Şimdi Ara

Intel benchmark testiyle işlemcilerinin günlük kullanımda Ryzen modellerine üstünlüğünü sergiledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
7.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD Ryzen işlemcileriyle Intel kanadını rekabete itmiş durumda. Özellikle de Zen 2 mimarisiyle yıllardır artarak süregelen performans farkını kapatmayı başaran firma karşısında üstünlüğü elden bırakmayan Intel, düzenlediği etkinlikte önemli mesajlar verdi.

    Intel, AMD'nin ölçütünü doğru bulmuyor

     
    Mavi ekip Computex 2019’da rakiplerine karşı performans kıyaslaması yaparken gerçek dünya testlerini baz aldıklarını açıklamıştı. Firma bugün o testlerden dikkat çeken sonuçlar paylaştı. Intel’e göre AMD’nin baz aldığı Cinebench kullanıcıların yalnızca %0.54’ü tarafından kullanılıyor ki bu da yazılımı bir kıstas olmaktan çıkarıyor.

    Bu konuda Intel gerçek dünya uygulamalarını içerdiğini iddia ettiği Sysmark testini kullanıyor. Üretkenlik, hızlı yanıt alma ve güç tüketimi gibi temel ölçütlerin bulunduğu yazılım, günlük hayatta kullanılan popüler yazılımlarda sıkça gerçekleştirilen işlemlere göre değerlendirme yapıyor.
     
    Yarıiletken devinin paylaştığı rakamlara bakacak olursak, Windows masaüstü uygulamalarında Ryzen 9 3900X’e %7 farka atan i9-9900K’yı %3’lük dilimle i7-9700K’nın takip ettiğini görüyoruz. AAA yapımlarında mavi ekibin lehine olan fark tepe modelde %6 seviyesinde ölçülürken, i7 yongasının %2 de olsa olumlu konumunu koruduğu rapor edilmiş.

    Hesaplama ağırlıklı uygulamalarda ise Core i9 çözümü tek çekirdekte %9 daha hızlıyken Core i7 modeli ise %6 hızlı durumda. Web performansı alanına geçtiğimizde ise bayrağı taşıyan taraf değişmezken Core i7 yongasının Ryzen 9 3900X’le başa baş olduğu belirtilmiş.

    Oyun testlerine yer verilen etkinlikte AMD’nin liderliği ele geçirebildiği yapımlar Assassins Creed: Odyssey ve Ashes of the Singularity olmuş. Diğer çoğu oyunda ise Core i7 -9700K’nın kırmızı ekibin Zen mimarili çözümlerine müsaade etmediği kayda geçmiş.

    Ryzen işlemcilerin zayıf noktası 

     
    Tabi sunudaki veriler bunlarla da sınırlı değil. Intel Ryzen işlemcilerin zayıf noktasına oynayarak işlemcilerin bellek gecikmesine özellikle yüklenen spesifik bir yazılımla aldığı render’da AMD’nin modelinin 17 dk’da tamamladığını ölçerken i7-9700K’nın testi 15 dk’da tamamladığını aktarmış.

    Rakamlarla konuşmak gerekirse Intel’in ölçümlerine göre Ryzen işlemcisinin çekirdekler arası gecikmesi 78ns seviyesinde iken, işlemci-DRAM yongası arası gecikme ise 75ns olarak belirtilmiş. İ7-9700K’da ise durum bir hayli farklı. Çekirdekler arası 44ns’de tutulan değer DRAM’e erişimde 62ns’e yükselmiş.

    Son olarak sunuda Ryzen işlemcilerin olumsuz izlenim bıraktığı bir diğer alansa yongaların tüm çekirdekleriyle çıkabildiği frekans olmuş. Intel’e göre bir çok testten toplanan verilere göre Ryzen modelleri tüm çekirdekleriyle AMD’nin iddia ettiği frekansa yükselemiyor.
     
     
    Buna karşın bağımlı-bağımsız bir çok test ekibinin yayınladığı sonuçlara göre Zen mimarili yongalar tek çekirdek/çoklu çekirdek farketmeksizin etkileyici değerlere yükselebiliyor ki bu Intel’in gerçek dünya testi kıvamındaki benchmark testi sonuçlarıyla tamamen zıt düşüyor.







  • satın ryzenleri komple core2duo e8400 alıyoruz eğer intel günlük kullanımda sadece office video izleme nette gezme yaptığımızı sanıyorsa.herkesin malumu ki bu forumda işlemci ne kadar oyun oynatabildiği ile ölçülür.zamanında 1600 liraya satılan 8700k 3 bini vurdu mu vurdu.1400 lira civarı çıkan 3600 bu işlemciyi aratıyor mu çok da aratmıyor.karşılaştırma bu kadar basittir ama isteyen parasını basar intel alırım der biz burada kimseye neden intel aldın demedik ama ryzenlerin de hakkının verilmesi lazım böyle karalamaya çalışmak yerine.
    Oğlum Twitch yayın yapıyor diye kullandığım 8700k lı sistemimi ona verdim. Kendime de x570 anakart ilerde Ryzen 4 serisi çıkınca sağlam bir işlemci alırım şimdilik idare etsin diyerek R5 3600 almıştım. Birde ne göreyim hiç fark yok.Kendimi bildim bileli İntel tüm İ7k serisi işlemciyi kullanan biri olarak kesinlikle Ryzen 5 3600 tavsiye ederim arkadaşlar. (Fiyat performans)
  • koca firmanın girdiği kurnazlıklara bakın..
  • Intel kendini böyle acınası bir şekilde savunma yoluna gitmek zorunda kaldı ya, daha da bir şey demeye gerek yok aslında. :D Ama yeni 400 serisi yongasetinde bile PCI-e 4.0 desteği getirememiş. Buna da hiç değinmemişler tabii ki.

  • Yaw Yaw hehe hehee :) :)

  • intel daha ne kadar küçülebilirsin :)?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    intel daha ne kadar küçülebilirsin :)?
    14nm...
  • cinebench'i kimse kullanmıyor diye sayma sonra bellek gecikmesine özel yüklenen render'de geçiyor de..
  • haberi okurken gülme krizine girecektim fiyattan tut birsürü kulvarda fark atarken oyunlarda bile f p yi yakalamışken birtek değineceğin nokta bu mu oldu intel komiklik mi yapmaya çalışıyorsun anlamadım

  • Günlük kullanım dediği office, video izleme, internette gezinmede intel daha mı iyymiş yani 😃



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 25 Ağustos 2019; 19:16:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    satın ryzenleri komple core2duo e8400 alıyoruz eğer intel günlük kullanımda sadece office video izleme nette gezme yaptığımızı sanıyorsa.herkesin malumu ki bu forumda işlemci ne kadar oyun oynatabildiği ile ölçülür.zamanında 1600 liraya satılan 8700k 3 bini vurdu mu vurdu.1400 lira civarı çıkan 3600 bu işlemciyi aratıyor mu çok da aratmıyor.karşılaştırma bu kadar basittir ama isteyen parasını basar intel alırım der biz burada kimseye neden intel aldın demedik ama ryzenlerin de hakkının verilmesi lazım böyle karalamaya çalışmak yerine.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    haberin yarısında 3800x i sköüp aynı şehirdeki biriyle i5 4590 la kafa kafaya takasa gidiyorum..

    umarım uyanmaz da kekleyip gelirim.

    üste para isterse max 200tl veririm..
  • Tesekkurler Intel bu testler isiginda sayende gidip amd aldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utanmasa amd çine bilgi sızdırıyor diye iftira atacak.

  • Komik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel AMD yi farklı vurmaya çalışıyor. Masa oyunları mı desek?

  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Oğlum Twitch yayın yapıyor diye kullandığım 8700k lı sistemimi ona verdim. Kendime de x570 anakart ilerde Ryzen 4 serisi çıkınca sağlam bir işlemci alırım şimdilik idare etsin diyerek R5 3600 almıştım. Birde ne göreyim hiç fark yok.Kendimi bildim bileli İntel tüm İ7k serisi işlemciyi kullanan biri olarak kesinlikle Ryzen 5 3600 tavsiye ederim arkadaşlar. (Fiyat performans)

  • Ryzen: Yav he he

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sergiledi değil, iddia etti. AMD'nin de aynı iddiası var.
  • Bu saçma övgülü konunun kaynağı ne diye bakayım dedim ve ne göreyim wccf ekibiymiş. İntel in yandaş kuzuları. Ne beklenirdi ki zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • byrupi kullanıcısına yanıt
    İşin acınası tarafı bu yazıda kaynak belirtilmemesi.

    Konu kaynak linki
    https://wccftech.com/intel-9th-gen-cpu-real-world-application-benchmarks-versus-amd-ryzen-3000/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.