Şimdi Ara

Depremde hayat kurtaracak mobil uygulamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İstanbul, dün öğle saatlerinde 5.8 büyüklüğündeki deprem ile sallandı. Bu deprem, almamız gereken önlemler hakkında önemli bir uyarı oldu. Daha büyük bir felaketin yaşanmamasını ümit ediyoruz ancak olası bir deprem durumunda bazı mobil uygulamalar hayat kurtarıcı olabilir. Telefonunuzda mutlaka bulunmasını düşündüğümüz mobil uygulamaları derledik. Sizler de doğal afet durumunda faydalı olabileceğini düşündüğünüz uygulamaları yorum olarak paylaşarak önemli katkıda bulunabilirsiniz.



    Bridgefy



    5.8 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye genelinde telefon hatlarında kesinti yaşandı. Sevdiğinin sesini duymak isteyenler telefona sarıldı ancak operatörler yoğunluğu kaldıramadı. Çok şükür bu depremde büyük bir hasar oluşmadığı ancak görünen o ki yıkımların olması halinde çok daha büyük şebeke kesintisi yaşanacak.





    Bridgefy isimli mesajlaşma uygulaması, şebekelerde kesinti yaşanması durumunda hayat kurtarıcı olabilir. Bu uygulama, mesajlaşma için Bluetooth teknolojisini kullanıyor. Bu sayede mobil ağ ve Wi-Fi’nin hizmet vermemesi durumunda telefonun Bluetooth özelliğini kullanarak yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Bridgefy kullanan arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirsiniz.



    Bridgefy’ın mesh özelliği büyük önem taşıyor. Bu özellik sayesinde her Bridgefy kullanıcısı, başkalarının uzaktaki kişilere mesaj gönderebilmesi için tıpkı baz istasyon gibi Bluetooth üzerinden dağıtım yapıyor. Bridgefy’ı ne kadar çok kişi kullanırsa, kapsamı alanı o kadar artıyor. İstanbul depreminin ardından uygulamaya ilgi arttı. Bugün App Store’da en popüler sosyal ağ uygulamaları listesinde WhatsApp’ı da geride bırakarak birinci sıraya yerleşti. Bridgefy’a alternatif olarak aynı çalışma mantığına sahip FireChat de kullanılabilir.







    Deprem Bilgi Sistemi 3.0



    Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan bu uygulama sayesinde son depremler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.







    Ayrıca Bkz.Türk Telekom'dan hizmet kesintisiyle ilgili yeni açıklama: Normale döndük



    First Aid – IFRC



    Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan bu uygulama, yaralanmalara hangi ilk yardım metodunu uygulamanız gerektiğini Türkçe olarak anlatıyor. Ayrıca acil durumlara karşı hangi hazırlıkları yapmanız gerektiği de yazıyor.









    Life360



    Bu uygulamayı ailenizin, arkadaşlarınızın ve sevdiklerinizin canlı konumunu takip etmek için kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz gruptaki kişilerin şu an nerede olduğu, en son nerede görüldüğü ve şarj durumunu görüntüleyebilirsiniz. Gruptakilerle mesajlaşabilirsiniz. Ayrıca araba sürdüğü zaman kaç kilometre hız ile gittiğini görmek de mümkün. Life360 ücretsiz bir uygulama ancak pek çok özellik için Premium üyelik istiyor.









    112 Acil Yardım Butonu



    Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘112 Acil Yardım Butonu’ mobil uygulaması, bulunduğunuz konuma ambulans çağırmaya yarıyor. Bulunduğunuz adresi bilmiyorsanız veya sesli olarak 112’ye iletebilecek durumda değilseniz bu uygulama hayat kurtarıcı olacak.







    E-Devlet



    E-Devlet mobil uygulaması sayesinde AFAD tarafından belirlenen acil toplanma alanlarını sorgulayabilirsiniz.







     




    Kaynak:







  • edevlette acil toplanma alanını kontrol ettim. Mahallenin nüfusu 5000'den fazla. Acil toplanma alanı 1000 kişilik bile değil. Heralde mahallenin 4000'i depremde zaten ölür diye hesap ettiler. Hesaplamadıkları konu gösterilen toplanma alanı daha büyük mahallede ve oranın nüfusu belki 10 binden daha fazla ve daha yoğun bir mahalle. Sanırım depremde %10'un altında hayatta kalma bekliyorlar.
  • Mobilde sıkıntı olmassa insanlar bi şekilde haber verir dışarıya, enkaz altındayken. Tabii enkaz altındayken sinyal vs gidermi onu bilemiyorum.

  • İnternet alt yapısı hasar görmezse olabilir ancak durum vahim gözüküyor.
  • Çok güzel bir paylaşım. Yalnız arkadaşım şu konu forumda görüntülenince Not Found HTTP Error 404. The requested resource is not found. diye okunan paragraflarla dolu. Bi düzeltilir ise çok iyi olacak hiç bir şey anlaşılmıyor oradan bakınca.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 27 Eylül 2019; 16:39:33 >
  • Bluetooth 50 metre çekmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben devlete neden Özel İletişim Vergisini ödüyorum ki. Devlet bu parayla benim yerime bu iletişim kanallarını kurmakla yükümlü. Ben hem para ödeyeceğim hem de alt yapıyı ben ve benim gibi duyarlı vatandaşlar kuracak.

  • 2. Katta çekmeyen şebeke enkaz altında çeker mi?
    Eminönü gibi bir yerde çekmeyen şebeke enkaz altında çeker mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu da yapında daha ziyade binaları sağlamlaştırsak daha iyi değil mi.. 99 depreminden sonra bırakın bi ilerleme kaydetmeyi deprem toplanma alanlarını ranta kurban ettik depremde de biz kurban olacaz nasılsa herşey Allah tan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 27 Eylül 2019; 15:34:29 >
  • edevlette acil toplanma alanını kontrol ettim. Mahallenin nüfusu 5000'den fazla. Acil toplanma alanı 1000 kişilik bile değil. Heralde mahallenin 4000'i depremde zaten ölür diye hesap ettiler. Hesaplamadıkları konu gösterilen toplanma alanı daha büyük mahallede ve oranın nüfusu belki 10 binden daha fazla ve daha yoğun bir mahalle. Sanırım depremde %10'un altında hayatta kalma bekliyorlar.

  • Enkaz altında bluetooth çok güzel çalışır. Yan komşuyla konuşuruz.

  • İlk yardım bilmek çok işinize yarar yaralanmanın durumuna göre size uzun süre kazandırabilir

  • Hiçbiri gerçekten işlevsel değil. Tek bir uygulama var bu konuda yardımcı olabilecek. O da Wink-in. Wink-in ile kendine en yakın (300 metre) konumundaki mekanları listeleyip buradaki insanlarla toplu sohbet edebiliyorsun. İnterneti çekebilecek konumda olan insan ile bölgede bulunan kurtarma ekipleri rahatlıkla iletişime geçebilirler.

    İnterneti çeken adam Whatsapp'tan eşine dostuna konum atar diyebilirsiniz ama düşünün ki binlerce milyonlarca kişiye böyle Whatsapp konumları geliyor bunlar da devlete bildiriliyor. Devletin ekipleri bu mesaj trafiğinde uygun yere yönlendirme organizasyonu çok zor olur. Wink-in'de ise zaten enkaz bölgesinde bulunan kurtarma ekibi kendisine çok yakın olan enkaz altında birine rahatlıkla ulaşabilir.
  • yanınızda bulunduracağınız en akıllıca şey bir düdüktür. !!!

  • Depremde hayat kurtaracak mobil uygulamalar

  • Bu uygulamalar bina altında kalanlar için hiç bir şey ifade etmez. Önce binalar sağlam olacak. Sonra altyapı iyi olacak. Toplanma alanları gerçektende toplanma alanı olacak. Sonra bu uygulamalar.......

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • 15-20 saniye önceden sarsıntı uyarısı gelse çok şey değiştirir.erken uyarı sistemi mutlaka yapılmalıydı bugüne kadar.
    ne yazık ki yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi climanjero -- 29 Eylül 2019; 19:53:40 >
  • + bunlara ek başka yerde başka app ler görmüştüm huawenin app si güzeldi bunlarıda araştırmak lazım . toz maskesi , radyo (cep tede olur),düdük,fener,su,konserve,power bank esasında yapmak lazım ama gene unutacağız 10 yıl sonra gene ah vah deriz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.