Şimdi Ara

iPad Pro modellerinde dokunmatik ekran sorunu ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kişisel olarak kullandığımız birçok cihaz dokunmatik ekranlara sahip olduğu için, ekranın hassasiyeti genel kullanıcı deneyimini etkileyen birinci faktör diyebiliriz. Apple'ın ürettiği iPad Pro çok iyi bir ekrana sahip ancak gelen haberler kullanıcıların şikayetçi olduğu yönünde.
     

    Sorun yazılımsal olabilir

    Birkaç aydır süren ve kullanıcıların canını sıkan en büyük sorun iPad Pro'nun dokunmatik ekranının geç cevap vermesi veya tepkisiz kalması olarak belirtiliyor. Geliştirici Steve Troughton-Smith konuyla ilgili attığı tweet'lerde özellikle yoğun kaynak kullanan uygulamaların iPad'in dokunmatik ekranı üzerinde olumsuz etki yarattığına işaret ediyor. Sorunun geçici çözümü ise cihazı yeniden başlatmak.


    Şimdilik kimsenin sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğu konusunda fikri yok. Geliştirici Steve Troughton-Smith tuhaf bir şekilde dokunmatik ekranın algılamadığı durumlarda Apple Pencil'ın çalıştığını ifade ediyor. Bu da cihazda donanımsal bir sorun olmadığının işareti olarak görülebilir. Bazı iPad Pro sahipleri cihazlarını değiştirmeyi başardılar ancak sorunun yeni cihazlarda da devam ettiği söyleniyor. Apple ise konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmuş değil.
      







  • ya alt tabanda çalışan bir uygulama sistemi darboğaza sokuyor ki bu konuda ios tarafı çok iddialıydı yada mükemmel bir mühandislik hatası yapıp dokunmatik yüzey ile başka bir donanım düşük kaliteli bir aktarım yolu üzerinde beraber taşınıyor buda birbirini etkiliyor olabilir. örnek type c kullanmak yerine usb 1.0 hub kullanıp 1. port 3g modem takmak 2.port mouse bağlamak 3g modem ile download yaptığınızda usb 1.0 aktarım hızı tam kullanıma girer ve mouse normal kullanım sırasında kitlenmeye başlar :D buna benzer bir sorunun olduğunu düşünüyorum tasarruf yapıcakken sanırım batırmış olabilirler tabi bu bir tahmin ;)

  • Eski patron yaşasaydı "Dokunmasını bilmiyorsunuz" der fırçayı basardı.

  • 2. Nesil iPad Pro’mda bu sorunu yaşadım, hatta baya uzun sürdü ve birçok kez yazılım güncellemesi yaptım hatta iPad OS bile indirdim fakat düzelmedi ve gün geçtikçe daha da arttı. En sonunda sinirden ekrana filan vurmaya başladım yazı yazarken çünkü 6-7 harften birini algılamıyordu. Geçen hafta Apple Store’a gittim ve değişimini yaptılar. Yeni cihazda sorun yok gibi şimdilik.

    Bu sorunun hazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Yabancı kaynaklarda dokunmatik ekranın çerçevesinin yapışkanının zamanla zayıfladığı bu nedenle dokunmayı algılamadığı yazıyordu,ne kadar doğrduru bilemem.

  • İpad air 3 te tablet ısınınca pubg de bazen dokunmatik algılamıyor ekran saçma sapan hareket ediyor oyun mahvoluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.