Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.883
Cevap
181
Favori
2.545.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar
    bulaşık makinası almak istiyorum ama daha önce olmadığı iöçin nasıl bir makina alacağımı bilmiyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. hangi marka ve modelleri önerirsiniz?
    teşekkürler



  • 2 sene kullanacağı telefona 3000 lira verip 10 sene kullanacağı çamaşır makinesine 500 lirayı çok görenlere ben de sinir oluyorum. Arz talep dengesi böyle insanlar yüzünden bozuldu ve piyasa çöplük makinelerle doldu. Eskiden böyle miydi? Ben bile artık şu an makineden alacağım verime bakıyorum. Gerçi o da sıkılıp değiştirdiğim için
    Siemens kullanıyoruz.
    Pişmanız.
    Alman üretimi diye aldık.
    Geç de olsa 3. çağrıda servis kuruluma geldi, en pahalı deterjanın markasını verdi, 6 lt su yazar ama 15 lt harcar, zaten az su harcıyorsa iyi yıkamaz falan dedi, gitti.
    Eşim yıkamıyo diye çağırdı adamları 2-3 kez. Bikbikleyip gitmişler.
    Garanti bitti arıza yaptı. Selam biz geldik dediler 30. saniyede 45 ya da 350 TL deyiverdiler.
    Kayıt açarken şikayeti söylüyorsunuz, servis elinde tek parçayla geliyor. Kendi bozmuş gibi şak diye bulup yapıyor.
    Nerde o eski makinler diyerek kartınızı alıyor ve 10'a bölüyor. Böyle güzel tahsilatı dönerci yapamaz.
    Bu almalnara dersini amerika verdi ama çakana kadar onları bile kaç sene sağdılar.
    Yok bize bizden başka dost, bizim gibi kanmayın

    Merhabalar arkadaşlar,


    Mayıs 2021 tarihinde "shopsiemens" Serdar Çetin Bey'den SN235W00NT bir makine aldık. Makine hızlıca kargoya verildi ve tarafıma ulaştı. Buraya kadar sıkıntı yok. Sıkıntı kurulum için servisi çağırmamızla başladı. Paketi bir açtık ve gördük ki makinenin sol üst tarafı ezik. Resmini de ekleyeyim de yanlış anlaşılma olmasın.


    Ciddi bir ezik vardı. Haliyle hanım da bu şekilde veya tamirli kullanmak istemedi ve Serdar Bey'den değişim istedik. Alırken de taahhüt ediyordu sonuçta çizik bile olsa yenisiyle değiştiririm diye. Eyvallah dedik, güvendik. Aradım tamam dedi aldırayım yenisini yollayayım. Fakat 15 gün boyunca ne almaya geldi kargo ne de yenisi geldi makinenin. 15 gün oyalandık ve makineyi kullanamadık. Tam şu resimdeki gibi odanın ortasında kaldı. Taşınırken de baya zorluk çıkarttığı gibi yeni eşyaları da elle yıkamak zorunda kaldık.


    İdare ettik tamam dedik baktık olmayacak servis parçayı değiştireyim demişti bana geldiğinde ben de yenisiyle değişecek diyerek geri göndermiştim. Servisi geri aradım. Servis de kurulum talebi üzerinden 1 haftayı geçtiği için yardımcı olamayacağını söyledi. Yalvar yakar servisi ikna ettim. Siemens servisi sağolsun makinenin üst ve yan kapaklarını gelip değiştirdi ve sonunda makineyi kullanmaya başladık.


    Serdar Bey'e döndüm tekrar. Dedim ki bu ürünü alacaktın, yenisini verecektin. Bunu tamir edecektin, teşhir olarak satacaktın. Bana bir miktar ödeme iadesi yap da içimize sinsin. Şu an Serdar Bey ile bu noktada kaldık. Hanımla papaz olduk, mağdur olduk. Bu süreçten baştan sona hiç memnun değilim. Sonuç olarak Serdar Bey sana bir miktar para iadesi yapacağız demesine rağmen bunu da halledemedi. Patronu öne sürdü.


    Mağdur olan da sorunu çözen de 15 gün oyalanan da üstüne üstlük artık teşhir olmuş bir makineyi kullanan da biziz. İzmir'den İstanbul'a gönderilmişti makine bu arada. Aynı il değilse ben önermiyorum en azından. Yaşadığımı yaşamamamız adına tavsiye etmediğimi söylemek isterim. Ben artık kendisiyle konuşmaktan da yoruldum. Hanım her gün soruyor para iadesi ne oldu diye. Ben para iadesi falan da istemiyorum sadece süreci çözümleyemediğimiz için buraya yazmak istedim.


    Teşekkürler.


    Bu forumda yıllardır belli başlı markaların pohpohlaması yapılıyordu ve yerli markalar kötüleniyordu pohpohlayanlar da gerekli cezayı almış sonunda.

    Konuya gelecek olursak yabancı markalarda almanya,italya,hollanda vs.üretim üretim olmadığı sürece şahsen ekstra fark verip o markanın ürününü almanızı önermem bu markaların yerli üretim ürünlerinde ciddi oranda kalite düşüşü mevcut evimde 1 yıllık profilo makine var makinenin ses yapmasından tutun da evi su basmasına kadar başıma gelmedik kalmadı servis hizmetleri de kötü sorunu bariz şekilde görmelerine rağmen utanmadan ücret talep ediyorlar.

    Ben bütçeniz kısıtlı ise seçiminizi yerli markalardan yana yapmanızı öneririm özellikle koç grubunun altus,grundig gibi alt markalarını alırsanız daha ucuza mal edersiniz koç grubunun servis hizmeti çok iyi diğer firmalar gibi işi yokuşa sürmüyorlar bir şekilde çözüme ulaştırıyorlar.Vestel ise çamaşır makinesi dışında diğer beyaz eşyalarda gelişme kaydetmiş çamaşır makineleri yazılım olarak sorunlu sıkmaya geçmeme,zıplama gibi şikayetler mevcut.

    Çok da önemi olmadığını düşünüyorum. Eski makinelerde onlar da çelikti. Ancak şimdiki bulaşık makinelerin hepsinde taban filtreler çelik olsa da pervaneler hep plastik oluyor. Onu geçtim evimize gelen su geçen su boruları da plastik. Yani plastik hayatımızın her anlamında var. O yüzden çok takılmanıza gerek yok.

    Maalesef. Çok uzun süre sabrettim fakat dediğim gibi durum havada kaldığı ve mağduriyetimin hiçbir şekilde giderilmediği için paylaşmak istedim. Ürün teslim edilene kadar sorun olmadığını da belirtmiştim. Yani üründe defo çıkmasaydı sorunsuz bir alışveriş olacaktı.


    @tubytube,


    Olumlu sonuçlanmadı. Ben defolu ürüne razı olup Siemens servise yalvar yakar ücretsiz üst ve yan kapak değişimi yaptırttım.


    Şu an alette sorun yok evet kullanıyoruz en azından. Fakat darbeden dolayı başka bir yerinde, elektronik aksamda vb. de problem olabilirdi. Birebir değişim daha mantıklıydı her halükarda. Ben resmen sağlam ürün fiyatına teşhir ürün almış oldum.


    İnternetten buzdolabı ve çamaşır makinesi aldım ve sorun olmadı mesela. İstanbul'dan İstanbul'a gelmiştir bu ürünler. Satıcı Hepsiburada idi. Bir daha il dışı zaten tercih etmeyeceğim. Mesajımda da İzmir'den geldiği için sıkıntı olmuş olabileceğini söylemiştim.


    Şunu da ekleyeyim ben model önerisini Serdar Bey'den aldım. Aynı model 150 lira fazlasınaydı Siemens'in sitesinde. Ben Serdar Bey'den bu model önerisini aldığım için ayıp olmasın diye siparişi de ondan verdim. 150 lira fazlasına Siemens'in sitesinden de alabilirdim ki bu daha mantıklı olurdu. Serdar Bey'den nakit aldım ürünü, oradan kartla, taksitle vb. alabiliyordum. Siemens'in sitesinden alsaydım ve darbeli gelseydi hemen yenisiyle değiştirebileceklerini de servis iletmişti bana. Yani pişman oldum doğrudan Siemens'ten almamakta.


    Serdar Bey elinden geleni yapıyor olsa da benim için yapılan hiçbir şey olmadı. Durum ortada. Servise yalvararak üst ve yan kapak değişimini sağlatan da benim. Derdim kötülemek değil mağduriyetimin içimde kalmaması için herkesle paylaşmak istedim.


    Serdar Bey bana deseydi ki ben bu ürünü değiştiremiyorum yenisiyle. Al sana şu kadar kısmi iade. Servis de ücretsiz parçaları değiştirsin kullan. Buna da okeyim. Fakat 15 gün oyalandım ve servis de artık yardımcı olamayacak duruma gelmişti süreleri aştığımız için. Ben öyle bir noktada kaldım ki ne servis yardımcı olabiliyor ne de Serdar Bey yenisini yolluyordu. Servise yalvarmak dışında bir çare kalmamıştı. Son durumda da dediğim gibi aynı paraya müdahale edilmiş bir ürün aldım ve kısmi iade vb. yapılmadı bana. Zaten istemiyorum da her gün ben bu durumun peşinden koşmaya utanıyorum artık.


    Teşekkürler.

    Bulaşık Makinesinde BSH ürünleri 5 para etmez


    Bosch siemens bulaşık makinesinde kalitesiz ürünlerdir 30 yılda bir pervane sistemini bile değiştiremediler


    mühendisleri sürekli yatıyor arge hiç çalışmıyor


    insan müşteriye sorar makineniz iyi yıkıyor mu 100 kişi de 95 i iyi yıkamıyor diyor 5 kişide eh idare eder diyor


    BSH bulaşık makinesinde müşteri memnuniyeti SIFIR


    70 derece programda 2.35 dakikada 15 dakika durulama yapıyor


    bende mühendisim 2 saat 35 dakikada 5 dakika durulama yapsın al sana 3-5 litrede bulaşık yıkar


    birde bu bensizlere ödül veriyorlar klozete sifona bastığımda en az 5-8 litre gidiyor hatta temizlemiyor diye 2 kere bile basılıyor


    bok temizlemeye 10-16 su harca, ağızımıza aldığımız 2-3 günde 1 kullandığımız ürün 6,5 litre su tüketiyor diye ödül verelim


    BSH Bulaşık Makinesi Ürünleri MİLLETİ KANSER Eder 5-10 Yıl Sonra Bunun Acısı Çıkar


    Bulaşıkta deterjan testi yapılıyor mu ve kalıyor mu bunları denetleyen kimse yok illa leke olmasına gerek yok az su tüketsin diye 15 dakika durulama enerji yönetmeliğinden de kurtarır piyasaya süreriz

    mantığı insanları kanser eder



    Bosch SMS67MI01T (Sorun Çözülmedi) - BSH Bulaşık Makinesi Ürünlerinde %100 Üretim Hatası Var


    https://forum.donanimhaber.com/bosch-sms67mi01t-sorun-cozulmedi-bsh-bulasik-makinesi-urunlerinde-100-uretim-hatasi-var--135605066



    SERVİSLERİ DE AYRI TELDEN ÇALIYOR


    Bir tuz koy der diğeri tuz koyma der Hızır idi Yunus idi ...


    BSH su hortumu 850 TL edemi arkadaş


    Bosch Bulaşık Makinesi Su Giriş Hortumu Aqua Stop - 299756 842.81TL


    https://www.uygunparca.com/bulasik-makinesi-su-giris-hortumu-aqua-stop-299756/bosch


    bunun maliyeti sizce kaç tl dir


  • arkadaşım ben arçelik tavsiye ederim bazı arkadaşlar ne kadar karalamaya çalışsalarda sen kanma arçelikler gayet iyidirdünyanın en az su tüketen bulaşık makinesi arçelik ekolojisttir 9 lt ayrıca makinadaki motor değşken devirli motordurki electrolux bile araçlikten bu motoru kulllanabilmek için lisans almıştır. Yani benim sana tavsiyem arçeliktir.Model olark fiyat arlığı verirsen sana yardımcı olabilirm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acr

    arkadaşım ben arçelik tavsiye ederim bazı arkadaşlar ne kadar karalamaya çalışsalarda sen kanma arçelikler gayet iyidirdünyanın en az su tüketen bulaşık makinesi arçelik ekolojisttir 9 lt ayrıca makinadaki motor değşken devirli motordurki electrolux bile araçlikten bu motoru kulllanabilmek için lisans almıştır. Yani benim sana tavsiyem arçeliktir.Model olark fiyat arlığı verirsen sana yardımcı olabilirm.
    acr arkadaşım cevap için teşekkürler.

    fiyat 1500 ytl ye kadar olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rdursun01

    acr arkadaşım cevap için teşekkürler.

    fiyat 1500 ytl ye kadar olabilir.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: rdursun01

    acr arkadaşım cevap için teşekkürler.

    fiyat 1500 ytl ye kadar olabilir.



    sayın arkadaşım bu tarz eşyalar bir kere alınır bu yüzden bende arçlik oldugu halde kesinlikle size siemens'i öneriyorum,asla arçelik,beko,vestelle teknolojisi karşılaştırılmaz bile ve siemens üretici firma fasoncu degil kendi teknolojisini üreten ve dünyada yüzlerce patente sahip gerçek marka


    http://www.siemensevaletleri.com/Default.aspx?SiteMapId=1256&ps=SE25E253EU|SE24E232EU|SE26E250EU


    http://www.siemensevaletleri.com/Default.aspx?SiteMapId=1256&ps=SE24E232EU|SE26E250EU


    http://www.siemensevaletleri.com/Default.aspx?SiteMapId=1256&ps=SE26E250EU

    sayın arkadaşım size incelemeniz için örnekler sundum ,orada yazan fiyatları ciddiye almayın dişarda daha ucuza aynı ürünleri bulursunuz siz bakın sonra tekrar konuşuruz

    iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 3 Mayıs 2007; 23:41:45 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rdursun01

    selam arkadaşlar
    bulaşık makinası almak istiyorum ama daha önce olmadığı iöçin nasıl bir makina alacağımı bilmiyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. hangi marka ve modelleri önerirsiniz?
    teşekkürler

    Siemens bulaşık makinesinde birçok önemli ilke imza atmış bir firmadır.Halen de kalite performans ve teknolojide açık ara liderdir.Arçelik iyi deiyenlere kanmayın.Arçelik hala eski Siemens patentli makinelerin taklidini yapmaya çalışıyor.Arçelik'te ne özellik varsa Siemens'te fazlası mevcuttur.Arçelik makinelerinde birçok Siemens patentli özelliği kullanmaktadır.

    Arçelik asla tavisye etmem nedenleri:
    İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla.
    Kapı iç yüzeyine tıklatırsan içinni boş ve özensiz yapılmış olduğunu görürsün.
    Sepet telleri uyduruk yamuk yumuktur.Oysaki bendeki 8 senelik Siemens'in sepet telleri halen ilk günkü gibi.
    Siemens bulaşık makineleri tuzu 1 yıl kadar kullanır,bu süre Arçelik'te çok daha kısadır.
    Arçelik'in sepetleri çok kullanışsız.Üst sepette amaçsız büyük bir tümsek bölöe var.Bardak vs.yerleştirilemiyor,düşüyor.

    Verdiğiniz fiyat aralığına göre önerdiğim modeller:(pahalıdan ucuza doğru soraladım,bütçenize göre seçebilirsiniz)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs69t02 (bu modeli özellikle öneririm)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs85m02
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs65e02eu
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese26e250
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE25M259EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE26T290EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.ticaretmerkezi.com.tr/index.php?p=show&pid=557&k_id=156
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232616&productid=mtelesf66030#tablnk
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

    Bulaşık makinesi ile ilgili sorularınız,merak ettikleriniz olursa her zaman beklerim.Şimdiden hayırlısı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 4 Mayıs 2007; 0:21:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acr

    arkadaşım ben arçelik tavsiye ederim bazı arkadaşlar ne kadar karalamaya çalışsalarda sen kanma arçelikler gayet iyidirdünyanın en az su tüketen bulaşık makinesi arçelik ekolojisttir 9 lt ayrıca makinadaki motor değşken devirli motordurki electrolux bile araçlikten bu motoru kulllanabilmek için lisans almıştır. Yani benim sana tavsiyem arçeliktir.Model olark fiyat arlığı verirsen sana yardımcı olabilirm.
    quote:

    Orjinalden alıntı: acr

    arkadaşım ben arçelik tavsiye ederim bazı arkadaşlar ne kadar karalamaya çalışsalarda sen kanma arçelikler gayet iyidirdünyanın en az su tüketen bulaşık makinesi arçelik ekolojisttir 9 lt ayrıca makinadaki motor değşken devirli motordurki electrolux bile araçlikten bu motoru kulllanabilmek için lisans almıştır. Yani benim sana tavsiyem arçeliktir.Model olark fiyat arlığı verirsen sana yardımcı olabilirm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: buca_

    quote:

    Orjinalden alıntı: acr

    arkadaşım ben arçelik tavsiye ederim bazı arkadaşlar ne kadar karalamaya çalışsalarda sen kanma arçelikler gayet iyidirdünyanın en az su tüketen bulaşık makinesi arçelik ekolojisttir 9 lt ayrıca makinadaki motor değşken devirli motordurki electrolux bile araçlikten bu motoru kulllanabilmek için lisans almıştır. Yani benim sana tavsiyem arçeliktir.Model olark fiyat arlığı verirsen sana yardımcı olabilirm.



    Alıntıları Göster
    evet buradaki arkadaşlar çok haklı siemens bulaşık makineleri çok kalitelidir. biz 12 sene evvel arçelik almıştık. şimdiki aklım olsa siemens aldırırdım bizimkilere.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thr_Y

    evet buradaki arkadaşlar çok haklı siemens bulaşık makineleri çok kalitelidir. biz 12 sene evvel arçelik almıştık. şimdiki aklım olsa siemens aldırırdım bizimkilere.

    Alıntıları Göster
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232168&productid=mtbekod29001es#tablnk

    bu nasıl sizce arkadaşlar?
    evdeki bütün beyaz eşyalar beko olduğu için bulaşık makinasınıda ilk alternatif olarak beko düşündüm. şehirde değilde köyde oturmak zorunda olduğum için teknik destek olayınıda düşünmem gerekiyor. bekonun teknik servisi çok yaygın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rdursun01

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232168&productid=mtbekod29001es#tablnk

    bu nasıl sizce arkadaşlar?
    evdeki bütün beyaz eşyalar beko olduğu için bulaşık makinasınıda ilk alternatif olarak beko düşündüm. şehirde değilde köyde oturmak zorunda olduğum için teknik destek olayınıda düşünmem gerekiyor. bekonun teknik servisi çok yaygın.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: rdursun01

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232168&productid=mtbekod29001es#tablnk

    bu nasıl sizce arkadaşlar?
    evdeki bütün beyaz eşyalar beko olduğu için bulaşık makinasınıda ilk alternatif olarak beko düşündüm. şehirde değilde köyde oturmak zorunda olduğum için teknik destek olayınıda düşünmem gerekiyor. bekonun teknik servisi çok yaygın.

    Teknik destek konusunda sizi anlıyorum ama şöyle bir durum var.Beyaz eşya yetkili servisi bol diye alınmaz.Araba alsanız servisi bol diye kartal veya şahin alır mıydınız?Arabada neyse,beyaz eşyada da bu şekilde.Bosch-Siemens-Profilo servisi yedek parça deposu en büyük servistir.Hemen hemen Arçelik kadar da yaygındır.Ondan ben kesinlikle Siemens öneriyorum.Arçelik alırsanız servis ihtiyacınızın olacağı ihtimali Siemens'e göre çok daha fazladır.

    Burada neden Arçelik-Beko bm alınmaz diye detaylı açıkladım.Kalite olarak aralarında çok büyük fark var.Aynı parayı vermek varken kesinlikle Siemens derim.Teknik destekte de şüpheniz olmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thr_Y

    evet buradaki arkadaşlar çok haklı siemens bulaşık makineleri çok kalitelidir. biz 12 sene evvel arçelik almıştık. şimdiki aklım olsa siemens aldırırdım bizimkilere.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: afacan!

    evet buradaki arkadaşlar çok haklı siemens bulaşık makineleri çok kalitelidir. biz 12 sene evvel arçelik almıştık. şimdiki aklım olsa siemens aldırırdım bizimkilere.

    Sizdeki makine zaten Siemens lisanslı üretim.Ondan üzülmene gerek yok,sağlam makinedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rdursun01

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232168&productid=mtbekod29001es#tablnk

    bu nasıl sizce arkadaşlar?
    evdeki bütün beyaz eşyalar beko olduğu için bulaşık makinasınıda ilk alternatif olarak beko düşündüm. şehirde değilde köyde oturmak zorunda olduğum için teknik destek olayınıda düşünmem gerekiyor. bekonun teknik servisi çok yaygın.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: rdursun01

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232168&productid=mtbekod29001es#tablnk

    bu nasıl sizce arkadaşlar?
    evdeki bütün beyaz eşyalar beko olduğu için bulaşık makinasınıda ilk alternatif olarak beko düşündüm. şehirde değilde köyde oturmak zorunda olduğum için teknik destek olayınıda düşünmem gerekiyor. bekonun teknik servisi çok yaygın.



    sayın arkadaşım inanın beko ,arçelik.vestel,ariston alınacak ürünler degildir;paranıza yazık etmeyin

    benim burada bin küsur yazım var başka siteler hariç ben servisin o kadar gerekli olmadıgını düşünüyorum inanın evimdeki ithal ürünlerin hiç birine servis gelmedi çünkü hepsi kaliteli ürünler

    türkiyede servise ihtiyaç duydunuzmu asıl o zaman yandınız insanın anasından emdigi sütü burnundan getiren servislerimiz var onun için servis konusunda düşünmeden siemens alın başınız asla agrımaz ,zaten arçelik-beko aldınızmı servisle bol bol karşılaşacaksınız ve bizi baya anacaksınız,bunu 40 yıllık tecrübemle söylüyorum


    iyi geceler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan1

    quote:

    Orjinalden alıntı: rdursun01

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232168&productid=mtbekod29001es#tablnk

    bu nasıl sizce arkadaşlar?
    evdeki bütün beyaz eşyalar beko olduğu için bulaşık makinasınıda ilk alternatif olarak beko düşündüm. şehirde değilde köyde oturmak zorunda olduğum için teknik destek olayınıda düşünmem gerekiyor. bekonun teknik servisi çok yaygın.



    sayın arkadaşım inanın beko ,arçelik.vestel,ariston alınacak ürünler degildir;paranıza yazık etmeyin

    benim burada bin küsur yazım var başka siteler hariç ben servisin o kadar gerekli olmadıgını düşünüyorum inanın evimdeki ithal ürünlerin hiç birine servis gelmedi çünkü hepsi kaliteli ürünler

    türkiyede servise ihtiyaç duydunuzmu asıl o zaman yandınız insanın anasından emdigi sütü burnundan getiren servislerimiz var onun için servis konusunda düşünmeden siemens alın başınız asla agrımaz ,zaten arçelik-beko aldınızmı servisle bol bol karşılaşacaksınız ve bizi baya anacaksınız,bunu 40 yıllık tecrübemle söylüyorum


    iyi geceler

    Alıntıları Göster
    sıemens diyorum ve hep derim satış sonrası teslimat kurulum teknik servis bence number one
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orjinalden alıntı: rdursun01

    selam arkadaşlar
    bulaşık makinası almak istiyorum ama daha önce olmadığı iöçin nasıl bir makina alacağımı bilmiyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. hangi marka ve modelleri önerirsiniz?
    teşekkürler

    Siemens bulaşık makinesinde birçok önemli ilke imza atmış bir firmadır.Halen de kalite performans ve teknolojide açık ara liderdir.Arçelik iyi deiyenlere kanmayın.Arçelik hala eski Siemens patentli makinelerin taklidini yapmaya çalışıyor.Arçelik'te ne özellik varsa Siemens'te fazlası mevcuttur.Arçelik makinelerinde birçok Siemens patentli özelliği kullanmaktadır.

    Arçelik asla tavisye etmem nedenleri:
    İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla.
    Kapı iç yüzeyine tıklatırsan içinni boş ve özensiz yapılmış olduğunu görürsün.
    Sepet telleri uyduruk yamuk yumuktur.Oysaki bendeki 8 senelik Siemens'in sepet telleri halen ilk günkü gibi.
    Siemens bulaşık makineleri tuzu 1 yıl kadar kullanır,bu süre Arçelik'te çok daha kısadır.
    Arçelik'in sepetleri çok kullanışsız.Üst sepette amaçsız büyük bir tümsek bölöe var.Bardak vs.yerleştirilemiyor,düşüyor.

    Verdiğiniz fiyat aralığına göre önerdiğim modeller:(pahalıdan ucuza doğru soraladım,bütçenize göre seçebilirsiniz)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs69t02 (bu modeli özellikle öneririm)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs85m02
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs65e02eu
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese26e250
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE25M259EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE26T290EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.ticaretmerkezi.com.tr/index.php?p=show&pid=557&k_id=156
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232616&productid=mtelesf66030#tablnk
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

    Bulaşık makinesi ile ilgili sorularınız,merak ettikleriniz olursa her zaman beklerim.Şimdiden hayırlısı olsun
    quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orjinalden alıntı: rdursun01

    selam arkadaşlar
    bulaşık makinası almak istiyorum ama daha önce olmadığı iöçin nasıl bir makina alacağımı bilmiyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. hangi marka ve modelleri önerirsiniz?
    teşekkürler

    Siemens bulaşık makinesinde birçok önemli ilke imza atmış bir firmadır.Halen de kalite performans ve teknolojide açık ara liderdir.Arçelik iyi deiyenlere kanmayın.Arçelik hala eski Siemens patentli makinelerin taklidini yapmaya çalışıyor.Arçelik'te ne özellik varsa Siemens'te fazlası mevcuttur.Arçelik makinelerinde birçok Siemens patentli özelliği kullanmaktadır.

    Arçelik asla tavisye etmem nedenleri:
    İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla.
    Kapı iç yüzeyine tıklatırsan içinni boş ve özensiz yapılmış olduğunu görürsün.
    Sepet telleri uyduruk yamuk yumuktur.Oysaki bendeki 8 senelik Siemens'in sepet telleri halen ilk günkü gibi.
    Siemens bulaşık makineleri tuzu 1 yıl kadar kullanır,bu süre Arçelik'te çok daha kısadır.
    Arçelik'in sepetleri çok kullanışsız.Üst sepette amaçsız büyük bir tümsek bölöe var.Bardak vs.yerleştirilemiyor,düşüyor.

    Verdiğiniz fiyat aralığına göre önerdiğim modeller:(pahalıdan ucuza doğru soraladım,bütçenize göre seçebilirsiniz)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs69t02 (bu modeli özellikle öneririm)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs85m02
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs65e02eu
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese26e250
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE25M259EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE26T290EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.ticaretmerkezi.com.tr/index.php?p=show&pid=557&k_id=156
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232616&productid=mtelesf66030#tablnk
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

    Bulaşık makinesi ile ilgili sorularınız,merak ettikleriniz olursa her zaman beklerim.Şimdiden hayırlısı olsun

    tek kelimyle bu yazılanlara bir cevap vermem gerkirse yuuuuuh başka bir şey demek fazla gelir şu yazdıklarına aklı başında olan düşünmyi bilen kaç insan inanır oda başka soru

    ya candandoğan sen bu söylediklerine inanıyormusun

    "sepet telleri uyduruk yamuk yumuk" "hadi yağ" "baak seen" senin aklın alıyomu milyonlarca ürün satan bir firmadan bahsediyoruz sepet telleri yamuk yumuk olan bir ürünü kim alır adam tepki göstermezmi bu ne böyle diye dahası bu ürünü almadan önce tepki vermezmi hadi bir tanesi vermedi diyelim milyonlarcasıdamı tepki vermez. Ayrıca bana 3 tane arçelik fabrika çıkışlı bm sı gösterebilirmisin piyasada satılan "yamuk yumuk" telli olan

    "İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla" hangi ürünlerinden bahsediyorusn 350 400 ytl ye satılandanmı 750 800 ytlye satılandanmı 1000 ytlye satılandanmı 1500 ytlye satılandanmı 2000 ytlye satılandanmı hangisinden bahsediyorusun 350 ytlye satılansa bilemiyeceğim

    "Kapı iç yüzeyine tıklatırsan içinni boş ve özensiz yapılmış olduğunu görürsün" yine hangi modeli ayrıca ben siemensin alt modellerinde bunu görüyorum

    "Arçelik'in sepetleri çok kullanışsız.Üst sepette amaçsız büyük bir tümsek bölöe var.Bardak vs.yerleştirilemiyor,düşüyor." seni bilmiyorum ama bizim evdeki bulaşıklar yaklaşık 3,4 günlük olunca bir makina çalıştırılıyor makine tıka basa doluyor bu arada dört kişilik bir ailyiz ve günde 3 öğün yemek yenir diğerlerini saymıyorum

    Sonuç : Karalamanın bile adabı olur, mantığı olur bakıyorum sen karalamayı bırakmışsın karalama üstü boyuta geçmişsin neyse arakdaşlar bu kişlinin yazdıkları karalamaktan başka bişey değildir biraz mantıklı olursanız nasıl karalama yaptığının farkına varırsınız
    yaaa ayrıca bosch çokmu mükemmel marka bu admalrın her şeyi 4-4 lükmü kesinlikle değil.


    arçelik in bulaşık makinesindeki bazı teknoloji ilkleri

    .... dünyanın en hızlı yıkayan makineleri
    .....değişken devirli motor teknolojisi bu teknoloji electroluxte ve boschta arçelikten lisanslıdır ve ürünlerinde kullanılmaktadır candandoğan karalamanı bekliyorum bakalım ne diyeceksin ne uyduracaksın
    .....dünyanın en az su tüketen makineleri 9 lt candandoğan hadi bakalım bunada bişey uydur mesala bosch
    tan kopyaladılar işte boschun kisi 10 lt re filan diyebilirisn

    http://www.arcelik.com.tr/popup/bulasik_index.html

    bu linkteki makinaların özelliklerine bakmanızı tavsiye ediyorum belki candandoğan söyeldikleinin yanlış
    olduğunu hatırlar sizlerde candandoğanın nasıl karalama yaptığına biraz tanık olursunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 7 Mayıs 2007; 17:34:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acr

    quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orjinalden alıntı: rdursun01

    selam arkadaşlar
    bulaşık makinası almak istiyorum ama daha önce olmadığı iöçin nasıl bir makina alacağımı bilmiyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. hangi marka ve modelleri önerirsiniz?
    teşekkürler

    Siemens bulaşık makinesinde birçok önemli ilke imza atmış bir firmadır.Halen de kalite performans ve teknolojide açık ara liderdir.Arçelik iyi deiyenlere kanmayın.Arçelik hala eski Siemens patentli makinelerin taklidini yapmaya çalışıyor.Arçelik'te ne özellik varsa Siemens'te fazlası mevcuttur.Arçelik makinelerinde birçok Siemens patentli özelliği kullanmaktadır.

    Arçelik asla tavisye etmem nedenleri:
    İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla.
    Kapı iç yüzeyine tıklatırsan içinni boş ve özensiz yapılmış olduğunu görürsün.
    Sepet telleri uyduruk yamuk yumuktur.Oysaki bendeki 8 senelik Siemens'in sepet telleri halen ilk günkü gibi.
    Siemens bulaşık makineleri tuzu 1 yıl kadar kullanır,bu süre Arçelik'te çok daha kısadır.
    Arçelik'in sepetleri çok kullanışsız.Üst sepette amaçsız büyük bir tümsek bölöe var.Bardak vs.yerleştirilemiyor,düşüyor.

    Verdiğiniz fiyat aralığına göre önerdiğim modeller:(pahalıdan ucuza doğru soraladım,bütçenize göre seçebilirsiniz)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs69t02 (bu modeli özellikle öneririm)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs85m02
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs65e02eu
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese26e250
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE25M259EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE26T290EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.ticaretmerkezi.com.tr/index.php?p=show&pid=557&k_id=156
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232616&productid=mtelesf66030#tablnk
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

    Bulaşık makinesi ile ilgili sorularınız,merak ettikleriniz olursa her zaman beklerim.Şimdiden hayırlısı olsun

    tek kelimyle bu yazılanlara bir cevap vermem gerkirse yuuuuuh başka bir şey demek fazla gelir şu yazdıklarına aklı başında olan düşünmyi bilen kaç insan inanır oda başka soru

    ya candandoğan sen bu söylediklerine inanıyormusun

    "sepet telleri uyduruk yamuk yumuk" "hadi yağ" "baak seen" senin aklın alıyomu milyonlarca ürün satan bir firmadan bahsediyoruz sepet telleri yamuk yumuk olan bir ürünü kim alır adam tepki göstermezmi bu ne böyle diye dahası bu ürünü almadan önce tepki vermezmi hadi bir tanesi vermedi diyelim milyonlarcasıdamı tepki vermez. Ayrıca bana 3 tane arçelik fabrika çıkışlı bm sı gösterebilirmisin piyasada satılan "yamuk yumuk" telli olan

    "İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla" hangi ürünlerinden bahsediyorusn 350 400 ytl ye satılandanmı 750 800 ytlye satılandanmı 1000 ytlye satılandanmı 1500 ytlye satılandanmı 2000 ytlye satılandanmı hangisinden bahsediyorusun 350 ytlye satılansa bilemiyeceğim

    "Kapı iç yüzeyine tıklatırsan içinni boş ve özensiz yapılmış olduğunu görürsün" yine hangi modeli ayrıca ben siemensin alt modellerinde bunu görüyorum

    "Arçelik'in sepetleri çok kullanışsız.Üst sepette amaçsız büyük bir tümsek bölöe var.Bardak vs.yerleştirilemiyor,düşüyor." seni bilmiyorum ama bizim evdeki bulaşıklar yaklaşık 3,4 günlük olunca bir makina çalıştırılıyor makine tıka basa doluyor bu arada dört kişilik bir ailyiz ve günde 3 öğün yemek yenir diğerlerini saymıyorum

    Sonuç : Karalamanın bile adabı olur, mantığı olur bakıyorum sen karalamayı bırakmışsın karalama üstü boyuta geçmişsin neyse arakdaşlar bu kişlinin yazdıkları karalamaktan başka bişey değildir biraz mantıklı olursanız nasıl karalama yaptığının farkına varırsınız
    yaaa ayrıca bosch çokmu mükemmel marka bu admalrın her şeyi 4-4 lükmü kesinlikle değil.


    arçelik in bulaşık makinesindeki bazı teknoloji ilkleri

    .... dünyanın en hızlı yıkayan makineleri
    .....değişken devirli motor teknolojisi bu teknoloji electroluxte ve boschta arçelikten lisanslıdır ve ürünlerinde kullanılmaktadır candandoğan karalamanı bekliyorum bakalım ne diyeceksin ne uyduracaksın
    .....dünyanın en az su tüketen makineleri 9 lt candandoğan hadi bakalım bunada bişey uydur mesala bosch
    tan kopyaladılar işte boschun kisi 10 lt re filan diyebilirisn

    http://www.arcelik.com.tr/popup/bulasik_index.html

    bu linkteki makinaların özelliklerine bakmanızı tavsiye ediyorum belki candandoğan söyeldikleinin yanlış
    olduğunu hatırlar sizlerde candandoğanın nasıl karalama yaptığına biraz tanık olursunuz

    Alıntıları Göster
    rdursun01 arkadaşım sana tavsiyeyi daha önce verecktim ama monitör bozuldu
    umarım yukarıda yazan bir kaç kişiye inamıyorsundur
    bazıları sürekli banlanır bazıları insanların bilgi eksikliğnden yararlanır. Eğer iş karalamaysa ben kralını yaparım ama ben karalmayıda sevmem onun için karalamam
    sana tavsiyelerime gelince

    şunu blirtiyim bu fiyatlar arçelikin kendi sitesinin fiyatlarıdır piyasada yaklşık her ürün 200 ytl daha aşağıdadır.
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673570142.htm?&productCode=7673570142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673670142.htm?&productCode=7673670142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7686770142.htm?&productCode=7686770142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7647870142.htm?&productCode=7647870142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7651470142.htm?&productCode=7651470142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7677570142.htm?&productCode=7677570142
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acr

    rdursun01 arkadaşım sana tavsiyeyi daha önce verecktim ama monitör bozuldu
    umarım yukarıda yazan bir kaç kişiye inamıyorsundur
    bazıları sürekli banlanır bazıları insanların bilgi eksikliğnden yararlanır. Eğer iş karalamaysa ben kralını yaparım ama ben karalmayıda sevmem onun için karalamam
    sana tavsiyelerime gelince

    şunu blirtiyim bu fiyatlar arçelikin kendi sitesinin fiyatlarıdır piyasada yaklşık her ürün 200 ytl daha aşağıdadır.
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673570142.htm?&productCode=7673570142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673670142.htm?&productCode=7673670142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7686770142.htm?&productCode=7686770142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7647870142.htm?&productCode=7647870142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7651470142.htm?&productCode=7651470142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7677570142.htm?&productCode=7677570142

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: acr

    rdursun01 arkadaşım sana tavsiyeyi daha önce verecktim ama monitör bozuldu
    umarım yukarıda yazan bir kaç kişiye inamıyorsundur
    bazıları sürekli banlanır bazıları insanların bilgi eksikliğnden yararlanır. Eğer iş karalamaysa ben kralını yaparım ama ben karalmayıda sevmem onun için karalamam
    sana tavsiyelerime gelince

    şunu blirtiyim bu fiyatlar arçelikin kendi sitesinin fiyatlarıdır piyasada yaklşık her ürün 200 ytl daha aşağıdadır.
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673570142.htm?&productCode=7673570142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673670142.htm?&productCode=7673670142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7686770142.htm?&productCode=7686770142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7647870142.htm?&productCode=7647870142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7651470142.htm?&productCode=7651470142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7677570142.htm?&productCode=7677570142



    aklım karıştı şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: düşlerin efendisi

    quote:

    Orjinalden alıntı: acr

    rdursun01 arkadaşım sana tavsiyeyi daha önce verecktim ama monitör bozuldu
    umarım yukarıda yazan bir kaç kişiye inamıyorsundur
    bazıları sürekli banlanır bazıları insanların bilgi eksikliğnden yararlanır. Eğer iş karalamaysa ben kralını yaparım ama ben karalmayıda sevmem onun için karalamam
    sana tavsiyelerime gelince

    şunu blirtiyim bu fiyatlar arçelikin kendi sitesinin fiyatlarıdır piyasada yaklşık her ürün 200 ytl daha aşağıdadır.
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673570142.htm?&productCode=7673570142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673670142.htm?&productCode=7673670142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7686770142.htm?&productCode=7686770142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7647870142.htm?&productCode=7647870142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7651470142.htm?&productCode=7651470142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7677570142.htm?&productCode=7677570142



    aklım karıştı şimdi

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: düşlerin efendisi


    quote:

    Orjinalden alıntı: acr

    rdursun01 arkadaşım sana tavsiyeyi daha önce verecktim ama monitör bozuldu
    umarım yukarıda yazan bir kaç kişiye inamıyorsundur
    bazıları sürekli banlanır bazıları insanların bilgi eksikliğnden yararlanır. Eğer iş karalamaysa ben kralını yaparım ama ben karalmayıda sevmem onun için karalamam
    sana tavsiyelerime gelince

    şunu blirtiyim bu fiyatlar arçelikin kendi sitesinin fiyatlarıdır piyasada yaklşık her ürün 200 ytl daha aşağıdadır.
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673570142.htm?&productCode=7673570142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673670142.htm?&productCode=7673670142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7686770142.htm?&productCode=7686770142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7647870142.htm?&productCode=7647870142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7651470142.htm?&productCode=7651470142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7677570142.htm?&productCode=7677570142



    aklım karıştı şimdi

    arakdaşım eğer arçelik hakkında belirli bir bilgi sahibiysen inan bana bazı şeyler çok açık görürsün burada bazılarının yazdıklarına inanmazsın saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acr

    quote:

    Orjinalden alıntı: düşlerin efendisi


    quote:

    Orjinalden alıntı: acr

    rdursun01 arkadaşım sana tavsiyeyi daha önce verecktim ama monitör bozuldu
    umarım yukarıda yazan bir kaç kişiye inamıyorsundur
    bazıları sürekli banlanır bazıları insanların bilgi eksikliğnden yararlanır. Eğer iş karalamaysa ben kralını yaparım ama ben karalmayıda sevmem onun için karalamam
    sana tavsiyelerime gelince

    şunu blirtiyim bu fiyatlar arçelikin kendi sitesinin fiyatlarıdır piyasada yaklşık her ürün 200 ytl daha aşağıdadır.
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673570142.htm?&productCode=7673570142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7673670142.htm?&productCode=7673670142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7686770142.htm?&productCode=7686770142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7647870142.htm?&productCode=7647870142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7651470142.htm?&productCode=7651470142
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7677570142.htm?&productCode=7677570142



    aklım karıştı şimdi

    arakdaşım eğer arçelik hakkında belirli bir bilgi sahibiysen inan bana bazı şeyler çok açık görürsün burada bazılarının yazdıklarına inanmazsın saygılarımla

    Alıntıları Göster
    acr

    çevremde arıza yapmayan arçelik yokki bana bunumu tavsiye ediyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acr

    quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orjinalden alıntı: rdursun01

    selam arkadaşlar
    bulaşık makinası almak istiyorum ama daha önce olmadığı iöçin nasıl bir makina alacağımı bilmiyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. hangi marka ve modelleri önerirsiniz?
    teşekkürler

    Siemens bulaşık makinesinde birçok önemli ilke imza atmış bir firmadır.Halen de kalite performans ve teknolojide açık ara liderdir.Arçelik iyi deiyenlere kanmayın.Arçelik hala eski Siemens patentli makinelerin taklidini yapmaya çalışıyor.Arçelik'te ne özellik varsa Siemens'te fazlası mevcuttur.Arçelik makinelerinde birçok Siemens patentli özelliği kullanmaktadır.

    Arçelik asla tavisye etmem nedenleri:
    İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla.
    Kapı iç yüzeyine tıklatırsan içinni boş ve özensiz yapılmış olduğunu görürsün.
    Sepet telleri uyduruk yamuk yumuktur.Oysaki bendeki 8 senelik Siemens'in sepet telleri halen ilk günkü gibi.
    Siemens bulaşık makineleri tuzu 1 yıl kadar kullanır,bu süre Arçelik'te çok daha kısadır.
    Arçelik'in sepetleri çok kullanışsız.Üst sepette amaçsız büyük bir tümsek bölöe var.Bardak vs.yerleştirilemiyor,düşüyor.

    Verdiğiniz fiyat aralığına göre önerdiğim modeller:(pahalıdan ucuza doğru soraladım,bütçenize göre seçebilirsiniz)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs69t02 (bu modeli özellikle öneririm)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs85m02
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs65e02eu
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese26e250
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE25M259EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE26T290EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d3%2628%3d26%253d2320
    http://www.ticaretmerkezi.com.tr/index.php?p=show&pid=557&k_id=156
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232616&productid=mtelesf66030#tablnk
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

    Bulaşık makinesi ile ilgili sorularınız,merak ettikleriniz olursa her zaman beklerim.Şimdiden hayırlısı olsun

    tek kelimyle bu yazılanlara bir cevap vermem gerkirse yuuuuuh başka bir şey demek fazla gelir şu yazdıklarına aklı başında olan düşünmyi bilen kaç insan inanır oda başka soru

    ya candandoğan sen bu söylediklerine inanıyormusun

    "sepet telleri uyduruk yamuk yumuk" "hadi yağ" "baak seen" senin aklın alıyomu milyonlarca ürün satan bir firmadan bahsediyoruz sepet telleri yamuk yumuk olan bir ürünü kim alır adam tepki göstermezmi bu ne böyle diye dahası bu ürünü almadan önce tepki vermezmi hadi bir tanesi vermedi diyelim milyonlarcasıdamı tepki vermez. Ayrıca bana 3 tane arçelik fabrika çıkışlı bm sı gösterebilirmisin piyasada satılan "yamuk yumuk" telli olan

    "İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla" hangi ürünlerinden bahsediyorusn 350 400 ytl ye satılandanmı 750 800 ytlye satılandanmı 1000 ytlye satılandanmı 1500 ytlye satılandanmı 2000 ytlye satılandanmı hangisinden bahsediyorusun 350 ytlye satılansa bilemiyeceğim

    "Kapı iç yüzeyine tıklatırsan içinni boş ve özensiz yapılmış olduğunu görürsün" yine hangi modeli ayrıca ben siemensin alt modellerinde bunu görüyorum

    "Arçelik'in sepetleri çok kullanışsız.Üst sepette amaçsız büyük bir tümsek bölöe var.Bardak vs.yerleştirilemiyor,düşüyor." seni bilmiyorum ama bizim evdeki bulaşıklar yaklaşık 3,4 günlük olunca bir makina çalıştırılıyor makine tıka basa doluyor bu arada dört kişilik bir ailyiz ve günde 3 öğün yemek yenir diğerlerini saymıyorum

    Sonuç : Karalamanın bile adabı olur, mantığı olur bakıyorum sen karalamayı bırakmışsın karalama üstü boyuta geçmişsin neyse arakdaşlar bu kişlinin yazdıkları karalamaktan başka bişey değildir biraz mantıklı olursanız nasıl karalama yaptığının farkına varırsınız
    yaaa ayrıca bosch çokmu mükemmel marka bu admalrın her şeyi 4-4 lükmü kesinlikle değil.


    arçelik in bulaşık makinesindeki bazı teknoloji ilkleri

    .... dünyanın en hızlı yıkayan makineleri
    .....değişken devirli motor teknolojisi bu teknoloji electroluxte ve boschta arçelikten lisanslıdır ve ürünlerinde kullanılmaktadır candandoğan karalamanı bekliyorum bakalım ne diyeceksin ne uyduracaksın
    .....dünyanın en az su tüketen makineleri 9 lt candandoğan hadi bakalım bunada bişey uydur mesala bosch
    tan kopyaladılar işte boschun kisi 10 lt re filan diyebilirisn

    http://www.arcelik.com.tr/popup/bulasik_index.html

    bu linkteki makinaların özelliklerine bakmanızı tavsiye ediyorum belki candandoğan söyeldikleinin yanlış
    olduğunu hatırlar sizlerde candandoğanın nasıl karalama yaptığına biraz tanık olursunuz

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: acr


    tek kelimyle bu yazılanlara bir cevap vermem gerkirse yuuuuuh başka bir şey demek fazla gelir şu yazdıklarına aklı başında olan düşünmyi bilen kaç insan inanır oda başka soru


    Öncelikle seni terbiyeye davet ediyorum.Sokak ağzına lüzum yok
    quote:

    "sepet telleri uyduruk yamuk yumuk" "hadi yağ" "baak seen" senin aklın alıyomu milyonlarca ürün satan bir firmadan bahsediyoruz sepet telleri yamuk yumuk olan bir ürünü kim alır adam tepki göstermezmi bu ne böyle diye dahası bu ürünü almadan önce tepki vermezmi hadi bir tanesi vermedi diyelim milyonlarcasıdamı tepki vermez. Ayrıca bana 3 tane arçelik fabrika çıkışlı bm sı gösterebilirmisin piyasada satılan "yamuk yumuk" telli olan
    Herhangi bir Arçelik bayisine gidip makinelerin tabak konan çubuk tellerine bakarsan rahatlıkla görebilirsin.Göremiyorsan arkasından bir Siemens bayisine giderek kontrol etmeni öneririm.
    quote:

    ya candandoğan sen bu söylediklerine inanıyormusun
    Ben hakkında birşey bvilmediğim konu hakkında hiçbirşey yazmam.O sana has bir özellik.Aynı şeyi kendin düşünürsen memnun olurum hani "Arçelik Bosch'a oranla daha az arıza çıkarır" lafın gibi(?!)Ayrıca candan değil can,amacın dalga geçmek mi bilmiyorum ama nickimi yazamıyorsan en azından kopyalayıp yapıştırmayı dene
    quote:

    "İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla" hangi ürünlerinden bahsediyorusn 350 400 ytl ye satılandanmı 750 800 ytlye satılandanmı 1000 ytlye satılandanmı 1500 ytlye satılandanmı 2000 ytlye satılandanmı hangisinden bahsediyorusun 350 ytlye satılansa bilemiyeceğim
    350YTL'lik makineyi de kullanan bir "insan" Arçelik ucuza sattığı müşterisinin sağlığını düşünmüyorsa kendi acizliği.Sana da savunması kalır.Çelik filtre kullanmayarak sağlığımızı tehlikeye soktuğu da çelik filtre ifadesi yerine metal filtre tabirini kullanmasından net.Ayrıca paslanma olayını gözlerimle gördüm.Zaten görmesem yazmam.
    quote:

    seni bilmiyorum ama bizim evdeki bulaşıklar yaklaşık 3,4 günlük olunca bir makina çalıştırılıyor makine tıka basa doluyor bu arada dört kişilik bir ailyiz ve günde 3 öğün yemek yenir diğerlerini saymıyorum
    Sendeki makinede sepet şekli normaldi.Halen Siemens'in tasarımı kullanılıyordu.Şimdiki bulaşık makinelerinin üst sepeteni inceleme zahmetinde bulunursan ne demek istediğimi çok net anlarsın.Yani ne kadar kullanışsız olduğunu.
    quote:

    yine hangi modeli ayrıca ben siemensin alt modellerinde bunu görüyorum
    Bu tüm modelleri için geçerli ve bunu Siemens'in 2 programlı makinesinde bile göremezsin.Kapı iç yüzüne tıklatınca anlarsın
    quote:

    yaaa ayrıca bosch çokmu mükemmel marka bu admalrın her şeyi 4-4 lükmü kesinlikle değil.
    Mükemmel değil,elbette eksikleri var.Ama bir Bosch bulaşık makinesi kalite,performans,teknolojik özellikler,fiyat gibi özelliklerin hepsi aynı anda ele alındığında asla bir Arçelik bulaşık makinesi ile denk olamaz.Sen burada gelmiş onlarca patenti olan firmanın yanında iki şey bulmuş kalitesiz üreticinin daha iyi olduğunu övüryorsun.Ben buna kızıyorum.Komik oluyor çünkü.
    quote:

    bu linkteki makinaların özelliklerine bakmanızı tavsiye ediyorum belki candandoğan söyeldikleinin yanlış
    olduğunu hatırlar sizlerde candandoğanın nasıl karalama yaptığına biraz tanık olursunuz
    Benim söylediklerime yanlış diyecek seviyede beyaz eşya bilgin yok senin.Bana katılmadığını söyleyebilirsin ama karalama amaçlı benim söylediklerime yanlış diyemezsin.Kimse diyemez.Ben de söylemem öyle birşey,yazılarımı okursan öyle olmadığını net görürsün.Kimsenin bildiği %100 doğru değildir.Ondan üslubuna dikkat etmeni öneririm.Burası fikir paylaşma yeri.

    Ben yerli mal hayranıyım ama maalesef şu anda alınacak "Türk malı"beyaz eşya maalesef yok.Ben kazıklanma meraklısı değilim.Meraklı olan buyursun Ariston,Arçelik bulaşık makinesi alsın.Senin gibi burada Merloni'yi lüzümsuz yere savunan ve öne çıkarmaya çalışan tahminim bir firma çalışanı veya çalışanın tanıdığı birine de gereken cevabı veririm.Bu Siemens'i ya da Electrolux'ü gereksiz yere öne çıkaran marka hayranları için de geçerli.
    Benim amacım firma övmek değil,insanların verdiği parayı halkeden mala sahip olmalarını sağlamak.
    Beni,özür dilerim ama,aptal yerine koyan firmayı da övmem,malını alana da mani olurum.

    Bu arada Bosch'un ilklerinden birkaç örnek,saymak da zor ama
    -Ömür boyu garantili Aqua stop
    -Auto 3in1 tanıma sistemi(hiçbir markada yok)
    -Full otomatik bulaşık makinesi(hiçbir markada yok)
    -Miktar otomatiği(hiçbir markada yok)
    -Gizli rezistans
    -İçeriden besleme su sistemi
    -Tuzu uzun süre kullanma
    -Aqua sensor I
    -Aqua sensor II,III(hiçbir markada yok)
    -Optosensor kızıl ötesi kireç algılama sistemi(hiçbir markada yok)
    -Geri dönüşümlü yıkama(hiçbir markada yok)
    -En sessiz bulaşık makinesi
    -İlk dialog ekranlı makine
    -Bardak koruma sistemi
    -İlk katlanan sepet telleri
    -10 tencere birden yıkanmasını sağlayan en komforlu sepetler
    -İlk tek sepet yıkama
    -Eğilmeden deterjan doldurmayı sağlayan özel gözler(Başka cihazda yok)
    -Kendi kendini temizleyen çelik mikrofiltre
    -Kirli tencerelerle hassas bardaların beraber yıkanmasını sağlayan sistem
    -İlk AAA sınıfı cihaz
    -En az elektrik tüketen cihaz(1,00kW/h)

    Ha bu arada önceden yazdım 9 lt su harcayan makine Bosch'ta da mevcut.Bu da Bosch'un ilklerinin bir kısmı.Amacım Bosch'u övmek değil ama Arçelik bulaşık makinesi hiçbir yönüyle Bosch'tan üstün olamaz.Hatırlıyorum da 2000'de bulaşık makinesi aldığımızda Arçelik ne durumdaydı,şimdi taklit ede ede ne çizgiye geldi.Kendi buldu di miDeğişken devirli motor dışında faso fiso oradan buradan çalıntı.Şimdiki özellikler Bosch'ta yıllar önce vardı.(Bakz.1999-2000-2001 yıllarına ait kataloglar)Ben tüm markaları takip ederim,ondan görüyorum kim ne yapıyor.Arçelik Siemens'i,Vestel de Arçelik'i taklit eder.Onlarca örnek verebilirim.
    Bu arada Arçelik önce yurttaşına ucuz mal satmayı öğrensin.Kazıklamayı değil.
    Arçelik bulaşık makinesi ancak Ariston'a tercih edilebilir.Onun dışında asla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 7 Mayıs 2007; 22:33:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orjinalden alıntı: acr


    tek kelimyle bu yazılanlara bir cevap vermem gerkirse yuuuuuh başka bir şey demek fazla gelir şu yazdıklarına aklı başında olan düşünmyi bilen kaç insan inanır oda başka soru


    Öncelikle seni terbiyeye davet ediyorum.Sokak ağzına lüzum yok
    quote:

    "sepet telleri uyduruk yamuk yumuk" "hadi yağ" "baak seen" senin aklın alıyomu milyonlarca ürün satan bir firmadan bahsediyoruz sepet telleri yamuk yumuk olan bir ürünü kim alır adam tepki göstermezmi bu ne böyle diye dahası bu ürünü almadan önce tepki vermezmi hadi bir tanesi vermedi diyelim milyonlarcasıdamı tepki vermez. Ayrıca bana 3 tane arçelik fabrika çıkışlı bm sı gösterebilirmisin piyasada satılan "yamuk yumuk" telli olan
    Herhangi bir Arçelik bayisine gidip makinelerin tabak konan çubuk tellerine bakarsan rahatlıkla görebilirsin.Göremiyorsan arkasından bir Siemens bayisine giderek kontrol etmeni öneririm.
    quote:

    ya candandoğan sen bu söylediklerine inanıyormusun
    Ben hakkında birşey bvilmediğim konu hakkında hiçbirşey yazmam.O sana has bir özellik.Aynı şeyi kendin düşünürsen memnun olurum hani "Arçelik Bosch'a oranla daha az arıza çıkarır" lafın gibi(?!)Ayrıca candan değil can,amacın dalga geçmek mi bilmiyorum ama nickimi yazamıyorsan en azından kopyalayıp yapıştırmayı dene
    quote:

    "İçinde kullanılan filtre çelik değil,yani paslanıyor zamanla" hangi ürünlerinden bahsediyorusn 350 400 ytl ye satılandanmı 750 800 ytlye satılandanmı 1000 ytlye satılandanmı 1500 ytlye satılandanmı 2000 ytlye satılandanmı hangisinden bahsediyorusun 350 ytlye satılansa bilemiyeceğim
    350YTL'lik makineyi de kullanan bir "insan" Arçelik ucuza sattığı müşterisinin sağlığını düşünmüyorsa kendi acizliği.Sana da savunması kalır.Çelik filtre kullanmayarak sağlığımızı tehlikeye soktuğu da çelik filtre ifadesi yerine metal filtre tabirini kullanmasından net.Ayrıca paslanma olayını gözlerimle gördüm.Zaten görmesem yazmam.
    quote:

    seni bilmiyorum ama bizim evdeki bulaşıklar yaklaşık 3,4 günlük olunca bir makina çalıştırılıyor makine tıka basa doluyor bu arada dört kişilik bir ailyiz ve günde 3 öğün yemek yenir diğerlerini saymıyorum
    Sendeki makinede sepet şekli normaldi.Halen Siemens'in tasarımı kullanılıyordu.Şimdiki bulaşık makinelerinin üst sepeteni inceleme zahmetinde bulunursan ne demek istediğimi çok net anlarsın.Yani ne kadar kullanışsız olduğunu.
    quote:

    yine hangi modeli ayrıca ben siemensin alt modellerinde bunu görüyorum
    Bu tüm modelleri için geçerli ve bunu Siemens'in 2 programlı makinesinde bile göremezsin.Kapı iç yüzüne tıklatınca anlarsın
    quote:

    yaaa ayrıca bosch çokmu mükemmel marka bu admalrın her şeyi 4-4 lükmü kesinlikle değil.
    Mükemmel değil,elbette eksikleri var.Ama bir Bosch bulaşık makinesi kalite,performans,teknolojik özellikler,fiyat gibi özelliklerin hepsi aynı anda ele alındığında asla bir Arçelik bulaşık makinesi ile denk olamaz.Sen burada gelmiş onlarca patenti olan firmanın yanında iki şey bulmuş kalitesiz üreticinin daha iyi olduğunu övüryorsun.Ben buna kızıyorum.Komik oluyor çünkü.
    quote:

    bu linkteki makinaların özelliklerine bakmanızı tavsiye ediyorum belki candandoğan söyeldikleinin yanlış
    olduğunu hatırlar sizlerde candandoğanın nasıl karalama yaptığına biraz tanık olursunuz
    Benim söylediklerime yanlış diyecek seviyede beyaz eşya bilgin yok senin.Bana katılmadığını söyleyebilirsin ama karalama amaçlı benim söylediklerime yanlış diyemezsin.Kimse diyemez.Ben de söylemem öyle birşey,yazılarımı okursan öyle olmadığını net görürsün.Kimsenin bildiği %100 doğru değildir.Ondan üslubuna dikkat etmeni öneririm.Burası fikir paylaşma yeri.

    Ben yerli mal hayranıyım ama maalesef şu anda alınacak "Türk malı"beyaz eşya maalesef yok.Ben kazıklanma meraklısı değilim.Meraklı olan buyursun Ariston,Arçelik bulaşık makinesi alsın.Senin gibi burada Merloni'yi lüzümsuz yere savunan ve öne çıkarmaya çalışan tahminim bir firma çalışanı veya çalışanın tanıdığı birine de gereken cevabı veririm.Bu Siemens'i ya da Electrolux'ü gereksiz yere öne çıkaran marka hayranları için de geçerli.
    Benim amacım firma övmek değil,insanların verdiği parayı halkeden mala sahip olmalarını sağlamak.
    Beni,özür dilerim ama,aptal yerine koyan firmayı da övmem,malını alana da mani olurum.

    Bu arada Bosch'un ilklerinden birkaç örnek,saymak da zor ama
    -Ömür boyu garantili Aqua stop
    -Auto 3in1 tanıma sistemi(hiçbir markada yok)
    -Full otomatik bulaşık makinesi(hiçbir markada yok)
    -Miktar otomatiği(hiçbir markada yok)
    -Gizli rezistans
    -İçeriden besleme su sistemi
    -Tuzu uzun süre kullanma
    -Aqua sensor I
    -Aqua sensor II,III(hiçbir markada yok)
    -Optosensor kızıl ötesi kireç algılama sistemi(hiçbir markada yok)
    -Geri dönüşümlü yıkama(hiçbir markada yok)
    -En sessiz bulaşık makinesi
    -İlk dialog ekranlı makine
    -Bardak koruma sistemi
    -İlk katlanan sepet telleri
    -10 tencere birden yıkanmasını sağlayan en komforlu sepetler
    -İlk tek sepet yıkama
    -Eğilmeden deterjan doldurmayı sağlayan özel gözler(Başka cihazda yok)
    -Kendi kendini temizleyen çelik mikrofiltre
    -Kirli tencerelerle hassas bardaların beraber yıkanmasını sağlayan sistem
    -İlk AAA sınıfı cihaz
    -En az elektrik tüketen cihaz(1,00kW/h)

    Ha bu arada önceden yazdım 9 lt su harcayan makine Bosch'ta da mevcut.Bu da Bosch'un ilklerinin bir kısmı.Amacım Bosch'u övmek değil ama Arçelik bulaşık makinesi hiçbir yönüyle Bosch'tan üstün olamaz.Hatırlıyorum da 2000'de bulaşık makinesi aldığımızda Arçelik ne durumdaydı,şimdi taklit ede ede ne çizgiye geldi.Kendi buldu di miDeğişken devirli motor dışında faso fiso oradan buradan çalıntı.Şimdiki özellikler Bosch'ta yıllar önce vardı.(Bakz.1999-2000-2001 yıllarına ait kataloglar)Ben tüm markaları takip ederim,ondan görüyorum kim ne yapıyor.Arçelik Siemens'i,Vestel de Arçelik'i taklit eder.Onlarca örnek verebilirim.
    Bu arada Arçelik önce yurttaşına ucuz mal satmayı öğrensin.Kazıklamayı değil.
    Arçelik bulaşık makinesi ancak Ariston'a tercih edilebilir.Onun dışında asla

    Alıntıları Göster
    Biz de yakınlarda bir bulaşık makinası almayı düşünüyoruz. Daha önce Siemens buzdolabı ve Bosch çamaşır makinası almıştık. Siemesn buzdolabı sürekli sorunlar çıkardı, hala da çıkarıyor. Onun için marka olarak siemens de n soğuduk. Bosch düşünüyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: troleybus

    Biz de yakınlarda bir bulaşık makinası almayı düşünüyoruz. Daha önce Siemens buzdolabı ve Bosch çamaşır makinası almıştık. Siemesn buzdolabı sürekli sorunlar çıkardı, hala da çıkarıyor. Onun için marka olarak siemens de n soğuduk. Bosch düşünüyoruz.

    Alıntıları Göster
    Ben evimde BOSCH 'un beyaz eşyalarını kullanıyorum 2001 yılından beri , Çamaşır Makinem, Buzdolabım gibi bulaşık makinemde bu "6" yıl içerisinde herhangi bir sorun yaratmadı. Size duygusal ve aklı selim tavsiyem BOSCH olacaktır bu nedenle.
    İhtiyaçlarınız doğrultusunda araştırıp kendi kullanım amacınıza göre bir model bulacağınıza eminim ...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.