Şimdi Ara

Ciddi Sorun Var. Çözene 100-200 neyse veririm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba bu sorun başımı ağrıtıyor beni rahatsız ediyor. Çözene gerçekten çözerse iban ister 100-200tl para bile veririm. Zaten yılıma bakan şaka yapmayacağımı ciddi olduğumu anlar.

    hp 27xw full monitor - markasız klavye - corsair harpoon kablolu mouse - creative a300 hoparlör - bluetooth kulaklık - cooler master kasa - 3 adet fan 2 si molex 1 i anakarta bağlı - fsp 700w psu(0 alındı) - msi b450m pro m2 anakart( servis sorunsuz dedi) - önce ryzen 1600x sonra ryzen 1600 aldım - xigmatek whiz 12cm fanlı işlemci soğutucu - xigmatek macun - samsung 16gb ddr4 2666mhz tek slot ram - seagate 2tb sshd - msi gtx1060 6gb armor oc ekran kartı - tüm sistem son yazılım güncellemeli ve lisanslı.

    her parçayı sorunsuz olan bilgisayarda deniyorum bende ki sorunu yapmıyor. ancak sorunsuz bilgisayardaki her parçayı kendi bilgisayarıma tek tek takmak koşulu ile aynı sorunu gösteriyor. her ürünü servise yolladım. işlemci hariç hepsi sorunsuz dedi. işlemci para iadesi alıp başka işlemci aldım. kablolardan parçalara kadar her şeyi yenileyerek ya başka pc den parça takarak, vatanbilgisayar olsun bilgisayarcılar olsun gösteriyorum. Ancak sorunu bulamıyorlar.
    Evet sorun şu bilgisayar sanki yabancı sitelerde hıçkırık yani hickup denen soruna benzer bilmeyenlerin takılma-donma zannedeceği ama aslında sistemin anlık olarak klavye mouse un dahi hareket ettirilemediği bir anlık kilitlenme sorunu var. Evet bilgisayara ait takılı ne kadar dahili ve harici aygıt varsa içindeki yazılımlarda buna dahil tak-çıkar , aç-kapa mantığı ile denendi ancak sorun bulunamadı. En çok pubg içerisinde ve rocket league de hissediliyor. Ancak diğer oyunlarda ve masaüstünde kullanımda dahi hissediliyor.

    Her şeyi denedim sorunu çözemedim ancak sorun olarak bunu Ryzen ve Anakartın bios versiyonu arasındaki yazılıma bağlıyorum. Çünkü ryzen 5 3000 serisi çıkınca tüm firmalar özellikle msi bios sorunu yaşattı. Şu an en güncel bios yükleyemiyorum çünkü anakart görüntü vermiyor. İşlemcimi tanımıyor bunun için 2 defa servise gitti. Acaba ryzen 3000 serisine ayar verirken 1. nesillere sorun mu oluşturdular gibi bir şey aklıma geldi. Sizce bu mümkün mü eğer öyleyse ryzen 5 3600 işlemciyi deneyip alacağım ya da pc yi satıp xbox a geçeceğim. yardımlarınızı bekliyorum lütfen birisi bu soruna yardımcı olsun.



  • msi güncellemesinde bios boyutları aşıldığı için eski cpulara olan desteği kesmiş olabilirler. değişiklik listelerine düzgün bakmak lazım.

    sshd bulunduğunu söylüyorsunuz. hıçkırık olayı olduğunda hard diskten yazma sesi geliyor mu? veya başka disklerle denediniz mi
  • Bende de ryzen 3600 işlemci ve gigabyte x470 anakart var. Geçen sefer en son bios güncellemesini yükledim nerdeyse bütün arşivim silinecekti. 3-4 saat uğraştım. Ramler uyumsuzluk yapıyordu bazen yavaş açılıyordu bios ekranı geç geliyordu. Bu hataları düzeltmek için yeni biosu yüklemiştim. Fakat yükledikten sonra bilgisayarda takılmalar ve mavi ekranlar almaya başladım. Wİnrar ı yüklerken bile reset atıyordu. Eski biosa dönmek aklıma geldi ama biosu yüklerken bilgisayar bi reset atsa anakart mefta olabilirdi. Bu yüzden biosu flaş bellekle bios menüsünden Qflash ile yükledim. Daha eski versiyonlu bios problemimi şu anda çözdü. Ama bu yeni ryzenler anakartlarda ramlarda uyumsuzluklar gibi problemleri var. Bence bunları oturtmaları uzun sürecek.
    Bİos yüklemekten anlıyorsanız elektrik kesilmesi gibi riskleri alacaksanız eski de olsa diğer biosları deneyin. yeniyse eskileri eskiyse yenileri deneyin derim....
  • Ramden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen de ramler aşırı ısındığın da donma sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle ramlarine odaklı sogutma uygularak bir dene derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güç kaymağını değiştirdiniz mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konuya farklı bir bakış açısı getireyim; ryzen 3000 serisini b450 gibi eski çipsetlerle kullanmak pek verimli ve mantıklı olmuyor. ben sorunun donanım arıza kaynaklı olduğunu sanmıyorum, elinizde imkan varsa sisteminizi 1. veya 2. nesil bir ryzen işlemci ile deneyin.
  • Bu bildiğiniz msi anakart mevzusu. Bende fx serisi için kafayı yemiştim. Msi in her zaman işlemci desteği konusunda yaşattığı şeydir bu. Bi bios güncellemesi atıp gidiyorlar ve ne auto voltage tutuyor ne başka birşey.

    -Yapabiliyorsanız, güç kaynağının sağlamlığından emin olun burası önemli
    - tüm voltaj değerlerini el ile girin. Girdiğiniz değerler windows üzerinde daha düşük görülüyor ise tekrar bios a girip yükseltin. Güç tasarrufu uygulayan tüm özellikleri kapatın.

    -vrm ve kuzey çipi sıcaklıklarına bakın. Vrm üzerinde fan uyguladığınızda sonucu gözlemleyin.

    Hiçbiri ile olmuyorsa, anakartı satın uğraşmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parça değişimlerinin hepsi yapıldı ancak başka bir hdd ile yeniden format ve testlere devam ediyorum. oc değerlerini el ile girdim oto hiç bişey bırakmadım. sıcak değerlerim 50yi geçmiyor testler sürüyor. sonuç alırsam haberdar ederim ellerinize ve düşüncelerinize sağlık. not:ryzen 1600 kullanıyorum zaten. yyeni aldık önceki bozuktu para iadesi verdiler. şimdi o paraya aoc 24g2u alınacak size de tavsiye ederim :)
  • Hocam sorun yazılımsal da olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crashris

    parça değişimlerinin hepsi yapıldı ancak başka bir hdd ile yeniden format ve testlere devam ediyorum. oc değerlerini el ile girdim oto hiç bişey bırakmadım. sıcak değerlerim 50yi geçmiyor testler sürüyor. sonuç alırsam haberdar ederim ellerinize ve düşüncelerinize sağlık. not:ryzen 1600 kullanıyorum zaten. yyeni aldık önceki bozuktu para iadesi verdiler. şimdi o paraya aoc 24g2u alınacak size de tavsiye ederim :)
    @crashris merhaba aoc monitörü tavsiye ettiğinizi gördüm de ben laptopumda ips monitör kullanıyorum ve viewsonic vx2458-c-mhd monitörü 1000tlye aldım yakın süreçte ve va panel görüntü kalitesi ipse göre baya farkediliyor renk farkı bu yüzden iade edip aldığınız monitörü alsam mı diye düşünüyorum en baştaki yazınızda bir monitörden daha bahsetmişsiniz o monitör paneli hangisi ve ips değilse iade edip sizce geçmelimiyim ips monitöre birde bu sitede mesajıma cevap verdiğinizde bildirim nasıl geliyor bilmiyorum etiketlemeyle falan nasıl oluyorsa o şekilde cevap verirmisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Showtimetv -- 6 Ekim 2019; 5:5:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Showtimetv S kullanıcısına yanıt
    Bende almayı düşünüyorum ama IPS ghosting felan yapar diye korkuyorum aldınız mı acaba?
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Hocam AOC 24G2U'dan memnun musunuz acaba?
  • monitoru soranlar henüz almadım vatana gelmesini bekliyorum denemeden almayacağım

    pc de herşeyi denedim şase kontrolu yaptım sorun yok ancak şöyle kontrol kalemini kasaya dokundurunca sorun yok ancak işlemci soğutucusu ve ekran kartına dokundurunca ışık yanıyor kontrol kaleminde herhalde bu kadarı normaldir.

    psu-anakart-cpu-hdd komple yeni ver servis tarafından sorunsuz raporu verildi ayrıca şu ankinden önceki parçalarda da aynı sorunu yapıyordu.
    ram samsung 16gb tek parça ddr4 2666mhz ram bunun yerine yenisini aldım bakalım gelince ne olacak?
    ekran kartımda olma ihtimali de ram den sonra ekran kartını da yenileyeceğim daha da olmazsa pc yi dağıtıp satacağım boşuna vakit ve nakit kaybı
    çünkü parçaları söküp başka bilgisayara takıyorum o bilgisayar sorunsuz çalışıyor yani pc deki tüm parçalar sorunsuz. bu sorunu 2-3 aydır yapıyor. aynı parçalar varken ondan önce bi sorun yoktu. yoksa evlenip kendi evime taşınacağım, o ihtimal biraz masraflı ve yakın olmadığından pc yi satmak zorunda kalacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.