Şimdi Ara

Microsoft hatalı olduğu bildirilen güncelleştirmeyi yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Windows 10 kullanıcı kitlesi büyümeye devam ederken güncel işletim sisteminin güncellemelerle ortaya çıkan sorunları da devam ediyor. Son gelen haberlerdeki sorunlu yama, test kullanıcıları tarafından hatalı olduğu bildirilmesine rağmen son kullanıcılara da servis edildi.

    Release Preview Ring’deki kullanıcıların ağustos ayında Windows Insider aracılığıyla Microsoft’u bilgilendirilmesine rağmen yayınlanan güncelleme KB 4512941 olarak kayda geçti. Bing aracılığıyla aramayı devre dışı bırakan kullanıcılarda güncelleme sonrasında arama özelliği cevap vermemeye başlarken Cortana işlemcinin bir çekirdeğini tamamen kullanıyor.

    Soruna geçici çözüm 

     
    Çözüm olaraksa şu anda Bing’i yeniden etkinleştirme ve Cortana’yı kapatma önerilmekte. Bununla birlikte Microsoft’un test aşamasındaki kullanıcılarının geri bildirimine rağmen sorunlu güncelleştirmeyi son kullanıcılara göndermeye başlaması tepki çekeceğe benziyor.
     
     
    Hatırlayacağınız üzere firma geçtiğimiz günlerde test aşamasında iyileştirmeye giderek bir adım daha eklediklerini duyurmuştu. Açıkçası Insider kullanıcılarının uyarılarını göz önünde bulundurmadıktan sonra yeni bir aşamanın pek bir işlevi kalmıyor. Umarız önümüzdeki günlerde Windows 10 güncelleştirmeleri daha iç rahatlığıyla kurulabilir hale gelir.







  • Aslında etkiliyor. Benim laptop gereksiz yere ısınmaya başlayınca görev yöneticisine baktım ve "Arama" uygulamasının (SearchUI.exe) %30 işlemci kullanımı yaptığını gördüm. Sonra 1903 ile gelen arama çubuğunun çalışmadığını fark etim. Kayıt defteri aracılığıyla arama çubuğunda Bing'i aktif edince problem çözüldü.

    Cortana dediğiniz gibi Türkiye'de çalışmıyor, ben bir de O&O Shut Up programı ile Cortana'yı daha önce kapatmış olmama rağmen bu problemi yaşadım.
  • güncelleme sürümü kaç yazsaydınız başka yerlerden bakmak zorunda kalmazdık
    KB ile başlayan şeylere birtek hastanede KBB kısmını ararken bakıyoruz
    bu arada Windows 10 version 1903 bikaç gün önce format attım son sürüme güncelledim bir sıkıntı yok şu an çekirdenlerin kullanımında bingi nerden kapatanlar sıkıntı çekiyor edge ie vs ise zaten onları kullanan yoktur firefox dan google kullanıyorum cromu zaten daha yükledim ama ayarlamadım bu sıkıntı binde bir kişide görülüyorsa belkide belli donanıma sahip kişilerin belli ayarları yaptıklarında yaşadıkları sorundur zaten ne zaman yeni windows sürümü gelse yeni güncelleme gelse istemeyiz deniyor :) emülatör üstünde oyun çalışıyor firefoxta film ve bikaç sayfa açık total cpu kullanımı yüzde 2 şuyara yazın bari herkesi etkilemediğinide millet şüpeye düşmesin

  • Yav adamlar güncellemesi yüklüyor hadi açık arayalım diyor galiba :) ben hiç sorun yaşamadım bugüne kadar ve gayet stabil calismakta

  • Sorun Cortana da olduğunu için Türkiye'deki kullanıcıları etkilemiyor.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Aslında etkiliyor. Benim laptop gereksiz yere ısınmaya başlayınca görev yöneticisine baktım ve "Arama" uygulamasının (SearchUI.exe) %30 işlemci kullanımı yaptığını gördüm. Sonra 1903 ile gelen arama çubuğunun çalışmadığını fark etim. Kayıt defteri aracılığıyla arama çubuğunda Bing'i aktif edince problem çözüldü.

    Cortana dediğiniz gibi Türkiye'de çalışmıyor, ben bir de O&O Shut Up programı ile Cortana'yı daha önce kapatmış olmama rağmen bu problemi yaşadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Son sürümlerde sürekli hata çıkıyor bu yüzden iki sürüm geriden gelerek kullanıyorum kafam rahat şuan bu sürümü kullanıyorum.

    Windows 10 Pro 1803 v10.0.17134.950 GDR
  • windows 10 pro'da otomatik güncellemeyi grup ilkesinden indirmek ve yüklemek için sor olarak değiştirebilirsiniz. https://www.google.com/search?q=local+group+policy+windows+update

  • LTSC sürümlerini kullanın kafa rahat.

  • Her gelen güncelleme mutlaka bir şeyi bozuyor.Şimdi de "Arama" özelliğini bozdu.Yazdığım kelimeleri bulmuyor.İnternetteki yöntemleri denedim ancak işe yaramadı.

    1 sene önce "Windows Fotoğraflar" uygulaması bozulmuştu.Başka bir resim görüntüleyici yüklemek zorunda kalmıştım.Daha önce de fareyi bozmuştu.Klavye ile uğraşarak çözmüştüm.



    Microsoft hatalı olduğu bildirilen güncelleştirmeyi yayınladı




  • cortana ile ilgili ama bizde yok cortana :)
  • sürünün :)

  • Gerizekalı microsoft'un yapacağı akıllı asistan dan ne olacak

  • işte 1903 böyle bir şey 1907 olsaydı tek sorun olmazdı :)

  • Finall olmayan insider surumleri yani BETA vs olanlar zaten HEP SORUNLUDUR! Yayinlanmasi cog olagandir! Sorunsuz ise o zaten Final surumudur :) . Neyin kafasinda bu insanlar anlamis degilim :) ...

  • iyice b.ka sardı win10

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Sorun Cortana da olduğunu için Türkiye'deki kullanıcıları etkilemiyor.
    Sorun SearchUI.exe yi etkilediği için bizleri de haliyle etkilemekte. Yüksek işlemci kullanımı sorununu yaşadım. Son güncellemeyi kaldırarak sorunu çözdüm. Çok da ezbere konuşmamak lazım.
  • Windows 10 daha kendini doğru düzgün çalıştıramıyor disk kullanımı işlemci kullanımı hep yoğun, kendini düzgün çalıştıramayan bir sistem, kaldı ki bunda iş yapabilesin, stabilitesi son derece kötü, düşük özellikli ve ssd olmayan donanım kullannanlara sabır diliyorum.

  • Stick PC bir anda kendini kapatmaya başladı... Bu güncelleme yüzünden gereksiz yere ısınıp bunu yapabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.