Şimdi Ara

Ortak Hesap Mobil Bankacılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
22.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Ortak hesap açmak istiyoruz ancak şöyle bir sorunumuz var. Garanti ve TEB Bankasına açtırmak için gittik ikisinde de mobil bankacılık sadece tek kişinin adına olabiliyor.
    Yani hesap açılıyor ortak gibi gözükerek ancak orjinalde bir kişinin adına kayıtlı oluyor, diğeri ise sadece bankadan işlemlerde erişim hakkına sahip oluyor. Kendi tc kimlik nosuyla internet veya mobil bankacılığa girdiği zaman o hesabı hiç gözükmüyor bile, o şekilde bir hesabı hiç yokmuş gibi. Hatta kart bile bir tane ana sahip adına gelebiliyor. İkinci sahibe anca ek kart açılıp o gelebiliyor.
    Ben de bu sıkıntı olmayan, gerçek ortak hesap olup ikimiz de her türlü faydalanabileceğimiz bir ortak hesap istiyorum. Böyle bir hesap açılabilen banka var mıdır? Bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?







  • Bir tane ortak hesap açarsınız ( anne baba vs.. ) . bir tane de kendi adına vadesiz hesap açarsın. Kendi adına açtığın hesap için internet şubesi açtıracaksın. Sonra her iki hesabı da internet şubesinde görebilirsin. Banka kartı başvurusunu da normal kendi adına açtığın vadesiz hesap için açtıracaksın. Daha sonra ana hesabın bu olacak kartına da ortak hesabı bağlayabilirsin. Atm de her iki hesabı da görebileceksin. Halkbank ta bu şekilde kullandığım ortak hesap var. Umarım faydalı olmuştur. Biraz geç yanıt oldu ama kusura bakma yeni gördüm.


    Ekleme : Diğer kişi de internet şubesinde ortak hesabı görmek istiyorsa. O da aynı şekilde yukarı da yazdığım aşamaları yapsın. Her ikiniz de bu şekilde görebilir kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subat -- 10 Eylül 2019; 1:10:45 >
  • Subat kullanıcısına yanıt
    Ya işte benim de onun da zaten hesabı var. Ortak hesabı açtık ikimizde de varken. Ana sahip diye bişey oluyormuş. Mesela ben ana sahibiyim, sadece bende gözüküyor hesap. Onda ne hesap gözüküyor, ne kart alabiliyor, ne işlem yapabiliyor. Ben anlayamadom o zaman ortak hesabın ne anlamı kaldı. Sadece bankadan gidip işlem yapabiliyor. Garantiden açtık, tebden açtık ikisinde de hesabımız olduğu için, ikisinde de aynı şey.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Halkbank tan deneyin isterseniz. Biz hem kart olarak kullanıyoruz ayrı ayrı, hem de mobil de görebiliyoruz. Tarif ettiğim şekilde yapabilirsiniz. Direkt olarak ortak hesap açıp internet şubesi de açmak istiyorum derseniz ne internet şubesi açabilirsiniz ne kart alabilirsiniz. Ortak hesabı açın. Sonra her ikiniz de vadesiz hesap açın ve ayrı ayrı internet şubesine başvuru yapın. İnternet şubesinde ortak hesapta otomatik gözüküyor. İnternet şubeniz açıldığında bu vadesiz hesaplar için kart başvurusu yapın. kartlar oluştuktan sonra ortak hesabınızı sizin kartlarınıza bağlayın. yani kartlarınızda iki adet hesap olacak. atm de hangi hesabı istiyorsan onu seçiyorsun. iki hesap olmak zorunda ortak hesabı tek başına bağlayamıyorsunuz atm kartına. Biz bu şekilde kullanıyoruz.
  • Subat kullanıcısına yanıt
    Hmm şimdi anladım. Bizim yanlış yaptığımız birşey yok o zaman. Bankanın saçmalığı. Halkbanktan denicez o zaman, teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi size eksik bilgi verilmiş Garanti'de şöyle ki; ikinizinde Garanti hesabı var ise, müşterek(ortak) hesap açılışında biriniz ana hesap sahibi gözüküyor bu doğru, bunun amacı EFT/Havele tarzı işlemlerde ana hesap sahibinin isminin gözükmesi yani aslında hesap ikinizin değişen bir şey yok.

    Gelelim mobil bankacılık konusuna, Garanti Mobil Teknolojide çok önde bir banka size eksik bilgiler verildiği için gerçekten üzüldüm, Müşterek(ortak) hesabınızı ikinizde de cep şube varsa, müşteri temsilcinizin sizi yönlendirmesi ile telefondan bile açabiliyorsunuz. İkinizinde cep şube uygulamasına bildirim geliyor ve onaylıyorsunuz hesap açılmış oluyor keza aynı şekilde ikinizinde mobil şube uygulamasında açtığınız ortak hesap görülebiliyor.

    Eğer yoksa, ikinizde Garanti'ye gidip bir adet kendi adlarınıza Vadesiz Hesap açtırın ardından Ortak Hesap için yukarıda dediklerim geçerli olacaktır bizzat kendim yaptım, kullandım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.