Şimdi Ara

HP’den dev işten çıkarma operasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bilgisayar pazarında Lenovo ile kıyasıya bir liderlik mücadelesi veren HP’de işler pek yolunda gitmiyor. Geçtiğimiz yıllarda daha iyi kaynak ayırabilmek adına kurumsal ve son kullanıcı olarak iki ayrı şirkete bölünen HP yine de mali olarak düze çıkamadı. Son kullanıcı ürünlerini yöneten HP Inc. firması büyük bir işten çıkarma operasyonuna hazırlanıyor.


    Küçülmeye gidiyor


    Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunulan rapora göre HP Inc. firması 2022 yılına kadar 7000 ile 9000 arasında çalışanı işten çıkarmayı planlıyor. Listesi hazırlanan çalışanlarla görüşüldüğü ve büyük kısmının gönüllü olarak işten ayrılma şeklinde olacağı belirtiliyor.


    Ayrıca Bkz.Artık espor turnuvaları 5G üzerinden gerçekleşiyor

    HP’nin dünya çapında çalışan sayısı 55 bin civarındaydı. Böylece iş gücünün yaklaşık yüzde 16’sı kesilmiş olacak. Operasyon sonrasında ise firmanın geriye 46 bin-48 bin arasında çalışanının kalacağı tahmin ediliyor.


    İşten çıkarma haberi firmanın patronu Dion Weisler’in ailevi sorunlar nedeniyle görevi bırakması sonrasında geldi. Weisler’in yerine 1 Kasım tarihinden itibaren Enrique Lores geçecek. İşten çıkarma ile 2022 yılına kadar HP Inc.’nin her yıl 1 milyar dolar tasarruf edeceği tahmin ediliyor. Açıklamanın ardından HP Inc. hisseleri yüzde 9 civarında düşüş yaşadı.


     







  • Bence HP Türkiye tarafında şuan işler çok iyi özellikle dizüstü tarafında birçok kişide HP marka bilgisayar görüyorum.

  • ben hp yi bizim casper a benzetirim umarım alanlar pişman olmazlar .

  • Hp nin marka değeri benim gözümde korkunçtur. Printer'da alternatifi pek olmadığı için ne kadar sıkıntı çektirdiğini çok iyi biliyorum. Laptop'ta da uygun fiyatlı soğutma sorunlu modellerini duydum, gözlemledim.

    Yine bence hak ettiğinden çok satıyor.
  • HP'nin şimdiye kadar batmaması şaşırtıcı.


    Casper, Exper, HP, Packard Bell, Hometech, Grundig. Bilgisayardan anlamayanların aldığı bilgisayarlardır. Ofise ucuz yollu pc piyasasının Dacia'sını alayım diyen vatandaşın Acer bakması daha yerinde olur.


    Başta Asus olmak üzere Toshiba, IBM/Lenovo işin ağa babası olup geçmiş skala da dahilinde Sony, Samsung, LG, Dell, MSI, Monster daha tercih edilebilir markalardır.


    Apple ise her daim Fiyat/Performans noktasında... sözün bittiği yerde olup yazılımsal özel ekosistem adı altında, bana mantıklı gelmese de tercih meselesidir.

  • Hp'yi kötüleyenler hayatlarında spectre veyahut Omen X gibi fiyatı segmentinde iddialı ürünleri tadamadıklarından olsa gerek; Standart Laptop katagorisindeki Pavilion lar ile markayı kötüleyerek kıyas yaparlar. Bütün markalardan olduğu gibi 1000$ ürün ile 500$ Laptop arasında bir zahmet soğutma performansı, malzeme kalitesi, ekran paneli, optimizasyonlar kötü olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.