Şimdi Ara

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.244
Cevap
99
Favori
265.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • enisenver kullanıcısına yanıt

    İnşallah hocam :)

  • Merhabalar.
    50mbit ttnet kullanıyorum. Binada fiber yok. Vdsl 2 17a profili kullanılıyor. Bina girişinde standart bakır kablo dağıtıcılarından var. 10 m ileride ttnet genişbant erişim kabini t-7 var.
    Mahallede fiber var mı emin değilim ama kabine gelen bir fiber kablo olduğuna göre mahallede de vardır diye düşünüyorum.
    10 daireli bir binadayız. Binada fiber kutu yok. Dairelere cat5e kablo çekilmiş.
    Fiber bağlamak için internette araştırma yaparken sizin bu konunuza denk geldim.
    Yönetici dahil olmak üzere 8-9 daire sakininden imza toplayabileceğimi düşünüyorum. Müdürlük de yakın bit konumda sayılır gel git benim için sorun olmaz.
    Bu dilekçeyi müdürlüğe teslim ettikten sonra, olaki kabul görürse fiber kablo çekilmesi kutu bağlanması vs. gibi hizmetler için herhangi bir ücret talep ediliyor mu acaba?


    Bu konudaki yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    @XpressMusic34



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsSakallıDede -- 6 Ocak 2021; 19:43:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bu süreci ve bu paylaşımın katkısını youtube kanalımda paylaştım ki merak edenler gelsin bu paylaşım sayesinde sorununu çözsün :) Videonun linki paylaşmak doğru olmaz diye buraya eklemiyorum. Profilimden kanalıma girebilirsiniz :)

  • AsSakallıDede kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    Binanızın genelinde imza topladıktan sonra bu dilekçeyi bağlı olduğunuz telekom müdürlüğüne teslim ediniz. Takip no almayı unutmayınız. Cevap süresi yasal olarak 15 gündür. 15 gün içerisinde dönüş alamaz iseniz bizzat başvurarak durumun akıbetini sorgulayınız. Bu hususlar ile alakalı erişim planlama birimi ilgileniyor. Onlarla temasta olmaya gayret ediniz.


    Normal şartlarda bina sakinlerinden herhangi bir ücret talep edilmiyor hocam. Siz dilekçenizi yazın, imzaları toplayın ve müdürlüğe teslim edin. Takibindeki süreçleri de detaylı konuşuruz, buradan yazabilirsiniz her zaman yardımcı olurum.


    Bir de Twitter'daki TTDestek hesabına binanızdaki insanlar fiber istiyoruz şeklinde yazarlarsa çok daha iyi olacaktır dilekçenin peşine. Bu arada hocam binanızın genelinde Telekom kullanıcı sayısı az ise, alternatif işletmeci kullanan sayısı fazla ise size kendi işletmecinizin üzerinden taleplerinizi iletin denebilir. Bu durumda işletmecinizin üzerinden kayıt oluşturursunuz.


     





  • enisenver kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Videoyu izledim, çok da güzel anlatmışsınız. Kendimi de gördüm videoda, çok çok teşekkür ederim, benim için çok güzel bir anı. Güle güle kullanın internetinizi inşallah.  

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam.

    Binada kaç kişi hangi İnterneti kullanıyor tam bilmiyorum.

    Ama çoğunlukla ttnet.

    İsim soy isim imza vs sorun olacağını düşünmüyorum ama abone no su kimse bilmiyordur bence ki ben bile bilmiyorum  

    444 1 444 ü aradıktan sonra 2 basınca 10 haneli bir numara söylüyor telesekreter sanırım o numara abone no.

    Gelişmeleri buraya yazarım  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba bu dilekçeleri iletip, fibere geçirilen kaç üye olmuştur merak etmedim değil.

  • Merhaba hocam.


    Cep no da olur, cep no dan da abonelik bilgisi öğrenilebiliyor sonuçta.  


    Rica ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 7 Ocak 2021; 17:33:30 >
  • AshParker kullanıcısına yanıt

    Tam olarak saymadım ama tüm ana konularımızı sayarsam yüzden fazla oldu hocam.

  • Mesela ben 10 yıldır Türk Telekom kullanıcısıyım. Yıllardır da 16mbps paket kullanıyoruz, şu an 9-12 civarında oynuyor hızlar. Upload desen yerlerde 0.1-0.2. Daha fazlasını hiç göremedik. Çoğu altyapı sorgulamasında (TT Sitesindeki sorgulama HİPERNET) 33 mbps'e kadar alınabilir, Port var, VDSL2 , 612 metre uzaklık gözükmekte.


    TT ISS X Müşteri Temsilcisi ile görüşüyorum: Evet modeminiz VDSL ise 24mbps tanımlayabiliriz ve yaklaşık 19 civarı hızları görürsünüz. İsterseniz tanımlayalım?


    TT ISS Y Müşteri Temsilcisi ile 2 gün sonra görüşüyorum: Hayır, maksimum 19.mbps hızları destekliyor alt yapınız, 24 tanımlarsak kopmalar olur interneti düzgün kullanamazsınız. Neden almak istiyorsun diyor


    TT ISS Z Müşteri Temsilcisi ile 4 gün sonra ayrı görüşüyorum: X: 24mbps paketi alabilirsin, istersen tanımlayalım? Y: Neden almak istiyorsun 19 alabilirsin ama 24'te kopma yaşanır diyor, İkisi de birbirinden, dünyadan habersiz saçma sapan bilgiler veriyor vs.


    Z Müşteri Temsilcisi: Ben sadece buradan görüntüleme yapabiliyorum, hızınızda bir sorun gözükmemekte 16 alıyorsunuz diyor. (Asla 16 görmedik hep 9-12 arası. CAT6 kablolu bağlantı ile testlerde)

    İsterseniz şikayet dilekçesi oluşturayım. Tamam desemde yüzlerce konuşmam böyle geçti, onlarca şikayet dilekçesi oluşturdum ve hiç bir sonuca ulaşılamadı.


    Çoğu öneri bağlı olunan Müdürlüğe gidip dilekçe verme yönünde. Tamam diyorum veriyim neredeymiş bu müdürlük, Google ile arıyorum, bi de ne göreyim? Daha önce dilekçe vermek isteyen biriyle tekme tokat kavga yaşayan müdür.  Şikayet edilmiş mahkemeye verilmiş falan...


    Oturduğum mahallede daha 15 gün önce yolları, kaldırımları kazıyorlar arayıp soruyorum belediyeye hani madem yolları kaldırımları düzelteceksiniz neden internet alt yapısını da fiber yapmadınız kırıp dökmüşken? Belediye diyor o bizim işimiz değil ISS yaparsa anca falan. 2 gün sonra belediye başkanlığını arıyorum, 2021 yılında tüm mahallelerimizde fiber alt yapı olacak. 2 sene önce aradığımda da aynı şeyi önümüzdeki yıl diye söylemişti.


    Bu konu üzerinden ISS (TT) Twitter üzerinden tweetleyerek anlatıyorum, şikayet mahiyetinde. DM'den cep numaranızı paylaşın mahallenizde alt yapı yenilemeleri hakkında görüşmek için arayalım diye geri dönüyor. Paylaşıyorum 2-3 güne arıyor dediği tek şey şu (Dalga geçer gibi :D): "Mahallenizde Fiber Altyapı çalışmalarına başlanmış olarak gözükmekte"


    Bu kadar, sadece bu. Soruyorum diyorum hani nerede başlanmış hiç görmedik, çalışmalar yapılacağı zaman sokağı kapatırlar, internet kesilir, ISS altyapı yenileme ekip otoları gelir vs. tekrar aynı cevap.

    Çalışmalara başlanmış...


    Yani yazsam roman olur inanamazsınız olan olaylara. Şimdi söyleyin hangi yolu izleyeyim, bir de onu deneyeyim :)





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Ben de teşekkür ederim :)

  • Bugün müdürlükten arandım 1 ay içerisinde T7 tipi saha dolaplarının aktif edileceğini ve 35 Mbps ya kadar hız alabileceğimi söyledi, muhtemelen VDSL olarak hizmet verilecek Saha dolaplarından birisi yan caddede 180m uzaklıkta diğeri cadde üzerinde 480m uzaklıkta acaba bağlantı ne şekilde olacak saha dolaplarından bilgisi olan var mı ? Cadde boyunca bakır kablolar mı geçirilecek direklerden, ve hangi saha dolabından bağlantı sağlanır sizce ?

  • Vendetta29 kullanıcısına yanıt
    muhtemelen yakın olan saha dolabina bağlarlar, saha dolabının üstündeki kod ile binanızdaki ankastre (reglet) kutusunun üstündeki kod uyuşuyorsa ona bağlısınızdır. Santralden çıkan fiber kablo Tip-7 dolaplara bağlanır. Tip7 ile binanız arasındaki kablo değişmez, bakır kablo ile hizmet verilir.
  • Teşekkür ederim hocam, yalnız T7 kabini ilk kez koyuluyor bu nedenle yeniden kablolama yapılması gerekecek gibi binaya gelen adsl bakır kablolar yer altından geliyor şimdi T7 kabinden hat çekecekler sanırım
  • Vendetta29 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam, aktifleşince hat değerlerinizi paylaşırsınız.
  • Tabi ki, sağolun hocam 6-7 mbps hızdan sonra Vdsl 35 mbps hıza bile şükür
  • Vendetta29 kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Hayırlı olsun. Mevcut bakır kablolar üzerinden hizmet verilecek hocam. Dolaba kadar fiber gelecek.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Çok sağ olun hocam bayağı uğraştım, olumlu sonuç almak sevindiriyor 😂
  • Vendetta29 kullanıcısına yanıt

    Umarım kısa sürede tamamlanır hocam.  

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Umarım hocam, takipteyim :)

  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.