Şimdi Ara

Oris Telekom yüksek ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle League of Legends oyununda yüksek ping problemi yaşamaktayım. İstanbul'da sunucuları olmasına rağmen bağlanırken 80ms ping ile bağlanıyorum. Ve sürekli kopma oluyor. Müşteri temsilcileri asla yardımcı olmuyor.

    Oyun içi:

    Oris Telekom yüksek ping sorunu


    Sunucu IP adresi: 162.249.79.98

    Tracert sonucu:

    Oris Telekom yüksek ping sorunu


    İstanbul'da olan Superonline'a ait 213.14.38.50 IP adresine ortalama pingim 70ms. Ve gecikme buradan kaynaklanıyor büyük ihtimal. Ancak en ufak bir geri dönüş alamıyorum Oris Telekom'dan. Teknik yetkinliğe sahip hiçkimse ile görüşemedim şimdiye dek.

    Diğer sorunum ise, bağlandıktan sonra 1 gün boyunca ping değerlerim çok iyiydi. Türk Telekom ile İstanbul'a 21ms ile bağlanırken Oris Telekom'a geçince bu değer 10ms'e kadar geriledi. Ancak tracert sonucunda da görebileceğiniz gibi ilk cihazın ping değeri çok yüksek çıkıyor. İlk bağlandığında 4ms idi. Şimdi 17ms altına inmiyor. bu da çok fazla gecikme yaratıyor. Oris Telekom'a söylediğimde ise "ping değerlerine müdahale edemeyeceklerini" söyleyip duruyorlar.

    Millenicom'dan geçiş yapmıştım. 1 hafta olmadı daha, donanımhaber'deki Oris Telekom hesabından da düzgün bir yanıt ve çözüm alamazsam iptal ettireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 2 Ekim 2019; 15:22:10 >







  • Merhabalar,
    Özel mesajda da belirttiğimiz gibi teknik ekibimize ilettik. En kısa sürede dönüş yapacağız.
    Saygılarımızla,
  • Hocam sorun için ilgilendiler mi acaba? Ping yüksek diye ben de şikayet etmiştim pingini normal demişlerdi. Oyun oynamadığım için pek de irdelemedim doğrusu.
  • Henüz bir gelişme yok. LoL oyununda da hala çok yüksek. Normal oyunlarda da çok yüksek. Ve dün akşam özellikle aşırı yükseklik vardı. İnternet ilk bağlandığında 50ms ile oynadığım oyun dün gece 200ms ve üzeri idi ve oynayamadım. En ufak bir değişiklik olmadı şimdiye dek.
  • Umarım sorunu en kısa sürede çözerler.
  • sbil S kullanıcısına yanıt
    Umarım hocam çok teşekkür ederim ancak çözüleceğini pek sanmıyorum. En fazla çarşamba gününe kadar beklerim bu şekilde.
  • Normal pinglerim düzelmiş duruyor. Başlangıç pingi 19ms'lere kadar çıkmıştı. Şuan 5-7ms arasında. Ancak LoL oyunu için ping sorunu hala devam etmekte. Bunlar da LoL için anlık değerler:

    Oris Telekom yüksek ping sorunu

    Oris Telekom yüksek ping sorunu

    213.14.38.50 IP adresi ile arabağlantıda olan sorun çözüldüğü an LoL oyunu için olan sorun da çözülmüş olacak aslında. Merakla beklemekteyim, gelişme olursa buradan aktaracağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 8 Ekim 2019; 19:21:53 >




  • LoL oyunundaki yüksek ping sorunum hala devam etmekte.

    @ORIS Telekom çözümünüzü bekliyorum. 1 ay oldu neredeyse.

    Oris Telekom yüksek ping sorunu


    Sadece 213.14.38.50 IP adresine olan bağlantıyı düzeltmeniz gerek. Başka hiçbir şey yok. Superonline'a bildirmeniz durumunda kısa süre içerisinde halledeceklerdir zaten. Ben arayıp bildirsem bile sonuç alamıyorum.
  • Alt yapının kaldırabileceğinin üstünde hız alınıyorsa ping artar. Hızı düşürmeyi deneyin muhtemelen düşecektir. Bundan 5 yıl belki daha fazla oldu. Ttnet de 10 mbit internet geliyordu. 25 mbit e kadar zorlattım. Müşteri hizmetlerini aramak gerekiyor bu durum için. Hat değerlerini değiştiriyor. Aynı anda modemden de kontrol etmeniz gerekli müşteri hizmetleri teknik elemanı ile. 25 mbit olunca hat değerleri zayıfladığı için ping 55 leri bulmuştu. 23 mbit sonrası birden 1000 leri buldu. En iyi değeri bulmalısınız.
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Hattım fiber hocam. Binadaki cihaz kapasitesi 2500Mbps ve sadece ben kullanıyorum. Ben de 100Mbps kullanıyorum. Binadaki cihazın kapasitesinin %4'üne tekabül ediyor. TT ekipleri ile de konuştum bölgeden kaynaklı bir sorun yok.
    Keza genel ping problemim düzeldi. Şu an sadece League of Legends oyununun Türkiye sunucularına bağlantıda sorun var.
  • Merhabalar,
    Konuyla ilgili özel mesaj yolu sizinle iletişime geçilmiştir. Süreci ayrıca takip ediyoruz.
    Saygılarımızla,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.