Şimdi Ara

Google Play Store'daki 172 kötü niyetli uygulama, 335 milyon kez indirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'ın uygulama marketin Play Store'un son derece tehlikeli yazılımlar barındırdığı sık sık haberlerimize konu oluyor. Şirket bu duruma bir çözüm getiremezken, yeni yayınlanan bir güvenlik raporu ise tehlikenin boyutlarının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.
     

    Google Play Store tehlike saçmaya devam ediyor

    ESET güvenlik araştırmacılarından Lukas Stefanko, Google Play Store'un Eylül ayı raporunu paylaştı. Verilere göre sadece Eylül ayında 172 kötü niyetli Android uygulamasının tespit edildiği belirtilirken, bu uygulamaların kullanıcılar tarafından 335 milyon kez indirildiği raporlandı. Bu uygulamalar arasında adware, abonelik dolandırıcılığı, gizli reklamlar, SMS premium aboneliği ve daha birçok kötü niyetli yazılım yer alıyor.
    Yıllardır Android platformunun son derece savunmasız ve güvenlik zaafları içerdiği tartışılırken, Google'ın bu önemli konu hakkında radikal kararlar almaması ise düşündürücü. Özellikle Google Play Store'da yer alan milyonlarca vasıfsız ve kötü niyetli uygulamanın sisteme yüklenmesinin önüne geçilmesi, sıkı incelemeler ve yönergelerin devreye sokulmasının gerekliliği ise kullanıcıların ortak düşüncesi diyebiliriz.
      







  • Zaten play store'un 80%'inin çöp olduğunu biliyoruz ve kabul ediyoruz. Sahte uygulamalar falan çok fazla ama siz de inanılmaz abartıyorsunuz! Adamların marketi (açık) bir market ve ellerinden geldiğince korumaya çalışıyorlar. 2.5 milyar farklı farklı cihaz sayınına sahip android'in 3 milyondan fazla uygulamasını adamlar ellerinden geldiği kadar korumaya çalışıyor. Android 4.2 döneminde olduğu gibi değil artık. Android 6.0'dan beri kendilerini çok geliştirdiler ve bu çıtayı (play protect) 8.0 ile daha da kaldırdılarve şimdi de android 10 ve 11 sürümleri ile ellerinden geldiği kadar da iyileştirecekler. Evet android asla ios kadar güvenli olamaz ama Windows kadar da dandik değil!

  • Dün ilginç bir şekilde Zedge uyarı verdi kaldırdım telefondan.

  • Bilmediğimden soruyorum bu ios dada böyle mi. Hiç mi kötü yazılım yok ios da . Bilgili bir arkadaş yazarsa sevinirim.

    Allah aşkına fan boylar cevap vermesinde kafamızı allak bullak yapmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 2 Ekim 2019; 12:35:31 >
  • ama ozgur sistem... bir sey soylediginiz zaman da fanboylari "ben su ana kadar hic sorun yasamadim, telefonuma da hic virus bulasmadi" tarzi sacma sapan aciklamalar yapiyorlar... Apple urunleri gereksiz derecede pahali bunu kabul ediyorum fakat iOS hala Android ile kiyaslanamayacak derecede guvenli ve ozellikle bankacilik islemleri ve surekli online alisveris yapanlar icin baska alternatifi yok...
  • doğar
    büyür
    ve yerini başkasına devreder. !

    google bu sistemden daha farklı bir şey değil !

    çünkü o bile bir şeylerin yerini almıştı zamanında !

  • İndirirken iyi incelemek lazım
  • Uygulamaların adlarını da öğrenseydik fena olmazdı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.