Şimdi Ara

Windows 10'un Bitlocker özelliği artık varsayılan SSD şifreleme yöntemi olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En son Windows 10 güncellemesinden itibaren, Pro ve Enterprise sürümlerinde yerleşik olan Microsoft'un BitLocker şifreleme aracı artık kendi kendini şifreleyen SSD'lerin varsayılan şifreleme yöntemi olarak kullanılacak.
     

    SSD'lerde güvenlik açıkları mevcut

    SSD kullanıcıları üreticilerin sağladığı şifreleme yetenekleriyle birlikte verilerinin güvende olduğuna inanıyorlar. Ancak Microsoft aynı fikirde değil. Şirket kendi şifreleme yazılımını kullanan SSD'lerle ilgili birçok güvenlik sorunu yaşandığını rapor etti ve bu buna paralel olarak Windows 10'un Bitlocker adı verilen özelliğini, SSD'ler için varsayılan şifreleme yöntemi olarak belirledi. Zira, yapılan açıklamalarda, dünyanın önde gelen SSD üreticilerinin bile şifreleme yöntemlerinin etkisiz olduğu ifade ediliyor.
    İşin olumlu tarafı ise kurumsal sınıf SSD'lerin daha güçlü şifreleme özelliğine sahip olmaları olarak gösteriliyor. Bu nedenle Microsoft'un bu kararla birlikte son kullanıcı cihazlarını hedeflediği söylenebilir. Şirket SSD'ler için Windows 10 Bitlocker özelliğini varsayılan şifreleme yöntemi olarak belirlese de, kullanıcılar tekrar SSD'lerinin yazılım şifreleme özelliğine geçiş yapabilecekler.
      







  • Microsoft elini tasin altina koydu gibi diyelim. Pro ve Enterprise surum Windows 10 lardaki Bitlocker in diger surumlere gelmesi cok iyi bir gelisme.

    Boylece harici SSD portatif cihazlarin da Samsung basta olmak uzere guvenligi anlasilan cok kolay kirilabildigi asilabildigi de anlasilmistir ...

  • Home versiyonunda yine yok gibi anlıyorum. Açıkcası bir aralar açıp kullandım kendi SSD im de açılış zamanında 3 saniyelik bir yavaşlamaya sebep oluyor, çalışma mantığının detaylarına fazşa sahip değilim fakat boot zamanında şifreyi çözüyor diye biliyorum.

  • Haberde böyle bir şey demiyor.Bitlocker Win 10 Pro ve Enterprise ye özel olmaya devam edecek. Haberi yabancı kaynak: how-to-geek sitesinden aratabilirsin.

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Zaten amacı kurumların bilgisayarlarındaki kritik bilgileri şifreleyerek korumak bunun amacı. Ancak çok da güvenli değil.

    Bilgisayarın ramini -273 dereceye kadar soğutursan elektronlar hareket edemiyor. Rami söksen bile silinmiyor. Rami -273 dereceye soğutup başka makineye takarsan içindeki bilgiler silinmiyor verileri çalabiliyorsun. Yan çok da güvenmeyin buna.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.