Şimdi Ara

Şehirlere Göre Araba Tercihi Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben mi takılıyorum bu konuya ya da gereksiz mi tesadüf oluyor bilmiyorum. Sitelere baktığımda aslında pek öyle değil ama çok fazla gözüme çarpar oldu.

    Ankaralıyım. İzmirde yaşıyorum.

    Ankarada ağırlıklı araç tercihleri genel wv ağırlıklı hatta passat jetta falan oluyor. Focus corolla astra golf fiesta octavia jetta diye yani kısacası genel hepimizin dilinde olan tutan araçlar oluyor. Öyle özellikle taşra kesimlerde Alfa Romeo Mazda Mitsubishi Kia gibi güzel ama pek tutmayan araçlar öyle aman aman denk gelmiyor.

    İzmirde çok fazla Mazda3 e, Guilietta ya, Colt a, ceed a rastlıyorum. Ankarada çok fazla görmesem de Auris Yaris micra gibi araçlar çok fazla.Trafikte ssangyong olur daihatsu olur vs vs çok fazla denk geliyorum.

    İzmirde daha ihtiyaca yönelik araç kullanıldığını görüyorum.

    Bu bursada çok fazla Fiat Kocaeli sakarya bölgesinde çok fazla Toyota Hyundai görmek gibi değil. Bana mı böyle geliyor yoksa gerçekten sizin gözümüze de çarpıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riquelme6 -- 10 Eylül 2019; 11:57:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bana da memleketim Kırşehir böyle düşündürür. Oldum olası renault düşkünlüğü var herkeste. Halkın çoğu köylü kökenli. Arazi yapısı, iş görürlüğü nedeniyle de yıllarca fazlasıyla talep görmüş renault 12/toros gerçeği var. Binmemiş olan yoktur heralde. Hala gidin gezin her bina önünde kesinlikle görürsünüz.

    Yılların alışkanlığından olduğunu düşünüyorum hala renault düşkünlüğü önde. Mesela ticari de multijet motorlu doblolar övülür hep, ya da ford connet keçi gibi diye bilinir övülür ama eminim kango burada daha fazladır.

    Bir de servis ağına bağlı tabi küçük bir şehir sonuçta. Fiat yetkili bayi yıllar önce kapandı. Ford sonradan gelmişti o da geçen sene kapandı. Geriye yılların bayisi renault kaldı yine. Bir de hyundai var. İnsanlar buna da önem veriyor tabi.




  • kayseri konya mesela seat sevdalisidir :)
  • D. Karadenizde tofaş arabaları çok var, Adanada ise Reno araçları çok vardı, tofaş hiç yoktu nerdeyse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • istanbul'da en çok 'binek' mitsubishi gördüğüm yer avrupa yakası. özellikle de küçükçekmece, esenyurt, bakırköy, beylikdüzü, büyükçekmece, avcılar, bahçelievler, bahçeşehir taraflarında sık görüyorum. anadolu yakasında çok çok az.

    tekirdağ'da bol bol fiat, renault ve dacia var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hedef2020

    Bu mesaj silindi.
    Ne demek ne?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hedef2020

    Bu mesaj silindi.
    Köylü kökenli demek, köyüyle bağı süren, köyde yaşamasa bile gidip gelen, aslı, kökeni köylü demektir. Benimde içinde bulunduğum kesimdir.

    Yukarıda yazdığım mesajımda da amacım, köylü kesimin arazi yapısına elverişli olması nedeniyle renault marka araçlara hep öncelik verdiğini, yıllardır süregelen kullanımları nedeniyle günümüzde de yine renault marka araçlara öncelik verdiğini belirtmektir.

    Yeni bir kavram oluşturduğumu sanmıyorum. Anlam katmaşası yaşamanızın nedeninin kelime dağarcığınızın zayıflığından kaynaklandığını düşünüyorum.

    Anlamadığınız başka bir kısım varsa tane tane açıklayabilirim. Köylülüğümle de gurur duyuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anadoluda altı yüksek araba daha çok tutuluyor. Renault olan şehirlerde Megane 2 daha az tutarken Megane 1 ile Fluence, sümbül, Broadway, Toros daha çok tutuyor. Bu tarafı genelde çiftçi gözetir. Diğer kesim Laguna ve üstüne de biner. VW merakı birçok şehirde var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.