Şimdi Ara

Güncelleme: Netflix, RTÜK'e lisans başvurusunda bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
9.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme: Netflix, RTÜK'e lisans başvurusunda bulundu

    Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (RTÜK) çok tartışılan ‘dijital yayınlara sansür’ yönetmeliği 1 Eylül tarihinde yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre Netflix, BluTV, BeIN CONNECT gibi dijital yayın platformlarının RTÜK’ten lisans satın alması, denetlenmeyi kabul etmesi ve karlarının bir bölümünü Kurum’a ödemesi gerekiyor.

    Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte başta Netflix olmak üzere dijital yayın platformlarının nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Söylentilere göre Netflix, RTÜK’ün yönetmeliğini kabullenmeyecek ve Türkiye’den çekilme kararı alacak.

    "Netflix, lisans başvurusunda bulunmadı" 

    İnternet Hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz’in paylaştığı bilgilere göre RTÜK’ün dijital yayın lisansı için 320 şirket başvuruda bulundu ve bu şirketler arasında Netflix bulunmuyor.

    Yönetmeliğe göre yayıncı kuruluşların yönetmelik yayınlandıktan sonra 1 ay içerisinde lisans başvurusunda bulunması gerekiyordu. Bu süre sona erdi. Yayın lisansı için Netflix’in 100 bin TL yatırması, üyeliklerden elde ettiği yıllık gelirinin binde 5’ini RTÜK’e vermeyi kabul etmesi ve RTÜK’ün uygun bulmadığı içerikleri yayından kaldırmayı kabul etmesi gerekiyordu. Fakat yönetmeliğe göre 100 bin TL vermek yerine 5 bin TL karşılığında 3+3 aylık toplam 6 aylık lisans çıkartılabiliyor. Bu ücretin yatırılmasının ardından 100 bin TL’lik lisansın alınmaması durumunda yayıncıya erişim engeli getiriliyor.

    Ankara Barosu, RTÜK’ün bu yönetmeliğinin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’a dava açtı. Ankara Barosu, ifade ve haber alma özgürlüğünün engellendiğini gerekçe göstererek söz konusu yürütmenin durdurulmasını talep etti. Dava, yaklaşık 3 hafta önce açıldı.

    Netflix çekilirse yönetmelik değişir

    Söylentilere göre Netflix, Türkiye’deki durumu hakkında bugün resmi bir açıklama yapacak. Netflix, yönetmelik maddelerinin net ifadelere sahip olmadığını, neredeyse tüm maddelerin ucunun açık olduğunu ve dijital yayınlara bu tarz müdahalenin doğru olmadığını gerekçe göstererek Türkiye’den çekilebilir. Netflix’in böyle bir duruş sergilemesi, yönetmeliğin yenilenmesine neden olabilir. Zira dijital yayıncılık dediğimiz zaman Netflix, Türkiye’de ve Dünya’da alışkanlıkları değiştiren bir role büründü. Böyle güçlü bir oyuncunun ülkemizden çekilmek zorunda kalması, kamuoyu baskısından dolayı RTÜK’ü zorlayacaktır.

     
    Güncelleme: Netflix lisans başvurusunda bulundu

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından paylaşılan bilgiye göre 600'ün üzerinde şirket lisans başvurusunda bulundu. Netflix, BluTV, PuhuTV, TV+, VodafoneTV, BeinConnect ve Tivibu lisans başvurusunda bulunan şirketler arasında yer alıyor.

     
     
    Netflix, resmi açıklama için ABD'de günün başlamasını bekliyor. Yaklaşık 2-3 saat içerisinde Netflix'in ABD ve Türkiye hesaplarından konuyla ilgili paylaşım yapılacaktır. Netflix, bugüne kadar hiç bir ülkede devlet tarafından denetim altına alınmadığı için konu küresel çapta önem taşıyor. Netflix'in Türkiye'den çekilip çekilmeyeceğine yönelik kesin kanıya varmak için bu açıklamayı beklememiz gerek.

    Güncelleme 2: Netflix, yayına devam edeceğini açıkladı 

    Netflix Sözcüsü: “İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”
    Saygılarımızla,
    NETFLIX TÜRKİYE
     







  • abdulhamit devrine geri donus. abdulhamit han zamaninda yunanistana karsi kazanilan savasin ardindan masa basinda giriti yunanistana birakinca osmanli gazetelerinde GRT harflerinin yanyana kullanilmasi bile sansure ugramis. giriti cagristir diye. boyle boyle halki cok guzel uyutmuslar. oyleki osmanli tarihinin en buyuk toprak kayiplarini yasayan padisahini halk bugun bile buyuk hakan olarak anar. bu yuzden sansur tehlikelidir, bilginin ozgur dolasmaladigi toplumlar yonunu sasirir, pusulasi yanlis yone bakar, neticesinde dususleri ve geri kalmalari kacinilmazdir.
    RTÜK üyeleri hakkında "ifade ve haber alma özgürlüğünü engelleme" suçundan dava açılmalı bence. Ankara Barosu'nun davası bir an önce sonuçlanır da yürütme durdurulur inşallah.

    Yargı, artık hükümet yerine biraz da halkın tarafında olmalı. Çok istiyorsa Ebubekir bey kendi evinde dilediğince sansür uygulasın. Kusura bakmasın da benim evimde ne izleneceğine karışmak onun haddi değil
  • ben olsam bende çekilirdim. bu ülkenin saçmalıkları ile uğraşılmaz.

  • "Netflix’in böyle bir duruş sergilemesi, yönetmeliğin yenilenmesine neden olabilir."



    Ahahaha. Sizce bu yonetmeligi yapanlarin umrunda olur mu?



    -Netflix cekiliyormus

    -Eeee napaghh

    -En onemli firma buymus ama

    -Para vermiyorsa bizim icin onemi yoghh....

  • saçma sapan dayatmalara az bile netflixin yaptığı he bide malum kişiyi seçen bu millete de yaşadıkları mübah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockies -- 3 Eylül 2019; 13:13:8 >
  • Çekilmez.iyi para kazanıyor ülkemizde.böyle bir pazarı kaybetmek istemez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • para varsa niye çekilsin, gerekli düzenlemeleri yapar ve devam eder. rtük için başvuru yaptığını söyleyen de var ayrıca.




    çekilirse de sorun değil tvden izlemek kolay oluyordu sadece, netflix yokken netflix dizilerini nasıl izliyorsak öyle izlemeye devam ederiz pek birşey değişmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 3 Eylül 2019; 13:16:28 >
  • neyden vergi alacağını şasırdılar. sonradan gerekçe gösterip lisans alabilir yeterki netflix istesin

  • abdulhamit devrine geri donus. abdulhamit han zamaninda yunanistana karsi kazanilan savasin ardindan masa basinda giriti yunanistana birakinca osmanli gazetelerinde GRT harflerinin yanyana kullanilmasi bile sansure ugramis. giriti cagristir diye. boyle boyle halki cok guzel uyutmuslar. oyleki osmanli tarihinin en buyuk toprak kayiplarini yasayan padisahini halk bugun bile buyuk hakan olarak anar. bu yuzden sansur tehlikelidir, bilginin ozgur dolasmaladigi toplumlar yonunu sasirir, pusulasi yanlis yone bakar, neticesinde dususleri ve geri kalmalari kacinilmazdir.

  • Alın canımızı da kurtulalım Sineğin yağı kalmadı parasızlıktan o kadar yediniz ki neye saldıracağınızı bilmiyorsunuz del dana gibi her şeye tos atıyorsunuz. gün gelir sap döner gün gelir hesap döner..Böyle insanların özgürlüklerini kısıtlayın kısıtlayın bakalım nereye kadar.

  • Gözleri milletin 2 kuruşluk zevkinin içinde nerden soyacaklarını şaşırdı hırsız topluluğu. Bu siyasal islamcılara bu hakkı verenlerin bugün şikayet etmeye hakkı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 3 Eylül 2019; 13:21:42 >
  • Adamlara başka çare bırakmadılar ki, bence internet komple kapatılmalı.

  • Siz asosyallerin bir kolu daha kesildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix hiç bu topa girmesin çekilsin zaten insanlar netflix e yogunlastıgı için rtük devreye girdi nereden para koparsak diye saldırıyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Ah keşke dönsek O Yüce Sultanın dönemine. Bu arada lütfen tarihinizi yabancı veya yabancı aşığı yerlerden değilde düzgün adamların gerçek tarih profesörlerinin yazdıklarından öğren.
    Bak meselaaşağıdaki linkten biraz gerçekleri okuyup öğrenebilirsin.http://ahmetsimsirgil.com/kotu-adam-yurt-bozar-12-10-2018/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockies

    saçma sapan dayatmalara az bile netflixin yaptığı he bide malum kişiyi seçen bu millete de yaşadıkları mübah
    sn gerçek danla mısn eğer öleysen senin hayranınım <3
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    ülkeyi satan "o sultan"ı hala savunmaya çalışanlar var. Size bir şey anlatmakla zaman kaybetmeye değmez.

  • farken12 F kullanıcısına yanıt
    Bu yorumla çok sosyal bir vatandaş olduğunu gösterdiniz bravo sayın sığ düşünceli vatandaşım...

  • Alşaskfmlşsdkhsşlhksşhi çekilme felan yok boş haber

    Güncelleme: Netflix, RTÜK'e lisans başvurusunda bulundu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.