Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.925
Cevap
180
Favori
2.548.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben yarın evkur dükkanından şu 2 üründen birini almayı düşünüyorum ama hala kararsızım.
    Siemens 4 programlı SE24E232TR Peşin fiyatı:659 ytl
    Siemens 3 programlı SE23E222EU Peşin fiyatı:569 ytl
    Hangisini tavsiye edersiniz ve neden?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castbreeder -- 10 Şubat 2008; 4:20:28 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozdemirs8

    quote:

    Orjinalden alıntı: ozdemirs8


    ACİL CEVAP BEKLİYORUM MÜMKÜNSE BU GÜN


    Arkadaşlar forumda yazılı olan 10 sayfanın yaklaşık 6 sayfasını okudum.Evlendiğimde ev eşyalarımın hepsini vestelden aldım çok şükür şimdiye kadarda bir tv hariç önemli bir sorun yaşamadım.Forum da yazılanları okuyunca makina olarak SE24E232 veya SGS 43E12 ön plana çıkmış ve bende bu yönde fiyat araştırması yaptım. Bosh için 700 nakit oda yarın zamlanacak dediler simens ide spotta 650 nakit fiyata buldum bayi nakit 710 olarak fiyat verdi nasıl tavsiyeleriniz bekliyorum. Şimdiden teşekkürler....

    Demiştim Cuma akşamı
    Spotta olan SE24E232EU (650 YTL SPOT) modeliymiş birkaç bayiye gittim bana
    eski model, 3 yılın üzerine +4 yıl garanti almazsın bayiden almazsan ayrıca arıza çıkarsa servis tamir eder ama değişim olmaz, power 55 yok, saat erteleme özelliği yok,yarım yük yok alt sepet katlanabilir değil
    dediler ve kafam karıştı
    SE24E232TR (700YTL BAYİİ) fiyatı kararsız kaldım fakat garanti süresi için ve artı özelliklerinden dolayı
    bayiden aldım peşin olarak sonuçta 50 ytl çok bütük bir meblag değil pztsi kurulum yapılacak Bayi şöyle bir iyilik yaptı 6 paket calgonit hepsi bir arada 10 süper güç verdi 5 ytlden 30 ytl eder dedi ne derece bilmiyorum doğru slmlar

    bu arada bosh zamlanmış 750-800 sgs 43e12 için fiyat




    Hayırlı olsun.Evet spot mal satanlardan alınca +4 yıl garanti alınamayacığını bende duydum.Ne derece doğru bilemiyorum.Evkurda daha sormadan isterseniz +4 yıl uzatabilirsiniz dediler bende fiyatı uygun olduğu için buradan almaya karar verdim.
    Bizim buradaki bayii 850 ytl dedi peşin.Pazarlık yapsam 800 ytl den aşağıya indireceğinide sanmam.Bayiiden
    gerçekten iyi fiyata almışsınız.(Büyük ihtimal 2 ürün alana 500 ytl indirim olan kampanya sayesinde size bu kadar indirim yapmıştır.)




  • Haklısınız Castbreeder kardeş iki ürün indirimi yapıcam dedi.Genelde tüm bayilerde fiyat aynı 750(simens 24 E 232tr )fiyat birliği yapmışlar iki ürün kampanyasına sokarlarsa 730 ytl oluyor fiyat benim pazarlık yaptığım bayiye saat 10 gibi gitmiştim ilk müsteri olun diyerekten 700 ytl fiyat verdiler. Hatta faturayı 730 kesti...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemirs8 -- 11 Şubat 2008; 2:20:13 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zdlo


    Su anda iki makine uzerinde karar vermeye calisiyorum:
    Bosch SGS55M85EU ve Siemens SE25M557EU

    Bu iki makine sanirim ayni. Dis tasarimda ufak farklar gorebildim sadece.

    Bazi sorularim var. Siemens'in belirttigim modelinde de antifingerprint ozelligi var mi? Iki model arasinda herhangi bir ozellik ya da kalite farki var mi? Bu iki model hangi ulkede uretilir/montajlanir? Fiyatlari hemen hemen ayni. Bazi yerlerde Bosch, Bazi yerlerde Siemens daha pahali ama genellikle 900-1200 civarinda fiyatlari.

    Bir de piyasada pek bulunmayan ve daha eski bir model olmasina ragmen antifingerprint yuzeyi olan ve daha pahaliya satilan Siemens SE25E850EU modeli var. M ve E serilerinin farki nedir? (Diye sormustum ama baska bir konu basliginda yine Candogan bey aciklamis ve demis ki M serisi yerli, E serisi Almanya montajidir. Ama SE25E850EU modelinde olmayip SE25M557EU modelinde bulunan bazi ozellikler var. Bu ozelliklere sahip E serisi bir model yok mu acaba? Eger yoksa yine de E serisini secmem daha mi dogru olur? Ya da Alman mali olup istedigim ozelliklere sahip ve gozumden kacan daha iyi bir model var mi acaba Siemens ya da Bosch'ta? Siemens'lerin dis gorunumunu daha cok begeniyorum ama Bosch da olabilir.)

    Sözkonusu M serisi cihazlar yerli montajlıdır ve parmak izi koruması bulunmamaktadır.
    M serisinde E serisinden farklı olarak göze çarpan su sensörü ve program hızlandırma tuşu var.
    E serisinde de eko programda su tüketimi daha az ve parmak izi bırakmıyor.Almanya'dan ithal.Bir de iç tabanı çelik.M serisinde polinox taban var.

    Artıları eksileri aşağı yukarı böyle.Tercih sizin.
    Eğer mutfağınız müsaitse ankastre de düşünebilirsiniz.
    İnox olarak model seçimi sınırlı.Ancak bu kadar olabiliyor.Electrolux'teki model (66030 idi sanırım)çelik değil gri boyalıydı hatırladığım kadarıyla.Mutfağınıza sırıtmayacaksa o da düşünülebilir.Aynı şekilde gri boyalı ürünler size uyuyorsa Bosch'un ithal gri renkli M serisi ürünlerini öneririm.Yukarıdaki çelik makinelere göre daha üstündür.




  • Oncelikle cok tesekkur ediyorum.

    Bosch SGS55M85EU modelinin sayfasinda antifingerprint ozelligi oldugu yaziyor. Siemens SE25M557EU modelinin sayfasinda bu ozellik belirtilmemis, ama listede bu modelin yaninda bu ozellik yaziyor. Siz her ikisinde de olmadigini belirtmissiniz. Bu konuda kafam karisti.

    Iki model de gri boyali degil inox degil mi?

    Mutfagim ankastreye uygun degil. Ve acikcasi gorunus olarak gonlum Siemens SE25M557EU modelinden yana. SE25E850EU ile karsilastirma yapmak gerekirse siz hangisini onerirdiniz? Yerli montajin su tuketimi daha fazla, ama su sensoru ile bunu esitliyor olabilir belki. Hizli programa ihtiyacim olacagini sanmiyorum. Antifingerprint olmamasi, celik yerine polinox taban olmasi ve alman degil yerli montaj olmasi acaba onemli mi?
  • Bugun Bosch SGS55M85EU ve Siemens SE25M557EU modellerini yerinde gordum. Kontrol paneli ve ust tablada kullanilan malzeme bana cabuk eskiyecek gibi geldi ama bilmiyorum. Beyaz modeller daha dayanikli gorunuyor ama bu bir yanilsama olabilir. Ayrica alt tablalari her ikisinin de dediginiz gibi polinox. Ama ben polinox'u bir tur metal saniyodum. Gordum ki gri renkli plastik gorunumlu bir malzeme. Yillar once uretilmis yerli makinelerde bile metal kullanilirken neden polinox malzeme kullaniyorlar anlamis degilim. Aklim gittikce E serisine cevriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdlo -- 16 Şubat 2008; 1:14:45 >
  • Kararsizligim daha da derinlesti. Simdiye kadar almis olacaktim guya. Kararsizligimin nedenlerini bile aciklamaya utanir oldum. Ama yazdik bir kere, hadi devam edeyim. Size de cok tesekkur ediyorum.

    Siemens istiyordum ama Bosch'un bombeli kapaklarindan hoslanmadigim icin tercih ettigim sade Siemenslerden Bosch'a gecis yapabilirim. Diyordum ki zaten Bosch ile Siemens ayni, ufak bir estetik tercihle Siemens'e kaymak sacma olmasa gerek. Bir bulasik makinesi markasi olarak da daha hosuma gidiyordu Siemens, her ne kadar artik ayni marka olsalar da. Ama Siemens uzerindenkarar vermeyi zorlamay calisacagim. Zaten modelleri birbiriyle ayni olduguna gore, birindeki sorun ya da avantaj digerinde de olacak.

    Inox'tan da vazgecebilirim; madem secenek az. Hatta su modellere bakinmaya basladim inoxu olmazsa olmazliktan cikarip, onun yerine celik tabanli olma kosulu getirip. Ama hala kararsizim.
    http://www.siemensevaletleri.com/Default.aspx?SiteMapId=1256&ps=SE25E253EU|SE25E850EU|SE26E250EU|SE26T290EU

    Simdi beni rahatsiz eden bazi ayrintilar var.

    Yerli uretimlerin ic tabanlari polinox. Bu madde celige kiyasla nasildir bilmiyorum ama ben bu maddeyi gordugum anda yuzum eksidi. Goruntusu plastik gibi. Bana sanki sicak suyla temas edince koku yayacak ve zamanla cizilecek, kir tutacak, rengi koyulasacak, genlesecek gibi geldi. "Yok efendim celigi aratmaz, sorun cikarmaz, isinizi gorur" dediler ama ben neden iyi bir makine almaya calisirken, 40 yillik arceliklerde bile standart olan celik yerine sirf daha ucuz oldugu icin kullanildigi bariz olan polinox gibi bir malzemeyi tercih edeyim? Ha birisi gelsin desin ki "polinox gelecegin malzemesi, acayip cevreci bir malzeme, ileride her sey polinox olacak, oyle bir malzeme ki, hem ucuz, hem de cizilme dayanimi, isi dayanimi celigi aratmiyor, zamanla genlesip esnemiyor, sicak suya maruz kalinca kokmuyor", o zaman derim ki peki alman mali modellerde ve asiri pahali modellerde polinox olmamasinin nedeni ne? Almanlar oyle seylerden anlamayip havasi olsun diye celik tercih ederler diye mi? Neyse...

    2500 civarinda olan T serisi modellerin artisi sadece ful otomatik olmalari; yani icine bulasigi koy, kapagi kapat, calistir. E iyi de ben makinenin kararina guvenerek rahat edemem ki zaten? Icine ne koydugumu biliyorum, ne kadar kirli olduklarini da asagi yukari tahmin ederim, az varsa bir rafta toplarim ve sadece onu calistiririm. Ha tabi benim tahminimin zor oldugu konularda yardimci olabilir. Almam mumkun olan daha makul fiyatli SE26T290EU modelindeki otomatik ozellikler belki benim bilemeyecegim hassas ayarlari yapiyor olabilir, belki de uc kurusluk su tasarrufu icin yarim milyar fazla para alarak sacmaliyordur sadece? Isi alisveris blogu da cok guzel ve bu mantik klimalarda islediginde klimanin parasini cikaracak kadar tasarruf etmenizi sagliyor. Ama bir bulasik makinesi zaten ne kadar enerji tuketir ki? Bu ozellik bana ne kazandiracak? Ekolojik teknolojileri severim ve bu yuzden enerji ozellikleri AAA olan urunleri her zaman tercih ediyorum ama bu kadar ufak bir tasarruf icin bu kadar fark vermenin cok para olmadiktan sonra mantikli oldugunu dusunmuyorum. Yok eger gercekten isi alisveris blogu ciddi enerji tasarrufu yapar diyorsaniz oturur dusunurum.

    Gelelim E serisine... Evet Alman montaji; daha kaliteli oldugunu tahmin ediyorum. Ic tabanlari da celik. Ama gosterge panelini begenmiyorum. Neden? Cunku bana Arcelik camasir makinesindeki cevirmeli ve ittirince icine giren, yani gizlenebilen cevirmeli dugmeyi hatirlatiyor ve onun nasil cabuk kirlenip nasil zor temizlendigini kullananlar bilir saniyorum. Iyi bir tasarim olmadigini dusunuyorum. Once kirletiyor, sonra da temizlemeden makinenin icine ittiriyorsunuz. Temizleseniz bile zamanla diplerinde ve girintilerinde kirli bir goruntu olusuyor. Kotu oldugunu dusundugum bir tasarimi tercih etmek istemiyorum.

    Ne kaldi geriye? Pahali T serisi... O seriden ancak SE26T290EU modeli alinabilir ama deger mi? Bardak koruma ozelligi ne yapar, nasil korur bardaklari? Gercekten bir ise yarar mi?

    Peki begenmediklerimi bir kenara birakip begendigim ozelliklere bakayim...

    Bir kere yarim yuk sart. Olmazsa olmaz. Seyrek bulasik oluyor ve sik yikanmalari gerekiyor. (Ama 60cm'den ufak makine almak istemiyorum, zira mutfak standartlarina ters bir sey oldugundan ozel dolap yaptirmak gerekir. Ayrica gerek de yok tam boy almak varken.) Ama bu yarim yuk ozelligi anladigim kadariyla turlu turlu. Bazilarinda ister ust raf ister alt raf secilebiliyor. Ustu bilmem ama alt rafi secmek isteyebilirim. Tabak bulasigi daha bol cunku. Peki ama ya biraz tabak, biraz da bardak varsa? Nasil yarim yuk yapiyoruz? Istedigimiz gibi daginik yerlestirip yarim yukte her iki sepeti de calistirarak? Ya da alt rafi secip bardaklari da asagiya tabaklarin yanina mi tikistiriyoruz alt raf secme ozelligi varsa? Yukari tabak sigmaz zaten? Hangisi daha verimli olur?

    Bardak koruma eger ise yariyorsa istenir tabi ama sif bu ozellik icin yarim milyara deger mi bilmiyorum. Bu ozellige sahip olmayan makineler bardaklari ciziyor mu yani?

    Su yumusatma ozelligi sart. Kirecten sut gibi akan bir su kullaniyoruz Istanbul'da. Cihazin omru kisalabilir sirf bu yuzden. Ayrica yikanan bulasiklarda da leke olusur. Lekeli yikanmasini istemem cam esyalarin. Mesela camlari lekesiz yikama ozelligi olsaydi iste sirf bu ozellige param olsa yarim milyar fazla verirdim. Ama bu ozellik zaten bircok modelde var sanirim. Yoksa su yumusatma hepsinde var ama camlarda leke birakmama gibi bir ozellik mi var bazi modellerde ayrica? Ben mi uydurdum?

    SE25E850EU modeline kendinden temizlenen filtre ozelligi yazmislar. Iyi bir ozellige benziyor ama nasil yapiyor anlamadim. Yani deliklerden gecip suya karisamayacak kadar iri parcalari mi temizliyor? Beni filtre yikama derdinden kurtarmasi iyi bir ozellik eger oyleyse ama tek basina tercih sebebim olmaz herhalde. Bir de bu ozellik SE26T290EU modelinde yazmiyor?

    Program sayisina gelelim... Cok asiri yogun kirli, yapismis yagli falan seyler icin yogun yikama kesinlikle olmasi lazim. E normal yikama da olmasi lazim. Hassas yikama da olmasi lazim. Kristal bardaklar, tahta ve plastik iceren seylerin ve normalde bulasik makinesine uygun olmayan seylerin yikanmasi icin ihtiyac duyulbilir ve kullanisli olur diye dusunuyorum. Bu saydiklarimdan yogun ve hassas'i kullanbilmek icin 6 programlik makine almak gerekiyor olmasi da ilginc tabi. Camasirdan alisik oldugum ve asiri kirlilri yikamakta yararlandigim on yikama ozelligi kullanisli olabilir ama bazi ust modellerde yok. Belki yogun yikamaya entegredir.

    Gelelim ic tasarima. Dis tasarimda T ve M serisini basarili buluyorum. Ic tasarimda ise sizin bilginize ihtiyac duyuyorum. Iyi bir ic tasarim gercekten secimimde onemli olabilir. Sepetlerin kullanisli olmasi cok onemli. Her kullanista "ah burdan neden tel geciyor" demek istemem. Ya da bazi modellerde ustte bulunan uzun kasik rafi cok kullanisli olabilir. Ya da bunun gibi seyler. Yani sepetlerin kullanisliligi cok onemli. Rackmatic de cok kullanisli gibi geliyor, katlanan alt bolmeler de. VarioFlex®-Premium nedir bilmiyorum ama merak ediyorum.

    Su sensoru ciddi bir tasarruf sagliyorsa iyi ama belirleyici ozellik olmaz sanirim. Hizli yikamaya da ihtiyacim olur mu bilmiyorum ama olsa kullanabilirdm. Eger saglikli bir sekilde hizli yikayabiliyorsa neden yavas yikamayi tercih edelim? Sadece su tasarrufu mu oluyor yavas yikadigimizda? Bir de yikama erteleme ozelligini de kullanabilirim elektronik sayac taktirinca.

    Sesli uyari da yararli ama tek basina belirleyici degil tabi.

    Makineyi faturayi sisirmeden cok sik kullanabilmek istiyorum. Ama bazi tasarruf fonksiyonlari makineyi iki gunde bir calistirirsak aylik elektrik ve su faturasina gozle gorunur bir azalma olarak yansiyacaga benzemiyor. Yaniliyor muyum?

    Sanirim Bosch'ta olup Siemens'te olmayan bir model zaten yok. Siemens'leri daha cok begendigime gore, eger yardimci olabilirseniz Siemens'lerden birini artik secip almak ve guzel guzel kullanmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdlo -- 16 Şubat 2008; 6:50:54 >




  • siemens SE24E232 yi 690 ytl/8 taksit'e aldım. Fiyat nasıl?. Geçen ay bosch 20 ytl kadar pahalı idi şimdi siemens pahalı bu ikisinin arasında fark olmadığının fiyat farkının sadece satış politikası olmasından kaynaklandığının bir göstergesi herhalde. Umarım sorunsuz uzun yıllar kullanırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: adana19752004

    siemens SE24E232 yi 690 ytl/8 taksit'e aldım. Fiyat nasıl?. Geçen ay bosch 20 ytl kadar pahalı idi şimdi siemens pahalı bu ikisinin arasında fark olmadığının fiyat farkının sadece satış politikası olmasından kaynaklandığının bir göstergesi herhalde. Umarım sorunsuz uzun yıllar kullanırım.

    Üstadım konyada 700 peşine aldım se24e232 tr yi sen hem taksitli hemde 10ylt ucuz almışsın bide şu kutu deterjanlardan verdiyse aldığın yer değme keyfine Marketlerde Calgonit 10u bir arada 14 kullanımı 8 ytl civarı
  • @zdlo, mesajınızı okudum. Sizin aklınız bir hayli karışmış bu konuda. Elimden geldiğince yardımcı olayım.
    Polinox taban olması sizi şüpheye düşürmesin. Plastik gibi görünmesine karşılık çelik alaşımlı bir maddedir. Bugün evlerimizde sırf plastiken yapılan (hatta kullanılan plastiğin kalitesi bile meçhul) kettle'larda gönül rahatlığıyla su kaynatabiliyorsak; bu makinede (kaldı ki 65 derece ısıda ve çelik karışımlı bir kazanda) bulaşık yıkamak gözümüzü korkutmamalı diye düşünüyorum. Onun için bu konuda taklımayın

    E serisi için, ''içine bastırılabilir düğmeler ileride kirlenebilir'' demişsiniz. Bu problemi de düğmenin dışını belirli aralıklarla silerek halledebileceğinizi düşünüyorum. Bugün pekçok cihazda bu sistem kullanılıyor (özellikle ankastre fırınlarda, bazı çamaşır makinesi modellerinde)

    Sonuç olarak, eğer full bir cihaz istiyorsanız T serisine yönelin. Ancak, yukarıda yazdıklarım size mantıklı geldiyse 25E253 EU modelini almakta tereddüt etmeyin. İyi akşamlar




  • Yanit icin tesekkur ediyorum ama ben yine de E ya da T serisi diyorum.

    SE25E253EU SE25E850EU SE26E250EU SE26T290EU modellerinden biri diyorum.

    Son iki modelde hassas yikama var ve acaba gercekte tam olarak nasil calisir? Son modelde de bardak koruma diyor? Ise yariyor mu gercekten? Kristal bardak yikarken cizilmeyi onluyor mu, ya da digerlerinde cizilme mi oluyor?

    2. ve 4. modelde rackmatic var ve onemli bir ozellik diye dusunuyorum.

    Ust sepet ozelligi sadece 1 ve 3te yaziyor. Digerleri sadece yarim yuk sanirim.

    4.de VarioFlex®-Premium sepetler varmis ne demek bilmiyorum.

    Katlanir raf x4 x2 ne demek anlamadim. Sepet tasarimlari onemli ama benim icin.

    T serisinin otomatik ozellikleri guzel ama tasarruf gercekten saglar mi bilmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zdlo

    Yanit icin tesekkur ediyorum ama ben yine de E ya da T serisi diyorum.

    SE25E253EU SE25E850EU SE26E250EU SE26T290EU modellerinden biri diyorum.

    Son iki modelde hassas yikama var ve acaba gercekte tam olarak nasil calisir? Son modelde de bardak koruma diyor? Ise yariyor mu gercekten? Kristal bardak yikarken cizilmeyi onluyor mu, ya da digerlerinde cizilme mi oluyor?

    2. ve 4. modelde rackmatic var ve onemli bir ozellik diye dusunuyorum.

    Ust sepet ozelligi sadece 1 ve 3te yaziyor. Digerleri sadece yarim yuk sanirim.

    4.de VarioFlex®-Premium sepetler varmis ne demek bilmiyorum.

    Katlanir raf x4 x2 ne demek anlamadim. Sepet tasarimlari onemli ama benim icin.

    T serisinin otomatik ozellikleri guzel ama tasarruf gercekten saglar mi bilmiyorum.


    Öncelikle rackmatik sizin için önemliyse, 1. ve 3. modeller eleniyor. 2. Modelde yarım yük seçeneği var. 4. model ise full otomatik olduğu için böyle bir özelliğe ihtiyaç duymuyor. ''Katlanır raf x4 x2'' sanırım üstte 4 allta ise 2, adet katlanır tel var demek. Varioflex premium'un ise ne olduğunu bilmiyorum.
    Sonuç olarak her yönüyle full bir cihaz istiyorsanız T serisini tercih edin. (özellikleri, tasarrufu ve sessizliği ile çok iyi bir ürün.)
    O olmazsa SE25E850EU. İyi akşamlar.




  • ohh be geçen hafta Bosh Sgs 43 e 12 tr almıştım 720 ytl ye ama yaklaşık 60 gündür buz tutmuş akmayan mutfak çeşmem bugün çözüldü:inşllh pazartesi servisi çağırıp taktırcam makinayı.
  • Sayın zdlo,
    Öncelikle böylesine derin araştırmanız gerçekten çok hoş.Keşke herkes sizin gibi bu tür olaylara bilinçli yaklaşsa.

    Aslında sorun istediğiniz gibi çelik görünümlü cihaz olmamasından kaynaklanıyor.Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağım.Sorularınıza göre karar vermek gerekirse:



    Inox'tan da vazgecebilirim; madem secenek az. Hatta su modellere bakinmaya basladim inoxu olmazsa olmazliktan cikarip, onun yerine celik tabanli olma kosulu getirip. Ama hala kararsizim.
    http://www.siemensevaletleri.com/Default.aspx?SiteMapId=1256&ps=SE25E253EU|SE25E850EU|SE26E250EU|SE26T290EU

    Öncelikle konuya bu açıdan bakmanız iyi olmuş.Beyaz modellerde tam istediğiniz laternatifi bulmak mümkün çünkü.Özellikle SE26M250EU tam size göre.


    Yerli uretimlerin ic tabanlari polinox. Bu madde celige kiyasla nasildir bilmiyorum ama ben bu maddeyi gordugum anda yuzum eksidi. Goruntusu plastik gibi. Bana sanki sicak suyla temas edince koku yayacak ve zamanla cizilecek, kir tutacak, rengi koyulasacak, genlesecek gibi geldi. "Yok efendim celigi aratmaz, sorun cikarmaz, isinizi gorur" dediler ama ben neden iyi bir makine almaya calisirken, 40 yillik arceliklerde bile standart olan celik yerine sirf daha ucuz oldugu icin kullanildigi bariz olan polinox gibi bir malzemeyi tercih edeyim? Ha birisi gelsin desin ki "polinox gelecegin malzemesi, acayip cevreci bir malzeme, ileride her sey polinox olacak, oyle bir malzeme ki, hem ucuz, hem de cizilme dayanimi, isi dayanimi celigi aratmiyor, zamanla genlesip esnemiyor, sicak suya maruz kalinca kokmuyor", o zaman derim ki peki alman mali modellerde ve asiri pahali modellerde polinox olmamasinin nedeni ne? Almanlar oyle seylerden anlamayip havasi olsun diye celik tercih ederler diye mi? Neyse...
    Polinox bariz olarak ucuza mal etmek için yapılmış birşey bu konuda haklısınız.Ama bu tamamen plastik değil.18/10 oranında poli.. diye başlayan bir plastik malzeme ile çelik karışımı.İnox kısmı çelikten geliyor zaten.Bir akrabamda İspanya malı Polinox tabanlı Profilo var.4 senedir koku,kabarma,renk değişimi gibi sorunlar olmadı.Zaten bu madde çamaşır makinelerinin kazanında ve kurutma makinelerinin tamburlarında da kullanılıyor.Bunlar da yüksek ısı ve mekanik zorlanmaların olduğu ortamlar.Kısacası polinox'un amacı az maliyet,hafiflik ve esneklik.Zaten çelik tabalı makinelerle de alt kısım bu maddeden.kısacası çok kafaya takılacak birşey değil,dediğiniz olumsuzluklar olmadığından.

    2500 civarinda olan T serisi modellerin artisi sadece ful otomatik olmalari; yani icine bulasigi koy, kapagi kapat, calistir. E iyi de ben makinenin kararina guvenerek rahat edemem ki zaten? Icine ne koydugumu biliyorum, ne kadar kirli olduklarini da asagi yukari tahmin ederim, az varsa bir rafta toplarim ve sadece onu calistiririm. Ha tabi benim tahminimin zor oldugu konularda yardimci olabilir. Almam mumkun olan daha makul fiyatli SE26T290EU modelindeki otomatik ozellikler belki benim bilemeyecegim hassas ayarlari yapiyor olabilir, belki de uc kurusluk su tasarrufu icin yarim milyar fazla para alarak sacmaliyordur sadece? Isi alisveris blogu da cok guzel ve bu mantik klimalarda islediginde klimanin parasini cikaracak kadar tasarruf etmenizi sagliyor. Ama bir bulasik makinesi zaten ne kadar enerji tuketir ki? Bu ozellik bana ne kazandiracak? Ekolojik teknolojileri severim ve bu yuzden enerji ozellikleri AAA olan urunleri her zaman tercih ediyorum ama bu kadar ufak bir tasarruf icin bu kadar fark vermenin cok para olmadiktan sonra mantikli oldugunu dusunmuyorum. Yok eger gercekten isi alisveris blogu ciddi enerji tasarrufu yapar diyorsaniz oturur dusunurum.SE 26T290 EU dediğiniz gibi çoğu ayrıntının düşünüldüğü bir cihaz.Ama full otomatik değil.Sadece sıcaklığı kendisi seçiyor.SE26M250EU ile karşılaştırıldığında bence de o kadar fark vermeye gerek yok.

    Gelelim E serisine... Evet Alman montaji; daha kaliteli oldugunu tahmin ediyorum. Ic tabanlari da celik. Ama gosterge panelini begenmiyorum. Neden? Cunku bana Arcelik camasir makinesindeki cevirmeli ve ittirince icine giren, yani gizlenebilen cevirmeli dugmeyi hatirlatiyor ve onun nasil cabuk kirlenip nasil zor temizlendigini kullananlar bilir saniyorum. Iyi bir tasarim olmadigini dusunuyorum. Once kirletiyor, sonra da temizlemeden makinenin icine ittiriyorsunuz. Temizleseniz bile zamanla diplerinde ve girintilerinde kirli bir goruntu olusuyor. Kotu oldugunu dusundugum bir tasarimi tercih etmek istemiyorum.Bu makinelerde çeri gömülen düğmelerde girinti çıkıntı vs yok,yani yan kısımları düz ve parlak.Ondan kir sorunu olmaz.Bayide incelediğinizde anlayacaksınız.Arçelik'teki gibi tırtıkları yok.Kalite ise aşağı yukarı aynı.Çünkü aynı motor,sepet,kart vs kullanılıyor.Tabi çelik tabanlı olduğundan ve kusursuz işçilikten daha sağlam olduğu sonucuna varılabilir.

    Ne kaldi geriye? Pahali T serisi... O seriden ancak SE26T290EU modeli alinabilir ama deger mi? Bardak koruma ozelligi ne yapar, nasil korur bardaklari? Gercekten bir ise yarar mi?Bu teknik tam açıklanmadığından tam bilmiyorum.Ama sanırım ısı değişimlerine karşı daha hassas davranıyor.Çok da dikkate alınacak özellik değil.


    Bir kere yarim yuk sart. Olmazsa olmaz. Seyrek bulasik oluyor ve sik yikanmalari gerekiyor. (Ama 60cm'den ufak makine almak istemiyorum, zira mutfak standartlarina ters bir sey oldugundan ozel dolap yaptirmak gerekir. Ayrica gerek de yok tam boy almak varken.) Ama bu yarim yuk ozelligi anladigim kadariyla turlu turlu. Bazilarinda ister ust raf ister alt raf secilebiliyor. Ustu bilmem ama alt rafi secmek isteyebilirim. Tabak bulasigi daha bol cunku. Peki ama ya biraz tabak, biraz da bardak varsa? Nasil yarim yuk yapiyoruz? Istedigimiz gibi daginik yerlestirip yarim yukte her iki sepeti de calistirarak? Ya da alt rafi secip bardaklari da asagiya tabaklarin yanina mi tikistiriyoruz alt raf secme ozelligi varsa? Yukari tabak sigmaz zaten? Hangisi daha verimli olur?
    Yarım yük demek az bulaşığınızı istedğiniz sepete koyabilmeniz demektir.Yani sadece üst sepeti doldursanız da,sadece alt sepeti doldursanız da veya 6 kişilik bulaşığı 2 sepete istediğiniz şekilde dağıtsanız da bu tuşşu kullanarak tasarruf sağlayabilirsiniz.Ama bu tasarruf %25 kadardır.Yani yarı yarıya az harcama yapmaz.Daha az yoğun program seçip bu tuşlu kullanarak tam tasarruf sağlayabilirsiniz.


    Su yumusatma ozelligi sart. Kirecten sut gibi akan bir su kullaniyoruz Istanbul'da. Cihazin omru kisalabilir sirf bu yuzden. Ayrica yikanan bulasiklarda da leke olusur. Lekeli yikanmasini istemem cam esyalarin. Mesela camlari lekesiz yikama ozelligi olsaydi iste sirf bu ozellige param olsa yarim milyar fazla verirdim. Ama bu ozellik zaten bircok modelde var sanirim. Yoksa su yumusatma hepsinde var ama camlarda leke birakmama gibi bir ozellik mi var bazi modellerde ayrica? Ben mi uydurdum?Su yumuşatma sistemi tüm cihazlarda vardır.Doğru deterjan,parlatıcı kullanımı vs de bu konuda çok önemlidir.Mesela auto 3in1 ile makine kombine tabletlerde bardakların kurumuş ve lekesiz çıkmasını sağlar.Makine otomatik ayar yapar bu tabletler için.

    SE25E850EU modeline kendinden temizlenen filtre ozelligi yazmislar. Iyi bir ozellige benziyor ama nasil yapiyor anlamadim. Yani deliklerden gecip suya karisamayacak kadar iri parcalari mi temizliyor? Beni filtre yikama derdinden kurtarmasi iyi bir ozellik eger oyleyse ama tek basina tercih sebebim olmaz herhalde. Bir de bu ozellik SE26T290EU modelinde yazmiyor?Bu özellik sanırım şu an tüm Siemenslerde var.Büyük artıkları temizlemiyor.Ama alt püskürtme kolunun altındaki delik dönerken sürekli olarak tabandaki filtreye de su püskürtüyor.Böylece küçük artıkları filtreden temizliyor.Bu özelliği anlamak için alt fıskiye deliğinin altındaki deliğe bakmak kafi.Ben tüm modellerde var diye biliyorum.

    Program sayisina gelelim... Cok asiri yogun kirli, yapismis yagli falan seyler icin yogun yikama kesinlikle olmasi lazim. E normal yikama da olmasi lazim. Hassas yikama da olmasi lazim. Kristal bardaklar, tahta ve plastik iceren seylerin ve normalde bulasik makinesine uygun olmayan seylerin yikanmasi icin ihtiyac duyulbilir ve kullanisli olur diye dusunuyorum. Bu saydiklarimdan yogun ve hassas'i kullanbilmek icin 6 programlik makine almak gerekiyor olmasi da ilginc tabi. Camasirdan alisik oldugum ve asiri kirlilri yikamakta yararlandigim on yikama ozelligi kullanisli olabilir ama bazi ust modellerde yok. Belki yogun yikamaya entegredir.Yoğun program ihtiyacınız pek olmuyor,çünkü auto(normal) program
    ile en inatçı lekeler gidiyor.
    Ön yıkama ise yoğun,normal(auto),ekonomik ve hassas programlarda bulunur.Üst modellerde aquasensör ön yıkama işleminin sonunda suyun bulanıklığına bakar.Eğer su bulanmışsa boşaltır ve yeni su alarak ana yıkamaya geçer.Eğer su hala temizse boşaltmaz ve aynı suyla ana yıkamaya geçer.Aquasensor II ve III'te bu olay durulama evreleri için de geçerlidir.Durulama sayısı ve süresine aquasensor karar verir.

    Gelelim ic tasarima. Dis tasarimda T ve M serisini basarili buluyorum. Ic tasarimda ise sizin bilginize ihtiyac duyuyorum. Iyi bir ic tasarim gercekten secimimde onemli olabilir. Sepetlerin kullanisli olmasi cok onemli. Her kullanista "ah burdan neden tel geciyor" demek istemem. Ya da bazi modellerde ustte bulunan uzun kasik rafi cok kullanisli olabilir. Ya da bunun gibi seyler. Yani sepetlerin kullanisliligi cok onemli. Rackmatic de cok kullanisli gibi geliyor, katlanan alt bolmeler de. VarioFlex®-Premium nedir bilmiyorum ama merak ediyorum.
    Sepetler aksesuarlar haricinse tüm Bosch'larda aynıdır.Ek aksesuarlar ise alt sepette kaşık/bardaklık,üst sepette kaşıklık,katlanabilen teller rackmatic(doluyken üst sepet yüksekliğini değiştirme) gibidir.
    Piyasadaki makineler arasında en kullanışlı sepetin Bosch'Siemens'te olduğunu söyleyebilirim.Bölünebilir çatal bıçaklık özellikle çok kullanışlı.Alt sepette istediğiniz her yere veya alt sepette yer kalmadıysa 2'ye ayırıp üst sepette tabak bölmesine koyabiliyorsunuz.Bu özellik ithal M serisi ve T serisinde var.Yerlideki tek parça çatal bıçaklıklı.Bir de yerli modelde ve E serisinde üst sepette katlanan tel ve alt sepette bardak/uzun kaşık bölümü yok.



    Su sensoru ciddi bir tasarruf sagliyorsa iyi ama belirleyici ozellik olmaz sanirim. Hizli yikamaya da ihtiyacim olur mu bilmiyorum ama olsa kullanabilirdm. Eger saglikli bir sekilde hizli yikayabiliyorsa neden yavas yikamayi tercih edelim? Sadece su tasarrufu mu oluyor yavas yikadigimizda? Bir de yikama erteleme ozelligini de kullanabilirim elektronik sayac taktirinca.Yavaş yıkayınca su ve elektrikten tasarruf sağlanıyor.Hızlı yıkama az kirli bulaşık için.Variospeed tuşuna nasınca da programlar aynı temizlik/kuruluk sağlamak şartıyla %50 ye kadar kısalıyor ama elektrik su tüketimi yükseliyor.



    Sanirim Bosch'ta olup Siemens'te olmayan bir model zaten yok. Siemens'leri daha cok begendigime gore, eger yardimci olabilirseniz Siemens'lerden birini artik secip almak ve guzel guzel kullanmak istiyorum
    Size tavsiyem Siemens SE26M250EU.Çelik değil ama aradığınız tüm özellikler bu makinede var.Alman malı değil sanırım ama ithal(İspanya malı olmaz olasılığı yüksek)Aradığınız tüm özellikler var.Sepetler çok kullanışlı.
    Ayrıca çelikte parmak izi sorunu var.Ondan çelik istiyorsanız E serisini öneriyorum.Düğmede kir sorunu olacağını sanmıyorum.Siemens'te tırtık oalbilir ama Bosch'ta yok hatırladığım kadarıyla.Yani kir tutmaz.Bu modelin 25M 250 ye göre eksileri de sensör,variospeed ve premium sepet olmaması.Ses de daha fazla.

    Ama ben olsam SE26M250EU'yu tercih ederim.Bence boşverin çelik olayını:)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bucak15

    ohh be geçen hafta Bosh Sgs 43 e 12 tr almıştım 720 ytl ye ama yaklaşık 60 gündür buz tutmuş akmayan mutfak çeşmem bugün çözüldü:inşllh pazartesi servisi çağırıp taktırcam makinayı.

    Mutfak sıcaklığı makine kullanmak için mutlaka sıfırın üzerinde olmalıdır.Aksi taktirde makineyi bozarsınız ve garantiye girmez.Bu konuya dikkat etmelisiniz.Mutfak sıfırın altına düşmemeli.
  • Cok cok tesekkur ediyorum!

    Onerileriniz ve aciklamalariniz uzerine SE26M250EU modelinin en uygun secim olduguna karar verdim.

    Yani su model:
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE26M250EU&28=29%3d10%26page%3d4%2628%3d26%253d2320

    Bir de bunun Bosch karsiligi var:
    http://www.boschevaletleri.com/?5=SGS65M02EU&28=29%3d10%26page%3d2%2628%3d26%253d6475

    Aralarinda bir fark var mi? Montaj yeri, ic taban, ozellik olarak bir farklari var mi? Sayfalardaki aciklamalarda gorebildigim tek fark, Siemens SE26M250EU icin "yenileme elektronigi", Bosch SGS65M02EU icin "su yumusatma elektronigi" bulunmasi. Yenileme elektronigi nedir ve Bosch'ta yok mudur? Ayni sekilde Siemens'te su yumusatma yok mu?




  • Tespit ettiğiniz gibi 2 cihaz tamamiyle aynıdır.Üretim yerleri de dahil.Tek farkları ön panel tasarımı.
    Yenileme elektroniği ile su yumuşatma elektroniği aynı özelliktir.
    Aslında bu özelliğin adı su yumuşatma elektroniğidir,İngilizcesi de regeneration olduğundan (yenileme,tazeleme anlamına gelir)Bosch'ta yenileme olarak belirtilmiş.Yenileme derken suyun kireçten ve diğer maddelerden arındırılmasından bahsediliyor.

    Makine seçerken ya inox olup bazı özeliklerden mahrum kalmayı,ya da tam özellikli makine alıp inox görünümden mahrum kalmayı seçecektiniz.
    Bence daha bol özellikli cihaz almak daha iyi.Zaten böyle karar verdiniz.
    Bu cihaz piyasada 900-950YTL civarlarındadır.Daha pahalı fiyat verirlerse satın almayarak başka yerlerden fiyat almanızı öneririm.
    Hatta bayiden pazarlıkla 800 küsür YTL'ye alan arkadaşlar oldu forumda.
    Şimdiden hayırlısı olsun.

    Bu cihaz sınıfının en iyisidir.




  • Bu arada SGS65E02EU adinda bir model gordum. Sitesinde belirtilmemis ama bazi yerlerde satisini gordum. SGS65M02EU modelinden farki nedir?
  • Beğendiğiniz çelik model olan E serisinin benzeri bir modeldir.2005-2006 yılları civarlarında satılıyordu.Yerli Bosch'lar çıkınca kaldırıldı.
    Alman malı 6 programlı makinedir.
    Yarım yük yıkama opsiyonu yok,sadece üst sepet yıkama var.Sensör,rackmatic,variospeed vs de bulunmuyor.
    Zamanına göre güzel makineydi.
  • SE26M250EU modelini pesin 880'e buldum. Taksitle alinirsa 1000 lira oluyor. Sanirim fiyat uygun.

    Bu arada bu modeli bir yerde gorup inceleme firsatim oldu. Bir baktim ki ic tabani polinox degil, celik. Demek ki M serisinde de celik taban olabiliyor. Bu ne demek olabilir?

    Acaba piyasada bu modelin iki turlusu de olabilir mi? Bir yerde celik tabanlisi varken, gormeden alacagim bir internet sitesinden polinox tabanli gelirse uzulurum.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.