Şimdi Ara

Elimi Cam Kesmesi ve Sonrasında Özel Bir Hastanede Yaşadıklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ramazan ayının son günlerinde sahurdan sonra elimi evimizdeki ahşap orta kısmı cam olan kapıya çarptım. Elimin üst kısmından orta parmağım üst kısmına kadar yaklaşık 10 cm uzunluğunda ve derin bir kesik oldu. Buzlu cam atardamarı kesmiş. Şiddetli fışkırır tarzda bir kanama olmuştu. Konya Özel Medova hastanesi acil servisine gittim. Tetanoz aşısı vuruldu elime pansuman yapıldı ve kanama durdu. Baya bir kan kaybı olmuştu. ve elime pansuman yapan kadın sağlık görevlilerinden birisi elimin ameliyat edilmesi kerektiğini söyledi. Tendomların yırtılmış olduğunu ve ameliyet edilmesi gerektiğini söyledi. Kesik olan elimdeki bütün parmaklarım hareket ediyordu. ve bunu müdahalede bulunan bütün sağlık personeli görmüştü. Elime Her hangi bir rontgen filmi çekme işlemi uygulanmadan ameliyat kararı verdi, özel medova hastanenin sağlık görevlisi. (Ameliyat ücretinin 2000 TL olduğunuda söylediler) O anda düşündüm yaşadıklarımı ve elimin durumunu, sağlık personelinin gereksiz yere ve hastanenin para kazanma sebebi ile böyle bir karar verdiğini düşündüm. Devlet hastanesine gitmek istediğimi söyledim. Tamam dediler.

    Konya - Beyhekim hastanesine gittim. Resmi işlemler vs. farklı bıranşta doktorun gelmesi ve sonuç olarak saatin geç olması ve el kesiği ile ilgili bıranşta doktor olmamasından dolayı Selçuklu Tıp Fakültesine gitmem gerektiğini söylediler.

    Selçuklu tıp fakültesine gittim. Oradaki öğrenci yada yeni işe başlayan sağlık görevlileri oldukça yakından ilgilendiler. Sedyede oturuyorum. 3-4 sağlık personeli yanımda ve bir sağlık görevlisi gençte bilgisayardan elin içinden geçen damarların, tendomların resimlerine bakarak elimdeki yaranın durumunu anlamaya çalışıyor. (Müdahale eden gençler 18-25 yaş aralığında) ve sonra doktor geldi elimin sargısını açtı ve parmaklarımı oynatmamı söyledi bütün parmaklar hareket ediyordu. Sonrasında röntgen filmi çekildi ve elimin her hangi bir ameliyat gerektirecek durumda olmadığına karar verdiler. Elime dikiş atılıp yaranın kapatılması talimatını verdi doktor. Elimdeki yaranın uzun ve derinlemesine bir kesik olmasından dolayı baya bir uğraştı sağlık görevlisi.

    Olay Mayıs ayının sonlarında olmuştu. Şimdi malum eylül ayındayız konuyu foruma açmak için elimin tam olarak iyileşmesini bekledim. Şükür şuanda elimin üst kısmında iz dışında her hamgi bir problem yok elime sıkıntısız bir şekilde kullanabiliyorum. Konuyu açma sebebim her özel hastaneye güvenmeyin. Eğer olurki özel hastaneye gider ve sizin yada yakınlarınız için ameliyat, yada çok para gerektiren bir tedavi yöntemi önerirler ise devlet yada üniversite hastanelerine giderek ikinci bir muayene olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet20006 -- 17 Eylül 2019; 12:5:14 >







  • Özel hastanede hasta olmuyorsun ki müşteri oluyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp fakültesi hastanesinde intörn ve asistan hekimler asıl çalışan kesimdir. Onları hor görmeyin kendileri yeni olduğu için daha çok dikkat ederler hastaya. Herkes ayağına uzman, prof gelsin istiyor. Onlar gözlerinin ucuyla size bakar mı parasız merak ediyorum. Dikiş atmak intörnlerin işi, belki ilk defa yapıyorlar elleri titriyor. Onların elleri hastaya zarar vermesin diye titriyor. Uzman plastik cerrahinden daha iyi ve daha dikkatli dikiş atarlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FenBilgini

    Tıp fakültesi hastanesinde intörn ve asistan hekimler asıl çalışan kesimdir. Onları hor görmeyin kendileri yeni olduğu için daha çok dikkat ederler hastaya. Herkes ayağına uzman, prof gelsin istiyor. Onlar gözlerinin ucuyla size bakar mı parasız merak ediyorum. Dikiş atmak intörnlerin işi, belki ilk defa yapıyorlar elleri titriyor. Onların elleri hastaya zarar vermesin diye titriyor. Uzman plastik cerrahinden daha iyi ve daha dikkatli dikiş atarlar.
    Evet tıp fakültesindeki sağlık personeli işini çok titiz yapmıştı. Dikişi atan arkadaş'ın işinin uzun sürmesinin sebebi düz bir noktaya dikiş atmadı. Kesik (aslında yırtık demek lazım, Elin üst kısmı 0,1-0,3mm gibi genişliğinde kesilmişti) Orta parmağım üst kısmının işaret parmağına bakan kısmında başlıyor ve derin idi. Dikişi atan görevli bazen deriyi sündürerek dikiş attı. Dikişlerin alınması 2 seferde olmuştu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.