Şimdi Ara

Işık hızı ve zamanla ilgili.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen bir ortamda konudaki mesele geçti ve ışık hızı veya buna yakın hızda giden biri ile durağan birinin taktığı senkronize saatlerin bir süre sonra aynı zamanı göstermeyeceği söylendi ve ben tam anlam veremedim. Nasıl bir açıklaması olabilir böyle bir şeyin? Teşekkürler şimdiden.



  • görecelik teorisinde ki ikizler teorisini araştırmanı öneririm. Ki teori hassas saatlerle ispatlanmış durumda. Her ne kadar konu hakkında bilimin net bir açıklaması olmasa da bana göre uzayda hızla giden aracın doppler etkisinden kaynaklanıyor. Veya şöylede diyebiliriz. Belli bi hızdan sonra yerçekimi dalgalarının etkisinden kurtuluyor. Ona paralel olaral zaman da diğerine kıyasla farklılaşıyor.
  • Einstein,verilerin referans aldığınız kişiye göre değişeceğinden,yani görelilikten bahseder.sen ışık hızına yaklaştıkça hacmin, zamanın vb ışık hızına asla ulaşamayacak şekilde kısalıyor.neredeyse ışık hızında bir en yakın yıldıza yolculuk ediyoruz diyelim.dünyadaki gözlemciler için yolculuk 5 ışık yılı sürerken bizim için hızımıza bağlı olarak birkaç gün bile geçebilir.olay ikimizin gözleminin de doğru olması.dünyadakilere göre biz neredeyse donmuş gibiyken bize göre dünyadakiler yıldırım hızında yaşardı.özel ve genel görelilik formüllerinden hangi parametrenin hangi hızda ne kadar değişeceğini kendin de hesaplayabilirsin
  • Doğrudur ama açıklaması çok zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.