Şimdi Ara

KFC'nin 'bitkisel tavukları' saatler içerisinde tükendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burger King'in ardından KFC de bitkisel et satışlarına resmen başladı. Fast food zincirinin ABD'nin Atlanta eyaletindeki bir şubesinde gerçekleştirdiği deneme satışları büyük rağbet gördü. Konuyla ilgili açıklama yapan KFC, sadece beş saat içerisinde tüm bitkisel tavuklarının tükendiğini söyledi.

    KFC'nin bitki tabanlı yapay tavukları Beyond Meat isimli şirket tarafından üretiliyor. Beyond Meat bildiğiniz gibi yapay et sektörünün şu anda önde gelen şirketlerinden birisi. Ancak Beyond Meat'i genelde yapay kırmızı etleriyle tanıyorduk. KFC ile önemli bir anlaşmaya varan şirket şimdi tavuk eti üretimine de başladı. Yeni ürünün ismi ise Beyond Fried Chicken olarak belirlenmiş.

    Ayrıca Bkz.'Yapay et üreticisi' Impossible Foods, ABD Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldı
    Atlanta eyaletinde gerçekleştirilen test satışları büyük bir başarıya ulaşmış gibi görünüyor. KFC şimdi muhtemelen diğer şubelerinde de yavaş yavaş bitkisel tavuk satışlarına başlayacak. Beyon Fried Chicken, ABD dışındaki ülkelere de gelir mi şu an için belli değil.

    "Tadını beğenmedim"


    Insider'dan Ni'Kesia Pannell, Atlanta eyaletindeki test satışlarına katılan isimlerden birisiydi. Beyond Fried Chicken ile ilgili düşüncelerini paylaşan Pannell,"Yapay tavuklar tıpkı gerçek tavuk gibi görünüyor, kokuları da aynı. Ancak tatları konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Beyond Fried Chicken'ların hiçbirisi gerçek tavukların tadına sahip değildi." şeklinde konuştu. Test satışlarına katılan diğer kişiler de hemen hemen aynı şeyleri söyledi. 







  • Hayatımda veganlık kadar saçma birşey az duydum ben.Zaten hasta oluyor bünye bir süre sonra et yemediği için.Geçenlerde doğduğundan beri et yedirilmemiş bebeği ailesinden aldıydı çocuk deforme olmuş.Doğa Allah ne derseniz deyin böyle yaratmış kardeşim döngüyü, sen kim oluyorsun da buna karşı çıkıyorsun basit bir canlısın dünya üzerinde.
  • Yapaylığı çevrecilik maskesinin altına saklamaktan başka bir şey değil. GDO'ya etik değerler üzerinden karşı çıkılınca bu sefer propagandaya önem veriyorlar.

  • Şu anda yediğimiz tavuklar zaten gerçek tavuk değil, tamamen çakmasını üretmişler birde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam işte yeni nesile tavuk diye kakalasınlar, bu tavuk dersin. öyle gider..
  • Şu an yediğimiz tavuk mu yoksa demir eriten kimyasallarla 45 günde büyütülen bir mutant yaratığın eti mi?
    Bilemeyiz.

  • Madem canınız et istiyor niye vegansınız? Kafalar bi milyon.

  • Bunun çok basit bir açıklaması var ama.

    Her Vegan aynı tarz vegan değil yani bazıları hayvansal gıdaları alıyor, süt, peynir, yumurta gibi.

    Bazıları ise etin tadını da kokusunu da seviyor ama hayvanları daha çok sevdiği, yıllarca yaşayabilecek bir canlının bizim bir öğünlük zevkimiz yüzünden ölmesini istemedikleri için et yemiyorlar. (ve bence bu çok güzel bir düşünce tarzı)

    Bazıları da gerçekten hijyenik nedenlerle yemiyor, hayvanlar çok kötü şartlarda ve doğal olmayan gıdalarla beslendiriliyor, internette bunların konakladıkları yerlerden tutun yedikleri şeylere kadar bir çok video var, bu da bazı insanlarda tiksinti uyandırıyor ve sırf bu yüzden yemeyenler de var.

    Sanırım bu bitkisel eti yemeye gelenler de bu son bölümde ve bir üstte anlattığım gruba dahil olan insanlar.

    Amerikada restoran sahibi bir arkadaşım var, kendisi vegan değil ve et yemiyor, Amerikadaki etlerin sağlıksız olduğunu söylüyordu, hatta bu etlerde antibiyotiğe dirençli süper bakteri denen bir türe rastlanmış, bunlar gizli bilgiler değil, okuyan araştıran insanların haberi var, bir çok insan bu nedenle korkusundan et yemiyor.





  • Hayatımda veganlık kadar saçma birşey az duydum ben.Zaten hasta oluyor bünye bir süre sonra et yemediği için.Geçenlerde doğduğundan beri et yedirilmemiş bebeği ailesinden aldıydı çocuk deforme olmuş.Doğa Allah ne derseniz deyin böyle yaratmış kardeşim döngüyü, sen kim oluyorsun da buna karşı çıkıyorsun basit bir canlısın dünya üzerinde.
  • tavukların but kısmı iyi iş gördüğünden yakında 8 bacaklı tavuk görürseniz şaşmayın

  • Glikoz surubu gibi bu da insan sindirim sisteminde sorunlara hastaliklara olumlere vesile olacak gibi ...

    Yesil fon renkler de cevreci algisi olusturmuslar :) ...


    Aklima on yillar once Radyasyon Faydalidir diyen reklamlar ve urunler geldi :)))

  • Oray Eğin bu konuda çok güzel bir yazı yazdı.
  • ABD'li insanları da anlamak güç. Kim, niye böyle bir şeyi yemek ister?

    Veganlıktan mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yırtık pırtık kot giyen bunca kişinin olduğu bir dünyada insanlara yaptıramayacağın şey yok!
  • Amerikan kapitalizmini tebrik etmek gerekiyor, deneysel yeni ürünü bile inanılmaz pazarlıyorlar.

  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    yok artık sakın görmesinler bunu, göstermeden üretirler bu sefer.

    onlara yedirsinler bol bol, bence sorun değil. alakadar da etmiyor. hatta kola yerine değişiklik arıyorlarsa, zakkumun kökünü kaynatıp kola niyetine içebilirler.
  • Yine ne yediği belli olmayanlar kendisini geriyormuş gibi düşünceye kapılmış. Zincire vurup yedirmiyorlar, ne diye bilmeden yorum yapma gereği duyuyorsunuz. Başkalarının hayatından sizene. Bu ülkenin doğrulacağı varsa da bu tarz insanlar yüzünden doğrulmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı tadı zulümsuz bir seçenekle sunmuşlar ondan olmasın sakın. İnsanların damak zevki ABD'de bu tarz fast-foodlarla şekillenmiş, daha doğrusu şekillendirilmiş. Damak zevklerini sorgulamışsın. Sadece karın doyurmak için de yemek yemiyorlar. Müşteri kaybetmemek için de böyle bir yol bulmuşlar, tutmuş. Sorun ne?

    Vedat Milör gibi kuzu pirzola yiyenleri mi anlamak güç değil? Avrupa'da da bazı ülkelerde helal, koşer kesim yasak. Demek ki diğer türlüsünü uygun bulmamışlar mesela...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.