Şimdi Ara

dekoratif çelik ve alüminyum radyatörler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar,

    evimde klasik panel radyatörler var, her evde olan türden sıradan. bir süredir dekoratif radyatörler görüyorum, çok güzel görünüyorlar. tasarım, renk, desen türlü türlü. fiyatları biraz tuzlu.
    benim merak ettiğim bu radyatörlerin ısı verimliliği nasıl? dayanıklılığı nedir? alüminyum mu? çelik mi? tercih edilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba. Alüminyum radyatörler çabuk ısınırlar. Ancak aynı şekilde çabuk soğurlar. Bakır borulu tesisatta kullanacaksanız inhibitör kullanmak gerekir. PPRC borulu tesisat ise bu durum yoktur.

    Ancak alüminyum radyatörler daha az ısı transferi,dolayısıyla daha az ısıtma sağlarlar.

    Seçilecek olan alüminyum radyatörler mevcut sac panel radyatörlerden daha büyük olmalıdır. Alüminyum radyatörlerin su taşıyan,su bulunduran kısmı sac panel radyatöre göre daha azdır. Uygun radyatör boyu seçilirse,sac panel radyatöre göre daha tasarruflu bir ısıtma sağlar ve kombi daha rahat çalışır.

    Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler. buradan anladığım alüminyum radyatörler baştan planlanmalı. şu an mevcut radyatörleri çıkarıp yerine bunlar olamaz.
    çelik radyatörlerde durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    bilgilendirme için teşekkürler. buradan anladığım alüminyum radyatörler baştan planlanmalı. şu an mevcut radyatörleri çıkarıp yerine bunlar olamaz.
    çelik radyatörlerde durum nedir?
    Rica ederim. Çelikten kastınız dekoratif olan çelik radyatörler ise bunlar aluminyuma göre daha geç ısınır daha geç soğur. Ancak bulundurduğu su miktarı yine panel radyatöre göre daha azdır. Bu radyatörleri tercih edecek olursanız tesisatın uygunluğu tespit edilip bağlantı yerleri yeni radyatöre göre uzatılırsa yeni radyatör montajı mümkün olur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Banyomuzdaki havlu panı çıkarıp yerine alüminyum petek koymak istiyorum.


    Acaba ısıtma olayı sizce nasıl olur? Banyomuz bir türlü ısınmıyor. Havlu petek zaten pek verimli gelmiyor. Banyoda ufak tefek değişiklikler yapılacak, o sıra peteğide değiştireyim diyorum.


    Sizce bu petek iş görür mü?

  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt

    Yerinde olsam,isinan veya bi kaç peteği kapatir banyo peteği isiniyormu diye kontrol ederim,isinma olursa yakin peteklere termostatik vana takip isiyi kontrol altina alirsin.Bence masrafa girme öncelik kontrol sağla daha sonra petek taktirmayi düşün


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Petek ısınıyor, elimde dokunduğumda diğer peteklerdeki ısı neyse, bunda da aynısı var.

  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt

    Maliyeti cok yüksekmiş hocam,normal dd banyolar için mevcut olmasi lazim ama fiyatlar epey ucmuş,rengi duruşu güzel isinma konusunda daha verimli diyolar yalniz alimünyum peteklerin tek kötü bi yani var montaj yapildigi vakit dokunulmamasi yani acilip sökülmemesi adina yorumlar oludum içerisinde buzuşma oluyo petek cöp oluyomuşş diye okudum o yüzden takicak isen o peteği sökme yok sistem temizleme vs şeyler yapmaman lazim.Verimi diğer peteklere göre daha fazla bütçe sıkıntısı yok yeterki banyo isinsin diyorsan taktir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 19 Ocak 2022; 11:14:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Mevcut havlupanınızın ölçüsünü bilemiyorum ancak almayı düşündüğünüz radyatör kadar büyük olmadığını farzedersem alüminyum radyatör ile değiştirmeniz halinde kesinlikle daha iyi ısınma elde edersiniz.


    Isı ile sıcaklık birbirinden farklıdır.


    1 metre peteğe 60 derece sıcaklıkta su verdiğinizde elde edeceğiniz "ısı" miktarı ile,


    2 metre peteğe 60 derece sıcaklıkta su verdiğinizde elde edeceğiniz "ısı" miktarı farklıdır.


    Burada değişen peteğin metrajı (ısı transfer yüzey alanı) ve ısı miktarıdır. Sıcaklık ise aynıdır , örnek için 60 derecedir.


    Yüzey alanı arttıkça transfer edilen ısı miktarı da (kcal/h cinsinden) artacaktır.


    Havlupan boyutu doğru seçildiğinde havlu kurutmanın yanı sıra banyonun ısıtılması da sağlanabilir. Zaten trend bu yöndedir,banyoda petek yerine çoğunlukla havlupan kullanılır. Hatta yeni yapılan kurulumların neredeyse hepsi böyledir.


    Ama özellikle yalıtımı zayıf olan ve/veya hacimsel olarak büyük olan banyolarda ısıtma tek başına havlupan ile yapılmaya kalkıldığında verim alınamaz. Çünkü havlupanın yüzey alanı çoğu zaman radyatör kadar fazla olamaz. Bu da birim zamanda ortama aktarılan ısının düşük olmasını ve ortamın yeteri kadar ısıtılamaması olarak ev sakinlerine yansır. Üstelik havlupanın bir diğer amacına hitaben ıslak havlular havlupanın üstüne konduğunda havlupanın ortama aktaracağı ısı , üzerine konan havlunun doğal hava sirkülasyonunu bloke etmesinden ötürü daha da azalacaktır.


    Özetlemem gerekirse linkini paylaşmış olduğunuz tarzda dikey tip,yüzey alanı büyük bir radyatör montajı gerçekleştirmeniz halinde havlupana göre çok daha iyi ısıtma sağlayacağınız kesindir.


    Saygılarımla...





  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    Valla hocam, taktıktan sonra sök tak muhtemelen yapmam çünkü banyoyu elden geçiriyorum tadilat falan. Bütçe bol keseden atabileceğim türde değil ama insan duş alırken de soğuk bir banyoda almak istemiyor. :)


    Bakalım alırsak göreceğiz, ne kadarlık fark edeceğini  

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Profilinizde bir süre forumdan uzak olacağınız ile ilgili bir yorum okumuştum. Tekrar geri dönmüş olmanıza sevindim, hoş geldiniz.


    Ben burada anlattıklarınızdan pozitif bir sonuç çıkarıyorum ve peteği almaya karar veriyorum.


    Evet linkini paylaştığım ürünü alacağım. Banyomuzda çok büyük değil zaten, muhtemelen bu orayı fazlasıyla ısıtacaktır.

    Cevabınız ayrıca bilgilendirici olmuş, teşekkür ederim.


    İyi günler.

  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Tekrar sizlerle bu ortamda buluşabilmiş olmama ben de çok sevindim. Sağ olun var olun.

    Doğrudur,elde edeceğiniz sonuç olumlu yönde olacaktır.

    Gelişmeleri bildirirseniz çok memnun olurum.

    Rica ederim,faydalı olabilmek dileği ile...

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • www.heinfer.com var hocam onlarda alüminyum radyatör üretimi konusundan uzanlar hocam. Bir çok ülkeye ürün gönderdiklerin biliyorum. Çoğu devlet kurumuda ihalelerde bu markayı seviyor. Arkalarında Alman bir yatırımcı var gibi.

    Bir çok markaya göre hem uygun hamde kaliteli oldugunu çok kez muhendis arkadaşlardan duydum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.