Şimdi Ara

188 Gün Depremleri - 17 Ağustos Depremi Ve 15 Eylül 2019 Tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok önceleri böyle bir döngü vardı.Her büyük depremden (7.0 üzeri) 188 gün sonra bir büyük deprem daha oluyor.6 sene önce konusunu açmıştım ;
    https://forum.donanimhaber.com/23-25-nisan-arasi-beklenen-buyuk-deprem-ve-volkan-patlamasi--73395286

    Gerçekleştiği görülebilir.Bir başka konu,yine aynı döngü ve deprem ;
    https://forum.donanimhaber.com/188-gun-sonra-deprem-oluyor-bu-3-5-gun-188-e-denk-geliyor--111393756#111394821

    Şurada bir başka konu daha var ;
    https://www.tahribat.com/forum/188-gun-depremleri---2-nisanda-buyuk-bir-deprem-b-176179

    O tarihlerden itibaren takip ederseniz,en fazla 2 gün sapma ile depremler olmuş.O günden bugüne eklersek Kasım ayı ortasında büyük deprem bekleniyor,tabii yeri net değil.Ancak ;

    Biz tek bir deprem üzerine ekleyip çıkarıyoruz.Arada başka 7+ depremler için aynısını uygularsakta aynı sonuç çıkıyor.Örneğin;

    5 Temmuz 2019 Amerika depremi,7.2 büyüklüğünde.Bu tarihten 188 gün öncesi 29 Aralık 2018 tarihine varıyoruz.O gün Filipinlerde 7.0 büyüklüğünde deprem oldu.Yani her deprem için ayrı bir döngü ekler yada çıkarırsak yine bir deprem denk geliyor.Bu yüzden başlığa böyle yazdım.17 Ağustos 1999 tarihine 9 kez 188 eklersek bugüne denk geliyor.

    Bunun açıklaması nedir bilmiyorum.Google a '188 day earthquake cycle' yazın.Çıkan sonuçların hepsinin bu rastlantıyı doğruladığını görürsünüz.Felaket tellallığı yapmak istemem ama paylaşmak istedim.







  • İlginç
  • Deprem olacak bunun kimse onune gecemez. Cok buyuk felaketler yasanacak buna da kimse dur diyemez. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Insanoglu malesef bu sekilde anca idrak edebiliyor. 17 agustos depremi olana kadar Turkiye'nin adam akilli deprem yonetmeligi yoktu. Nervursuz demir kullaniliyordu. Ne zaman deprem oldu o zaman insanlar, devlet aklini basina aldi ve TS500-2000 yonetmeligi cikti.

    Bugune kadar hala Turkiye'de adam akilli bir yuksek yapi yonetmeligi yok ama heryer masallah yuksek yapi kayniyor. Plazalar, gokdelenler. Bir depremle hepsi domino tasi gibi devrilecek. Sonra yine akillanacagiz aklimiz basimiza gelecek ve yuksek yapi yonetmeligi revize edilecek. Bu islerin malesef fitratinda bu var, ulkemiz icin bu sekilde en azindan. Yap-Yikilsin-Sonra daha iyisini yap. Bizim kafalar boyle calisiyor.
  • Açıklaması felan yok, tesadüf. Dünya'nın her yerinde her gün yüzlerce deprem oluyor zaten. Amerika da, Türkiye de, Filipinler de levha sınırları üzerinde, büyük depremlerin görülme sıklığı daha yüksek. Güne felan oturtulamaz olma aralıkları, depremlerin ne zaman meydana geleceği tahmin edilemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uplama ihtiyacı duydum.
  • Mantıklı duruyor ama bilimselliği yok henüz. Gerçek olma şansı yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbulda cok fazla zina olmaya basladi imamoglundan sonra bu depremler normal, daha nicelerini gorecegiz.
  • 188 günü bir tarafa bırak. Bu olan deprem enerjinin biriktiginin habercisi. Tehlikeli yıkıcı bir deprem olasılığı çok yüksek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bari 1 sene beklesin lan sınava girip şehirdışı yazıcam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742617000027 -- 11 Ocak 2020; 12:4:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesela pek gündeme alınmaz sadece 17 Ağustos depremi denir ama verilen kayıp ana depreme göre az olmasına rağmen bir büyük depremde 12 Kasımda Düzcede olmuştur şiddeti 7.2 ile ölçülmüş kayıp 710 kişi deprem 30 saniye sürmüş 2700 de yaralı olmuş.Şuanki beklenen büyük depreminde bir artçısı devamı olacak şüphesiz o kırılan hat boyunca bu nereyi tetikler bilemeyiz resmen ülke anı yaşıyor sadece planlama hazırlık yok.
  • Yine benzer ve çok sık rastlanmyan bir tablo daha mevcut Marmara'da ;
    http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst0.asp

    Başka yerlerde veya ülkemizde,büyük deprem öncesine ait analiz yapmak lazım.Bilen varsa yeşillendirebilir.Akşam uğrayacağım ben buraya.
  • 2020 cok güzel baslamadı zaten bende bu sene olacak kanısındayım allah yardım etsin
  • Bugünkü hareket dikkate alınmalı diye düşünüyorum.4.8 büyüklüğünde bir deprem sonrası Kandilli sayfasında,baştan sonra kadar artçı depremler gözükmesi gerekir.Hep böyle olmuştur.Sonrasında hiç hareket olmamasına çok nadir rastlanır.Ayrıca ekşide,yeri gelir 3.0 için yazılan mesajlar,bugünki için yazılanlardan daha fazla olur.Pek hissedilmemesine şaşırdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.