Şimdi Ara

Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.225
Cevap
39
Favori
202.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Ben de dolby atmos bilgisi cikiyor netflix de ve sesi de aliyorum yalniz dolby atmos destekli soundbar bagli bende. Devre disi birakarak tekrar denemeye calisirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugün 58" konusunda da paylaştığım ve alacağımız modele karar verme aşamasında kafamızı bulnadıran bir kaç konu ile ilgili genel görüşlerimi paylaşmak istedim. Doğruluğu yada haklılığından ziyade sadece kendi düşüncemi ifade etmek niyetim.

    Benim cocuklugumdan beri ilerisi dusunulup 100 hz alinmali deniyordu. Ben 40 yasina geldim :)) hala öyle söyleniyor. Ve biz bu süreçte bir çok 50hz paneli keyifle kullandık.

    Eskiden tv ureticileri daha fazla 100 hz panel uretiyordu simdi dogru durust uretmez oldular. Bu tarz panelleri daha cok monitorler icin gelistiriyorlar. Zaten ciddi anlamda farkini gorebileceginiz tek ortam orasi su an. Ve onda da sadece tv destegi yetmiyor kullandiginiz ekran kartinin da bu performansa destek olmasi gerekiyor. bildiginiz uzere kucucuk monitorlerin fiyati da dev tv lerle yarisiyor zaten.

    Bunu bir elestiri olarak dusunmeyin lutfen bu konu forumlar da yillardir tartisiliyor ve alinan sonuclar tv ve film yayinlari ve oyun konsallari icin bir fark dogurmadigini ortaya koyuyor. Cunku bu kanallardan alinan hic bir yayin 100/120 hz veya katlarinda degil. Detaylarina fazla girmeden fikrimi soyleyeyim. Hz olayi ve va mi? İps mi? gibi insanlarin kafasini bulandiran ve uc kurusluk keyfimiz icin almayi planladigimiz tv icin bile (hangi marka model olursa olsun) kafamizda bir suru soru isareti birakan detaylar inanin tv yi alip odaniza koyduktan bir sure sonra anlamsizlasiyor. Elbette bütçesi yeterli olan 100hz alsın. Benim de ayirabilecek butcem olduktan sonra olmuşken 100hz olsun derim. Yada durumum daha iyidir almışken oled alayım diyebilirim. Ama bu durumlar dışında, imkanları zorlayarak kendinizi zora sokmaya değecek bir özellik olmadığı görüşündeyim.

    Herkesin hem fikir olmasi gereken konu, kusursuz bir panel yok maalesef. Olmasi da soz konusu degil gibi gorunuyor. Bugun en pahali panel olan ve bir cogumuzun imrenerek baktigi oled panellerle ilgili bir arastirmaya baslasaniz, burada okudugunuzdan cok daha fazla sorun ve elestiri ile karsilacakasiniz. Ki bu forum da bile, arizali oldugu icin ayni marka ve donemi icin en iyi kabul edilen oled tv sini 3 kez yenisi ile degistirip 4. De tamamen iade ettigini soyleyen kisilere sahit olursunuz.

    O yuzden bence diger kullanici elestrilerini elbette degerlendirmekle birlikte kendi ihtiyaclariniza hitap edecegini dusundugunuz, kendi deneyimleriniz ve aliskanliklariniza gore guvendiginiz bir marka ve model uzerinde karar kilmaniz en dogrusu olacaktir.

    Hem teknosa da hem de vatan da philips ve lg adina calisan arkadaslarim var. Diger magazalarin bi cogunda da elbette bu tarz firma calisanlari bulunmakta. İkisi de kendi markalarini satmak durumundalar. Magazada satilan toplam tv lerin belli bir oraninin kendi markalari olmasi gerekiyor ki prim alabilsinler ve cogu calisan bunu diger markalari kotuleyerek yapmaya calisiyor. O yuzden magazadaki kisi tanidiginiz dahi olsa herhangi bir marka yada modele o kisilerin soylemleri ile yonelmeyiniz. Tercihlerinizi ve alternatiflerinizi magazaya gitmeden once belirleyip almayi dusundugunuz modeller hakkinda on bilgi edinin. Magazaya gittiginizde eksik oldugunuz bilgiler de saticidan yardim istemeye calisin ve eger bilgili olmadigini seziyorsaniz karsinizdakinin daha bilgili bir calisanla gorusmeye calisin ve urunleri sizin onem verdiginiz konular da test ederek degerlendirmeye calisin.

    Arkadaşlar son olarak da Philips Pus serisi Android işletim sistemi ile iligili kendi goruslerimi paylaşayim. Zaman zaman sistemin agir, hantal calistigi yonunde elestiriler okuyorum. Yalniz elestiriler hep "oyle oldugu soyleniyor" seklinde yani direk ben kullandim cok kotu diyen birisine rastlamadim bu konuda tum elestiriler duyum uzerine. Benim philips pus serisi ile 4. yilim ve android yeterince hizli ve sorunsuz calisiyor. Ben sistemsel olarak ciddi hic bir sorun ile karsilasmadim. Philips in ilk android cihazlarinda sorunlar olduguna ben de sahit olmustum fakat 2016 yilindan itibaren cikardiklari seriler de Androidi oldukca stabil calisir hale getirdirler. Gelelim bir baska konuya. Kanal gecisleri icin yavas deniyor. Evet yavas da sonucta dakikalarca beklemiyorsunuz en fazla iki saniyenizi alir. Bunun en hizlisi nasil geciyor kanallari merak ediyorum. Herhalde kanal degistirilecegini anlayip daha tusa dokunmadan o kanala atlayan zihin okuyucu modeller mevcut :)) Ustelik eskiden ailecek her aksam ayni anda uc bes dizi izlenirken kanallar arasinda zap yapilirdi. Simdi izleyecek program bulamiyoruz. Hepimiz netflix yada harici kaynaklardan film yada dizi izleme veyahut oyun konssollarindan oyun oynama pesindeyiz.

    Lutfen yanlis anlamayin amacim kullandigim modeli ovmek yada elestrilere karsi cikmak degil. Burdaki bircok kisi bu tv yi almis kullaniyor zaten. Bir kac kisinin daha almasini saglamak kimseye bir fayda getirmeyecek. Sadece deneyimlerimizi paylasarak almayi dusunenen kisilere bilmedikleri detaylarda yardimci olabiliriz. Gercekten ihtiyac duyulan ve alim kararlarinizda belirleriyici olabilecek detaylar uzerinde durmaniz en dogrusu. Yoksa insanin kafasi bulaniyor yok yere.

    Ben bu tv yi alirken onceliklerim asagidaki gibiydi. Ve bu saydigim ozellikler disinda olasi kusurlari da goze almistim zaten. Siz de boyle bir sira belirlerseniz kolaylik olur.

    1- Android Tv İstiyorum (Çünkü kullandigim diger cihazlar ve uygulamalar pc, cep telefonu, soundbar, spotify, deezer vs birerbir uyumlu ve kusursuz calisiyor)
    2- Chromecast (Yukarida saydigimi uyumu saglayan en onemli ozellik)
    3- Ambilight ( Sinema izlemenin keyfini baska bir boyuta tasiyor. bir tv nin otesinde evinizin salonu icin harika bir detay ve alternatifi yok. Kullanmayi dusundugum Philips hue urunleri ile salonun dekorasyonu ve aydinlatmasi icin en gerekli parca)
    4- Güncel Görüntü ve Ses Formatları (Dolby Vision ve Dolby Atmos gibi şu an için en güncel formatları destekleten en makul fiyatlı ürünlerden biri. Sahip oldugum soundbar ve oyun konsolum da bu formatlari destekliyor ve bu ozellikleri verimli bir sekil de kullanabiliyorum.)
    5- Fiyat (Onceligim olan tüm özellikleri en uygun fiyata sunuyor)
    6- Görüntü Performansi ( Bunu sona koydugum icin onemsemedigimi dusunmeyin. Kendi segmenti ve fiyat araligi icin goruntu performansi da fazlasiyla yeterli. Bu segmentteki diger marka ve modellerin bu tv den daha basarili oldugu noktalar oldugu gibi basarisiz oldugu alanlar da vardi ve bu benim secimimi etkileyecek boyutta bir fark olusturmadi)
    7- Dizayn-Malzeme Kalitesi-İşçilik (Bu konuda markalar arasinda ciddi bir fark gormuyorum. Metal cerceve arti bir deger olabilir.)
    8- Servis (Bu konuda her marka da ciddi memnuniyetsizlikler var ve bu bolgesel olarak farkliliklar gosterebiliyor. Ustelik servis calisanlarinin bir cogunun bizler kadar bile teknik bilgisi yok maalesef. Bu yuzden iyi yinde bir beklentim hic olmadi.)

    Aklima gelenler bunlar...

    Sabirla okuyanlara teşekkür ederim...

    Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alcatraz07 A kullanıcısına yanıt
    Baştan sona üşenmeden okudum. Elinize sağlık
  • Televizyona indirebileceğimiz güzel bir tarayıcı var mı ? Chrome olmaması oldukça üzdü beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SiyahPapyon kullanıcısına yanıt
    Ben de netten film filan açabilecek bir tarayıcı istiyorum. Kendi tarayıcısı film oynatmıyor ki bence çok büyük bir eksiklik. 5 sene önce aldığım LG bile netten film açarken, Android tv de Chrome yok ve üstüne kendi tarayıcısından film açılmıyor.
    Play storedan bile indirilmiyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philips 50 pus7304 3700 tl ye aldim fiyat iyimi tavsiyeleriniz nelerdir kurulum sirasinda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emre kıral E kullanıcısına yanıt
    Hangi siteden aldınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sessizgece-72 S kullanıcısına yanıt
    Hepsiburadadan perşembe aksamı aldim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muhyul M kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Ben pek kullanmiyorum browser ama 'Web Browser For Android Tv" diye bir uygulama vardi play store da. Film aciyor ama sizin istediginiz gibi kullanisli olur mu bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhyul

    Ben de netten film filan açabilecek bir tarayıcı istiyorum. Kendi tarayıcısı film oynatmıyor ki bence çok büyük bir eksiklik. 5 sene önce aldığım LG bile netten film açarken, Android tv de Chrome yok ve üstüne kendi tarayıcısından film açılmıyor.
    Play storedan bile indirilmiyo.
    Hangi tv yi almaya niyetlensek bir falsosu çıkıyor muhakkak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhyul M kullanıcısına yanıt
    Crome apk olarak indirilmiyomu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iphone'den tvye yansıtma uygulaması ne kullanıyorsunuz?
  • Tv ye chrome browser indirmek isteyen arkadaslar tarif edecegim sekilde indirip kullanabilir. Biraz zahmetli gelebilir fakat indirdikten sonra sorunsuz kullanabilirsiniz.

    Oncelikle play store dan şu üç uygulamayı indirin

    1- Downloader by TROYPOINT
    2- FX File Explorer
    3- ATV Launcher

    Downloader uygulamasını açın ve adres satırına şunu yazın (yazmasi biraz zahmetli olabilir :)) ve "go" ya basin

    http://webservices.aptoide.com/apkinstall/aptoide-tv.apk?uid=48692977&store=bigdawg66&ver=9.11.0.1&entry_point=apkfy_new_amp&utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=(organic)&utm_content=none

    Aptoide-tv uygulamasini televizyonunuza indirecektir. İndirme islemi sirasinda bilinmeyen kaynaklardan dosya indirilmesi icin izin isteyecektir. Yonergeleri takip edin.

    Bu uygulamayi indirip actiktan sonra uygulama icerisinde chrome browseri aratip indirin. Yine ayni sekilde indirme sirasinda yonergeleri takip edin. Ve kullanmaya başlayabilirsiniz. (Dikkat : aptoide tv de tv nin kumandasi
    İle imleci hareket ettirmek mumkun olmuyor bu yuzden mouse aglamaniz gerekecek)

    Yukarıda indirmenizi istedigim diger iki uygulamanin gorevlerine gelince;

    İndirdiginiz "aptoide tv" ve "chrome" uygulamalari tv nizin ana ekraninda ve uygulamalar kisminda gorunmeyecektir. Bu noktada diger iki uygulamadan yardim alacaksiniz.

    FX File Explorer : aptoide tv yi indirdikten sonra herhangi bos islem sirasinda yanlislikla uygulamadan cikarsaniz aptoide tv uygulamasini bu programdan bulacaksiniz. Uygulamayi actiginizda "home/main storage/downloader" yolunu izlediginide apk yi bulup tekrar giris yapabilirsiniz.

    ATV Launcher : Aptoide tv ve chrome ana ekranda gorunmeyecegi icin bu uygulamaya giris yapacaksiniz. Bu uygulama da tv nizde yuklu tum uygulamalar karsiniza cikacak. Chrome da burdan kolaylikla giris yapacaksiniz. Zaten cok basit bir uygulama. Ve bu yukleme islemleri bittikten sonra tek kullanacaginiz uygulama da bu. Burda aptoide tv de gorunur olacak ve yuklemek istediginiz ve play store da bulunmayan baska uygulamalar da varsa burdan yukleyebilirsiniz.

    Artik bu sorunda cozulmus olur boylece.

    Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)
    Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)b
    Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz07 -- 24 Kasım 2019; 2:57:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aNeXiEtY kullanıcısına yanıt
    Rica ederim...

    Okuyan birisinin çıkmasına sevindim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcatraz07 A kullanıcısına yanıt
    Tv gelsin kurulsun deneyeceğim bilgi için teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar
    Aynı sorun bende de var. Atmos destek veren bir Soundbar cihaz da var ancak Netflix de Atmos yazısı çıkmıyor. Siz çözebildiniz mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shagg S kullanıcısına yanıt
    Yok cozemedim bu konuyu netlestirdikten sonra hem NVM yazilimi icin servis kaydi acacagim. sizdeki TV nin model nedir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 58pus7304

    Peki NVM yazılımı nedir ?
    Yüklemek gerekli mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NVM yazilimi ekran panel yazilimi oluyor. Eskiye donuk bakarsaniz arkadaslar resimler paylasmis bende ozelikle hdr li filmlerde bazi sahnelerde sorun oldugu ortaya cikiyor. Servis gelip yukluyor ama ilk basta denenemizde fayda var. Avengers endgame i 4k film acarsaniz sahneleri karsilastirabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shagg S kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Atmos destekli soundbar bagliyken atmos yazisi gorunuyor ve atmos ses aliyorum. Soundbari kapattigim an 5.1 e donuyor. Henuz cozemedim bu durumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.