Şimdi Ara

iOS 13.1 beta sürecine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple henüz iOS 13 sürümünü genel kullanıma açmış değil ancak şimdiden sürüme ait güncellemeler test aşamasına geçmiş durumda. Firma iOS 13.1 güncellemesinin beta sürümünü geliştiricilere dağıtmaya başladı.


    iOS 13.1 neler sunuyor?


    Apple tarihinde bir ilk olduğu ifade edilen iOS 13.1 beta yapısında iOS 13 ile ilk etapta sunulamayacak olan özelliklerin yer alacağı belirtiliyor. iOS 13 gelecek ay içerisinde sunulacak ve iOS 13.1 de muhtemelen Ekim veya Kasım ayında gelecek.


    Ayrıca Bkz.Belirli Acer projeksiyonlarda yüzde 100 iade garantisi başladı

    iOS 13 ile hatırlanacağı üzere karanlık mod, konsol oyun kolu desteği, uygulamaların boyutlarında düşüş, sistemin genel performansında iyileşme, fotoğraf ve video düzenleme araçları, daha akıcı Siri, Apple Music altyazı desteği gibi pek çok yenilik geliyor.


    iOS 13.1 beta yapısında dikkat çeken yenilikler ise IFTTT benzeri olarak gösterilen Automations within Shortcuts otonom fonksiyon özelliği, gittiğini yere tahmini varış süresinin arkadaşlarınızla paylaşılması, AirPods yeni ses bildirimi, yeni HomeKit ikonları şeklinde sıralanıyor.


     







  • iOS 13.0 GM sürümüne az kaldığı için bu özellikleri iOS 13.1'e ekleyip test ediyorlar. Birinci major sürümler artık 1-2 ay sonra cila çekmek için kullanılıyor o yüzden onun betasını da erken tutuyorlar 👍🏼

    Dördüncü yan sürüme kadar gitmesinin sebebi artık public betanın olması hem de eskisinden daha çok servis, uygulama falan olduğu için. İsterse 1 olsun isterse 4 son kullanıcı bazında rakamdan başka farkeden bir şey yok. Bunun düzgünlükle vs bir ilgisi de yok. Eskiden jailbreak daha yaygındı şimdi ise arayı sıkı tutuyorlar.
  • iOS 13.1 beta sürecine başladı
  • brkcnr kullanıcısına yanıt
    Hahaha komik. Ios son sürümlerde artık baya bir gelişme kaydetti eski 11 ve 10 sürümlerindeki saçmalıklar öyle yok özellikle 12 ilk çıktığı zamanlardaki. Son 12.4 sürümünde tamamen problemsiz kullanan bir sürü kullanıcı var.
  • şu ses ayar görünümünü bi değiştirin kardeşim ya ekranı kaplıyor.. bu arada bayaaaaa bi yenilik yapmışınız tebrik ederim :)))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sürümün arka planında birçok yenilik mevcut bunları göz ardı etmemek gerekir.Onun dışında iPhone 6s sahibiyim.25 ekim 2015 tarihinde lansmanı yapılan telefon son güncellemesini alıyor ios13 ile birlikte telefonda uygulama açılışları belirgin olarak hızlandı sistem genelinde de hızlanma var dark mode ve bir sürü özellikte cabası merak eden MacRumors ve 9to5mac gibi sitelerden bakabilir yeniliklerin tamamını anlatan videolar var.Bir tıp doktoru olarak telefondan beklentim bellidir.Safari,literatür taraması için UptoDate gibi programlar.Hayatı kolaylaştıran 3 sayfa dolusu uygulama yüklü 64gb telefonun 50gb alanı dolu telefonda ne bir yavaşlık ne de pilin hızlı gitmesi sorunu var kısacası tam yerinde bir güncelleme siz daha ne özellik bekliyorsu nuz telefondan?

  • Ios un en sevdigim ozelligi sacma sapan tema gibi kisisellestirme olaylarina girmemis olmasi.. grab n go

  • Dalga geçiyorlar resmen, ilk önce adam gibi bir 13.0 yayınlasınlar. Eskiden iOS’in sürümü en fazla X.1.1 olurdu, şimdi X.4.1’leri görüyoruz. Bir yazılım yaparsın, doğru düzgün yaparsın. Sonra 2-3 ay geçer, yenilik getirirsin ve adı X.1 olur. Çok önemli bi yama yayınlarsan da X.0.1 ya da X.1.1 olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endars

    şu ses ayar görünümünü bi değiştirin kardeşim ya ekranı kaplıyor.. bu arada bayaaaaa bi yenilik yapmışınız tebrik ederim :)))
    Değişti zaten ios 13 ile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkcnr kullanıcısına yanıt
    kusacagim artik bu espriden, yaraticilik 0
  • serefsiz yapraklar kullanıcısına yanıt
    iOS 13.0 GM sürümüne az kaldığı için bu özellikleri iOS 13.1'e ekleyip test ediyorlar. Birinci major sürümler artık 1-2 ay sonra cila çekmek için kullanılıyor o yüzden onun betasını da erken tutuyorlar 👍🏼

    Dördüncü yan sürüme kadar gitmesinin sebebi artık public betanın olması hem de eskisinden daha çok servis, uygulama falan olduğu için. İsterse 1 olsun isterse 4 son kullanıcı bazında rakamdan başka farkeden bir şey yok. Bunun düzgünlükle vs bir ilgisi de yok. Eskiden jailbreak daha yaygındı şimdi ise arayı sıkı tutuyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler gece modu gelmiş hayırlı oldun ben bu özelliği note 8 imde 1 yıldır kullanıyordum.Iphone denen pazarlama harikası cihazları millete iyi iteliyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s de 5s gibi 5 yıl güncelleme alabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note8 telefonda gece modu olduğunu söyleyenler var iOS 13 tam olarak çıktığı zaman AppStore da gece modu desteği tam olacak.Aynı ekosistem samsung android tarafında var mı bir baksınlar.

  • Usb leri doğrudan takabilirsek ve xbox koluyla oyun oynayabilirsek benim için yeterli bir güncelleme demektir. Dosya boyutlarının düşmesi de cabsı .Ama bakalım ne kadarı gerçek olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    Beyler gece modu gelmiş hayırlı oldun ben bu özelliği note 8 imde 1 yıldır kullanıyordum.Iphone denen pazarlama harikası cihazları millete iyi iteliyorlar
    Tamam sen kullanıyorsun da, Android'i olan son 4 senede çıkmış tüm cihazlar kullanabiliyor mu? Hayır. Sorun burada zaten Android için.
  • iPhone 8 ve iPad 6'ya dayanamayıp yükledim 13.1 Beta çıktığında. Günlük kullanım için çok ufak rütuşlar kalmış geride, rahatsız etmiyor ancak düzeltilse daha hoş olur. iPad'de "Pencil"daki ilk betalarda olan devasa gecikmeler gayet temiz toparlanmış ancak seri yazarken ufak tefek gecikmeler yakaladım bunları da beta oluşuna veriyorum. Akıcılığa alışınca ufak gecikmeler bile göze batıyor.

    iPad sonunda "heeh işte şimdi oldu" denecek o arayüze ulaştı 1 sayfa artık 30 simge alabiliyor. Yatay ekranda sol barın varlığı da kısayollara erişim açısından çok rahatlık sağlıyor. Kısayollara gelen otomasyonda betikleri yazma kısayollara yazmak kadar esnek mi göremedim. Bağıntılı işlemler yapma üzerine kurulu gibi göründü ama gayet hoş olmuş. En basiti ne işime yarar derseniz, seçtiğiniz bluetooth ses sistemine bağlantığında otomatik olarak müzik, spotify, deezer gibi uygulamayı açtırabilirsiniz yani çok hayati bir şey gibi görünmeyebilir ama geliştikçe gücü ortaya çıkacaktır. Kısayollar da ilk çıktığında çok dar görünüyordu sonradan sistemin limitlerinin olmadığını anlamamı sağladı. iPhone içinde yolda yürürken yada dışarda beklerken makaleler arasında inceleme yaptığım sıralarda urlleri çekip iCloudDrive'a indirtip iPad'imde o dosyaları direkt notability'e çekebilecek kadar cihazlar arası esneklik alabiliyorum kısayollar özelliği sayesinde. Bu yaptığım standart şeylerden biri oldu. Otomasyon özelliği de kullanıcıların elinde çok güzel yerlere gelecektir.

    Yine betadan olsa gerek iPad'de bazen ansızın batarya tüketimi hızlanıyor özellikle bağıntılı uygulamalarla çalışılan süreçlerde. iPhone'da ise kamera şu an bataryayı emiyor. Bunlar dışında batarya tüketimini etkileyen bir şey görmedim, yine aynı süreleri alıyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.