Şimdi Ara

Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.388
Cevap
71
Favori
383.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi

    İşemci :Qualcomm SDM710 Snapdragon 710 Octa-Core
    10nm process, up to 2.2GHz
    Adreno 616 graphics processor
    Qualcomm® AI Engine
    Ram : 6GB LPDDR4x 2133MHz dual channel large memory
    Hafıza : 64GB / 128GB phone storage UFS2.1
    Ekran : 6.39” AMOLED Full Screen Display
    Arka Kamera : Sony imx586 48MP - Ön Kamera : 32MP
    Batarya : 4030mAh
    Boyutlar: 156.8 x 74.5 x 8.7 mm (6.17 x 2.93 x 0.34 in)
    Ekrandan Parmak İzi Okuma - NFC - Kızılötesi - Yüz Tanıma
    3.5mm headphone jack | Hi-Res Audio certified

    *** Detaylı özellikler ve TWRP kurulumu anlatımı ikinci mesajda.

    İlk inceleme geldi. @arifakinti hocamızdan...



    www.youtube.com/watch?v=Nat7oknuSjU


    Arkasındaki ışıklı Xiaomi yazısı ilgi çekiyor.
    Ben bir tane beyaz aldım, düz beyaz değil zaten İnci Beyazı diye geçiyor, janjanlı güzel bir renk. Mavi olsa daha severdim ama bu denk geldi.

    Forumda Mi 9 Lite alıp kullanan arkadaşları bekleriz bilgi paylaşımı için

    Şarj Süresi/Batarya Konusu:
    Miui 11 daha iyi görünüyor bu konuda, ilk şarj 9 buçuk saat ekran süresi ve yüzde 26 kalan batarya ile devam ediyor...

    Kullanıcılar genelde 8-9 saat ekran süresi paylaşıyor, ama mobil veri kapalı Wi-Fi üzerinden bağlı oluyor çoğu gördüğüm kadarıyla. Ben de iş yerinde mesai saatleri içinde Wi-Fi kullanıyorum.

    Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi




    Xiaomi Türkiye garantili 64gb 2599, 128 GB 2799 liradan giriş yaptı. 11.11 indirimi ile çoğu kişi 2000 lira civarına aldı garantili cihazları. yurt dışı cihazlar da 2000 den girdi piyasaya... şu an 1500 en uygun görünüyor 17.11.2019

    ~Kutudan 18w hızlı şarj cihazı çıktı; 5V-3A, 9V-2A, 12V-1.5A. 9t için bazı kutulardan hızlı bazılarından normal şarj cihazı çıkıyor diyorlardı.

    Burada daha rahat kullanım için bazı ipuçlarını paylaşıyorum.

    _____________________________________________________________
    İpuçları - Daha verimli kullanmak için faydalı bilgiler

    0. UYARI : Sim etkinleştirme konusuna tıklayınca olmadı olmadı deyip duruyor ve her basmaya 85 kuruş falan ücret ekliyor faturalı hatta, ben 4-5 defa başmışım fatura yükselmiş biraz.
    Miui 10 rom yüklü ise Ayarlar ~ Ek ayarlar ~ Yetkilendirme ve geri alma...
    Miui 11 rom yüklü ise Ayarlar ~ Şifreler ve güvenlik ~ yetkilendirme ve iptal... Bu Mi Cloud ile bağlantıyı engelleyebilir diye uyarı var!..
    kısmından Xiaomi Sim Etkinleştirme servisini kapatmak isteyebilirsiniz. Ayrıca Reklamlar için "msa" ve "MiuiDaemon" u da kapatmanız öneriliyor aynı menüden.

    Etkinleştirmeyi atlamak yerine yapmak isterseniz de telefonun dilini ingilizce yapmanız tavsiye ediliyor, etkinleştirme sorunsuz yapılabiliyor ingilizce olunca, Ayarlar - Ek Ayarlar - Diller ve giriş
    Bu işlem Mi mesajlaşma sistemini kullanmak içinmiş, kısaca araştırdım, internet üzerinden SMS atmak gibi bir şey ama karşı kullanıcı da Mi mesajlaşma kullanıyor olacak. Yani whatsapp gibi internet üzerinden mesajlaşma, whatsapp daha yaygın olduğu için de çok gerekli veya geçerli değil gibi.

    1. Sanal Tuşlar : Sanal tuş sevmediğim için onları kapattım.
    Miui 11 de: Ayarlar - Ek ayarlar - Tam Ekra Hareketleri kısmından sağdaki ekranı seçin.
    Sanal tuşlar kayboluyor.
    a) Menü butonu : Bu buton yerine ekranın altında ortasına doğru çekip durun, aynı işi yapıyor ve son kullanılan programların önizlemeleri açılıyor.
    b) Ana Ekran : Parmağınızı ekranın altından yukarı doğru çekip bırakınca ana ekrana dönüyor.
    c) Geri butonu : Ekranın sağından ya da solundan ortaya doğru çekince geri gidiyor adım adım.

    Miui 10 için : Ayarlar ~ Tam Ekran Görünüm menüsünden sağdaki ekranı seçin, altında tam ekran görünüm yazıyor.

    2. Hızlı Erişim: Ayarlar ~ Ek Ayarlar ~ Hızlı Erişim (Miui 11 için Hızlı top ) kısmına girip aktifleştirin. Ekranın sağında beyaz küçük bir yay çıkıyor. Ona dokununca 5 tane buton çıkıyor. Bu butonları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ben sırayla : Sessiz mod ~ Mobil Veri ~ Bluetooth ~Wi-Fi ~4g LTE switcher uygulaması... şeklinde ayarladım. (kullanmadığım zamanlarda ya da iş yerinde internete Wi-Fi ile bağlanırken 2g yani GSM Only moduna alıyorum, batarya tasarrufu oluyor. Sonra tekrar LTE seçebiliyorsunuz.)



    3. Uyku Süresi : Ayarlar - Her zaman açık ekran & Kilit Ekranı kısmında Uyku süresi ayarı var. Öntanımlı ayarlarda Ekran çok çabuk uykuya geçiyor bence, süreyi genelde 2 dk olarak ayarlarım her telefonumda. Bunda Ekran bölümünde aradım bulamamıştım. Kilit bölümünde gördüm 30 saniye olarak ayarlanmış, bir yazı okuyayım derken ekran kararıyor. değiştirmek isteyen olacaktır.

    4. Uygulama Menüsü/Çekmecesi : Miui 11 için (Haftalık romlarda var sadece-kararlı sürüm kullananlar Poco yüklemeli); ayarlar - Ana ekran - Ana ekran kısmından alttaki Uygulama Çekmecesi ile kısmını seçin. ana ekranda aşağıdan yukarı kaydırınca tüm uygulamalar listeleniyor, Poco launcher daki özellik sisteme entegre edilmiş.

    5. Çift Tıkla Ekranı Açıp Kapatma : Miui 11 için (Haftalık romlarda var sadece-kararlı sürüm kullananlar Poco yüklemeli); Ayarlar - Ana Ekran kısmında Ekranı kapatmak için iki kez dokun seçeneği var, onu etkinleştirin.
    Ayarlar - Her zaman açık ekran & Kilit ekranı kısmında da Ekranı uandırmak ve kapatmak için iki kez dokun seçeneği var, onu da etkinleştirin.
    *Uyandırmak için cihazı kaldır seçeneği de aynı menüde ama telefonu her elime aldığımda ekran açılmasın diye ben bunu kapattım, normalde açık geliyor siz açık şekilde de kullanabilirsiniz ya da kapatabilirsiniz benim gibi düşünüyorsanız.
    ** Ekran kapalıyken parmak izi simgesi: Aynı şekilde telefonu her elime aldığımda parmak izi simgesi yanıyordu onu da kapattım. Hoş görünüyor belki ama gerek duymadım şahsen : Ayarlar - Şifreler ve güvenlik - Parmak izi ile kilidi aç kısmında en altta "Ekran kapalıyken parmak izi simgesini göster" seçeneği var, onu kapatabilirsiniz.

    6. İkinci Alan : Ayarlar - Ayrıcalıklı özellikler kısmında 4. sırada İkinci alan var, bu alan size telefonu misafir kullanıcı olarak ikinci bir telefon gibi istediğiniz farklı ayarlarda farklı dilde farklı uygulamalar kurarak kullanma imkanı veriyor. aynı zamanda bu alanın giriş şifresi ce vapmak izi de farklı tanımlanıyor. işin güzel kısmı ise: ekran kapalı iken
    İkinci alan şifrenizle veya ikinci alan parmak izinizle telefonu açarsanız doğrudan ikinci alan açılıyor, ekranı tekrar kapatıp normal şifreniz veya parmak izinizle açınca birinci alan açılıyor tekrar.

    7. Sessiz Mod zamanlama : Ayarlar - Ses & titreşim - Sessiz/Rahatsız etme - Zamanlama modu kısmından en alttaki + butonu ile ekle diyerek istediğiniz günü ve saat aralığını seçiyorsunuz. Sessiz mod ve Rahatsız etme modu daseçilebiliyor duruma göre.
    Daha önceki telefonlarımda neredeyse hiç kullanmadığım bir özellik ama iş değişikliği sebebiyle de çok işime yaradı. Hafta içi günün belli saatlerinde otomatik sessize alıyor ayarladığım süre sonunda geri açıyor sesi. sadece Cuma seçince günlerden saati de başlama 12:20 ve bitiş 13:00 seçince, Cuma günleri öğle arası cuma saatinde kendisi sessize alıyor yani.

    8. AOD ve Kilit Ekranı Bildirimleri :

    quote:

    Arkadaşlar apkmirror a yeni her zaman açık ekran güncellemesi gelmiş. Hiçbir ayar yapmadan bildirim simgeleri çıkıyor. Çözülmüş sonunda...


    https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/always-on-mode/always-on-mode-1-9-234-12311014-release/miui-always-on-mode-1-9-234-12311014-android-apk-download/



    9. Gcam : bu telefona uyumlu gcam mi 9 se için olanlar dediler 7.0 sürümünü buldum indirdim ama düzgün çalışmayınca silmiştim, şimdi ortakatro nikli ankadaş 6.2 sürümüyle gece güzel çekim yapmış, "Gece modunda çekim yaparken üst sağ tarafta olan renk ayarından Google AWB ayarını seçerseniz renkler daha doygun çıkıyor." demiş fakat bu sefer de gündüz çekimlerinde sorun oluyormuş sanırım. Gündüz telefonun kendi kamera uygulaması güzel çekiyor zaten.


    Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi

    Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi

    Bu da Gcamde Google AWB ayarını seçtikten sonra, yani gece çekimi en güzel olan mod.

    Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi

    Gcam 6.2 Mi 9 SE - Lite indir


    10. Whatsapp Bildirimleri : Ekran kapalıyken tasarruf modu açıksa whatsapp bildirimleri ekranı açana kadar gelmeyebilir. Veri bağlantısı tasarruf modunda kısıtlanabilir.
    Ayarlar-pil ve performans-uygulama pil tasarrufu-whatsup-kıstlama yok yapın düzelir.


    11. Volte ve VoWifi :

    quote:

    Volte: *#*#86583#*#* atuşlayın otomatik olarak VoLTE aktif olacaktır(sim card carrier check disabled yazacak)(ayarlar - sim kart & mobil ağlar -operatör adı -Volte seçeneği gelecek. ( sim kartınızın da volteye açık olması gerekiyor)


    VoWifi : MIUI 11 ve sonrası tüm Xiaomi telefonlar için *#*#869434#*#* tuşlayın.


    1. Telefon Menüsü Ayarlar/Sim kartlar&Mobil ağlar menüsüne girerek sim kartımızın üzerine tıklıyoruz.

    "VoLTE kullan" ve "Wi-fi kullanarak arama yapın" butonlarını aktif ediyoruz.

    2. Ayarlar/ Telefon hakkında/Tüm özellikler bölümüne girerek "Çekirdek sürümü" üzerine yeni menü açılana kadar 5-6kez tıklıyoruz. Açılan menüde sağ üst köşede üç nokta üstüste simgesine tıklıyoruz." Additional topla/Ek araçlar" yazısına tıklıyoruz.

    3. Açılan ekranda "Modem test araçları" a tıklıyoruz. 6.Açılan menüde "Mobile network Info/Mobil ağ bilgisi"ya tıklıyoruz.

    4. Cellular Radio Power bölümünü aktif yapıyoruz (yeşil). (BURADA İLK DENEMEDE KENDİ KENDİNE KAPANIYOR, SONRA TEKRAR AÇMAK GEREKEBİLİYOR, DİKKAT)

    Hemen altında bulunan küçük ok a tıklıyoruz " TD-SCDMA/UMTS" yi seçip tüm ekranları kapatıyoruz.

    Dikkat edilecek husus "Cellular Radio Power/Radyo sinyal gücü" kendiliğinden kapanabiliyor, ekranları kapattığınızda mutlaka aktif olmalı.

    5.Şebeke çubuğu yanında VoLTE yazısı görünecek Vowifi görünmeyebilir önemli değil ,merak etmeyin..

    6.Telefonunuzu uçak moduna alın ve herhangi bir wi-fi ye bağlanın.

    Uçak modundayken birini arayın mutlaka çalışacaktır.

    Çalışmazsa Cellular Radio Power siz fark etmeden off olmuştur.



    12: Led Işık: Led ışık öntanımlı olarak sabah 7 gece 23 arası çalışmaya ayarlıdır, gece 12 den sonra telefonu kurcalayanlar led ışık çalışmıyor diye soruyor, saatler değiştirebilirsiniz ayarlardan...

    13: Doğru 4G-LTE modu seçimi : @Tface hocamız paylaşmış.
    quote:

    Telefon uygulamasından *#*#4636#*#* tuşluyoruz, gelen menü de Telefonbilgileri1-->SIM1, Telefonbilgileri2-->SIM2 bize gerekli olanı tıklıyoruz,

    Tercih Edilen Ağ Türünü Ayarlayın --> LTE/TD-SCDMA/WCDMA olarak ayarlıyoruz. Telefon normalde LTE/TD-SCDMA/UMTS seçiyor ve bu da asansöre binip inince mobil veriye tekrar bağlanamamaya sebep olabiliyor.


    ...aklıma geldikçe kullanışlı özellikleri eklemeye çalışıyorum kendimce, eklemek isteyen arkadaşlar "cevapla" ya da alıntı butonu ile bildirsin lütfen

    Reklamları kaldırma... Haftalık romlarda reklam olmuyor.
    quote:


    Mi dosya yöneticisi için;
    1.Mi dosya yöneticisini açın
    2.Sol üst köşedeki 3 çizgi olana basın
    3.Ayarlar/Hakkında/Öneriler(kapatın)

    Güvenlik uygulaması için reklam kaldırma;
    1.Güvenlik uygulamasını açın
    2.Sağ üst köşedeki ayarlar simgesine dokunun
    3.En alttaki Tavsiyeleri alın(kapatın)

    Reklam tanımlayıcıyı kapatmak için;
    1.Ayarları açın
    2.Ek ayarlar/Gizlilik/Reklam servisleri/Reklam tanımlayıcıyı kullan(kapatın)

    Temizleyici için;
    1.Güvenlik uygulamasını açın
    2.Sağ üst köşedeki ayarlar simgesine dokunun
    3.Temizleyici/Tavsiyeleri al(kapatın)

    İndirilenler uygulaması için;
    1.İndirilenler uygulamasını açın
    2.Sağ üst köşedeki 3 nokta olana basın
    3.Ayarlar/Önerilen kaynaklar(kapatın)

    Müzik uygulaması için;
    1.Müzik uygulamasına girin
    2.Sol üst köşedeki 3 çizgi olana basın
    3.Ayarlar/Gelişmiş ayarlar/Tavsiyeleri al(kapatın)

    Tarayıcı uygulaması için reklam kaldırma işlemi;
    1.Tarayıcı uygulamasını açın
    2.Sağ alt taraftaki 3 çizgiye basın
    3.Ayarlar/Gizlilik & Güvenlik/Tavsiyeler(kapatın)

    Not: alıntıdır.



    Facebook Grubu @erdemunall tarafından oluşturulmuş, katılmak isteyenler :https://m.facebook.com/groups/461405334722621?view=info
    ________________________________________________________________________________________

    ________________________________________________________________________________________

    Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi




    Rom Konusu - Android 10 Beta Romu xiaomi.eu Haftalık romu olarak kullanıma sunuldu. Sene sonu sene başı gibi resmi güncelleme de gelebilir telefonlara.

    Dikkat: Rom yükleme ve Twrp yükleme işlemlerini yapmadan önce Bootloader kilidinin açık (Dikkat: Delta garantili cihazlar haricinde Bootloader kilidinin açılması cihazınızı garanti dışı bırakabilir!!!) , Geliştirici seçeneklerinden Usb Hata Ayıklama Modunun etkinleştirilmiş olduğunu tekrar kontrol ediniz. Yoksa Telefon çöküyor ve kurtarmak çok zor olabiliyor, günler haftalar sürebiliyor. Ben yaşadım, siz yaşamayın.

    Dikkat: Delta garantili cihazlar haricinde Bootloader kilidinin açılması cihazınızı garanti dışı bırakabilir!!! Rom atarken vs cihaz çökebilir komple bozulabilir. Riski kendiniz göze alacaksınız ya da yüklemeyeceksiniz arkadaşlar, ben sorumluluk almıyorum kimsenin cihazı ile ilgili.
    _________________________________________________________________________________________

    Dikkat : Miui 10 dan miui 9 a veya Android 10 dan Android 9 a Twrp ile düşürünce cihaz çöktü şarj da olmuyor bilgisayar da hiçbir şekilde görmüyor hatta EDL Test Point kısmını açıp kısa devre yaptım yine de açılmadı diyen var. Eski sürüme düşürmek sıkıntılı yani. Mümkünse eski sürüm yüklemeye çalışmayın. Miui 11 haftalık romdan Kararlı sürüm roma geçişte bile mesajlar uygulaması çalışmadı, haftalık romlar mesajlar uygulamasının daha güncel sürümünü kullanıyormuş, kararlı sürüm daha eski olanını kullanıyormuş. Tek bir uygulama için bile eskiye dönmek sorun oluyor.
    ______________________________________________________________________________________________________

    Şu an MIUI 11 hem Android 9 hem Android 10 Beta olarak sunuldu Xiaomi.eu tarafından; bu romlar özelleştirilmiş rom oluyor.

    ~Bu sürümlerde reklam yok.
    ~Telefon görüşmelerini otomatik kaydetme ayarı var. Mi arama ve mesajlaşma uygulamaları var yani.
    ~ Bazı gereksiz uygulamalar yüklü gelmiyor, YouTube google video google müzik falan yok yani...

    Twrp ile yükleniyor bu romlar, recovery üzerinden. Mi flash ile atılan rom farklı, telefon çöker de fastboot modunda kalırsa ve başka bir yere giremiyorsa Mi Flash ile rom atmanız gerekir ve imei tamiri yapılmış telefonlar için bu işlem imei sıfırlar diyorlar.





    Miui 11 Android "9" Stabil Sürüm. 11.3.2.0 yine xiaomi.eu rom linki, custom rom yani resmi değil ama Kararlı sürüm

    xiaomi.eu derlemesi 11.3.2.0 , 09.11.2019 tarihinde yayınlanan rom LİNKİ

    Ben haftalık sürümleri de kararlı resmi sürümü de denedim ve en iyisi xiaomi.eu romları bence, üstteki link yani. Deneyen kullanıcılar var konuda. Bu rom global görünüyor ama görüşme kaydı var. Ota/güncelleme ile gelen bunun bir değişik versiyonu 11.3.3.0 olarak yükleniyor.


    MiRoom - Android 10 / Q Haftalık Romlar: Artık çıkmıyor.


    Son sürüm Haftalık Rom Miui 12 Haftalık (weekly) Android 11 xiaomi.eu forumunun romları:

    Ocak 2021 Miui 12, ilk Android 11 Eu romu :https://androidfilehost.com/?fid=17248734326145711711


    2021 yılı son twrp sürümü de burada denemek isteyen olursa :https://eu.dl.twrp.me/pyxis/


    sim kartı çıkarıp kurun!


    3 Şubat 2021 sürümü Android 11 :https://master.dl.sourceforge.net/project/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY-RELEASES/21.2.3/xiaomi.eu_multi_MI9LiteMICC9_21.2.3_v12-11.zip?viasf=1

    ÖNCE ÜSTTEKİ TWRP Yİ KURUN, ESKİ TWRP İLE DE SORUN YAŞANIYORMUŞ. yükleyenler sorunsuz demişler genelde bu telefon için, mi 9 ve mi9 se ile sorun yaşayanlar olmuş. olumlu yorumlar olunca ben de indirdim.

    kurdum deniyorum, yeni twrp yi eski twrp üzerinden kurdum, yenisiyle de romu yükledim. deniyorum. sorun yok iyi gibi ilk etapta.

    KURARKEN DİKKAT EDİN, SİM KART TAKILI OLMASIN. SİM KART TAKILI KURMAYA ÇALIŞANLAR SORUN YAŞAMIŞ, TWRP ÇÖKMÜŞ ROM KURULMAMIŞ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Şubat 2022; 15:58:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu telefonun inceleme videosu olmamasi gerçekten çok ilginç( teknoloji siteleri olarak) CC9 olarak inceleme yapılmıştı ama mi 9 Lite olarak hiç ortalarda olmaması gerçekten garibime gitmiyor değil. Bence şimdiye kadar birçok sitede 9 Lite ile 9t karşılaştırma videoları vs olmalıydı . Zira bu cihaz pop up kamera olmaması bakımıyla bence 9t den daha şık daha güzel daha naif :)
    İkisi arasında çok gittim geldim. Fakat ben kullanırken çentiksiz ekranı dışında hiçbir artı yön bulamadım. Artıları mi 9 lite ın daha fazla (bana göre)
    Ön kamera 20 ye 32
    Kızılötesi (sık kullanırım)
    Amoled e Süper amoled
    Hafıza kartı desteği
    Kayıtsız aldığımda iki hattında kayıt yapılıp çift hat kullanabilme
    RGB bildirim ışığı
    Aklıma gelenler bunlar 9t ise bunlara karşılık çentik olmayan bir ekran ve 710 a karşılık 730 işlemci sunuyor artı olarak. İşlemci günlük kullanımda zaten fark etmez oyunda oynamam zaten. Oyun içinde CC9 Pro geliyormuş 730G işlemcili mi 9 lite yani
    Öncekileriniz belirleyici olacaktır.
    10 yıldır iPhone kullanıyorum ve 4 gün önce iPhone 6'dan Mi 9 Lite'a geçiş yaptım. Telefonu tamamen sizinle benzer amaçlarla kullanan birisiyim ve şuan çok memnunum. Hatta memnunluğun da ötesinde telefonla bir işim olmadığında bile kilidini açıp bakıp mutlu oluyorum Ara yüzü IOS'a yakın bence, kullanırken zorluk yaşamadım ki normalde Samsung telefonlarda çok basit işlemleri bile zar zor yapan birisiyim😄 Telefonun kasası plastik değil. Yan çerçevesi alüminyum ve arkası cam ki bu da bu telefonu tercih etme sebeplerimden biriydi çünkü bu fiyat aralığında telefon kasaları genelde plastik oluyor. Telefon size üst segment bir telefon kullanıyormuş hissiyatı veriyor. Kamerası gerçekten çok güzel. Örneğin, bir akrabamda iPhone X var ve bence fotoğraf kaliteleri eş değer ya da biri diğerinden iyiyse bile o farkı anlamak normal bir kullanıcı için zor. Ahize sesi yüksek ve yeterli. Android telefonların kısa sürede yavaşlama olayı da eskide kaldı bence. Çevremdeki arkadaşlarım 2-3 senedir telefonlarını bir yavaşlama olmadan kullanıyorlar. Eğer telefonu güvenilir bir yerden ve Türkiye garantili şekilde alırsanız IMEI gibi işlerle uğraşmazsınız. Bu konuda da, Hepsiburada'dan satıcısı Hepsiburada veya Mistore olan ürünü veya Trendyol'dan satıcısı Mistore olan ürünü tavsiye ederim. Bir teknoloji mağazına göre yaklaşık 700 TL ucuza, sorunsuz ve Türkiye garantili bir telefon almış olursunuz. Piyasada maalesef Beyaz rengi bulunmuyor, Gri rengini sıkı bir takiple bulabilirsiniz. Dediğim yerler bazen satışa sunuyor ama hemen bitiyor. Mavi rengi zaten şuan Hepsiburada'da mevcut. Son olarak, bence artık telefonlar birbirine benziyor ve bu kadar yüksek fiyatlarla iPhone almak bana israf gibi geliyor. Eğer bu telefonun ihtiyaçlarınızı karşılayacağını düşünüyorsanız şiddetle öneririm
    Eski telefonum Samsung note 5 bir zamanın amiral gemisi fakat batarya ölmüştü ve sattım. Kardeşimden kalma iPhone 7 plus vardı onunla devam edip anneme telefon alacaktım ya da anneme iPhone 7 plus i Verip aklımdaki mi 9 lite ı alacaktım. 2. Durumu yaptım çok çok memnunum.

    Artıları;

    - En önemlisi çok iyi batarya, normal kullanım 2 gün, ağır kullanım 1.5 gün. Ben ortalama yüzde 40 30 civarında şarja takıyorum güne 100 ile başlayıp

    -Amoled ekran, özellikle siyah tema ile. Şarj yemiyor, instagram ve WhatsApp(beta) ı siyah kullanıyorum hiç göz yormuyor. Note 8 pro anlamamanın sebeplerinden biri. Telefonda aradığım 1 numaralı özellik

    -Sd kart desteği. Hafıza sorunum yok. Tatile gideceğim zaman netflixden sd karta sezon sezon dizi indiriyorum. Bazen torrentden film bile indiriyorum. Mx player kullanıyorum alt Yazı vs için.

    -Snapdragon işlemci. Stabil ve dünyanın kullandığı işlemci. Xiaomi note 8 pro almamamın 2 nedeni vardı 1 mediatek işlemci olması 2 amoled ekran olmaması. Oyun oynamam oynayan varsa da yeterli diye düşünüyorum.

    -Ekran boyutu,kalitesi ve ekran kasa oranı. Youtube netflix vs izlemek harika. Bu arada youtube u da youtube vanced kullanıyorum siyah tema, arka planda çalışma ve en önemlisi reklamsız.

    -Fotoğraf kalitesi. Kabul ediyorum arka kamera benim eski Samsung note 5 den kötü ama muadili her telefondan iyi. Arkadaşım a70 aldı arada dağlar kadar fark var çok daha üstün bizim cihaz. İphone 7 plusdan kötü (kesinlik değil ama renk olarak) ama biliyorsunuz ki iPhone da renkler inanılmaz gerçekçi iPhone un tek sevdiğim özelliği başka hiç bir özelliği yok olsa kullanırdım zaten. Kötü diyorsam çok çok inceleyip fotoğrafta zoom yapıp bakmak gerek. Duruma göre değişiyor fotoğraf kalitesi aslında yani açık havada note 5 den de iPhone 7 plusdan da açık ara iyi. Ama kapalı alanda ois olmadığından bir tık kötü ama çok ufak.

    -NFC. Artık nerdeyse her ödememi nfc ile yapıyorum inanılmaz rahat ve bankaya göre de çok iyi puan kazanıyorum. Şahsen nfc olmayan telefon almam eski note 5 de de kullanıyordum. Banka yapı kredi nfc kampanyası çok iyi.

    -3.5mm jak girişi. Yoruma gerek yok.

    Eksileri;

    -Ois olmayışı. Ois olanların fiyatı malum bütçesi olan alsın. Fotoğraf için pek sorun değil ama gece çekilen video için gerekli. Benim için sorun değil fotoğraf ya da video delisi değilim.

    -Ahize kalitesi. Önceki telefonum Samsung note 5, ondan ilk geçtiğim anda hissettim ama artık normal geliyor. Ahize sesi son derece yüksek ama amiral gemisi kalitesinde değil ama benim için hiç sorun değil.

    -Hoparlör kalitesi. İphone 7 plus, samsung note 5 ve mi 9 lite in 3 unde de aynı şarkıyı açtım. Şaşırtıcı değil elbette de her ikisinden de kalitesiz. Ancak rahatsız edecek düzeyde kalitesiz değil. Ama saçma zaten amiral gemisi telefonlar ile kıyaslamak eminim muadillerinden çok daha iyidir. Tıpkı kamera için söylediğim gibi. Tekrarlamak gerekirse kamera da belirli durumlarda iPhone 7 plus ve Samsung note 5 den iyi. Özellikle portre modu harika.

    Özet olarak bence bu fiyat bandında daha iyisi yok. Daha iyisini isteyen ois olan xiaomi mi note 10 ya da Samsung s10, note 10 alabilir ya da bir iPhone modeli.

    Umarım yardımcı olur yazdıklarım size.
    Şimdiye kadar bir çok telefon kullandım ve hangisinin forumdaki konusuna girsem millet kameraya giydirirdi.

    Kameralarda neyi beğenmediklerini bir türlü anlayamadım bunca senedir. "Neyini beğenmiyorsun" diye sorarım cevap gelmez. "Hangi telefonla karşılaştırdın ve neyini beğenmedin" derim yine cevap gelmez. Ben arkadaşlardan falan bulup kamerası iyi denen bir telefonla karşılaştırma yaparım ve arada kayda değer bir fark çıkmaz veya bizim beğenilmeyen kamera daha üstün çıkar ve yine cevap gelmez.

    Yani şimdiye kadar kamerası beğenilen bir model kullanamadım :) Halbuki benim için en önemli şey kameradır ve telefonlarımı buna göre tercih ederim. Henüz hatalı karar vermedim.

    *****

    - Nokia N70 ile çektiğim bir fotoğraf. Bence hiç bir eksiği yok, bastırılıp çerçevetilse bile çok göze batmaz bence. 2MP kameralı 15 senelik telefon.



    - Autofokus özelliği bile olmayan 2mp kamerasıyla iPhone 3g. 12 senelik telefon.



    - Çok zayıf detay veren bir kamerası olan Nokia 925. Şu anda en düşük kameralı telefon bile daha iyi detay veriyor.



    - Kamerası yine herkesçe eleştirilen Huawei Ascend G7. Sağolsun çok güzel tatil fotoğrafları çektim. Özellikle fotoğraflarının renkleri çok güzeldi. Ayrıca çok yakından makro çekebiliyordu.



    - Yine forumda kamerası çok kötü olarak gösterilen LG G2. Bana fotoğraf çekmeyi sevdiren telefon olmuştu.



    - Arada bir çok telefon da kullandım. Son olarak ise yine kamerası çok eleştirilen LG V30. O da hiç yarı yolda bırakmadı.





    Şu anda mecbur kalsam bu telefonların hepsi gayet iş görür. IMX586 sensörlü Mi9 Lite nerede bunlar nerede :)
    https://www.n11.com/magaza/mistore/magaza-yorumlari

    son 10gündeki 300 yorumda sadece 1 tane mi9 lite yorumu olup da yüzde 90ının a3 ve note8/ note 8 pro yorumu olması insanı acaba yanlış seçim mi yaptım diye şüpheye düşünürüyor
    o kadar da araştırıp aldım ama bunca insan diğerler modelleri aldıklarına göre bir bildikleri var demek ki
    ya da sürü modunda en çok reklamı olan en çok ismini duydukları modele direkt yöneliyorlar araştırmadan alıyorlar.
  • Xiaomi Mi 9 Lite (CC9) - Özellikler ve TWRP Anlatımı

    Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi

    İşlemci

    Qualcomm® Snapdragon™ 710
    Octa-Core Processor
    10nm process, up to 2.2GHz
    Adreno 640 graphics processor
    Qualcomm® AI Engine

    6GB+128GB
    Largest available for Mi 9 Lite
    6GB LPDDR4x 2133MHz dual channel large memory
    64GB / 128GB phone storage UFS2.1

    Ekran
    6.39” AMOLED Full Screen Display
    VDE Blue-Light protection certified from Germany
    Resolution: 1080 x 2340 FHD+ 403 PPI
    Brightness: 600nit (HBM) / 430nit (Typ)
    High contrast: 60000:1 (min)


    Color Gamut: NTSC 103.8% (typ)
    Supports Dimmable: Color temperature adjustment | Standard mode | Sunlight display 2.0 | 256 ranks adjustable reading mode | Night mode
    Supports DC brightness control
    Supports HDR display
    Corning® Gorilla® Glass 5
    Anti-oil and anti-fingerprint protective coating

    Ön Kamera
    32MP Ultra-High Resolution Selfie Camera
    32MP Front Camera, 4-in-1 1.6μm Super Pixel, f/2.0 large aperture
    Front camera photography features
    AI portrait mode | Panorama selfie | Full screen camera frame | Palm shutter| Front Camera HDR |Front camera display brightness correction | Selfie timer | Facial Recognition | Eye light | AI Beautify | AI feature adjustment | AI makeup | AI scene detection | AI studio lighting


    Front camera video
    Front camera video Beautify

    1080P video recording 30fps
    720P video recording 30fps

    Arka Kamera
    48MP Ultra-High Resolution AI Triple Lens Camera
    Sony 48MP ultra-high resolution, 0.8μm, 1/2" sensor size, ƒ/1.79, 6 pcs lens
    8MP Utra wide-angle lens
    2MP depth camera


    Rear camera photography features
    48MP ultra-high resolution | Smart ultra-wide angle mode | Steady handheld night photography | Portrait mode background blurring | Panorama mode | Pro mode | Photo timer | Leveling | Burst mode | Face recognition | HDR | AI Beautify | AI smart slimming | Ultra wide-angle edge distortion correction | Group photo face correction | Custom watermark | Portrait mode background blur adjustment | Full screen camera frame | AI lens flare | AI Studio lighting | AI high resolution photos


    Rear camera video features
    960 fps slow motion video | 960 fps Smart audio pairing
    Short video recoridng
    Rear camera video Beautify | EIS Video stabilizing


    Video Recording
    4K recording30fps
    1080p recording30fps
    1080p recording60fps
    720p recording30fps
    slow motion video
    1080p Full HD, 720p HD120fps
    720p HD240fps
    720p HD960fps
    Unlock
    In-screen fingerprint unlock - Parmak izi okuma ekran içinde
    40% Increased information in-take
    10% Unlocking speed increase
    30% Dry finger recognition rate increase
    Fingerprint recording time reduced by 5


    Yüz Tanıma
    Charging and battery
    4030mAh* long lasting battery
    4030mAh (typ) / 3940mAh (min)
    Supports 18W charging, packaging includes an 9V2A 18W charger
    Supports QC4+ charging protocols
    USB Type-C reversible connector port
    Built-in lithium-ion polymer battery

    NFC
    Supports Google Pay

    Kızılötesi

    Şebeke ve Bağlantı
    Supports use of dual SIM cards from different carriers; both cards can access 4G connectivity simultaneously①
    3-choose-2 hybrid SIM tray nanoSIM + nanoSIM/microSD, supports expandable storage up to 256GB (VFAT format)
    Supports 4G+/4G/3G/2G
    Supports dual SIM VoLTE HD calling②

    Note: Dual 4G SIM requires the support of local telecom operator services, and may not be available in all regions.
    Note: Only certain regions and telecom operators support VoLTE.


    Supported network bands
    GSM: B2 / B3 / B5 / B8
    WCDMA: B1/B2/B4/B5/B8
    FDD-LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B20/B28
    TDD-LTE: B38/B40

    Wireless network
    Supports protocols: 802.11a/b/g/n/ac
    Supports 2.4G Wi-Fi / 5G Wi-Fi / Wi-Fi Direct
    Supports Bluetooth 5.0

    İşletim Sistemi
    MIUI 10* (Android 9)
    MI Turbo
    Supports defragmentation I/O optimization | Supports app launch speed optimization
    Smooth performance after simulated 18-month aging test


    Game Turbo 2.0
    Supports complex game environment sensing and smart system resource management | Supports custom game parameters | Supports custom game display enhancement;
    4D Touch for shooter games | Supports CPU/GPU occupation and fps display | Game tools support one-touch switch network card | Supports continued game operation with display turned off
    Supports improved game performance and optimized touch response | Supports custom border restrictions | Supports auto-brightness disabling, three-finger screenshot and Eye-protection mode
    More responsive | Reduced touchscreen latency

    Video playback
    MP4 XVID M4V MKV APE

    Supports H.265/HEVC (Main profile), H.264 (Baseline/Main/High profile), and MPEG4 (Simple profile/ASP) video playback methods; Supports HDR display when playing HDR10 video content

    Audio playback
    Supports PCM, AAC/AAC+/eAAC+, MP3, AMR-NB/WB, FLAC, and WAV audio formats
    3.5mm headphone jack | Hi-Res Audio certified


    Dynamic wallpaper and display
    Multi-color Always-on Display | Supports dynamic wallpaper auto-change according to local time
    Supports Dark Mode

    Boyutlar: 156.8 x 74.5 x 8.7 mm (6.17 x 2.93 x 0.34 in)

    Kaynak:https://www.mi.com/global/mi-9-lite/specs
    ____________________________________________________

    En çok Mi 9T ile karşılaştırma yapılıyordu . En göze batan farklar :

    Mi 9 Lite artıları
    ~ Kamera sensörü bir üst seri görünüyor, ikisi de 48 MP ama
    ~ Ön kamera 32 MP, Mi 9T 20 MP
    ~ Kızılötesi var
    ~ Hafıza kartı slotu var, 2. sim yuvası. Yani tek sim kullananlar için var hafıza kartı yuvası.

    Mi 9T artıları
    ~ Tam ekran, çentik yok
    ~ Daha güçlü işlemci, oyun oynayan için özellikle PubG
    ~ ...

    Redmi note 8 Pro ile karşılaştırma :
    8 Pro daha güçlü işlemcisi ile öne çıkıyor ama oyunlarda ısınma şikayetleri varmış. İşlemcisi MTK olduğu için Xiaomi telefonlarda sorun ihtimali artıyor gibi ve bu sebeple uzak durulması gerekiyor diyen çok. Ben yıllarca MTK işlemcili başka marka telefonlar kullandım ve sorun yaşamadım işlemci sebebiyle ama...
    Xiaomi.eu redmi note 8 Pro için artık rom yayınlamayacağını duyurdu, MTK işlemcili sistem cihaza müdahale etmeyi bir şekilde engelliyormuş. Custom rom kullanmak, root atmak isteyenler için sorun var, resmi rom kullanan için sorun değil tabi bu.

    Bence büyük boyutlu telefon isteyen aynı fiyatlara 8 Pro alabilir, küçük boyutlu telefon isteyen cebe sığsın isteyen Mi 9 Lite alsın.

    Xiaomi Türkiye garantisi :
    Genpa resmi servis xiaomide, bir de evofone ve ouno var. https://www.mi.com/tr/service/warranty/

    _______________________________________________________________

    twrp kullanmayı bilip de mi 9 lite için uygun olanı arayanlar için link bırakıyorum, xda dan alındı ve kendim kullanıyorum, özellikle android 10 için demişler. bilmeyenler telefonu çökertebilir bozabilir, tavsiyem bilenler yapsın sadece ama öğrenmek isteyen varsa riski kendisi göze alır, ben sorumluluk almıyorum.

    Önce MUTLAKA Bootloader Kilidini açmanız gerekiyor, ( bu genelde bir hafta sürüyor, programı indirip başvuru yapıyorsunuz ve bekliyorsunuz ,kaç saat kaldığını gösteriyor program. Süre bittikten sonra tekrar programı açıp bootloader kilidini açın)
    Sonra MUTLAKA ayarlardan Cihazım ~ Tüm Özellikler kısmından Miui sürümüne birkaç defa tıklayıp geliştirici seçeneklerini açıp, Ayarlar ~ Ek ayarlar ~ Geliştirici Seçenekleri kısmına girip USB Hata Ayıklama modunu açın.

    Twrp 3.3.1.0 Xiaomi Mi 9 Lite cc9 indirme Link...

    önce kuracağınız romu (ilk mesajda link var) indirip telefonun hafızasına atın, hazırda dursun.

    -Özetle: Cihaz kapalıyken ses kısma ve güç tuşuna beraber basınca fastboot modunda açılır, BOOTLOADER KİLİDİNİ AÇTIYSANIZ DAHA ÖNCEDEN, GELİŞTİRİCİ MODU DA AÇIP USB HATA AYIKLAMAYI ETKİNLEŞTİRDİYSENİZ, birkaç komut ile Fastboot moduna aldığınız telefona bu twrp kurtarma modunu yükleyebilirsiniz. Bilgisayarınıza minimal_adb_fastboot_v1.4.3_setup programını googledan kolayca bulup kurabilirsiniz. C dizini içinde abd diye bir klasör oluşursa komutları girebilirsiniz, oluşmadıysa Minimal Adb Fastboot klasörünü C/Program Files(x86) içinde açmıştır muhtemelen oradan kesip C ana dizine atın ve klasörün adını adb olarak değiştirin.
    - indirdiğiniz twrp dosyasının ismi twrp-3.3.1-0-pyxis.img bu ismi silip sadece twrp.img olarak değiştirin ve C/adb klasörü içine atın.

    sonra cmd komut sistemini bilgisayarınızdan yönetici olarak açın, arama yerine cmd yazın sağ tıklayıp Yönetici Olarak Çalıştır deyin. komutları sırayla girin, altta açıklamaları var...

    quote:

    cd /adb
    fastboot flash recovery twrp.img
    fastboot boot twrp.img


    -ilk komut ile komut sistemini adb klasrü içinden çalıştırıyoruz
    -ikinci komut twrp yi telefona kurtarma modu olarak yüklüyor.
    -üçüncü komut ise kurtarma modunu açıyor yani twrp açılıyor.***

    *** twrp ilk açılışta hemen custom romu kurmanız lazım, yoksa telefon orjinal rom üzerinden açılırsa tekrar orjinal kurtarma modunu yüklüyor.

    twrp açıldıktan sonra "install" butonu en üstte solda, oradan hafızaya attığınız romu seçip alttaki üç oku sağa kaydırarak onaylayın ve kurun.
    kurulum 3-5 dk sürer, bittikten sonra "wipe cache" seçeneği çıkar onu seçip onaylayın.

    BİTTİ, Reboot - System seçerek yeni romunuzu açıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

    önceki romunuz çok eski ise, android 9 dan 10 a geçiyorsanız mesela bazı uygulamalar çakışma yapabiliyor. üstteki anlatımla uygulamarınız ve telefon hafızanız aynı şekilde kalır. buna dirty flash yani KİRLİ KURULUM diyorlar.

    TEMİZ KURULUM yapmak istiyorsanız telefonunuzun tüm hafızası ve uygulamaları silinir. önemli veriniz varsa yedekleyin önceden bilgisayara veya hafıza kartına. temiz kurulum için twrp ana menüsünde Wipe - Format Data seçeneğini seçip yes yazmanızı istediğinizde çıkan klavyeden yes yazıp onaylamanız gerekir.
    Anlatım: MaDMaxiBo

    anlatımı kendim yazdım, hata eksik varsa düzeltirim.
    Alıntı yapmak isteyen varsa aynı şekilde hepsini nickimle beraber paylaşabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 4 Şubat 2020; 14:9:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi 9t ile lite arasında kaldım bende takipteyim. İki tane ilan düştü sarı sayfalara 2300 den şimdilik yüksek fiyat.
    Kızılötesi olsaydı mi 9t yi almıştım çoktan. Biraz daha bekleyeceğim bakalım.

    Mi 9 lite aldım mutluyum.
    Cihazda ilk gözüme çarpan şeyler;
    İlk dikkatimi çeken Bu global rom da arama kayıt yok.
    Eksi olarak gördüğüm şahsi fikrim miui ara yüzü mi note 3 dede severek kullandığım bir ara yüz. Lakin bu modelde arama ve çevirici rehber ara yüzünü kaldırmış yerine stok google ın kini koymuş. Arama kayıtta bu sebepten yok sanırım. Buda hiç hoş olmamış. APK olarak kendi ara yüzünü bulup indirdim. Acaba dedim mi9t de durum ne diye onlara da sordum malesef durum aynı. Bu bana göre saçma olmuş. Android ONE cihazlar gibi olmuş.
    Yine şahsi fikrim en büyük artısı ise RGB led bildirim ışığı olması çok hoş. WhatsApp yeşil yanıyor mesaj kırmızı mail için mavi ayarladım çok hoş oldu. Telefon ters durup sessizde olsa bile burdan ne bildirim gelmiş görüyorum. Benim için süper.
    Aklıma geldikçe artı eksi yazmaya çalışırım.
    Bu arada mavi gerçekten efsane. İlk defa siyah dışında bir telefon alıyorum. Beğendim.
    Ekran efsane amoled kullanmayı özlemişim.
    Pil de gayet iyi gidiyor net bişey söylemek için biraz zaman geçmesi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademdemiryas -- 7 Ekim 2019; 10:7:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miui 11 ile birlikte Ekranı çift tıkla açıp kapatma da kendi arayüzüne geldi, Poco ya da ihtiyaç kalmamış oldu, çift tıkla açıp kapatma ve Uygulama çekmecesi (alttan yukarı çekince tüm uygulamaların listelendiği uygulama ana menüsü gibi olan kısım) dışında bir olayı yoktu poconun.

    _______________________________________________________________________________
    Poco Başlatıcı yükleyin, tavsiye ederim. Xiaomi nin kendi uygulaması, güvenlidir muhtemelen.
    Ekranı çift tıkla kapatmak için özellikle yüklüyorum ben.
    Xiaomi eskiden ekranı çift tıkla kapatma seçeneği sunardı ama nedense vazgeçti. Çift tıkla ekran açma ayarı var (Ayarlar ~Ekran ~ Uyandırmak için ekrana çift dokun ) Kapatma için Poco Launcher yükleyip ekranı çift tıkla kapatmayı seçin ayarlarından.


    ________________________________________________
    yurt dışından bu aralar gelen arkadaş yok, yoksa tomtop 1700 liraya satıyor görünüyor. daha önce o siteden birkaç telefon almıştım. gelen olsa aldırırdım bir iki tane.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 7 Kasım 2019; 10:10:5 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Bulduğunuz zaman burdan haber verirseniz sevinirim. Bende araştırıyorum elimden geldiğince

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir adet beyaz renk mevcut. İlgilenenler pmden iletişime geçebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ademdemiryas kullanıcısına yanıt
    ben arkadaştan satın aldım hocam. yurt dışından bu aralar gelen tanıdık yoktu.

    2000 liraya şu an istanbuldan satan telefoncu var, eminönü civarındaymış, ilanı da var tanımam ama. ben de ondan mavi almak istedim ama kargo ile göndermek için önden havale isteyenlerden maalesef uzak duruyorum. elden alma şansı olan için oradan alınabilir.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Ben istanbuldayım kadıköy moda iletişim 2099 tl ilan vermiş. Başka biri elden 2000 tl mavi. Telefoncu olmanın farkı 100 tl fazla vermeye gerek varmı bilemedim. Birini alırım birkaç güne bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Eminönü dediğiniz 2000 tl telefoncu link varsa paylaşırmısın lütfen. Moda iletişim 2 ye razı olmazsa ondan alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ademdemiryas kullanıcısına yanıt
    o küsüratlar oazarlık payıdır genelde düşerler düz fiyata hocam.
    anadolu yakasındaysan oradan almak daha kolay olur sanırım. ilanlara sarı siteden bakınca en ucuz ilan eminönü olanı zaten. lin atıyorum yine de pm.
  • Geçen hafta Türkiye de ilk mi9 lite incelemesini çektik. Biraz alel acele oldu açıkçası ama kafanızdaki bazı sorulara cevap bulabilirsiniz belki. Mi9t ile ses ekran antutu testi yaptık ayrıca.

    https://www.youtube.com/watch?v=Nat7oknuSjU&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arifakinti

    Geçen hafta Türkiye de ilk mi9 lite incelemesini çektik. Biraz alel acele oldu açıkçası ama kafanızdaki bazı sorulara cevap bulabilirsiniz belki. Mi9t ile ses ekran antutu testi yaptık ayrıca.

    https://www.youtube.com/watch?v=Nat7oknuSjU&feature=youtu.be
    6.13 te ön kamera açılırken kamera altında bir led ışık mı kayıyor içten dışa sonra dıştan içe yoksa ışık yansıması mı ?

    elinize sağlık bu arada, güzel olmuş. o beyaz telefonu ben aldım ama bakalım bugün ya da yarın geçer elime inşallah.
  • Cihazlar kayıtlı mı geliyor sonradan mı kaydediliyor? Ve global rom mu? Garantisiz cihazlar için soruyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Global versiyon kayıt için illaki bootloaderin açılması gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cayadüsensinek kullanıcısına yanıt
    İthalatci garantili cihazlar 2300-2400 den cıkar muhtelemen 200-300 için bence değmez.
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Xiaomi Türkiye garantili 2799 liradan çıkmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    Xiaomi Türkiye garantili 2799 liradan çıkmış
    Gittigidiyor'daki mi hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wéndigo kullanıcısına yanıt
    Trendyol da gördüm de aynı fiyatmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Kadıköy moda iletişimden 2000 e mavi renk aldım. Henüz çok kurcalama şansım olmadı.ilk izlenim gayet güzel.
    Kayıtsız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ademdemiryas kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın...

    Yukarıdaki inceleme videosunu gördükten sonra beyaz aldığıma pişman olmadım. Mavi istiyordum ben de ama.

    Telefonu yarın teslim alacağım inşallah. Bugün yoğunluktan kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.