Şimdi Ara

Huawei Mate 30 için Google’dan kötü haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
9.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ABD-Çin ticaret savaşlarının tam ortasında kalan Huawei zor bir dönem geçiriyor. Bir süreliğine ilişkilerin rahatladığı gözlense de son günlerde özellikle Trump’ın baskısıyla yine engellemeler başlamış durumda.


    Kötü haber geldi


    ABD hükümeti Huawei’nin ABD’li firmalardan donanım ve yazılım tedarik etmesini izne bağlamıştı. İlk etapta 90 günlük bir izin verilse de sonrasında yetkili merciler tüm başvuruları reddetmeye başladı. İkinci bir 90 günlük izin gündemde ancak Huawei sıkıntıda.


    Ayrıca Bkz.İnceliği ile öne çıkan Acer Swift 7 ülkemizde satışa sunuldu

    Gelen bilgilere göre Huawei’nin kısa süre sonra piyasaya süreceği yeni amiral gemisi Mate 30, Google’ın servis ve uygulamalarından yararlanamayacak. Yani Android işletim sistemi ve uygulamalar için Google lisans vermeyecek.


    Huawei’nin en iyi modeli konumunda olacak Mate 30 serisi için Android desteğinin olmaması çok büyük bir dezavantaj. Genelde global anlamda milyonluk satış rakamını aşan Mate serisi bu durumda beklentilerin altında kalacak.


    Huawei’nin Google’dan lisans alamazsa B planı olduğu açıklanmıştı. Kaynaklar yeni geliştirilen HarmonyOS adındaki Android modifikasyonunun kullanılmasını bekliyor ancak yukarıda da bahsedildiği gibi tüketici açısından bir dezavantaj oluşturabilir.


     







  • zaten almıyordum bundan sonra cevremde ve kendim tiktin sene apple google telefon almıycam.burda millet dalga geciyor ama tehlikenin farkında değil.bildiğin abd google tekel olmuş istediğini yapıyor.rekabet biz kullanıcılara avantaj sağlar ama teke olursa avataj olmaz.inşallah cinliler bu yeni sistemede başarılı olurlar.
    Google huawei cihazlarda çalışmasın diye oturup uğraşmaz (ağır bir hükümet baskısı olmazsa). Sadece lisans vermeyecektir. sonradan yükleyenleri tespit edip kapatmak gibi bir saçmalıkla uğraşacaklarını sanmıyorum. Bu yaptırım google'a da zarar veriyor. Huawei'nin büyük bir üretici olması bir yana benzer bir yaptırımın başka firmaların başına gelmeyeceğinin garantisi olmaması hem üretici firmaları alternatifler üzerinde çalışmaya hem de son kullanıcıları android cihazlara büyük paralar bağlama konusunda düşünmeye itecektir.

    Son kullanıcı olarak Mate 30 Pro güzel bir fiyat avantajı ve donanımla gelirse alırım ki muhtemelen de öyle olacak. Mate 30 pro için lisans çoktan alınmıştır muhtemelen yani 2 hafta sonra google servisleri olmayan bir mate30 pro göreceğimizi sanmıyorum. Bu adamlar telefonu son 3 ayda tasarlayıp üretmiyolardır heralde.
  • Huawei içine kendi işletim sistemini koyarsa mantıken satmaması lazım.10000 lira civarında bir parayı kimse riske atmaz.
  • Huaweinin kendi ülkesi dışında işi bitti demektir.Harmoninin harmanlaması yıllar alır ve yine bir play store ve google ı yakalayamaz.Geçmiş olsun diyelim ve son kullanıcı olarak önümüzdeki maçlara bakalım.

  • Hadi geçmiş olsun.

  • API seviyesinde engellenirse Cin icin uretilen Google magazasi ve hizmetleri vs olmayan cihazlara bile sonradan side loading .apk kurulumu vs ile pekala kurulabiliyorken bu haberdeki gibi engellenirse uygulama yuklense bile cihazda acilamayacaktir veya yuklenemeyecektir. API seviyesinde bloke bambaska birsey ...

    Cozum uretilse bile yani Cin ic piyasasina belki anlam ifade edecektir lakin Cin harici herhangi bir ulke icin pratiksel hicbir cozumu de olmayacaktir .

    Huawei B plani icin oncelikle insanlar mevcut Google ucretli veya ucretsiz hizmetlerinden zararina vazgecip ayni denk uygulamalari beklemesi gerekecektir ki bu pratiksel acidan da tuketici icin hicbir faydasi olmayacaktir.



    Guclu donanimli gelmis olsa bile yazilim mevcut ve yeni musterilerine karsi ciddi sorun teskil edecektir...

    Bircok uygulama da Google APi leri kullanmaktadir entegrelidir . Google kendi basina API seviyesinde cihaz model ve markasini tespit ederek kullanilmaz hale getirecektir.

    Kendi mobil Android bir sekilde yuklenebilir olsa da pratikte pek hayri olmayacaktir.


    Karar sizindir elbette ...





  • İnsanın kaybedeceğini bile bile gidip Alası geliyor. Huawei telefon hiç kullanmadım lakin yapılan yanlış tasnif yapılanı etmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefon direk çöp olur.

  • Birazdan çok teknik ve durumu açıklayıcı yorum yapacağım. Konuyu tam olarak anlamak isteyenler dikkatlice okusun.

    Zuhahahahahahahahahahahagagamuhahagaghahaha

  • umarım bu olay android gibi dandik bir os'un sonunun başlangıcı olur.

  • geri adım atarlar gibi geliyor
  • Fiyatı ucuz olsun Google sonra yüklenir sorun değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi olmuş diyebilirim sektörde doğal seleksiyon olması lazımdı güçsüzler hayatta kalamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendi yaptıkları roma custom süsü verip forumlarda paylaşsınlar ve telefona kolayca yüklenebilir olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huawei'ye ülkesinde başarılar dilerim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam selam

    Ben pek vakıf degilim ama,

    Aosp android romlar yuklendiktenten sonra

    Gappss (google.play services)

    Yuklenemezmi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Koskoca şirket olup bağımlılıklarını çözemezsen gün gelir o bağımlılıklar seni yer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reutersteki muhabirin haberine göre çıktı bu haberler resmi bir dayanağı yok. Zaten Huawei Android 10 lisanslarını çoktan aldı

  • Huawei Google'u anasından dogduguna pisman edecek.

  • Fiyatı gerçek anlamda uygun olursa kimse servise mervise bakmaz. İşi bilen adam alır kurar.

  • çöp olacağanı sanmıyorum illaki bir çözüm bulunur sonradan yüklenmesi için ama ciddi bir fiyat avantajı ile gelmezse kimse alıpta uğraşmak istemez tabii. Bakalım 1 aydan az kaldı tanıttıklarında görürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.