Şimdi Ara

kazaya sebep olan araç/şoför ceza alıyormu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Merak ettiğim bir husus var.
    örneğin ben ana yoldan gidiyorum ve yan yoldan bir araç aniden çıktı ben ona çarpmamk için kırdım ve gidip duvara çarptım. bu durumda o kişi bulunup cezalandırılıyormu?

    örneğiş aşağıdaki kazada soldaki siyah aracın durumu ne olur.
    https://www.youtube.com/watch?v=kk7oyEKf5SY&feature=youtu.be&t=215



  • Teknik olarak kazaya karışmamış sayılıyor.
  • büyüklerimiz şöyle der: illa vuracaksan sana hata yapana çarp.
  • adam kazaya karışmadığı için anca mahkemeye falan verirseniz belki bir şey çıkar
  • Kanıtlanabilirse asli kusurlu çıkar. Kanıt yoksa geçmiş olsun.
  • Kazaya karışmamış olsa da sorumluluğu bulunur ve kazaya karışmış gibi işlem görülür.
    Sigorta sitesinden bir yazıdan alıntı; "Hazine Müsteşarlığı yıllardır süren tartışmalardan birisi olan temassız kazalar için verdiği son kararla, kazaya doğrudan müdahil olmasa da, yaptığı hatalı hareket nedeniyle maddi veya manevi zarara neden olan sürücüleri de kazalardan sorumlu tutulmasının yolunu açtı. Bir örnekle açıklamak gerekirse, yolculuk sırasında dikkatsizce başka bir aracın önüne çıkarak, diğer aracın yoldan çıkmasına veya farklı bir araca çarpmasına neden olan sürücülerin trafik sigortası poliçelerinden de artık kazadaki kusur oranına göre tazminat talep edilecek. Şartlara eklenen “ kazanın temassız olması sorumluluğa engel olmaz.” İbaresi ile birlikte kazadaki kusurun tamamı kendisine ait olmamasına rağmen, oluşan zararın tümünden sorumlu tutulma devri de sona ermiş olacak."
    Tabi ki ispat gerekebilir. İki kazazedenin tutanağında aynı olayı anlatıp imza altına alması imzası olmayan aracı bağlar mı detaylara bakmak gerekir, fakat son düzenlemeler ile (2016 yılında) bu konu kesin olarak yürürlüğe girdi. İlla kazaya bilfiil karışması şart değil.
  • önüne araç çıkarsa ona çarp başkasına çarpma derler hep ama insan kaza anında bunu düşünebilir mi?
    mesela bir arkadaş ters yönden gelen bir araca çarpmamak için direksiyonu kırıp başka araca çarpıyor, polis geldiğinde ters yöndeki aracı gönderiyor, tutanağa dahil etmiyor.
    ama bariz kusur varsa ve görüntü de mevcutsa mahkemede hak aranabilir bence.
  • 2014 yılında bir taksi dönülmesi yasak yerden dönmüştü. Öndeki araçlar ani fren yapıp durdu ama ben duramayıp hafif tıklattım. Polis gelince taksi kazaya karışmamış bir şey yapamam en fazla yasak yerden döndüğü için plakaya ceza keserim dedi. Plakayı aldı ama ne kağıda yazdı ne başka bir şey yaptı. Ceza kestiğini de düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.