Şimdi Ara

Özel okul veya dershanede öğretmenlik yapan var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Özel okullarda veya dershanelerde öğretmenlik yapan var mı? Akıl danışmak istiyorum.

    Kız arkadaşım Türkçe öğretmenliği mezunu, KPSS'den yeterli puan alamadı bu yıl. Özel sektörde çalışmayı düşünüyor. Şartlar nasıldır aydınlatma şansı olan var mı? Yaşadığı şehir Ankara. 1-2 etüt merkezi ile görüştü ama 1800 TL civarında teklif ettiler. Genel olarak durumlar böyle midir? Yazılanlar için şimdiden teşekkürler.



  • Yeni mezunları genelde ilk 3-4 ay ücretsiz çalıştırıp daha sonra 1500 TL civarına devam ettiriyorlar.1 yılın sonunda da asgari ücret verirler.Eğer kız arkadaşınıza başlangıçta 1800 TL teklif ettilerse çok iyi.Çalışma saatleri olarakta haftanın 6 günü sabahtan akşama çalışır sınır yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

    Yeni mezunları genelde ilk 3-4 ay ücretsiz çalıştırıp daha sonra 1500 TL civarına devam ettiriyorlar.1 yılın sonunda da asgari ücret verirler.Eğer kız arkadaşınıza başlangıçta 1800 TL teklif ettilerse çok iyi.Çalışma saatleri olarakta haftanın 6 günü sabahtan akşama çalışır sınır yok.
    İlk 2 ay sigortasız 1800 daha sonra 2000+sigorta şeklinde teklifte bulunmuşlar haftada 6gün. Yol parası yok yalnız. Böyle bir teklifle karşı karşıya bakalım.
  • fatihterimingazi kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bilgisayar öğretmenliği son sınıfa geçtim.Her ne kadar yazılım alanına yoğunlaşsam da birçok arkadaşım bu alandan mezun oldu.Bizim bölümde ücretli öğretmen olanlar bile kendini çok şanslı sayıyor.Özel sektörde matematik ve ingilizce ile birlikte birkaç alan haricinde değer gören öğretmen yok.İmkan varsa tabi ki bu şartlarda çalışmamalı ve kpss'ye hazırlanmalı ama imkan yoksa dershaneler,özel okullar,etüt merkezleri fark etmeksizin asgari ücretten düşük maaşa sabah 8'den akşam 9-10'a kadar çalıştırıyor.
  • Özel eğitim kurumlarında hiç çalışmadim ama arkadaşlarımdan biliyorum dalga geçer gibi teklifler veriyorlar ve tabiri caizse it gibi kullanıyorlar. Sanayideki çalışma koşulları bile daha iyi.

    Hele dershane değil özel okulda çalışacaksa daha beter. Vizyonsuz velilerle uğraşmak zorunda kalacak. Para veriyorum benim çocuğuma her şeyi öğretmek zorundalar en iyi üniversiteyi kazanmalı kafasında birçok veli ile uğraşacak.

    En azından psikolojik danışmanlarda (rehber öğretmen) durum böyle. Türkçe branşının da farklı olduğunu sanmıyorum.
  • Başka bir iş, kendi işinizi kurmaya çalışın...
  • İstanbul'da bir özel okuldayım. Kurumsal bir okul olmasına özen gösterin. Burada herkesin yazdığı gibi "özel okulların hepsi aynı" değil. Her birinin ortak özellikleri var, ama hepsi kesinlikle aynı değil. Çok çalışırsınız, yorulursunuz, okul sizden çok şey bekler. Bazı okullar maddi olarak bunun karşılığını verir, bazıları vermez. Fark budur.

    Bazı okullar veliye karşı sizi savunur, bazısı veliden bir şikayet gelince sene sonunda işinize son verir.

    Bir arkadaş matematik ve İngilizce dışında değer gören öğretmen yok demiş, kısmen katılıyorum. Örneğin koca okulda 17 İngilizce öğretmeni varken 1 bilgisayar öğretmeni var. Bu yüzden bazı branşlar okuldaki ihtiyaç azlığı sebebiyle daha zor iş buluyor. Türkçe dersi de sosyal veya din kültürüyle karşılaştırıldığında daha şanslıdır, ancak İngilizce ile karşılaştırıldığında şanssızdır.

    Ben 2011'de ünitersiteden mezun olur olmaz girdiğim kurumda çalışmaya devam ediyorum. Daha iyileri mutlaka vardır, ancak bir bağlılık oluştu. Çalışma şartarı olarak bir çok özel okula göre de daha iyi. Özel okullar genelde devletten daha az ücret verir, çalıştığım okulda devletin çok üstündeyiz. Yoğun çalışıyoruz, zaman zaman cumartesi günü çalışıyoruz, ama mutluyum.

    Kız arkadaşınız da bu yıl en azından bir yerde iş bulduktan sonra önümüzdeki yıl KPSS'yi tekrar denesin, ne olur ne olmaz diye de daha iyi bir kuruma geçiş için mart-nisan gibi başvurular yapsın. Bu saatte iyi bir yerde iş bulabiliyorsa büyük şans. Çalıştığım kurum nisan ayında tüm kadrosunu tamamlamıştı. Geç kalmamanız önemli.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.