Şimdi Ara

Chrome web sitesi bildirimlerini daha az rahatsızlık verecek hale getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet kullanıcılarının son zamanlarda en sinir oldukları şey, hemen hemen tüm web sitelerinin bildirim isteği göndermeleri diyebiliriz. Bu istekleri istemeyen kullanıcıların tümüne engel koyma şansı yok ancak Google'ın geliştirdiği Chrome tarayıcısı, bildirimleri daha az sinir bozacak şekle sokmaya hazırlanıyor.
     

    Kullanıcı alışkanlıkları izlenecek

    XDA geliştiriciler forumunda yayınlanan bir rapora göre Google hem Android platformunda, hem de masaüstünde Chrome tarayıcısına bazı yenilikler getirecek. Örneğin tarayıcının Android versiyonunda ekrana gelen web sitesi bildirimleri büyük pencereler şeklinde değil, sadece metnin yer aldığı küçük bir kutucuk olarak görüntülenecek.
    Chrome'un masaüstü versiyonunda ise Google'ın bu web sitesi bildirimlerini tamamen engellemeye yönelik çalışmaları mevcut. Artık bildirimlere tek tek izin verebileceğiniz gibi, izin listenizin dışında kalan tüm siteler size bildirim gönderemeyecek. Ayrıca tarayıcı kullanıcı alışkanlıklarını da izleyecek ve bildirimleri birkaç kez engellemeniz durumunda tümünü otomatik olarak engellenecek. Bu yeni özelliklerin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil.
      







  • En güzeli toptan kapatmak

  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Bir yolu varsa bana da söyleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten internetten soğuttu neredeyse şu bildirim istekleri. Kullanıcıya komple kapatma opsiyonu sunmak bu kadar zor olmamalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.