Şimdi Ara

iOS 13'te yer alan kodlar Apple'ın AR başlığını test ettiğini gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple cephesinde yıllardır süren bir söylenti de şirketin kendi artırılmış gerçeklik başlığını piyasaya sürmeye hazırlandığıdır. Şimdiye kadar sadece söylenti olarak kalan bu durumla ilgili yeni somut gelişmeler ortaya çıktı.
     

    Garta kod adlı cihaz

    MacRumors tarafından yayınlanan ve iOS 13 beta içinde yer alan kodlara göre işletim sisteminin yeni versiyonunda "STARTester" adlı bir uygulama mevcut. Ayrıca kodlarda buna ek olarak Apple'ın geliştirdiği artırılmış gerçeklik başlığı olduğuna inanılan "Garta" kod adlı bir cihaza yapılan referanslarda mevcut. Bu işaretlere dayanarak da Apple'ın kendi AR başlığını test etmeye başladığı belirtiliyor.
    Şirketler ürünleri piyasaya sürmeden önce test aşamalarından geçiriyorlar ve Apple'ın kablosuz şarj standı AirPower da bunlardan biriydi. Şirket ürünün yeterince iyi olmadığı gerekçesiyle satışa sunmamıştı. Aynı durum AR başlığı için de geçerli olabilir ve ürünün piyasaya sürülüp sürülmeyeceğini yapılan testlerin sonucu belirleyebilir. Apple'ın ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadığını da belirtelim.
      



  • Gözlükle ar ne alaka? Gözlük olunca vr gözlüksüz ar deniyor. Çünkü ar arttırılmış gerçeklik demek gözlüksüz cihaza bakarak gerçekte olmayan adapte edilmiş şeyleri görürüz. Vr ise sanal gerçekliktir gözlük gerektirir iki görüntüyü sağ ve sol gözümüze ayrı ayrı vererek oluşturur

  • renega kullanıcısına yanıt
    Gözlük olunca VR falan denmiyor. VR tamamen sanal-simülasyon bir boyut üzerinde olana denir. AR ise gerçek boyut görüntüsü üzerindeki içeriklerle oluşur.

    Hala daha AR, VR gibi kavramların anlaşılamamış olması pazarın buna hazır olmadığını gösteriyor aslında...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.