Şimdi Ara

AMD boost frekans sorununa yönelik beta BIOS yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Zen 2 mimarisiyle kaydadeğer performans artışı sunan AMD 3. nesil yongalarının iddia ettiği hızlara çıkamaması nedeniyle donanım severlerin öfkesini üzerine toplamıştı. hatanın farkedilmesinin ardından firma resmi bir açıklama yapmış ve 10 Eylül tarihinde bilgilendirme yapacağını duyurmuştu.

    Boost frekanslara ulaşılamamasının sebebi 

     
    Firma aradaki süre zarfı içerisinde firma anakart üreticileriyle iletişime geçerek sorunun kaynağını tespit etmiş. Görünüşe göre düşük boost frekanslarının altında BIOS’taki bir hata yatıyor. Buna yönelik AGESA 1.0.0.3 ABBA'yı yayınlayan firmanın yeni yazılımı bazı anakart üreticileri tarafından kullanıma sunuldu bile.

    Şu an için tüm modeller için sorun çözülmemiş olsa da ilk testlere göre Ryzen 7 3700X belirtilen hızları yakalayabiliyor. Tabi anakarttan anakarta hatta sistemden sisteme aynı sonuçlar elde edilmeyebilir. Yeni BIOS sürümünün henüz kararsız aşamada olduğunu da göz önünde bulundurursak şimdilik kısa sürede bu gelişme de oldukça başarılı kabul edilebilir.







  • Abi 200 mhz altında çalışsa ne üstünde çalışsa ne ? Son kullanıcının umrunda olmayan şeyler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: by__metallica

    Abi 200 mhz altında çalışsa ne üstünde çalışsa ne ? Son kullanıcının umrunda olmayan şeyler.
    Son kullanıcı sorun ettiği için çıktı bu olay zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yorum yapan arkadaşlar şunu göz ününde bulundurmalı boost hızı yapısı itibariyle ufak çaplı bir overclock olabilir ama bu hızı üretici garanti ediyor... ama siz bir işlemci aldığınızda bu hıza ulaşamazsanız bu sorun teşkil eder... tabiki belli koşullar var ama normal bir kullanıcı ve normal bir soğutma çözümü ile bu hızları garanti eden üretici bunun arkasında durmalı bu 100 Mhz de olabilir 500 Mhz de olabilir... beklentiyi oluşturan üretici çünkü...

  • AMD aynı Intel gibi boost clock açıklamasını değişti. Sadece tek çekirdek için geçerlidir diye bir ibare var artık.

  • by__metallica B kullanıcısına yanıt
    İşlemci odaklı çalışanlar 200 mhz fark 20 saatlik projede 1 buçuk 2 saat fark ettiriyor. Ev kullanıcıları için zaten bir problem yok.

  • Bu forumdaki AMD fanlığı çok kötü. Gözleri kör olmuş. Aynısı İntel'de olsa yerden yere vurulurdu ama neymiş son kullanıcı için sorun yokmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni BIOS kullanan bir AMD fanı olarak söylüyorum, sorun yok :)

  • worldpartner W kullanıcısına yanıt
    Bu sorun intelde olsaydı intel sorun olduğunu bile kabül etmeyebilirdi yada pardon der hiç bişey yapmazdı. Örnek işlemcilerinde çıkan açıklarda olanlar. Açık keşfedildiğinden beri kaç nesil geçti açıklar yerinde

  • Biosta çok bir işe yaramıyor 3600x pbo açık halde bile maksimum tek çekirdek 4330 civarı görüyor
  • İşlemci soketinde değişiklik yapılmayacaksa alınmaz. Gizli bir intel hayranı

  • Zen3 mimarisinde işlemci soketinde değişiklik yapılmayacaksa alınmaz.

    İmza: Gizli bir intel hayranı. :)

  • Bakıyorum da bazı Intel hayranları AMD'nin bu düzeltme ve iyileştirme paketini çekememiş. AMD kullanıcılarını dinliyor ve çözüyor gibi görünüyor. Intel ne yapıyor?
  • worldpartner W kullanıcısına yanıt
    Evet bu BIOS güncellemesinden sonra son kullanıcı için sorun yok dostum. Bu yüzden AMD'yi yerden yere vuramıyorsun çünkü kullanıcılarını dinleyip sorunu çözmüşler. :)

  • Sorun şu ki sorunu çözdüler ise sıkıntı yok ki haberde çözüldüğü aktarılmış tebrik ederiz, ama Intel yapsa ve çözse bile burada 20 yorum Intel eleştirisi okurduk. Yerden yere vurmak gibi de bir amacım yok zaten ben kimim ki koskaca AMD'yi yerden yere vurayım. Benim sorunum AMD ile değil forumdaki cahil kitleyle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ßæ ß kullanıcısına yanıt
    eski açıkları daha iyisiyle değiştiriyor hizmete bak :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedevi1903

    Biosta çok bir işe yaramıyor 3600x pbo açık halde bile maksimum tek çekirdek 4330 civarı görüyor
    Düzeltme gereği duydum benim anakart asus x370f ayın 10 unda bios yayınlanmıştı ama bu bahsedilen bios değilmiş x570 lere geçen ay gelen güncellemeymiş o yüzden alıntıladığım mesajım geçerliliğini yitrmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedevi1903 -- 13 Eylül 2019; 10:17:59 >
  • bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    anakart marka modeline göre değişiyor hocam bana da çıkmamış ama esas konularına video attım ben incelemiş bizim sakallı eleman yani artık kimse çıkıp da gak guk demesin.ben 3700x'te zaten yukarı yönde boost sorunu yaşamıyordum ben masaüstünde düşsün şu boost diyordum ama youtube kanalımız yok ya dinleyen çıkmamıştı ta ne zaman açtım konusunu.3900x'te sorun varmış 4.5 4.4 diyip kalıyormuş max ama şimdi ondaki sorun düzelmiş 4.6 görüyormuş yani bu sorun dedikleri aslında 3900x'e özgü bir şey ama amd bu gazı aldıysa çıkarsın düzgün bioslar biz de faydalanalım sıkıntı yok.biraz kibar olur insan 2 aydır şunların neresinden vursak diye gargamel gibi gezerlerse ben buna kızıyorum.ne oldu ben muahaha yapıyorum şimdi ve en başta da demiştim bios sorunu bu rezil olacaksınız diye daha rezil olacaklar çünkü dinsizin hakkından ben gelirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: worldpartner

    Bu forumdaki AMD fanlığı çok kötü. Gözleri kör olmuş. Aynısı İntel'de olsa yerden yere vurulurdu ama neymiş son kullanıcı için sorun yokmuş
    Haklısın arka kapı bırakıp güncellemeyle cihazının performansını düşürmesi daha iyi olur amd gibi performansa yönelik güncelleme vermeyip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedevi1903

    Düzeltme gereği duydum benim anakart asus x370f ayın 10 unda bios yayınlanmıştı ama bu bahsedilen bios değilmiş x570 lere geçen ay gelen güncellemeymiş o yüzden alıntıladığım mesajım geçerliliğini yitrmiştir.

    Alıntıları Göster
    ABBA sonrası 3600x ye sorun kalmadı artık 4400 mhz hızına çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.