Şimdi Ara

iPhone'daki iyileştirilmiş pil şarjı özelliği ne işe yarıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın iOS 13 sürümü ile birlikte kullanıcılarına sunmaya başladığı “İyileştirilmiş Pil Şarj Özelliği” temelde cihazın tam dolu olarak uzun süre şarjda kalmasını engelleyen bir geliştirme. %100 şarjda iken sürekli olarak cihazın şarja takılı kalması pil ömrünü azaltan temel etkenlerden biri. Apple da bu işe makine öğreniminden yararlanarak farklı bir çözüm getirmiş.



    iPhone’unuz iOS 13’e yaptığınız ilk güncellemeden sonra pil şarj etme rutininizi öğrenmeye başlıyor ve yeterli veriye sahip olduğunu düşündüğü anda Optimized Battery Charging ya da Türkçe’ye çevrilmiş ifadesiyle İyileştirilmiş Pil Şarjı Özelliği tam olarak uygulanmaya başlıyor. Cihaz, telefona tam olarak ihtiyacınız olacağı zamanı hesaplamaya çalışarak siz telefonu elinize almadan önce %100 olarak dolu olmasını sağlıyor. Böylelikle de iPhone %80’e kadar şarj ediliyor ve şarjı kesiyor. Kalan dolum içinse sizin iPhone’a ihtiyacınız olacak zamanı ayarlamaya çalışıyor.



    iPhone’da iyileştirilmiş pil şarjı nasıl kapatılır?



    iPhone’unuzda iyileştirilmiş pil şarjı özelliğini tamamen kapatmak veya açmak için şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır: Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı. Bu aşamaya kadar geldikten sonra İyileştirilmiş Pil Şarjı seçeceğini kapatabilir veya açabilirsiniz.



    Bu özellik açık olduğunda ve telefonunuz da kullanım alışkanlıklarınıza göre yeterli veriye sahipse bazen iPhone’u şarja taktığınızda kilit ekranında cihazın ne zaman tam olarak şarj edilmiş olacağını gösteren bir bildirim görürsünüz. Eğer bu sürenin ihtiyaçlarınızı karşılamadığını düşünüyor veya o günlük kapatmak istiyorsanız bildirime basılı tutup Şimdi Şarj Et diyerek telefonun %100’e kadar aralıksız şarj edilmesini sağlayabilirsiniz.








  • Ya benim anlamadığm bu özellik 2-3 sene önce çıkan bazı amiral gemilerinde bile vardı (xperia xz premium ve zenfone 5z mesela) ama apple bunu yeni çıkarınca anında haber değeri kazanıyor önceden niye kazanmıyor başkaları yapınca

  • ÇÜNKÜ EPIL AĞBEEEEE İNOVASYON FALAN WAOWWW HEMEN KOŞUP 20BİN VERMELİYEAM XD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim açık ama çalışmıyor :)

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Bir bitmediniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anlamasakta anlamış gibi yapalım bari
  • Okudum anlamadım.
    Özetle anlatacak birisi varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Cihaz, telefona tam olarak ihtiyacınız olacağı zamanı hesaplamaya çalışarak siz telefonu elinize almadan önce %100 olarak dolu olmasını sağlıyor. Böylelikle de iPhone %80’e kadar şarj ediliyor ve şarjı kesiyor. Kalan dolum içinse sizin iPhone’a ihtiyacınız olacak zamanı ayarlamaya çalışıyor.

    Hiçbir şey anlamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • R E K L A M L A N D I N I Z

  • Anlamayacak ne var? Telefon ortalama olarak sabahları ne zaman uyanıp telefonu elinize aldığınızı hesaplıyor. Gece 12’de şarja takıyorsunuz, atıyorum saat 02.00’de %80’e geliyor. Uyandığınız saat de 8.00 olsun. Saat 6.30’da %80’den şarj etmeye tekrar başlıyor, tam 8.00’de %100 oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xperia XZ cihazımda 3 senedir kullandığım özellik. Günaydın Apple.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    pil şarj etme rutininizi öğrenmeye başlıyor ve yeterli veriye sahip olduğunu düşündüğü anda Optimized Battery Charging ya da Türkçe’ye çevrilmiş ifadesiyle İyileştirilmiş Pil Şarjı Özelliği tam olarak uygulanmaya başlıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • avtheree kullanıcısına yanıt
    Benim ki gerizekalı herhalde
  • %100 de telefon şarjda iken zararlı nasıl oluyor? %100 olunca elektrik kesilmiyor mu ben mi yanlış biliyorum?

  • çünkü sonynin asusun kullanıcı sayısı ile apple'ın kullanıcı sayısı farklı.bu yüzden ön planda oluyor ayrıca çoğu telefon alıyor güncellemeyi.

  • %80'de şarj kesecek bir uygulama var mı? Batarya sağlığı olayı halen geçerli mi? (%20-80 arası şarj etmek) yoksa %100 yapsak bile artık sorun değil mi?
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Örnek vermek gerekirse, rutin olarak akşam 22:00'da takıyorsunuz ve sabah 07:00'da çekiyorsunuz şarjdan ve telefon 04:00'da %100 oluyor ama 3 saat şarjı full olmasına rağmen prizde şarj almaya çalışıyor bu da batarya ömrünü azaltıyor. Yeni sistemde telefon 03:00'da %80 olduğunu varsayarsak 03:00'da şarj olmayı bırakıyor ve 07:00'da şarjı yine %100 olacak şekilde hesaplayıp ilerleyen saatlerde şarja yeniden başlıyor (örneğin 05:30). Umarım yeterince açık olmuştur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.