Şimdi Ara

Mayın temizleme işleminde artık yapay zeka kullanılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Savaş durumlarında mayın kullanımı sıkça görülen bir durum. Mayın tarlaları her ne kadar belli bir bölgeyi korumak için kullanılsa da, gerçekleşen patlamalar düşmanın yakında olduğunu bildiren bir çeşit alarm görevi de görüyor. Peki savaş sona erdiğinde bu mayın tarlalarına ne oluyor?
     

    Türkiye ile anlaşmak istiyorlar

    Sorun şu ki hiçbir şey olmuyor. Genellikle mayın tarlaları savaştan sonra olduğu gibi bırakılıyorlar ve bu da masum siviller için büyük bir tehlike yaratıyor. Tüm bunlara ek olarak mayın temizliği ise yavaş gerçekleşen riskli bir iş. Ancak İsrail'de faaliyet gösteren 4M Analytics adlı şirket bu işlemi yapay zeka kullanarak kolay ve hızlı bir hale getirdiğini açıkladı.

    Uzaktan algılama yoluyla çalışan bu sistem, toplanan eski ve yeni veri setlerine dayanan bir makine öğrenimi kullanıyor. Belirlenen bölgedeki mayınları tanımlayabilen bu teknolojinin iki yıllık test döneminde her alanın yaklaşık yüzde 80'ini mayından arındırdırdığı ifade ediliyor. Şirketin ana planı ise Türkiye, Ukrayna, Nijerya ve Kıbrıs gibi ülkelerin hükümetleriyle anlaşma yaparak bu teknolojiyi tüm dünyaya yaymak.
      







  • keşke bizim şirketlerde yapabilse bunu
  • Biz Erzincanlılar oraya gitsek 5 dakikada falan temizlerdik. Gideriz bakarız, mayına mı bastık? Hemen ayağımızı çeker taş koyarız oldu bitti Yapay zeka falan boş iş, bizim zeka, süper zeka. Ne varsa bizde var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 27 Ağustos 2019; 16:25:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye Ottowa sözleşmesinin üyelerinden birisi. Haliyle diğer ülkeler gibi Türkiye' de sınırlarındaki mayınlı arazileri temizliyor. (Bunun tartışılabilir iyi/kötü yanları mevcut) Ordumuz otomatize olmasa da manuel sistemler ile bu temizliği uzun zamandan beri yapıyor. Özellikle G.Doğu sınırında. (niye özellikle bu bölgede, yoruma açıktır...)

  • Mayını temizleyince sınırın yol geçen hanı olur. Kaçakçısından mültecisine teröristine kadar herkes girip çıkar temizlenmesi güvenlik açısından iyi bişey değil.

  • Mayın temizleme işleminde artık yapay zeka kullanılıyor
  • Mayonları temizlemeye gerek yok, zaten devlet direk geçiş veriyor mültecilere. Adamlar niye mayınlı araziden girsin ki!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.