Şimdi Ara

Siz siz olun karakterlerinize Türkçe nick koymayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çoğu zaman Türkçe nick tercih ederim. Bizim dilimiz de güzel derim. Ama kahretsin ki oyunda bazı Türkler var Türk olduğunuzu anlayınca ve size biraz gıcık kaptıysa başlıyor Allah ne verdiyse sövmeye. Normalde alışkınım bu tarz şeylere ama dün olanlar sabrımı taşırdı artık

    Dün BFAda world quest yapıyordum 12 tane bir mob kesecektim. kestim gittim. sonra arkadam biri whisper attı. Başladı Türkçe sövmeye. Vay efendim ben orda farm yapıyordum geldin yaratıkları kestin gittin. Yaratıklarda saniyede spawn oluyor bu arada ve 10larca var. Ama nasıl sövüyor ya rabbim. Cevap bile vermedim.

    Aynı gün classic oynuyordum. Adam dedi guilde alım var mı. Dedim var başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Sizli konuştum saygıdan ötürü. tanımıyorum çünkü. Bir başladı sövmeye. ama nasıl küfrediyor. Yok efendim taklada atayım yok bilmemne ... da yapayım. Bana sövüyor guilde sövüyor ama nasıl.

    Aynı gün bu ikisi olunca artık delirdim. Daha önceleri oluyordu arada gene. Mesela war mode açmış görev yapan adamı kesince yan çara girip sövüyordu. Ona alışkınım zaten. Veya legionda World PVP bölgesinde kestiğim adamlar sövüyordu. Hadi bunlar neyse sonuçta adamı öldürmüşüm gıcık olmuş. Ama durduk yerde sövmek nedir ya. Adımı ingilizce koyacağım bundan sonra. En azından ingilizce küfür tek bildikleri "idiot". Biraz kafa dinlerim.







  • Hocam baktın sövüyor, engelle geç takma kafaya sen de. Okuyup sinir olmaya gerek yok, tavsiyem budur, yoksa oyunda çok saygılı ve işbirlikçi Türkler de var, böyle bir genelleme yapmak yanlış olur.
  • böyle adamları kaydet bir kenara. fazla oynamadıgın alt karakterler ile gir hayatı zindan et bu adamlara. hiç öyle seviyesine düşmem giye düşünme . anlasın ne yaptıgını ! engellerse gi başka karaterle söv, onuda engellerse başka karakterle farklı günler de söv. ben böyle çok yaptım ve özür diletmişligim bile var. sende stress atmış oluyorsun .
  • ya yanliş anlamayin ama guild başvuru formu ne için gerekiyor zamaninda bizde guild kurduk böyle şeylerle hiç uğraşmadik oyun sonu contentine kadarda gittik yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

    ya yanliş anlamayin ama guild başvuru formu ne için gerekiyor zamaninda bizde guild kurduk böyle şeylerle hiç uğraşmadik oyun sonu contentine kadarda gittik yani
    Bazı guildler önüne gelen guilde girip toksinlik oranını artırmasın diye caydırıcı olarak yapıyor. Bazı guildler sadece belli aralıkta oyuncu aradığı için yapıyor.
    Mesela bana söven şahıs başvuru formu var diye saydı döktü. Bunu alsak guilde muhtemelen arada gelip şöyle yazacaktı: "yha moruqlar nerde bu görev aq bulamıyorum". Başvuru formu bunu engellemiş oldu.




  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    o kadar el ayağa düşmüş mü bu oyun ya yazık olmuş
  • Form işi abartı. Bizde clan olarsk büyük işler yaptık Lineage'de fakat form işleri gereksiz. Sana ulaşan adamlarla önce bi konuşursun sırf bu konuşma için birini görevlendirirsin discord ts artık ne kullanıyosan özel bi odada konuşursun eger uygun ise alırsın değil ise güzel bi dille çevirirsin. Adamın işi gücü yok form dolduracak. Dediğim şekilde hem daha samimi oluyor hem karşıdaki adam daha ciddi oluyor bi muhatabı var çünki.
  • İsteyen istediğini koysun abartı olmadığı sürece bir sorunu yok fakat yine de bunun bir Hikaye oyunu olduğunu unutmadan koymak lazım isimleri ister Türkçe olur ister se İngilizce ve ya başka dil
    Keza oyunda ana dil İngilizce fakat diğer diller de yoğun biçimde kullanılıyor çünkü sadece İngilizce konuşulan bölgelerde geçmiyor oyun teorik olarak.


    Çok saçmalanmadığı sürece Hikaye ile uyumlu olunca hatta Türkçe çok güzel bile oluyor fakat tabi bunu başarabilen kişi sayısı artmalı ki "bazıları" Türkçeden artık utanmasın!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 4 Eylül 2019; 21:39:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mczaga

    İsteyen istediğini koysun abartı olmadığı sürece bir sorunu yok fakat yine de bunun bir Hikaye oyunu olduğunu unutmadan koymak lazım isimleri ister Türkçe olur ister se İngilizce ve ya başka dil
    Keza oyunda ana dil İngilizce fakat diğer diller de yoğun biçimde kullanılıyor çünkü sadece İngilizce konuşulan bölgelerde geçmiyor oyun teorik olarak.


    Çok saçmalanmadığı sürece Hikaye ile uyumlu olunca hatta Türkçe çok güzel bile oluyor fakat tabi bunu başarabilen kişi sayısı artmalı ki "bazıları" Türkçeden artık utanmasın!
    Son cümlenin altına imzamı atarım. "Türklerden ne beklersin ki" diye yorum yapan Türkler'i gördükçe onlar adına utanıyorum. Bu saçma genellemenin büyük bir cehalet olduğunu anlayabilecek kapasiteye ulaşmalarını diliyorum. Bu insanlar ile Avrupa'da öğrenciyken de çok karşılaşmıştım. Biz kültürümüzdeki "iyiyi" göstermeye çalışırken, onlar kendi milletinden yani kendilerinden utanmak ile meşgullerdi.

    Sanki bana İngiliz Lordu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Revan -- 16 Eylül 2019; 21:18:32 >




  • Küfür ediyorsa eğer direkt reportlayabilirsiniz hatta ticket atın gereken yapılıyor.
  • guild için form işini hep abartı bulmuşumdur. oldu olacak CV gönderelim
  • dostum geçen aylarda ilk kez wow classic başladım.Buradaki bir clana girdim discorduna başka clan discordlarınada girdim türk olan,Oyunu biraz olsun sorduğum sorulara cevap verecek insanlar aradım,Adam akıllı cevap veren olamadığı gibi,Espiri anlayaşı olmayan insanlarla karşılaştım,Türk insanı refah seviyesi iyi olmadığından bence ki çok fazla gergin,agresif anlaşamıyorsun sonra normal wow a girdim,orada 95 level a kadar undead warrior kastım ki çok güzel oyun,80 level iken bir yabancı beni clanına davet etti ve girdim.Yaptığım konuşmalar ile clan başkanı olsun clan içi diyaloğum çok güzel ilerledi ve ellerinden geldiğince yardımcı oldular bir bölgeye sırf yürüyerek gidemediğimden bahsettim adam(bahsettiğim kişi clan başkanı)çok uzak bir bölgeden yanıma geldi ve uçan kuşu ile bırakıp gitti,Bir türk bunu yapsın dişimi kırayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkoali9 -- 8 Ekim 2019; 23:21:36 >
  • Dostum nickini verde bende girdikçe iltifat atayım sana. Okudukça içerledim. Çok sık giremiyorum ama olsun. Az da olsa insanlık gör başkalarından.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.