Şimdi Ara

NetMaster Modemden Kurtulma-Kaliteli ve Hızlı WiFi(C60 Archer Alındı-Kurulum Rehberi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
10
Favori
6.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    6 senedir kablonet kullanıyorum çok memnunum 1-2 ufak sıkıntı haricinde bir sorunum olmadı ama bu modemin wi-fi kalitesi artık çekilmez bir hal aldı.
    Evde xiaomi router kullandığım halde modemin wi-fi sinyali çok düşük ve yetersiz. Bağlantı hızım 100 mbps, ethernet ile 98-99 alıyorum ama kablosuzda hem çekmiyor hem hız çok düşük.
    Bu nedenle modemi bridge gibi kullanıp,yeni ve iyi bir modem alıp interneti ona aktarıp wi-fi olarak ona bağlanmak istiyorum.
    Bildiğim kadarıyla yapmam gereken netmaster modemin kablosuzunu kapatıp,bridge modunu açıp,ethernet kanlosu ile yeni modeme bağlamak ve interneti yeni modemden kullanmak.
    Fakat işlem böyle mi gidiyor pek emin değilim,forum araştırmamda da net bir sonuç elde edemedim çok farklı şeyler yazanlar var.
    Bu konuda tecrübeli olan,aynı işlemi yapıp aktif olarak kullanan birileri varsa beni adım adım yönlendirebilir mi?
    Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
    Edit 05.12.2019:
    Wi-Fi kalitesi iyi fakat oyun oynarken çok lag oluyordu,sanırım bizim NetMaster hem ethernet hem routerı kaldırmıyor. Sistemi iptal ettim,Archer C60'ı iadeye gönderiyorum. Maceramız burada bitti. Kurduğum sistem wi-fi olarak işe yarasa da oyunda lag ping vs. gibi sorunlar yaratabilir,alacaklar dikkat etsin.
    Edit 03.12.2019:
    Tekrardan merhaba arkadaşlar,
    Wi-Fi çilem bugün son buldu.Keşke daha önce routera geçseydim dedim. Şimdi adım adım geçiş aşamasını ve kurulumu anlatacağım. Bende bu süreçte forumdan çok konu okudum,bir çok sıkıntı yaşayan arkadaş olduğunu biliyorum. Umarım yardımcı olur.
    Öncelikle TP-Link C60 Archer model Router aldım. Uzun süredir takip ediyordum,Black Friday indiriminde 197 TL'ye düşünce aldım Hepsiburada'dan. Şu an tekrardan 270-300 TL bandına geri dönmüş fiyatı,pek düşmüyor bu fiyattan zaten. Almayı düşünürseniz indirimleri takip edin.

    Kurulum:

    -Öncelikle benim kullandığım modem NetMaster CBW-383ZN. Kurulumu bu modem üzerinden anlatacağım ama diğer modemlerde de aşamaların farklı olacağını düşünmüyorum. Aldığınız routerda WAN portu olmasına dikkat edin,eğer WAN portu yoksa wi-fi kullanamazsınız,bu da bir işinize yaramaz.
    -Kurulum yapmadan önce telefonunuza Tether uygulamasını indirin.Tether TP-Link'in kendi programı,buradan rahatça gerekli ayarlamaları yapıyorsunuz. Tether'a girdikten sonra router'ınızın adaptör bağlantısını yapın ve çalıştırın,program otomatik olarak görecek ve cihaz için bir şifre oluşturmanızı isteyecek,şifrenizi oluşturun,bu şifreyi modem ayarları yaparkende isteyecek,unutmayacağınız bir şifre olmasına dikkat edin. Daha sonra modemi görecek, bu arada bir TP-Link hesabı oluşturun,daha sonra uygulamayı kullanmak için üyelik istiyor. Üyelik ücretsiz merak etmeyin.
    Şimdi kuruluma geçelim:
    1) 192.168.0.1'den NetMaster modeminizin arayüzüne girin.Değiştirmediyseniz kullanıcı adı ve şifresi admin-admin şeklindedir,şifreyi değiştirdiyseniz ve hatırlamıyorsanız modeminizin reset tuşuna 4-5 sn basılı tutun,fabrika ayarına dönecektir, admin-admin ile girebilirsiniz.
    2)Arayüze girince kablosuz kısmına girip kablosuz bağlantıyı devre dışı bırakın.
    3)Temel>Güvenlik kısmından modemi bridge moduna alın. Bridge moda geçince modem kendini otomatik olarak yeniden başlatacak.(Bridge moda geçtikten sonra modemin arayüzüne girmek için 192.168.100.1 adresini kullanın,diğer adres çalışmayacak.)
    4)Ethernet kablosunu,Netmaster modeminizin herhangi bir ethernet portuna takın,diğer ucunu da aldığınız router'ın WAN portuna takın.
    5)(Ben modem ayarlamaları için ethernet ile pcye bağlandım,öyle anlatmaya devam edeceğim.Kablosuz denemem başarısız oldu.) Routerınızın ethernet portlarından birine taktığınız ethernet kablosunun diğer ucunu da pc ethernet girişine bağlayın.
    6)Şimdi TP-Link Archer C60 için gerekli ayarlamaları yapıp işlemi tamamlıyoruz. 192.168.0.1'e girince artık ArcherC60'ın arayüzüne girecek,bu çalışmazsa TP-Link'in diğer arayüzünü deneyin,internette rahatlıkla bulabilirsiniz,tam adresini bilmiyorum maalesef,ben 192.168.0.1'den sorunsuz girdim.
    7)Arayüze girince Tether uygulamasından router için belirlediğimiz şifreyi isteyecek,şifreyi girince otomatik olarak arayüze giriş yapacağız. Kablolu bağlantı kısmında sıkıntı yok,zaten sorun olsa arayüze giremezdiniz,kablosuz kısmına geliyoruz. Kablosuz kısmında bağlantı şeklini vs. soracak,Otomatik Algıla diyoruz,genellikle "Dinamik IP" seçecektir. Daha sonra MAC adresi içinde "Kullandığım MAC adresini Router'a kopyala" diyoruz. (Arayüz İngilizce ise "Copy MAC" çıkacaktır.) MAC adresini otomatik demeyin,çünkü aynı MAC adresini kullanmayınca diğer modeme internet iletilmiyor,Uydunette böyle bir olay var,aynı MAC'i router'a otomatik olarak kopyalıyoruz,sadece tek tıkla arayüz her şeyi kendisi hallediyor.
    8)Pc ile router arasındaki ethernet kablosunu çıkarın,hem modeme hem router'a res atın. (Netmaster modem ile routerın WAN portu arasındaki kabloyu çıkarmayın,o kablo kalacak,bunu göze alarak router'ı konumlandıracağınız noktaya yetecek uzunlukta bir ethernet kablosu alın.)
    9)Artık sorunsuz olarak Wi-Fi kullanabilirsiniz. Tether uygulamasına girip, Router'ın adını şifresini vs. ayarlayabilirsiniz. İnternete hangi cihazların bağlı olduğunu,ne kadar internet kullandıklarını vs. her şeyi çok basit biçimde takip edebilirsiniz. Hem 2.4 GHz hem 5 GHz bandında 2 adet kablosuz bağlantı kuruyor,uygulamadan 2si için aynı ya da farklı isim ve şifreler belirleyebilirsiniz. Ben genelde 5 GHz kullanıyorum,bağlantı hızı oldukça iyi. Geçmiş olsun,artık NetMaster'ın kablosuz çilesinden kurtuldunuz!

    Ben NetMaster modem ile pc arasında kablolu kullanıyorum, kablosuz bağlantı için router'ı kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı,hız düşmesi vs. yaşamadım. Kablolu kısımda Netmaster'a,kablosuzda C60 Archer'a bağlıyım. Böyle yapmayı düşünen arkadaşlar bu şekil yapabilir herhangi bir sıkıntı olmuyor.
    Gelelim C60 için ilk izlenimime:
    Cihazda 5 adet anten bulunuyor,bunların 3'ü 2.4GHz bandında 2'si 5GHz bandında yayın yapıyor. Bunların haricinde ayrıca misafir ağıda oluşturabilirsiniz.
    Cihazın çekim gücü çok iyi,3+1 evin salonuna yerleştirdim,en uç odadan yaklaşık 2-3 çizgi çekmesine rağmen 90Mbps hız alıyorum. SpeedTest ile hem modem yanında hem en uzaktan yaptığım testlerde hız 80-92 arası değişiyor,gerçekten iyi değerler.(5GHz bandından bağlanıyorum,2.4'te hız biraz daha düşük çıkabilir.) NetMaster'ın kendi modeminde bu değer 30 civarıydı, 30Mbps'den 90'a çıktım diyebilirim. Değer mi? Kesinlikle değer,bugüne kadar bu çileyi boşuna çekmişiz dedim.

    İlk izlenimim ve kurulumu hallediş hikayem bu şekilde arkadaşlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa buradan ya da özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz,bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Wi-Fi'den yana çok sıkıntı çektiğim için,bu sorunu çözünce sizle paylaşmak istedim,umarım işinize yarar.

    5GHz bandından,en uç odadan hız testi: (İnternet hızım 100mbps,ethernet ile 98 civarı alıyorum)
    NetMaster Modemden Kurtulma-Kaliteli ve Hızlı WiFi(C60 Archer Alındı-Kurulum Rehberi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASAP1910 -- 5 Aralık 2019; 2:50:46 >







  • Bazı modemler, bridge moda alındığında kablosuz yayını kendileri kapatıyorlar. Sizinki kapatmamışsa siz kapatırsınız. Bridge moda aldıktan sonra ethernet kablosunu yönlendiricinin WAN portuna takıyorsunuz. Modem açık ve internete bağlıyken, yönlendiriciyi yeniden başlatıyorsunuz. Ben Ubee modemimi bu şekilde kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 3 Ekim 2019; 21:41:32 >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam,şimdi kaliteli bir router bakma vakti geldi
  • Arkadaşlar bridge modda olan modemden ethernet ile internet kullanılabilir mi ? Modemde wi-fi kapalı olacak sadece ethernet ile bağlantı olacak,kablosuz yayın routerdan olacak ?
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    evet. ben kullanıyorum. hem ethernet hem wifi her özelliği eskisi gibi çalışır.
  • Teşekkürler hocam kullanan birinden duymak iyi oldu :) Modem ve router olarak ne kullanıyorsunuz acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KASAP1910

    Teşekkürler hocam kullanan birinden duymak iyi oldu :) Modem ve router olarak ne kullanıyorsunuz acaba?
    Verdikleri modemi kullaniyorum netgear infinity galiba markasi. Router olarak archer c60. 3 tane de asus rp n12 Access Point kullaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net master modem benimde hocam archer c60 almayı düşünüyorum. Performansı iyi ve netmasterdan ethernet kullanabiliyorsak mükemmel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KASAP1910

    Net master modem benimde hocam archer c60 almayı düşünüyorum. Performansı iyi ve netmasterdan ethernet kullanabiliyorsak mükemmel
    Uzaktan iyi cekiyor. Tek sikintisi 100mbps wan portu olmasi. Bu nedenle 5ghz hizi max 90 civari. Kablonetin versigi modem ayni odada daha performansli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Netmaster Infinity 401 ile TP-Link TD-W9970v3 vdsl modemi bridge mode yapacaktım ama olmadı. Çoğu yolu denedim ama vdsl modem bir türlü wifi'den interneti veremedi. Yapan var mıdır?
  • quu kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Konuyla ilgili olarak TP-link destek hattı irtibata geçmeniz gerekmektedir.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • Konu editlendi.
    Archer C60 alındı, kurulum rehberi eklendi. İlk izlenimler ve test sonucu eklendi.
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Merhaba mac kopyalama işlemi sonrasında tplink arayüzünde görünen mac netmaster a mı ait ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XaserED kullanıcısına yanıt
    Şimdi kontrol ettim,farklı MAC adresleri. Fakat internette bir sorun yok.
  • Şöyleki kopyalanan mac adresi netmasterın altında yazanlardan birimi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XaserED kullanıcısına yanıt
    Sanırım onlardan biri,çünkü direk kopyala dedim,kopyalamadan denedim şimdi internet gitmedi TP-Link'e.
  • Sağol hocam son olarak bakabilirsen hangiis olduğunu yazabilirmisin ? Cm mac mi wan mac i mi kopyalamış?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaserED -- 3 Aralık 2019; 19:40:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XaserED kullanıcısına yanıt
    Kontrol ettim şimdi hepsini,birebir aynı olan hiçbiri yok ama WAN'a çok benzer,sanırım kendi içinde 1-2 parametreyi değiştiriyor kopyalarken.
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.