Şimdi Ara

Huawei'nin kurucusu: 6G çalışmalarına başladık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhenfei, şirketin 6G teknolojisi konusunda Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine başladığını söyledi. Deneyimli yönetici CNBC'ye yaptığı açıklamada "5G ve 6G üzerinde paralel çalışmalar yapıyoruz, bu yüzden 6G araştırmalarına uzun süre önce başladık" dedi.

     

    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi 9 Pro 5G'nin ilk partisi 2 dakikada satıldı
    Huawei'nin patronu yürütülen çalışmaların henüz "erken aşamada" olduğunu ve ticarileşmesi için uzun bir yol olduğunu söyledi. Zhenfei'ye göre 6G bağlantısı için önümüzde hala 10 yıl var. Zira bir sonraki ağ teknolojisinin endüstri standartlarına uygun hale gelmesi oldukça uzun bir zaman alacak.

     


    Şirket 5G'de işleri büyütüyor


    Çinli teknoloji devi 6G çalışmalarını sürdürürken bir yandan da 5G işlerini büyütüyor. Şirket şu ana kadar farklı ülkelerde 50'nin üzerinde 5G sözleşmesi imzaladı. Huawei, dünyanın önde gelen mobil operatörleri ile 5G baz istasyonu sağlanması konusunda yakın iş ilişkileri kurmuş durumda.







  • bir standart çıkınca sonraki için çalışmaya başlarlar. bu çok normal. 400 gigabit ethernette çıktı. şimdi 800 gbit ethernet üzerinde çalışıyor Huawei (ve Futurewei).

    6G'deki buluşlarını ilk 5 yıl dolunca 5.5G diye standartlaştırırlar. 10 yıl doluncada 6G gelecektir. 6G'nin hedefi son kullanıcıların 10 gigabit mobil bantgenişliğine ulaşmasıdır.

    5G için şuanda Vo5G (VoNR) üzerinde çalışılıyor. bu standart VoLTE ile uyumlu olacak. kesintisiz geçişi destekleyecek
  • Çok acil 7G için haber bekliyoruz.

  • Huawei, sırf şu işin kurbanı oldu. Sadece telefon üretse
    bu kadar uğraşılmazdı.

    Biraz da açgözlülük var denebilir mi, bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 29 Eylül 2019; 20:26:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hala ayaktayım diyor kısaca.

  • Böyle boş işlerle uğraşacağına Google'a rakip olacak bir platform geliştirmeye çalışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam direk 9G den başlardım

  • Adamlar altyapi uzerinden saglam casusluk yapacaklar ! Hep oylediler .. 5G de 4G de ve diger ev ve islerdeki modem ve altyapilariyla.. Turkiye dahil !!!

  • Kime göre neye göre 6G? Bunun bir standartı hızı,genişliği yokmu uluslararasında ? Biz de çıkalım 7G'yi geliştiriyoruz diyelim.

  • Ne kadar aç gözlüsünüz ilk önce doğru düzgün 5G'yi oturtun.

  • ar-ge nin seri iretime hazır hale getirmenin ve üretime geçmenin nasıl birşey olduğunu düşünüyorsunuz ?

  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Adamların tek işi telefon değil ki hatta ek işi bile denilebilir. Ciscoyu ciddi tahtından ede ede gidiyordu ülkemizde de baya yaygınlaştı. Cep telefonunda da ciddi ilerledi ama onsuz da gayet ayakta kalır ki zaten sadece abd ile sorun yaşıyor ve arkasında çin hükümeti var, düşmesi çok çok zor.
  • bir standart çıkınca sonraki için çalışmaya başlarlar. bu çok normal. 400 gigabit ethernette çıktı. şimdi 800 gbit ethernet üzerinde çalışıyor Huawei (ve Futurewei).

    6G'deki buluşlarını ilk 5 yıl dolunca 5.5G diye standartlaştırırlar. 10 yıl doluncada 6G gelecektir. 6G'nin hedefi son kullanıcıların 10 gigabit mobil bantgenişliğine ulaşmasıdır.

    5G için şuanda Vo5G (VoNR) üzerinde çalışılıyor. bu standart VoLTE ile uyumlu olacak. kesintisiz geçişi destekleyecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 29 Eylül 2019; 22:2:1 >
  • 5G için daha neyin çalışmasını yapacak adamlar.Kullanmak isteyen için 5G ekipmanları hazır. Artık 6G için çalışmalara başlamaları lazım zaten.

  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    5G Son kullanıcı hızı: 100 Mbit/s – 1 Gbit/s

    6G : 10 gbps'e kadar, 5.5G : 1-5 gbps son kullanıcı hızlarını destekleyecektir. bunun çalışması yapılıyor şuanda. teknik detaylar diğer üreticilerle müzakere edilerek standart haline getirilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 29 Eylül 2019; 21:53:33 >
  • 5G yaygınlaşınca ADSL tarih olacak. 5G yaygınlaşınca Turkcell Superbox fiyatları Superonline DSL ile eşitlenecek.

    Türk telekomun sokaklardaki kabinlere Vplus (35b), apartmanlardaki (FTTB) kabinlere ise G.fast getirmesi veya bunları eve kadar fibere (FTTH) dönüştürmesi gerekiyordu ama bütçesi yetmediği için tamamlayamadı. Bunu yakında yapamazsa 10 yıl içinde tekrar satışa zorlanacak iflas etmesin diye.

    Ancak 10 yıl sonra yeni teknolojilere dönüştürülmemiş bakır altyapı (vectoring yapmayan DSL standartları) beş para etmeyecek ve TTnin borçları muhtemelen kamuya kalacaktır.

    İsviçre 2016 yılında telefon direkleri ile caddelerdeki menhollerden (sokaktaki telekom bacalarından) G.fast vermeye başladı ve her apartmana 1 gbit veriyor. 2020 yılında G.mgfaste geçecekler ve 5 ile 10 Gbps arası hız verecekler. Kablolar değişmeden. Türk telekom malesef bunu yapamadı. Sadece laboratuvarda denediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 30 Eylül 2019; 20:45:41 >




  • Huawei Bey ne yapıyorsunuz?
  • Gelsin paracıklar.... G, g, g, g, g, g, g, g,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten radyasyon dan öleceğiz. Bu gidişle6 g kim bilir hangi frekans bandında çalışacak

  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    bu yıl FCC 6G testleri için, 95 gigahertz (GHz) - 3 terahertz (THz) arası frekansları açmış durumda.

    ITU’ya sunulan raporlarda Türkiye kısa vadede 24.25 – 27.5 GHz frekans bandını, orta vadede 40.5 – 43.5 GHz ve 66 – 71 GHz bantlarını kullanmayı öngörüyor.

    Haklısınız. Radyasyondan Ölecezzz

    Ancak bir mantık hatası var, bazistasyonlarında ve mikrodalga fırınlarda radyoaktif madde bulunmaz. Ve bazistasyonları ile mikrodalga fırınlar radyasyon yaymaz. Telefondaki Tek dezavantajı mikrodalgaların terleme yapmasıdır. Onun için kulaklık kullanımı tavsiye edilir. Mikrodalga fırınların pişirip patlatmasının sebebi frekansın düşük veya yüksek olması değil, çıkış gücünün (transmit power) devasa olmasıdır. Bazistasyonlarının çıkış gücü 2 volt/metredir çatıya çıkıp yanında çanağın önünde dursanız değil patlamak kaşınmazsınız bile. Ama kim kime nasıl anlatacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 30 Eylül 2019; 20:6:24 >




  • El Fuego kullanıcısına yanıt
    Asıl boş iş Google a rakip olmaya çalışmak. Adam baz istasyonunu baz istaatonunun bağladığı cihazları, ve o cihazların bağlandığı merkezdeki sistemleri yapıyor ve bu aşanda bugün lider nitekim abd olayı da bu alandaki liderliğinden geliyor. Yani kimsenin telefon la derdi yok. En pahalı ve karlı sistemlerde kider durumda ve onsuz yapılamayan(ilgili patentlerib çoğunun sahibi) bir sektörde yükselmek varken neden tutmuş ve alışkanlık haline gelmiş bir sisteme karşı savaş açmaya kalksın ki. Ama merak etmeyin mutlaka Google uygulamaların bu cihazlara yüklenmesi için hep bir yolu açık bırakacaktır. Google gibi istihbarat ta lider bir sistemi çine bırakmak istemez abd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.