Şimdi Ara

Apple klasik gökkuşağı logosunu tekrar kullanmaya başlayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
11.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple’ın ikonik gökkuşağı logosu şirketin cihazlarına geri dönebilir. Kaliforniya'da görev yapan bir Apple çalışanından alınan bilgilere göre, şirketin yıllar önce kullandığı gökkuşağı renklerine sahip klasik logosu tekrardan ürünlerin üzerindeki yerini alabilir.

     

    Ayrıca Bkz.Google Hire servisi 2020 yılında kapatılıyor
    Gökkuşağı logosu 1998 yılına kadar çeşitli Apple cihazlarda yer almıştı. Cupertinolu teknoloji devi daha sonra ise şu anki ürünlerinde mevcut olan tek renkli tasarıma geçti. Söylentinin gerçek olmama ihtimali de var ancak bilgilerin hem Apple hem de sektörle uzun süredir bağlantısı olan bir kaynaktan geldiği vurgulanıyor.

     


    Etkinlik davetiyesinde de renkli logo kullanıldı


    Tüm ipuçları bununla sınırlı değil. Apple, 10 Eylül tarihinde düzenleyeceği etkinliğin davetiyesinde de renkli bir logoya yer verdi. Şirket klasik gökkuşağı logosunu yeni ürünlerinden bazılarında kullanmayı planlıyor olabilir. Tüm bu söylentilerin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini yaklaşık 10 gün sonra hep birlikte göreceğiz.







  • LGBT kesimi ürün satmak için yapıyorlarsa baya güzel strajei insanın aklına kolay kolay gelmez. Kötü yandan bakarsak artık satışların düşmesi artık bu tarz şeyleri destekliyoruz anlmınada gelebilir. LGBT desteklemeyen üyelerindende cihaz satışı düşebilir. Nereden bakarsanız artı nereden bakarsanız eksi yani ne olduğu belirsiz bir şeye dönmüş.
    Apple'ın fiyatları yatırım maliyeti olarak çok yüksek. Ama çalışma ömrü maliyetine baktığınız zaman herhangi bir Android telefondan daha ucuza geliyor. Şöyle ki;

    iPhone XR 256 GB modelini ele alalım mesela.

    8.700 TL fiyatı var.

    Karşısına da bırakın amiral gemiyi, orta üst sınıf bir Android cihaz koyalım. Örneğin; Xiaomi Mi 9T 128GB. Bu ürününde fiyatı 3.400 TL civarında.

    iPhone 5s ve iPhone 6 örneklerinden yola çıkarak Apple'in XR a 2024 yılına kadar destek verdiği yerde Xiaomi'nin 9T ye vereceği maksimum destek 18 Ay..

    Her iki cihazın da aynı gün alındığını ve aynı titizlikte kullanıldığını varsayarsak;

    iPhone XR 256GB; 2024 yılında son güncellemesini alsa, 1 yıl dao güncelleme ile idare etse, eder 6 Yıl. 6 yıl boyunca 8.700 TL, Hadi 3 sefer de batarya değiştirdin; 3x450 TL den = 1.350 TL. Toplam maliyet düz hesap 10.000 TL bugünün parası ile.

    Gelelim Mi 9T ye;

    Eğer kullanıcı güncelleme konusunda hassas ise 6 yıllık süre içerisinde telefonunu en az 3 kere değiştirmek zorunda ki ben ce 4 bile olabilir bu. 2 yılda bir cihaz değiştirmeli. Elindeki cihazı her değiştirdiğinde yine 3.400 TL lik bir cihaz almış olsun. Elindeki eski cihazı mümkün değil ama sıfır halinin %40 değerine satmış olsun. Dolayısıyla her yeni cihaz alışında cebinden 2.000 TL ekstra harcamış olacak. Böylece toplamda 3x2000 = 6.000TL + ilk cihaz 3.400 TL ve genel toplamda maliyeti 9.400 TL ye gelecek.

    Bir tarafta 10.000 TL toplam maliyet ile iPhone XR kullanmış olmak var, diğer tarafta 9.400 TL maliyetle Xiaomi Mi 9T veya benzeri bir orta üst sınıf cihaz kullanmak var.

    Bu hesabı üst seviye Android cihazlar ile yaparsanız küllüm zarar edildiğini göreceksiniz. Hele hele aynı hesabı Türkiye dışında Amerika veya Avrupa'da yaparsanız maliyet açısından Android cihaz almak çılgınlık. iOS veya iPhone'un sunamadığı özel bir özellik yok ise.

    Tabii burada default olarak cihazların çaldırılmadığını/kaybedilmediğini ve ne bileyim ben uçaktan düşürülmediğini varsayıyorum.

    Velhasıl kelam genel olarak Apple ürünlerinin yatırım maliyeti yüksektir ama çalışma ömrü maliyetleri ile bu farkı kapatırlar. Hatta daha da ucuza gelirler. Fakat bunun çok da önemi yok. Zira o ilk alım ücretini ödemek de büyük sorun ülkemizde.
    Apple kullanıyorum ama bu kadar saçma bi mesaj daha görmedim. Apple kullanan kitle ekosisteme alışkın, kullanım rahatlığı ve güvenlikten dolayı öncelikle apple tercih eder. Bu dünyada böyledir. Bizim gibi fakir ülkelerde 1 maaş ile alınıp üste para artması yerine 3-4 maaş ile alınmakta(asgari örneği)Buda senin mesajının evrensel durumunu yok sayar. Çoğu insan faturaya ek komik fiyatlar ile bu telefonları alıyor ( 2 yıl boyunca ayda 60 euro gibi) Hepsini geçtim 6 yılda 3 yada 4 telefon değiştirmek nedir.. apple 6 yıl boyunca ilk günkü performansı ile çalışacak ama androidler anında ölecek yani ? ? 2 telefon deseydin tamam derdim. Apple öveceğiz diye diğerini bu kadar yermenin anlamı yok, yanıltıcı ve gerçekçi değil.
  • lgbt li lere ürün satma taktiği. adamlar işi biliyo. iyide satar

  • LGBT kesimi ürün satmak için yapıyorlarsa baya güzel strajei insanın aklına kolay kolay gelmez. Kötü yandan bakarsak artık satışların düşmesi artık bu tarz şeyleri destekliyoruz anlmınada gelebilir. LGBT desteklemeyen üyelerindende cihaz satışı düşebilir. Nereden bakarsanız artı nereden bakarsanız eksi yani ne olduğu belirsiz bir şeye dönmüş.

  • Apple zeki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lgbt ne alaka ya bence güzel tasarım

  • Yapmaz.

  • Ben ürünlerine yapılan-yapılacak zamları aklama çabası olarak görmekteyim.

  • Şu logoyu bildirim ledi gibi kullansalar aslında gayet güzel olur.

  • Iyyyykk

  • Apple klasik gökkuşağı logosunu tekrar kullanmaya başlayabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGBT ile alakasi yok fazladan renk var :) Kurucusu Steve Jobs un cocukluk anisindan esinlenmistir.

    http://www.wikizero.biz/wiki/en/History_of_Apple_Inc.

  • RGB aydınlatmalı yapsınlar oldu olacak.

  • Güzel olur ben beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 ürün tanıtılacak

  • "Farklı Düşün" derken öyle değil Apple



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 30 Ağustos 2019; 20:55:18 >
  • Amerika’da ki LGBT olayı da kabak tadı verdi artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kötü.
  • Sevdiğim renkler, güzel görünüyor. LGBT ne alaka, her rengarenk şey görünce saçmalamayın artık.
  • Çirkin, günümüz dünyasında sadelik önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.