Şimdi Ara

FOCAL RSE 130 + RSE 165 MİNİ İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Yeni aldığım ilk aracım olan 2001 model skoda octavia aracımın üzerindeki orjinal ses sistemi miadını doldurmuş ve oldukça kötü durumdaydı.haliyle araştırmalara başladım.

    Genel olarak hifi alemine aşinayım fakat bu aşinalık ev ortamındaki stereo sistemlere yönelikti.daha hakim olduğum konu ise headfi. Evde yamaha ns 777 kullanıyorum ve oldukça memnunum.ev ortamı için biraz büyük kalsada sinema içinde prof.sistemler kadar olmasada tatmin edici olduğundan değiştirmeyi düşünmedim.belki stereo odası kurarsam kafamda bir çift temiz ses odaklı bookshelf hop.almak var.

    Kulaklık konusuysa aslında uzun zamandır boşladığım ama bitmeyecek bir aşk benim için.

    Gelelim asıl konumuza.fiyat performans odaklı ,temiz ses veren abartısız bir sistem araştırmasına girdim.bu sistemi amfisiz kullanmak dolayısıyla amfi bütçesini hoparlöre aktarmak istedim.yaklaşık 2000 tl bütçem vardı.baştan söylediğim gibi oto hifi hakim olduğum bir alan değil.ama iyi sesi tanırım.klasik pioneer , kenwood ürünleri ilk baktığım ürünler oldu ve kafama yatan bir ürün bulamadım dinlediklerim arasında.aracımın ön kapılar 16 arka kapılarn13 cm lik hoparlöre sahipti ve tamamennbu ölçülere odaklandım. Ayrıca kenwood ve pioneer gibi ürünlerin çok fazla sahtesi olduğunu bildiğimden biraz daha uzaklaştım kafa olarak.

    FOCAL hem oto hem headfi hemde stereo sistemleriyle kafaya oynayan bir firma.bunu zaten biliyordum.bütçem yetmez diye bakmıyordum. Bir bakayım dedim ve auditor serisi çıktı karşıma.

    Markanın sanırım fp.odaklı serisi.

    Rse 130 ve 165 total de 1200tl ye mal oldu.ürünleri Ankarada Aydın Elektronik-Ferhat beyden temin ettim.sağolsun detaycılığıma ve ürünlere olan şüpheciliğime rağmen her soruma detaylı,sabırlı ve mantıklı cevaplar verdi.seçimlerimin doğru olduğu konusunda beni ikna etti.

    Rse 130 ve 165 2 yollu ve kendı crossoverlarına sahip komponent bir sistem.sürülmesi kolay geldi bana.şu an kullandığım media oynatıcı Sony dsx210.hoparlörleri sürme konusunda bana bir yetersizlik hissettirmedi.amfisiz kullanımda beni yeterince tatmin ettiğimi söyleyebilirim.deneyebildiğim dinleyebildiğim focus,corolla vs.araçların stok sistemlerinden çok ötede bir ses kalitesi mevcut şu an.tertemiz detaylı geniş sahneli bir ses alıyorum.bmw audi mercedes güncel modellerle mukayese etmedim ama onlardan da daha iyi olduğunu tahmin ediyorum.

    Genç kitlenin ses sisteminden beklentisi daha farklı ve muhtemelen bass odaklı sistemleri daha çok tercih edeceklerdir.fakat temiz ses odaklı fiyat performans merkezli ürün arayışında olanlar bu modelleri göz ardı etmesin derim.zaten biraz araştırılırsa ürünler hakkkında yeterli yorum ve bilgi mevcut.bende bunu teyit ediyorum. Şu an tercih etmek zorunda kalsaydım aracımdaki bu mütevazı sistemi Technics su8044 ile sürdüğüm ns777 ye tercih ederdim açıkçası.

    Beni pozitif anlamda şaşırtan ve çok memnun eden ürünler oldu.

    Saygılarımla.







  • Ferhat aydın işini en iyi yapan ve bilenlerden biridir Ankara'da. Ben de orada aracıma sistem kurdurdum. Yaklaşık 8bin tl bütçe harcadım. Memnunum sonuna kadar. Farklı ses sistemlerini dinlemeye açığım. Ankara'da birkaç farklı kişi bulsam da farklı sesler duysam :)
  • hocam sistemin size maliyeti ne oldu?
    bende aracın orası burası çok kurcalanmadan kaliteli bir ses istiyorum.benim araç da opel corsa .
    benim de size sorularım var :)
    1-Bu 2 hoparlör ile ses kalitesi bariz bir şekilde iyileşti mi
    2-Aracın içine yeterince bass vuruyor mu
    3-Anfi de taksan sesi daha da arttırabilir miyiz
    şimdiden teşekürler
  • aceryeni A kullanıcısına yanıt
    kaliteli bir sesin sınırı yok o sebeple önce bütçenizi belirlemelisiniz

    zaten Ferhat hocanın da ilk sorusu bu.

    bütçem 1000tl dersin sadece ön iki kapı değişir.

    bütçem 5bin tl dersin 4 kapı değişir amfi takılır.

    bütçem 10bin tl dersin. bagaja bass konur ses işlemcisi kullanılır. amfi kalite artar.

    daha üstüne de artık orjinal teyip değişir
  • Hocam bende rse165 takımı almaya karar verdim. Aracım D segment latitude, orjinal 16cm kapı kolon ve tweetleri var. O yüzden oem teybiminde iyi olduğunu düşünüyorum. Amfisiz bağlamamda bi sakınca olur mu? Şayet aksini düşünüyorsanız uygun fiyatlı bir stereo amfi tavsiyesinde bulunabilirmisiniz. Bu amfiye ileriki zamanlarda focalin performansına göre 2. bir takım yada 20-25 cm'lik sub bağlayabilirim. Sesteki tercihim sizin gibi akustikten yanadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutxf -- 1 Aralık 2019; 18:34:47 >
  • Focal rse 165'leri bağladım. Fakat amfisiz orjinal kolonlarımdan fazla bir artısı yok gibi. (16cm) Sadece tweetlerden performans alabildim. Hoparlörü bağladığımda gramofon cızırtısı gibi parazit sesi geliyor. Amfi almayı düşünüyorum ama maksimium bütçem 550-600 olur.
  • Aydın elektronik Ferhat usta kral adamdır. Birkaç kez kendisiyle görüşme şansım oldu. İşinin erbabı ve dürüst bir esnaf. Gözüm kapalı tavsiye ederim ve kefil olurum. Allah razı olsun kendisinden.
  • Hocam morel maximo 602mi focal rse 165 mi siz ne dersiniz?
  • soldier_x kullanıcısına yanıt
    Rse 165 fazla giriş seviyesi bir ürün morel bir tık daha iyidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.