Şimdi Ara

Hong Kong’da çatışma noktalarını gösteren uygulama Apple tarafından kaldırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde Hong Kong’da yaşanan protesto gösterileri gündeme damga vurmuş durumda. Protestocular ve güvenlik güçleri arasındaki gerginlik zaman zaman çatışmalara dönüşüyor. Çin hükümeti de protestocuların önünü alabilmek için her yola başvuruyor.


    Kafa karıştıran karar


    Bu hafta yaşanan bir gelişme baskıcı Çin yönetiminin erişemediği bir alanın olmadığını gösterdi. Kullanıcılara mevcut çatışma bölgelerini göstererek güvenli alanlara yönlendiren HKmap Live uygulaması App Store mağazasından kaldırıldı.


    Ayrıca Bkz.Instagram Threads uygulaması indirmeye sunuldu

    HKmap Live uygulaması vatandaşların çatışma bölgelerinden uzak durmasını sağlıyordu. Kullanıcı verilerine dayanan uygulama aynı radar tespitinde olduğu gibi hangi noktalarda yoğun çatışma ve kargaşa yaşandığını gerçek zamanlı gösterebiliyordu. Uygulamanın diğer bir faydası ise güvenlik güçlerinin yaptığı duyuruları anlık olarak kullanıcılara iletmesiydi.


    Apple engelleme gerekçesi olarak uygulamanın polisten kaçmak için bir araç haline gelmesi ihtimalini gösteriyor. Geliştiriciler ve kullanıcılar ise insanlara ve yetkililere faydalı olacak bir uygulamanın kanunsuz statüsüne düşürülmesine tepkili. Pek çok otorite Çin hükümetinin baskısına Apple’ın boyun eğdiğini ifade ediyor. Hali hazırda kaldırma gerekçesine itiraz edildiği ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor.


     







  • Çin kazanç getiren bir pazar bu pazarı bir kaç uygulama
    için riske atmayıp kaldırma yoluna gitmiş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.