Şimdi Ara

Fiat grubu otomatiklerde ECO tuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bununla alakalı iki sorum var
    1 - bu tuş içe doğru gömülmüş vaziyette. Sanki küçük bi tırnak ya da yay eksik gibi. Bu yüzden değişiklik yapamıyorum. ECO aktif bi şekilde kullanıyorum. Bu da aracı sanki boğuyor.
    2- bu modda kullanılınca ne kadar bi tasarruf olur? Özellikle kullanan arkadaşlar, performans kaybına değecek kadar bi artısı var mı? Bu düğmenin tamiri yapılabilir mi? Kim bakar sanayide bu işlere?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Şehir için dur-kalk trafikte yada 0-30 / 30-50 / 50-70 gibi şehir içi hızlarda ivmelenme süresini çok daha uzatıyor arabanın gaz pedalı hissiz bir hale geliyor. Yürüsün diye fark etmeden daha çok gaza bastığınızda da tüketim artmış oluyor. ECO mod bana göre uzun yolda sabit 90 veya 120 ile gidilirken kullanılması mantıklı. Onun dışında aracı, ayağınızı ve yakıtınızı gereksiz yoruyor diye düşünüyorum. Tuş mevzusunda ise en garantilisi yetkili servistir. Bazen bu tarz işlemler ufak meblağlara halledilebiliyor. Yüksek bir fiyat çekilirse de işinin ustası bir elektrikçi sizin sorununuzu çözer.
  • Siz gaza çok bassanız da az basıyormuş gibi aracı yavaş yavaş hızlandıran bir sistem. 1.4 Fire 8V 77hp Dulaogic Punto ile Eco açık bir şekilde Ankara'da 6.0 ortalama ile geziyorduk. Performanstan yana çok bir sıkıntınız yoksa bırakın öyle kalsın. Uzun yolda arkadaşın belirttiği gibi 90-120 hızlarda zaten çok bir etkisi olmaz açık ya da kapalı olmasının. Ayrıca bahsettiğim motorluysa aracınız 90'dan sonra zaten acayip yakmaya başlıyor, vites oranları şehir içi için optimize edilmiş, 3000 devirde 90km/h hız yapıyor. Performans lazım olduğunda bu aracı manuele alınca bambaşka bir araç olduğunu gördüm baya ataklaşmıştı. Otomatik modda eco açık ya da kapalı çok farketmiyordu.

    Fiat parçaları oldukça ucuzdur, tamiri olur mu bilmiyorum bir ustaya sormanızda fayda var.
  • Marka model yazsan daha faydalı olurdu.
    Garantiliyse servis, değilse sanayide elektrikiçiye gidecen.
    Ben olsam bi şekilde kendim yapardım.
    Cımbızla çek, wd 40 sık, iğneyle çek, sök, bak v.s.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım lancia delta, bravo ile aynı şanzuman sistemine sahip. Servise bi danışayım.
    Sadece kontrol için ücret talep ederler mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.