamen faydacı çıkarcı bencil ve rahatına düşkün bir kafa yapısında el üstünde tutulmak istiyorlar ama sorumluluk sabır vicdan idare gibi kavramları kabullenmiyorlar ki evlilik bunun üzerine kuruludur muhafazakarından ateistin kadar aynı kafa.Yani çok zor hocam artık güzel bir aile kurmak haklısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feminizm türkiye'de cok iyi tuttu o yüzden aile falan yalan oldu. bazen bakıyorum da her taraf boşanmış kadın, yanında da cocuğu. aslında doğal olan da o. fakat bu duurmda Evlilik o zaman ne ayak? diye sorarım. Yanıt: Erkeğin tüm parasını hortumlamak için. Şu anda sadece evlilik üzerine yüz milyarlarca liralık bir sektör var. Yok yok, sadece mobilya, beyaz eşya değil, konutlar da evliler için yapılıp duruyor. Her yerde Adliye ek hizmet binaları açıldı, hepsinde boşanma davaları dolu, tabelayı değiştirip boşandırma dairesi yazılmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşk evliliği arıyorsan imkansız mantık evliliği yap mantığın duygularından daha ağır bassın kendine denk ve çalışan biri bul kimin ne çıkacağı belli olmaz ama yine de kötüyü düşünmemeye çalış derim yoksa hiç evlenmesi çoluk çocuk yapası gelmiyor insanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkolan kullanıcısına yanıt
    Hocam mantığım duygularıma yenik düşmeye başlıyor şu sıralar. Kötü düşünmemeye çalışıyorum ama karşımıza doğru düzgün insan çıkması tamamen şans işi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mantıkta maneviyat yoktur. İnsanlık zaman ilerledikçe mantığı ilerler. Manevi kayıp, görünen ve eksikliği hissedilen bir şey değildir.
    Örnek: Şerefsiz bir iş yapmış olabilirsiniz ancak yakalanmazsanız bunun hiçbir maddi zararını görmezsiniz. Hatta şerefli olduğunuzu bile iddia edebilirsiniz. Sonuç olarak insanların üzerinde şeref levelleri falan yazmıyor.

    ''Zevk veriyorsa ve yakalanmayacaksam eşimi neden aldatmamalıyım?'' maddi bir cevap verebilir misin? Hayır.
    Ancak empati, ahlak, sadakat gibi manevi unsurlarla bir cevap verebilirsin.

    Ek olarak bundaki bir etki de toplum psikolojisidir. Televizyonda aldatmak normal hatta savunulacak bir şey olarak büyürseniz, çevrenizde çok rahat bir şekilde eşlerini aldatan insanları görürseniz bunun o kadar da kötü bir şey olmadığı normal olduğuna yönelirsiniz. Bir suçu tek başına işlerseniz kendinizi sorgularsanız, herkes işlerse ''Zaten herkes yapıyor'' dur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 10 Ekim 2019; 20:35:31 >




  • Ben bir kız olarak artık aşk meşk ilişkilerini takmıyorum eskisi gibi. Dış görüşünü de öyle. Sevgililik de boş geliyor çünkü çıkıp çıkıp ayriliyorlar sonra da gelsin aşk acısı... Ne gerek var ki? Şimdi kendimi kariyerime adadim okul bitsin illaki düzgün biri çıkar karsima. Hayirlisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Şimdiki aşk ilişkileri yalan dolan zaten. 1 haftada tanışıp çıkıyorlar aşkım muhabbeti yapıyorlar. 1 hafta sonra ayrılıyorlar. Bu iş nasıl oluyor anlamıyorum. Hani seviyordun, aşıktın falan? Birine değer versek elimizde patlıcak, kendisi kolay unutur belki ama olan bana olucak.

    Bende kendimi kariyere adıyacam ya boş işler. Düzgün birisi çıkarsa karşıma elimden geleni yapıcam artık
    .
  • Eline işini alınca çıkar bence. Kaç yasindasin? Uni mezunu musun? Çalışırsan iyi kariyer yaparsın. Ben 2 dil öğreniyorum kitap vs okuyorum 4 yılda ne yapabilirsem artık
    En basitinden eski sevdiğime bakıyorum çocuk geçen sene bi kızla çıkıyordu sonra ayrildilar. İnstadan hem acikli aşk sözlerini beğeniyor hem de bir sürü kızı takibe almis. İnsanlar bi değişik ya... Ailem yanımda olsun yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Daha 20 yaşındayım üni okuyorum aynı zamanda çalışıyorum.

    Kariyere odaklanıcam. Aynı zamanda kendimi de geliştirmem lazım. Kitap, muzik bunlara da zaman ayırmaya çalışıyorum. Dil olarak da ingilizceyi iyi birşekilde öğrenmek ilk hedefim daha sonra belki başka dillere yönelebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 10 Ekim 2019; 23:36:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak emmoğlu herşeyden önce evleneceğin kızın kendisi ve ailesi aç gözlü olmayacak. Bir kız babasından çok abileri varsa abilerinden korkar. Eğerki durumun iyi ise eşini çalıştırmak durumunda değilsen hiç çalışmamış kız al. Tarlada soğanda mandalinada patateste çalışan kız al ama avm de sağda solda çalışan kız alma. Sonra söz geçiremez ve para yetiştiremezsim gözü açılmış artık. Köy kızı diyorlar her köy kızı iyi değildir. Sonra tanıştığın ve gerçekten evlenmek istediğin kıza şart koy.
    Başkasının lafına bakıp senin yanına gelmeyecek.
    Benim hakkımda bir şey duyarsan gel doğrusunu benden öğren de.
    Sevgili ayağı olursa eğer sakın kıza elini tutmaktan başka bir şey yapma çünkü milletin namusu oyuncak değil
    Kız seni seviyorsa gerçekten hemen emin olma.
    Durumun iyi atın araban varsa evin varsa herkes yapışır bunları ilk başta gösterme söyleme bakalım seni paran için mi seviyor gerçek bir aşkla mı seviyor.
    Her çalışan kızda kötü değildir ailesine yardım eden de vardır geçim sıkıntısı kardeşlerini okutanda vardır bunları aynı kefeye koyamayız.
    Tekrar söylüyorum gözü aç insandan uzak dur farkına varamazsan ömür boyu çekersin.
    Diyeceklerim bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omercik88 -- 11 Ekim 2019; 2:21:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bu insanları nasıl tanıyacağız peki? Bu kızlar biz erkekleri çok rahat kandırıyorlar .

    Çalışan kız konusunda haklı olabilirsin ama şöyle birşey de var. Eğer kız hiç çalışmamış sürekli baba parası ile hayatını yatarak geçirdiyse seninle evlendikten sonra da aynı şekilde geçirmeye devam edebilir. Tembel olmaması gerekiyor. Biraz eli iş görmüş olmasında fayda var bence, en azından kendi evinde yan gelip yatmasın. Biraz sorumluluk sahibi olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 11 Ekim 2019; 6:48:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İmkansız değil, bazen öyle bir denk geliyor ki adam en iyi eşi buluyor hem de 20'li yaşlarda. Ben bile şaşıyorum doğrusu.

    Ama işin sonunda burada sosyo-psikolojik bol bol dramatik olaylar dönüyor. Tam olarak benim alanım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.