Şimdi Ara

LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.395
Cevap
26
Favori
72.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme


    2 haftadır LG 27GL850 sahibiyim. Dayanamayıp riske girerek yurt dışından aldım.
    Daha önce Acer XB271HU IPS sahibiydim, ona kıyasla üst düzey bir monitör diyebilirim. Ayrıca bu monitörde Wide-Gamut renk teknolojisi kullanılıyor. O nedir diyenler için;
    Wide Color Gamut: insan gözünün gördüğüne en yakın canlı renkleri sunan teknolojinin ismidir.

    * 2560 x 1440 çözünürlüğe ve 144hz yenileme hızına sahip.
    * 1ms G2G. (Sadece Faster modunda)
    * 10-bit destekliyor.
    * LG'ye özel Nano-IPS teknolojisi kullanılıyor.
    * Freesync bir monitör. Ayrıca Nvidia tarafında Gsync Compatible sertifikalı.

    Gerçekten LG muhteşem bir monitör yapmış. Monitörde kusur olarak kontrast değerleri tartışılıyor ancak 850:1 ile 1000:1 arasındaki farkı hissedemezsiniz. O yüzden çok dert edilmesi gereken bir konu değil. Çoğu IPS ve TN monitörlerin kontrast değerleri 1000:1 civarındadır.


    Teknik konulara gelecek olursak;
    Benim sahip olduğum monitördeki kontrast değeri Colormunki Display kalibrasyon cihazıyla yaptığım kalibrasyon sonrasında 813:1 çıktı. LG nin belirttiği değerler ise 700-1000 arasıdır. Kalibre power curve'unu değiştirince kontrast 900 lere kadar çıkıyor ancak benim bu şekilde yaptığım kalibre daha hoşuma gittiğinden şimdilik böyle kullanıyorum.

    Monitör kutudan çıktığı gibi bir kalibre raporu görüyorsunuz. Bu monitörü fabrikada nasıl kalibre ettikleri meçhul çünkü çıkan raporda monitörün değerleri birbiriyle örtüşmüyor. Sadece Gamma 2 modu fabrikada kalibre edilmiş. Kalibre öncesi testlerde 6500K çıkması gereken whitepoint 7700K gibi kötü bir değer ile geliyor. (Bunun anlamı, beyaz renklerin sarı gibi gözükmesidir. Bu yüzden beyazların gerçekten beyaz gözükebilmesi için 6500K değeri yakalanmalıdır.)

    En başarılı kalibrasyonu, Gamma 4 modunda Gamma'yı 2.2 değerine ve Whitepoint de 6500K değerine kalibre ederek yakaladım.


    Monitör en iyi performansı Fast modunda veriyor. OSD ekranında bu ayarı değiştirebiliyorsunuz.

    Kalibrasyon rapor sonucunu merak edenler için rapor çıktısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
    https://mega.nz/file/6lYgCZRZ#lLYmAxE6yYai_QfdtJozoMgUPnkLZzvaDKp-fyEr4TE (Linke direk tıklamadan, sağ tıklayıp yeni sekmede açınız)


    Söylemeliyim ki, bu monitör piyasadaki kuşkusuz en hızlı IPS monitör. Response Time ve Input Lag gibi değerler kıyaslandığında TN Monitör değerlerine sahip. Bu tüm oyuncular için muhteşem bir haber çünkü artık IPS ler de TN seviyesinde hızlı olmayı başardı. 4.3 ms gibi muhteşem bir input lag değeri var. Bazı TN modellerinden bile hızlı bu değer.


    Bu monitörün en önemli özelliği ise Motion performansı.. Hareketli cisimlerde neredeyse bulanıklık görmüyorsunuz. Hızlı tür oyunlar için (FPS oyunları vb.) bu çok önemli bir ayrıntı. Artık FPS oyunları için TN monitör alma devri bitti.. Profesyonel bir oyuncu olsanız bile LG 27GL850 yi kullanabilirsiniz. O derece hızlı bir monitör.


    HDR konusu var ek olarak ancak bu konu üstünde çok durmayacağım. Çünkü pek işe yaramıyor. HDR10'un minimum gereksinimlerini karşılamadığı için pek pratik bir kullanım sunmayacaktır. HDR sinyali alıyor ve desteliyor buna artı gözüyle bakabiliriz.


    En önemli kısımlardan birine geldik:
    Bana gelen monitörde şanslıyım ki sıfıra yakın bir BLB var. Ölü, sıkışmış pixel vb. gibi sorunlar yok. Aşağıya resmi yüklüyorum. (Resmi açıp bakınız) Herkes bu kadar şanslı olamıyor tabiki.

    Parlaklık: 70

    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme

    Fiziksel olarak bakarsam, monitörün malzeme kalitesi üst sınıf. İnce çerçevesi çok hoş duruyor. Kasada mat malzeme kullanılmış. Bu da estetik anlamında gerçekten hoş bir ayrıntı.
    Monitörün "ben gamer monitörüm" diye bağırmaması tasarım olarak şahsen benim hoşuma gitti. Sade olması benim gözümde bir artı.

    Kutu içinden Display Port, HDMI ve USB kablosu çıkıyor. Tercihe göre monitör üstündeki USB 3.0 çıkışlarını kullanabilirsiniz. Monitör ayağı hakkında yorum yapamayacağım çünkü kendi özel monitör ayağım var onu kullanıyorum. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, ekleyecek yeni bir şeyler bulursam konuyu güncelleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 26 Eylül 2020; 12:14:5 >







  • Bu kalibrasyon i1 Display Pro kalibrasyon cihazı ve DisplayCal kalibrasyon yazılımıyla yapılmıştır.

    Renk profil dosyasını şuradan indirebilirsiniz: https://www.dropbox.com/s/5wrbmzgpccpyjcl/LG-27GL850%20%231%202020-09-16%2023-14%202.2%20F-S%20XYZLUT%2BMTX.icm?dl=0

    bu dosyayı : c:\Windows\System32\spool\drivers\color\
    klasörüne koyun. windows colour management (başlat menüsüne colour management ya da renk yönetimi yazın kolay bulmak için) ten bu renk profilini default windows (varsayılan) renk profili yapıp etkinleştirin

    Bunu etkinleştirince monitör üzerinden ise ayarları yapın:

    Gamer 1 profiline geitirin sonra;
    Brightness: 35
    Contrast: 66
    Color temp : "Custom"
    RGB: Red: 50 Green: 51 Blue: 48
    Gamma : Mode 2
    Gamer menüsünde black stabilizer 50 de.
    Genel menüde: Smart Energy saving : off
    (sharpness 50'de ve dfc kapalı)

    Renk profili bazen windows tarafından unutuluyor ya da etkinleşmiyor mesela yeni ekran kartı sürücü kurunca bazen yine sizin etkinleştirmeniz gerekiyor kolaylık olması için şu programı indirip kullanın tek tıkla renk profilini aktifleştirin.
    DisplayProfile yazılımı:https://www.xrite.com/service-support/downloads/d/displayprofile-freeware-for-windows

    Hatırlatmak isterim her monitör paneli birbirinden üretim sırasında farklık gösterir bir monitörde yapılan kalibrasyon diğerinde tam uymayabilir. Hatta 6 ayda 1 yılda bir tekrar kalibre eder profesyoneller zamanla kalibrasyon değiştiği için.
    O nedenle bunu sadece referans olarak alın.

    Kolay gelsin.

    Not: Bu renkler sRGB moduna benzer doğal kalibre edilmiş renklere getirir monitörü. Parlak doğal olmayan renklere gözünüz alışık ise bu profile alışmanız bir iki gün alabilir ancak sonrasında ben neye bakıyormuşum yahu dersiniz.

    ----
    Renk Yönetim'den renk profilini windows varsayılan yapma işlemi:

    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme


    ----

    Display Profile programıyla kontrol ederken:

    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme
    BLB/Glow testi ortam şartları, zifiri karanlık olmalıdır. Ortamda hiç bir ışık kaynağı bulunmamalı ve monitöre düz açıdan normalde nasıl oturup kullanıyorsan o uzaklıkta ve açıdan çekilmelidir.

    Kamera ayarları da ISO 800 ile 1/8 hızında çekilmeli ki en doğru şekilde olsun.

    Bu resimlere yorum yapmak doğru olmaz.
    Arkadaşlar IPS panellerde az ya da çok BLB/Glow dan kaçışınız yok. En kralında bile olabiliyor. Benim aldığım üründe biraz fazlaydı ve %100 parlaklık aşırı fazlaydı ve dediğim gibi %10-%25 arası parlaklıkta kullanıyorum. Bu şekilde de zaten iyi görüntü veriyor ve daha kabul edilebilir düzeyde BLB/Glow oluyor. Rtings kalibrasyon dan sonra ideal parlaklık düzeyini %14 olarak belirtmiş. Aynı şekilde tftcentral de %23 demek oluyor ki %10-%25 arası gayet yeterli. Sisteminizi ağırlıklı olarak karanlık ortamlarda kullanıyorsanız ve daha çok siyah ağırlıklıysa işiniz bence IPS panel kullanan ürünlerden uzak durulmalı çünkü beklentinizi karşılamaz ve hayal kırıklığına uğratır. Bu durumda kaliteli VA panellere yönelmek daha mantıklı. Hoş VA lar da BLB/Glow ve ya Ghosting gibi sıkıntılar olabiliyor. Açıkçası BLB/Glow konusunda beklentimi yüksek tutmuştum ordan biraz hayal kırıklığına uğradım.

    Benim deneyimlediğim ürüne göre;

    Artıları:
    +Düşük giriş gecikmesi.
    +Yüksek tazeleme hızı.
    +Olağanüstü hareket işleme.
    +İnanılmaz kalitede canlı, doğal ve doğru renkler.
    +Geniş görüş açıları
    +İyi HDR renk gamı ve güncel HDR içeriği tarafından kullanılan DCI P3 renk alanı.

    Eksiler:
    -IPS panel piyangosu ile arka ışık sızması ya da IPS parlaması (Karanlık ortam ve siyah renklerde monitörün köşe taraflarında fark edilir düzeyde)
    -Düşük kontrast ve kötü siyahlar
  • Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın
    Çıkmasını beklediğim Aorus fi27q-p ile bu model arasındayım bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoyalBlade

    Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın
    Çıkmasını beklediğim Aorus fi27q-p ile bu model arasındayım bende
    Teşekkür ederim. Umarım içine sinen bir ürün olur alacağın model. Bu devirde monitör karar vermesi ayrı dert, alması ayrı dert.
  • Kontrast dışında gayet güzel bir monitör gibi duruyor incelemerden gördüğüm kadarıyla.Kontrast olayı da zaten Ips ve Tn panellerin kaderi.
  • Öncelikle hayırlı olsun, benim merak ettiğim noktalar:
    -Önceki monitörünüz Gsync Asic modüllü bir montördü, bu Compatible. Aralarındaki fark hissediliyor mu, yani illa gsync modollü olmalı veya artık bu uyumlulukla gsync modülünün devri bitti denelebilir mi?
    -Işık sızmasının yok denecek kadar az olanına rastladığınız gözüküyor, peki Ips Glow durumu nedir?
    -Neden Gigabyte AORUS 27" AD27QD değilde bu? Gigabyte Hdr 400 mesala...
    -10 Bit destekliyor demişsiniz, bazı yazılarda 10 Bit için 120hzlere inmek gerektiğini geçiyor, bundaki durum nedir?
  • 1440P 144hz TN panel monitor ariyordum. Son zamanlar bu monitor cok konusuluyor. Bu monitorun oyunculari ilgilendirecek teknik detaylarinin daha ayrintili oldugunu incelemesini nerde bula bilirim? Ornegin response time, input lag degerlerinin diger monitorlerle karsilastirilmasi
  • Bende 34GK950F-B getirtmeyi düşünüyorum ama hem şansıma güvenmediğimden (ölü piksel,kırık panel, blb gibi sorun çıkarsa geri göndermesi problem olur) hemde LG müşteri hizmetlerine olan itimatım sıfırlandığından ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ne zaman gelecek diye müşteri hizmetlerine mail attım "Satışı ile ilgili tarafımıza bildirilen resmi bir açıklama mevcut değildir" dediler. Bende bilmiyorum diyor kısacası. Resmi açıklama olsa sana niye mail atayım. Senin işin üst mercilere konuyu danışıp müşteriye cevap vermen. Bende bilmiyorum demen içinmi koydular seni oraya. Bu cevabı aldıktan sonra Kore sitesinden girip birde onlara yazdım, bunlarıda şikayet ederek, bakalım onlar ne cevap verecekler. Ama aylardır ülkeye girmemiş bu ürünlerin bundan sonra geleceği konusunda da pek umudum yok açıkçası. İnceleme için teşekkürler yinede. Aşağıda rtings'in linkini de bırakıyorum ilgilenen arkadaşlar onuda inceleyebilir.

    https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gl850-b

    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MDV

    1440P 144hz TN panel monitor ariyordum. Son zamanlar bu monitor cok konusuluyor. Bu monitorun oyunculari ilgilendirecek teknik detaylarinin daha ayrintili oldugunu incelemesini nerde bula bilirim? Ornegin response time, input lag degerlerinin diger monitorlerle karsilastirilmasi
    rtings.com'da çok detaylı bir incelemesini bulabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SKYNET-

    Öncelikle hayırlı olsun, benim merak ettiğim noktalar:
    -Önceki monitörünüz Gsync Asic modüllü bir montördü, bu Compatible. Aralarındaki fark hissediliyor mu, yani illa gsync modollü olmalı veya artık bu uyumlulukla gsync modülünün devri bitti denelebilir mi?
    -Işık sızmasının yok denecek kadar az olanına rastladığınız gözüküyor, peki Ips Glow durumu nedir?
    -Neden Gigabyte AORUS 27" AD27QD değilde bu? Gigabyte Hdr 400 mesala...
    -10 Bit destekliyor demişsiniz, bazı yazılarda 10 Bit için 120hzlere inmek gerektiğini geçiyor, bundaki durum nedir?
    Teşekkür ederim.

    - Gsync modüllü bir monitörden Gsync Compatible bir monitöre geçtiğimde açıkçası aman aman bir fark hissettiğimi söyleyemem. Tek hissettiğim fark 60 fps altında modüllü olan monitörün biraz daha akıcı olduğuydu.. Gsync Compatible monitörlerden sonra modüllü monitörlere ekstra 300-500 TL vermek artık gereksiz bir hale geldi diye düşünüyorum.

    - IPS Glow, IPS monitörlerin olmazsa olmazıdır. Az da olsa bakış açısına bağlı olarak sol altta gördüğümü söyleyebilirim. Özellikle sol açıdan sağ açıya doğru giderken fark ediliyor. Karşısına düz oturduğunuzda belli olmuyor.

    - Benim için önemli olan husus, monitörün input/response değerleri ve motion kalitesiydi. Şu ana kadar yapılmış en iyi IPS olarak düşündüğüm ve uzun zamandır da beklediğim için bu yönde tercihim gelişti. Bu modelde bahsettiğim değerler artık TN seviyesine gelmişti ve motion kalitesinin IPS teknolojisinde görülmüş en net görüntüyü verdiğinden dolayı hiç düşünmeden aldım. Çok şükür yanıltmadı çünkü daha takar takmaz ne kadar akıcı olduğunu hissettim görüntünün.

    - Bu monitöre özel 144hz de bile 10-bit aktif olarak kullanılabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 6 Ekim 2019; 19:27:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    Bende 34GK950F-B getirtmeyi düşünüyorum ama hem şansıma güvenmediğimden (ölü piksel,kırık panel, blb gibi sorun çıkarsa geri göndermesi problem olur) hemde LG müşteri hizmetlerine olan itimatım sıfırlandığından ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ne zaman gelecek diye müşteri hizmetlerine mail attım "Satışı ile ilgili tarafımıza bildirilen resmi bir açıklama mevcut değildir" dediler. Bende bilmiyorum diyor kısacası. Resmi açıklama olsa sana niye mail atayım. Senin işin üst mercilere konuyu danışıp müşteriye cevap vermen. Bende bilmiyorum demen içinmi koydular seni oraya. Bu cevabı aldıktan sonra Kore sitesinden girip birde onlara yazdım, bunlarıda şikayet ederek, bakalım onlar ne cevap verecekler. Ama aylardır ülkeye girmemiş bu ürünlerin bundan sonra geleceği konusunda da pek umudum yok açıkçası. İnceleme için teşekkürler yinede. Aşağıda rtings'in linkini de bırakıyorum ilgilenen arkadaşlar onuda inceleyebilir.

    https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gl850-b

    Bende vaktinde aynı soruyu LG 27GL850 için sormuştum. Sana verdikleri aynı cevabı bana da verdiler.

    Yurtdışında bile tane tane satılan bu monitörün, açıkçası Türkiye'de satılacağına olasılık vermiyorum. İngiltere'ye tane tane satıyorlar. Şuan en çok Amerika ve Kanada'da satıldı. En büyük stoklar bu ülkelere gidiyor. Avrupa'nın çoğu ülkesinde bile yok ki sıra daha Türkiye'ye gelsin... O yüzden baktım olmayacak, riske girerek beklemeden geçtim siparişi yurt dışından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 6 Ekim 2019; 19:37:37 >




  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Benim baktığım monitör Amerika'da 800$, Avrupa sitelerinde 1.100-1.200€. Desenki Amerika'da pahalı satıyor anlayacağım ama, nedir bu çifte standart anlamış değilim. Hem başka ülkelere göndermeyelim/tane tane gönderelim hemde Amerika'da ucuza satalım, nasıl bir mantalitedir çözmek güç.

    Black friday zamanını beklerim en kötü bakalım fiyatta oynama olacakmı. Amazon gümrük vergisini çok hesaplıyor hocam, senin siparişten sonra bir geri ödeme oldumu? Monitörlerin gümrük vergisi fazlamı yoksa? 800$'lık ürüne neredeyse 400$ gümrük vergisi çıkarıyor kargo hariç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    Benim baktığım monitör Amerika'da 800$, Avrupa sitelerinde 1.100-1.200€. Desenki Amerika'da pahalı satıyor anlayacağım ama, nedir bu çifte standart anlamış değilim. Hem başka ülkelere göndermeyelim/tane tane gönderelim hemde Amerika'da ucuza satalım, nasıl bir mantalitedir çözmek güç.

    Black friday zamanını beklerim en kötü bakalım fiyatta oynama olacakmı. Amazon gümrük vergisini çok hesaplıyor hocam, senin siparişten sonra bir geri ödeme oldumu? Monitörlerin gümrük vergisi fazlamı yoksa? 800$'lık ürüne neredeyse 400$ gümrük vergisi çıkarıyor kargo hariç.
    Seninle aynı fikirdeyim.

    $500 ürüne $227 gümrük ödedim. Gümrüğü %18-%20 hesaplaması gerekirken; gümrük ücretini %35 olarak hesaplıyor. Ve en kötüsü de gümrük hesaplanırken kargo parası da dahil ediliyor hesaplamaya...

    60-90 gün içinde oluyor genelde gümrük iadeleri, bakalım iade olacak mı... Umarım olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 6 Ekim 2019; 20:20:55 >




  • Türkiye’de ilk kullanan sizsiniz muhtemelen takip ettiğim ve almayı düşündüğüm bir monitör beklemedeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdo4

    Teşekkür ederim.

    - Gsync modüllü bir monitörden Gsync Compatible bir monitöre geçtiğimde açıkçası aman aman bir fark hissettiğimi söyleyemem. Tek hissettiğim fark 60 fps altında modüllü olan monitörün biraz daha akıcı olduğuydu.. Gsync Compatible monitörlerden sonra modüllü monitörlere ekstra 300-500 TL vermek artık gereksiz bir hale geldi diye düşünüyorum.

    - IPS Glow, IPS monitörlerin olmazsa olmazıdır. Az da olsa bakış açısına bağlı olarak sol altta gördüğümü söyleyebilirim. Özellikle sol açıdan sağ açıya doğru giderken fark ediliyor. Karşısına düz oturduğunuzda belli olmuyor.

    - Benim için önemli olan husus, monitörün input/response değerleri ve motion kalitesiydi. Şu ana kadar yapılmış en iyi IPS olarak düşündüğüm ve uzun zamandır da beklediğim için bu yönde tercihim gelişti. Bu modelde bahsettiğim değerler artık TN seviyesine gelmişti ve motion kalitesinin IPS teknolojisinde görülmüş en net görüntüyü verdiğinden dolayı hiç düşünmeden aldım. Çok şükür yanıltmadı çünkü daha takar takmaz ne kadar akıcı olduğunu hissettim görüntünün.

    - Bu monitöre özel 144hz de bile 10-bit aktif olarak kullanılabiliyor.

    Alıntıları Göster
    Ips Glow ile Va'nın ghostingi arasında gidip geliyorum. Senin Acerı aldığın zamanlarda bende birkaç defa deneme yapmıştım ama hiçbirinde istediğim monitöre sahip olamayınca bırakmıştım.
    https://www.youtube.com/watch?v=VKhcl6wDw4A
    Ips'deki bu glow, ışık sızmasından daha beter. En azından sızmaya fiziksel olarak içini açıp müdehale edilebiliyor ama glowa çare olmuyor.İnsan Ips seçerken renklerden ödün vermemeyi baz alıyor ama glow ile beraber belkide bir oyuncunun en çok oynadığı siyah sahnelerde berbat oluyor. Kısacası glowda ciddi başa bela bir şey.

    Lg'nin bu monitöründe fiyatı biraz daha düşük bekliyordum, görünen o ki yurtdışı fiyatları bu olan monitörün Tr fiyatları baya uçuk olacaktır, oda gelirse tabi. :))




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Monitör işi zor iş gerçekten.. Büyük şans gerektiriyor düzgün bir panele denk gelmek... Ben VA da kullandım daha önce Samsung 24CFG73 modelini ve ondaki ghosting, monitördeki görüş açısı, yazılardaki bulanıklık falan derken daha fazla dayanamayıp sattım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 7 Ekim 2019; 7:44:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konuyu, fotoğraflar ve video ile süslerseniz içeriği daha dolu dolu olur. :) Enterasan tarafı, boş konuda o kadar muhabbet dönerken, belkide Tr de açılan, ilk kullanıcı incelemesi olan bu konu dikkat çekmemiş. Millet artık bu monitörden umudunu kesmiş midir nedir... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 15 Ekim 2019; 14:23:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SKYNET-

    Hocam konuyu, fotoğraflar ve video ile süslerseniz içeriği daha dolu dolu olur. :) Enterasan tarafı, boş konuda o kadar muhabbet dönerken, belkide Tr de açılan, ilk kullanıcı incelemesi olan bu konu dikkat çekmemiş. Millet artık bu monitörden umudunu kesmiş midir nedir... :)
    TR'de bu monitörü bilen pek insan olduğu düşünmüyorum sanırım ki o yüzden. Ama yurtdışında kesinlikle umut kesilmiş bir monitör çünkü kimse stok bulamıyor ve LG'de çok kıt stok sürüyor piyasaya.. Aslında biraz daha süslemek isterim ancak yoğunluktan ve biraz da üşengeçlikten olmuyor.

    Ama şunu koyabilirim;

    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme




  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Önce şöyle bir "düzenleme" olmuş:https://www.technopat.net/2018/12/10/televizyon-ve-monitorlere-ek-gumruk-vergisi-getirildi/

    Daha sonra kaldırılmış:https://www.haberturk.com/televizyon-ithalatinda-uygulanan-ek-vergi-kaldirildi-2491402-ekonomi

    Herhangi bir konuda zihniyet farketmeksizin bilgiye ulaşabileceğimiz doğrudüzgün bir haber kaynağı olmadığı için alınan kararın uygulaması nasıl oldu, acaba oldu mu, oldu da kalktı mı bilemiyorum ama hesaplanan ekstra vergi herhalde mevzubahis kararla ilgili.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventserdar

    Önce şöyle bir "düzenleme" olmuş:https://www.technopat.net/2018/12/10/televizyon-ve-monitorlere-ek-gumruk-vergisi-getirildi/

    Daha sonra kaldırılmış:https://www.haberturk.com/televizyon-ithalatinda-uygulanan-ek-vergi-kaldirildi-2491402-ekonomi

    Herhangi bir konuda zihniyet farketmeksizin bilgiye ulaşabileceğimiz doğrudüzgün bir haber kaynağı olmadığı için alınan kararın uygulaması nasıl oldu, acaba oldu mu, oldu da kalktı mı bilemiyorum ama hesaplanan ekstra vergi herhalde mevzubahis kararla ilgili.
    Çok ilginç bir olay yaşadım az önce. Senin bu mesajını okumadan 1 dakika önce bir e-mail geldi..

    $127.68 gümrük ücretinin iade olduğuna dair..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 15 Ekim 2019; 18:48:51 >




  • hocam monitoru nerden aldınız? hangi yurt dısı sitesinden? mumkunse linkini paylaşa bilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.