Şimdi Ara

Philips 58PUS7304 İNCELEME.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.521
Cevap
77
Favori
281.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    06/10/2019 tarihinde vatan bilgisayar izmir mavişehir şubesinden 58pus7304 alarak ben de philips ailesine katıldım. Eski televizyonum 4 yıllık LG 42la640s lcd televizyonu 1500e sattım, bunu 5500 tl olarak aldım. 200 tl indirim yaptılar + kablosuz klavye Mouse setini 0,1 tl olarak yanında hediye ettiler. Televizyon geçen hafta başında sadece Vatan bilgisayarda satışa çıktı. Eski televizyon çok hızlı satıldı, ben gece indiriminde internetten 5bin civarı almayı düşünüyordum ama televizyonsuz kalmak istemedik aile halkı olarak. Mağazadaki arkadaş ısrarla LG satmaya çalıştı niyeyse. 4 yıldır kullanıyorum, siyah yerine gri görmekten bıktım dedim, öyle deyince sustu. Daha pahalı olan Sony satmaya kalkışsa anlıycam da , elinde fazla stok mu var nedir, ısrarla LG dedi. Bu gereksiz ısrarı da anlamıyorum, bir yıldır içim dışım test oldu, ips panel ile yatıp va panel ile kalkıyorum.

    Televizyonu test etmeye gittiğimde Dolby vision + hdr için ayrı videolar , ayrıca bazı test videoları ve kung fu hustle (blueray rip 1080p) filmini içeren bir harddisk yanımda götürmüştüm. Yarım saat çeşitli denemeler yaptım. Ben aslında bir yıldır 55pus7303 inceliyordum ama 2019 model bir de Avrupa üretimi (/12) olduğu garanti olunca biraz daha paraya kıyıp bu modeli aldım. En son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim, özellikle gece kullanımından sonra farkettim, biz bu güne tv falan seyretmemişiz arkadaşlar.. vertical banding, gosting, malum toz girme sorunu, kanal geçişlerinde bazı yerlerde gri gölgeler falan filan televizyonda hiçbir kusur yok. va panel olmasından mı direct led olmasından mıdır nedir, ben böyle kontrast, böyle siyah dengesi görmedim. Neyse ayrıntılara geçelim:

    Netflix ve PS4 PRO kullanımı için aldım genelde.
    Tivibu kutusu hdmi 1,4 bağlantısı var. Ps4 pro malum hdmi 2.2 bağlantı. Kablo orijinal.
    Hanım genel kullanım, 5 yaşındaki veledimizde malum trt çocuk HD gibi kanalları izliyor.

    Akşam fırsat bulursam video çekip atarım, ilk izlenimlerimi yazmak istedim.

    Televizyonun kendi uydu girişini kullanmadım henüz, kanal geçiş hızlarını bilmiyorum o yüzden. Tivibu receiver maalesef 1080p çıkış destekliyor en fazla. Mağazaya giderken yanımda 1080p film götürmemin nedeni buydu. Televizyona 1 mt mesafeden bakmanıza rağmen bir bozulma/dalgalanma/titreme/bulanıklık olmuyor. HD görüntülemede çok başarılı. Henüz görüntü ayarlarını çok kurcalamadım, standart ayarlar bile bence başarılı.

    Bu arada kullandığım hardissk samsung 320 gb, usb 2.0 destekli. Çok hızlı okuyor, 34gb boyutunda transformers 6 filmini çok akıcı gösterdi, ileri geri almalarda yavaşlama olmadı, altyazı okumada sorun yok, altyazılarda parlama sorunu yok, tepkime gayet hızlı. Filmin içine -eğer varsa- gömülü ses ve altyazı seçeneklerini çok kolay değiştirebiliyorsunuz.

    Kumanda seri çalışıyor, ağır değil. sesli komutlar hem İngilizce hem Türkçe çalışıyor. Menüden ayalara girmek için 2-3 tuş yapmanız lazım , bunu anlayamadım, ayar tuşu kumandanın üstünde tek tuş olmalıydı. Ama kumandaya konuşarak anında istediğiniz menüye girebiliyorsunuz. Hava durumu, Fenerbahçe maç programı, aklınıza ne gelirse anında cevap veriyor, bunların çoğunu hem gösteriyor hem de anlatıyor. Tepkime süresi hızlı.

    Televizyon çerçeve ve ayakları metal, plastik değil, özellikle ayak inanılmaz ağır, fazlasıyla sağlam hissi veriyor. Malzeme kalitesini başarışı buldum, tv olduğu yerden 30 derece açı ile sağa ve sola dönebiliyor. Va panelde yandan bakınca yaşanan görüntü kaybına güzel çözüm. Bu arada bu görüntü kaybı abartıldığı kadar da fazla değil. zaten o kadar yandan niye bakıyorsun, tv dediğin karşıdan seyredilince güzel değil mi? Tabi kalabalık aile varsa zaten ips panel almakta fayda var. Gece kullanımı, gerilim/polisiye diziler, aynı şekilde ps4 adventure tarzı oyunlar gibi yoğun siyah kullanan görüntüler için ben kesinlikle va panel diyorum.

    Ambilight özelliği benim için olmazsa olmaz bir seçenek değil, ama bizim veledin inanılmaz hoşuna gitti. Işıkları kapatıp youtube uygulamasında 4k Pink Floyd konseri açınca , bir de optik kabloyla bağladığım ses sistemini açınca gerçekten efsane oldu. Spotify uygulamasında müzik açıp eğer “ses tonuna göre” seçeneğini seçerseniz evinizi diskoya çevirme kapasitesine de haiz aynı zamanda. 58” olması ve arka duvarın beyaz olması bu efektte önemli bence.

    Android sistem hızlı çalışıyor. Ps4 kolunu bluetooth ile bağlıyorsunuz ve tahminimden daha çok android oyununu oynayabiliyorsunuz. Klavye/Mouse/controller desteği bluetooth olarak var ama kablosuz kulaklık desteği yok diye biliyorum. Kullanma klavuzunda olduğu yazmış, belki de 55pus7303, 55pus 7503 gibi 2018 modellerinde yoktu, emin değilim. Ben kulaklık kullanacağım zaman ps4 kolundaki kulaklık girişini kullanıyorum genelde.
    Ayrıca bir dünya ip tv uygulaması , ben ücretsiz birini kurdum, tedarikçiye MAC adresini verdim, anında yüklediler, ip tv extreme programın adı. Gayet seri. Bu arada bağlantı 24 mb superonline fiber, kablo ile bağlı. Modem tv dibinde zaten. Kablosuz bağlantı test etmedim o yüzden.

    Netflix'de çoğu içerik hdr , hatta çok fazla dolbyvision destekli dizi var. İnternetten listesini buldum, isteyen olursa paylaşırım. Bunların farkını görmek için 4k abonelik şart.

    Son olarak ps4 pro performansı: last of us (remastered) denedim. En başta yazdığımı yine yazayım, bugüne kadar biz oyun da oynamamışız. Görevlerdeki saklanarak/yavaş yavaş ilerlediğiniz yerler özellikle ambilight açıkken inanılmaz zevkli oluyor. Fifa20 performansı da başarılı, takılma ya da topun ardından iz bırakma yok, gayet akıcı.

    Sonuç olarak her ne kadar güncel uydu ya da digiturk, d-smart gibi platformlarda olmasa da benim gibi netflix ve ps4 çok sık kullanan bir insansanız Dolby Vision ve HDR 10+ özellikleri fazlasıyla beğendiğim bir televizyon. Parasının hakkını sonuna kadar veriyor. Oled v Qled sınıfını saymazsak kendi sınıfında kesinlikle “the one” diyebiliriz. Zevk meselesi ama günlük kullanım için, “yemekteyiz” için, “Diriliş Ertuğrul” için vs zaten bu özelliklere gerek yok bence. Dediğim gibi, zevk meselesi..

    Umarım en kısa zamanda fotoğraf ve video atabilirim. Aklınıza takılan varsa kontrol edebilirim.

    Ben testler yaparken televizyona nasıl hayran hayran baktıysam eşim şöyle bi’ cümle sarf etti: “bana böyle bakmadın be” 😃

    edit: bugün paugge kablo aldım, yarın akşam ps4 pro denemesini bu kablo ile yapacağım. (hepsiburada)

    Philips 58PUS7304 İNCELEME.

    4k HDR test videosu. Telefonum çok kaliteli değil, kusura bakmayın.

    https://www.youtube.com/watch?v=5CAgCPNX9bg&feature=youtu.be

    Dolby Atmos test videosu - EOS 600D ile. Video altı açıklamaya dikkat.

    https://www.youtube.com/watch?v=eQLTgWkP8Rw&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Safakozan -- 27 Ekim 2019; 11:51:8 >



  • Son tartışmaları okudum da bir konu sinirlendirdi...

    Anlamayan arkadaşlar için, burası Philips 58PUS7304 model TV'nin forum sayfası. LG muhteşem mi senin için, hiç durma basgit LG sayfasına. Sony kral mı? Sayfası mevcut, orada istediğin kadar über muhteşem tv'im var diye takıl. Bu sayfada bizler 58PUS7304'ün özelliklerini, iyi yanlarını, sorunlarını, güncellemerini konuşmak istiyoruz. Mesele boklamak ise emin ol arkadaşım senin o über muhteşem galaksi lideri tv markanıda gömeriz bu sayfada.

    Misal:
    Biz Samsung sayfasına gidip, Samsung alanlar işi bilmez, bu devirde dolby ses ve görüntü anlaşması olmayan firma mı olur, taş devrinden kalma dinozor codec'ler artık çalışmıyor, tv'de film izleyemedikten sonra ne işe yarar, çöp çöp çöp diyor muyuz?
    Biz LG sayfasına gidip, LG'nin detay görüntüleri çamur, aynı filmi 3 rakip tv'de yanyana açınca anlıyorsun hanyayı konyayı üstelik oled yanma belası cabası, alan salaktır, kandırılmıştır diyor muyuz?
    Biz Sony sayfasına Sony'nin siyahları bir tık daha başarılı ama iş yüksek çözünürlüklü sahnelere geldiğinde fena çuvallıyor, bu TV'yi beğenenin gözleri görmüyordur, kördür diyor muyuz?

    Özetle bir zahmet rakip marka yağlamalarınızı, yaranmalarınızı (hoş firma sizin gıdınızı okşayıp bahşiş vermeyecek) lütfen gidip ilgili marka modelin sayfasında yapın, burayı çöplüğe çevirmeyin.
    Konu sahibi olarak ve televizyonu ilk alan kullanıcılardan biri olarak fırsat bulamadığım için aylar sonra foruma giriyorum . Hiç şaşırmıyorum. Hâlâ aynı sorular , tavsiye ediyor musunuz , ölü piksel var mı bulutlanma var mı..

    Alın arkadaşlar , daha estetik duruyor diye incecik ekranlı edge LED (kenar aydınlatma) televizyonlar alın, kullanmayacağınız halde 100 hrtz hatta 120 hrtz televizyonlar alın, ip tv uygulamalarını desteklemeyen fi tarihinden kalma işletim sistemine sahip televizyonlar alın, gidin dünyanın parasına televizyonlar alın. Siz akillanmazsiniz.
    tv'y alalı 2 ay oldu. tvnin tepesine çıkıp ekrana sıfır yapışıp çerçeve de açıklık var mı 176 derece bakınca görüntü kayboluyor mu yok bulut yok duman demeden izliyorum. belki de var bilmiyorum. ama 2 metre mesafeden oturup ambilight ı açtığımda varsa da hiçbiri dikkatimi çekmiyor siyahın kaçıncı tonuyla film izliyorum onu da bilmiyorum. iyi ki de bilmiyorum aklını kaybedersin böyle. en düşük bütçeyle en iyi tv ye sahip olmak istiyorsunuz sona 123081 defa iade değişim yapıyorsunuz. bu şekilde bir yere varamayız. açın ambilightınızı keyfinize bakın arkadaşlar.
    50PUS7304 DSE var benim TV de birazcik ozellikle buz hokeyi videosunda belli oluyor. Ama O videoyu acana kadar farketmemistim. Ayni sekilde vertical bandingde zorlasan gorunuyor

    Yani diyecegim o ki bu seviyede pekcok tv de illa bulacam arayacam diyorsan ve pür dikkat baktiginda onu bulacam diye gozune gorunuyor. Aklina taktigin an TV de kusur aramaya basliyorsun. Tabiki bu bariz sorunlu TV leri kullanin demiyorum ama durum boyle. Ben simdi sorun yok diyen bircok kisinin evine gidip gozlemlesem kesin bulurum banding ve farkli bisi
    3 aydır 58pus7304 kullanıyorum. muazzam bir görüntüsü ve gayet yeterli kontrası var. android olarak da mi box s den daha stabil çalışıyor.
    ne ölü piksel, ne ışık sızması, ne panel açıklığı, ne tozlanma, ne de başka bir olumsuzluk yok.
    mavi şömine videosundaki sorun başka tvler de de var. yazılımla renk ve kontrastı zorlayınca çıkan bir sonuç.
    ben bu fiyata gönül rahatlığı ile alınabilecek bir tv olduğunu düşünüyorum. forumda çoğunlukla sorun yaşayanların tartıştığı da aşikar.
    çoğunluk mutlu mesut tvnin keyfini çıkarıyordur eminim.
    renk ayarı olarak bu kadar detay ayara izim veren başka marka var mı bilmiyorum.
    kendi göz zevkinize göre istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz bir tv.
    tam da dh forum kullanıcılarının alacağı bir tv aslında.
    standart görüntü ayarlarıyla izlemek isteyenler q70r alsın.
    bence bu fiyata rakibi yok.
  • Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın inş sıkıntı yaşamazsınız
    Diğer başlıktada yazmıştım 58 inç model neden 'the one' olarak geçmiyor,55 yada 65 inç lerde 'the one'ibaresi var.Arkadaş philips in kendi sitesine bakmış galiba 58 inçte dolby vision yokmuş öyle mi? Birde anlamadığım 55 inç model 58 inç ten daha pahalı nedense.
    sormak istediklerim:
    -Netten herhangi bir siteden film izlerken video yada altyazı desteklememe gibi bir sorunla karşılaştınız mı hiç?
    -bein connect,blu tv gibi uygulamaları deneyimleme şansınız oldu mu?
    -özellikle 4k film performansını merak ediyordum donma yada takılmadan açtığını belirtmişsiniz işte bu çok iyi
    -Amblight özelliği çok hoşuma gidiyor ama sanki hemen bozulacakmış gibi bir hisse kapılıyorum nedense
    -aslında benim aklımda lg almak var ama karanlık performansı çok kötü yorumlar alıyor,anlaşılan va ekran burda kendini gösteriyor
    -Mümkünse genel hatlarıyla bir video çekebilirseniz çok iyi olur özellikle karanlık sahne ve 4k film performansı
  • Bende ilk defa aldım ambilight lı bir televizyon. tabi 55 inç olanı. Ve tekno marketlerdeki gibi değil. Evin havası değişiyor. Normal kullanımda bile harika. Bence de 4K gerekli. Hayırlı olsun. The one serilerini arttırıyorlar sanırım. Çünkü 55 ve 65 te vardı bir tek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevruz84

    Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın inş sıkıntı yaşamazsınız
    Diğer başlıktada yazmıştım 58 inç model neden 'the one' olarak geçmiyor,55 yada 65 inç lerde 'the one'ibaresi var.Arkadaş philips in kendi sitesine bakmış galiba 58 inçte dolby vision yokmuş öyle mi? Birde anlamadığım 55 inç model 58 inç ten daha pahalı nedense.
    sormak istediklerim:
    -Netten herhangi bir siteden film izlerken video yada altyazı desteklememe gibi bir sorunla karşılaştınız mı hiç?
    -bein connect,blu tv gibi uygulamaları deneyimleme şansınız oldu mu?
    -özellikle 4k film performansını merak ediyordum donma yada takılmadan açtığını belirtmişsiniz işte bu çok iyi
    -Amblight özelliği çok hoşuma gidiyor ama sanki hemen bozulacakmış gibi bir hisse kapılıyorum nedense
    -aslında benim aklımda lg almak var ama karanlık performansı çok kötü yorumlar alıyor,anlaşılan va ekran burda kendini gösteriyor
    -Mümkünse genel hatlarıyla bir video çekebilirseniz çok iyi olur özellikle karanlık sahne ve 4k film performansı
    58" olan biraz daha pahalı.

    Philips 58PUS7304 İNCELEME.

    7304 serisi komple the one olarak geçiyor, akşam kutunun fotoğrafını da atarım. avrupa siteleri ve philips sitesinde de öyle yazıyor (dolby vision ve atmos var)

    Philips 58PUS7304 İNCELEME.

    --bein connect,blu tv gibi uygulamaları deneyimleme şansınız oldu mu? AKŞAM BAKACAĞIM, İYİ AKIL ETTİN BAK

    genel hatlarıyla bir video çekeceğim.. netflix+ps4 pro+ dolby atmos+hdr artık ne varsa :)

    daha iyisi sizin olsun, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
  • andreoni kullanıcısına yanıt
    ben ambilight olayının evi bu kadar değiştireceğini tahmin etmemiştim.
    normal yayınlarda 4k kanal hala çok yok maalesef.
    netflix ve ps4 oyunlarıyla şu an bu teknoloji farkını hissediyoruz.

    açıkcası ben normal kullanımda 4k , hele ki dolby vision falan kesinlikle gerek olduğunu düşünmüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Safakozan

    58" olan biraz daha pahalı.



    7304 serisi komple the one olarak geçiyor, akşam kutunun fotoğrafını da atarım. avrupa siteleri ve philips sitesinde de öyle yazıyor (dolby vision ve atmos var)



    --bein connect,blu tv gibi uygulamaları deneyimleme şansınız oldu mu? AKŞAM BAKACAĞIM, İYİ AKIL ETTİN BAK

    genel hatlarıyla bir video çekeceğim.. netflix+ps4 pro+ dolby atmos+hdr artık ne varsa :)

    daha iyisi sizin olsun, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

    Alıntıları Göster
    vatan da 58 inç daha ucuz nedense
  • nevruz84 kullanıcısına yanıt
    58" olan 200 tl daha pahalı (vatan fiyatları)

    58" zaten başka tedarikçide -düne kadar- yoktu.. baya araştırdım..

    58" tercih etmemin en büyük nedeni /12 yani avrupa üretimi olması. üstündeki tek kat bant çok sağlamdı, normal koli bandına göre inanılmaz kalındı. ayrıca televizyonun her köşesinde renkli bant yapıştırılmıştı, çıkardıktan sonra tekrar yapıştırmanız mümkün değildi. onları görünce inanılmaz rahatladım. teşhir ürünü vs, insanlardan neler neler duyuyoruz, malum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Safakozan

    58" olan 200 tl daha pahalı (vatan fiyatları)

    58" zaten başka tedarikçide -düne kadar- yoktu.. baya araştırdım..

    58" tercih etmemin en büyük nedeni /12 yani avrupa üretimi olması. üstündeki tek kat bant çok sağlamdı, normal koli bandına göre inanılmaz kalındı. ayrıca televizyonun her köşesinde renkli bant yapıştırılmıştı, çıkardıktan sonra tekrar yapıştırmanız mümkün değildi. onları görünce inanılmaz rahatladım. teşhir ürünü vs, insanlardan neler neler duyuyoruz, malum..
    Hocam şimdi baktım 58 inç 5598₺,55inç 5899₺
    Hocam herhangi bir siteden film açtığınızda altyazı yada ses desteklememe hatası aldınız mı hiç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Philips in kendi sitesinde 58pus7304 modelinin dolby vision desteklemediğini söylüyor arkadaşlar.Siz Netflix ten dolby vision destekli bir film açtığınızda dolby vision logosu çıkıyor mu ekranda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Google'dan herhangi bir film sitesini açtım. Herhangi bir sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki resimler her şeyi açıklıyor. Dikkat: Netflix 4k üyesi olmanız gerekiyor. Sağ altta yazı çıkıyor zaten.

    Bu arada siyah ekran da çektim ki, beyaz yazı parlaması vs olmadığı gözüksün. Telefonum GM 5 plus, iğrenç çekiyor , ama yine de ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.

    Philips 58PUS7304 İNCELEME.
    Philips 58PUS7304 İNCELEME.
    Philips 58PUS7304 İNCELEME.
    Philips 58PUS7304 İNCELEME.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • video başlığı neden 55pus7304 hocam? 58 değil miydi?
  • magicx M kullanıcısına yanıt
    1 yıldır 55pus7303 inceledim. Alışkanlık.
    Düzelttim. Uyarı için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Safakozan

    1 yıldır 55pus7303 inceledim. Alışkanlık.
    Düzelttim. Uyarı için teşekkürler.
    - Yukarıdaki iki eleştirim de çok büyük sıkıntı değil. Ama şimdi söyleyeceğim şey tv'yi benim gibi harici içeriklerde (film, belgesel...) kullanacaklar için çok önemli. TV harici diskler konusunda başarısız. Taktığım 3 tane 2,5 inç hariciyi de okumadı NTFS olduğu için. Fat32 yapınca tanıyor. Flash diskleri ve 3,5 inç harddisk'i NTFS olmasına ramen okuyor. Bu benim açımdan büyük bir sorun oldu.0||Bu mesaja 1 cevap geldi

    55pus7504 kullanan birisi böyle bir sorunla karşılaşmış.sizin tv de böyle bir sıkıntı oldu mu?
    Birde dijitürk play uygulaması mağazadan indirilmiyormuş galiba dediğine göre
  • nevruz84 kullanıcısına yanıt
    kullanım klavuzunda hepsini okuduğu yazıyor.
    bende iki hard disk de var. 2,5" var , onu denedim fat32 mesela okudu, akşam 3,5" olanı da akşam deniycem. aynı şekilde digiturk play uygulamasını akşam deniycem..
    Philips 58PUS7304 İNCELEME.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Safakozan

    kullanım klavuzunda hepsini okuduğu yazıyor.
    bende iki hard disk de var. 2,5" var , onu denedim fat32 mesela okudu, akşam 3,5" olanı da akşam deniycem. aynı şekilde digiturk play uygulamasını akşam deniycem..
    Arkadaşta zaten NTFS leri okumadığımı belirtmiş,fat32 yapınca okumuş
    Bu arada detaylı video incelemenizi merakla bekliyorum(amblight,netten film ve karanlık sahne,4k film performansı özellikle)
  • nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Genelde Fat32 olmuyor muydu? Play Station NTFS ydi sanırım. Bende henüz denemedim. Eğer böyle bir durum varsa dosyaları bi yere aktarıp dosya sistemini değiştirip yeniden hard diske atmak gerekir. Bu şekilde çözülebilir. Müsait olunca bi deneyeyim. Harcinin hangi sistemde bile olduğunu bilmiyorum şuan :)
  • nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Digiturk play zaten artık hiç bir yerde yok. Bein connect ve bein sports var. Onları da Kodi'den yükleyebilirsiniz.
    Philips 58PUS7304 İNCELEME.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panel hızı 50 hz mi ?
  • blah kullanıcısına yanıt
    evet, 4K 60hz yayınları gösteriyor maximum, yayında da ps4 pro'da da maksimum verilen tazeleme oranı 60hz..

    bilgisayar bağlamadıktan sonra 100 hz yayın farkının gerekliliğini anlamıyorum zaten. futbol maçı ya da örümcek adam seyreden bir insan değilim sonuçta.. zevk meselesi tabi..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.