Şimdi Ara

i7 6700k 0,80ghz de takıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düne kadar hiçbir sorunum yokken bugün bilgisayarın aşırı derecede kasmasıyla birlikte fark ettiğim olay. Araştırdım ve ThrottleStop adlı bir program buldum programda BD PROCHOT'un tick'ini kaldırdığımda işlemcim normal hızına geri dönüyor fakat bilgisayarı her yeni başlattığımda tekrar 0,80ghz'e düşüyor. Anakart yüzünden olur demişler ve anakartın üzerindeki Slow mode'u aç kapat dediler yaptım düzelmedi herhangi bir çözüm önerisi olan var mı ?
    Anakart Msi z170a m7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRECRUIT -- 23 Ağustos 2019; 17:33:15 >



  • bios reset denediniz mi?çekirdek az görüyor deseniz Windows'ta ayarı var ama ghz için yok.anakart tasarruf moduna alıyordur çarpanı kilitliyordur kesin çözüm biostur yazılım çare olmaz uzun vadede.yenisi varsa yoksa biosu tekrar kurabilirsiniz ama önce reset deneyin.boot hdd gibi ayarları yapabilirsiniz sonrasında ama işlemci ayarları kalsın.oc yapıyorsanız yapmadan deneyin.
  • Kesin cozum bende. 2 dk ya resim atacam bu ayari bulup disable yapacaksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biosda şu ayar varsa disable yapıp denermisiniz ? i7 6700k ile başıma gelmişti ve işlemci 800 mhz de kilitlenmişti. o zamanki hata bu ayarın açık olmasından kaynaklı idi ve kapatınca işlemci normal saat hızına dönmüştü.

    i7 6700k 0,80ghz de takıldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci sıcaklıkları normal mi onu da bi kontrol edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denetim masası,güç seçenekleri,gelişmiş güç ayarlarını değiştir,işlemci güç yönetimi:en yüksek işlemci durumu %100 mü bir bakın.
  • Hicbirisi degil. Ayni hatayi yasadim ve cozumunu sundum. Bu yillarda uretilen z170 yongali msi anakartlar belli bir sure gecince sensor hatalari vermeye basliyor. İsi durumu ve islemci kullanimi net olarak algilanamadigi icin islemci 0.80 ghz hizinda calisiyor. Biosdan ilgili ayari kapatarak bu sensoru devre disi birakmak sorunu kalici olarak cozuyor.

    Windows veya diger yazilimsal bir sorun yok bosuna windows ayarlarini karistirmayin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

    biosda şu ayar varsa disable yapıp denermisiniz ? i7 6700k ile başıma gelmişti ve işlemci 800 mhz de kilitlenmişti. o zamanki hata bu ayarın açık olmasından kaynaklı idi ve kapatınca işlemci normal saat hızına dönmüştü.

    Çok teşekkür ederim sorunum çözüldü. Fakat bu sorunun olması çok garip geldi bunca zaman hiçbir sorun yok ve işlemcim 4.4ghz de çalışırken bugün bir anda 0,8ghz bulmam çok ilginç hiçbir ayarı değiştirmedim de, Birkaç forum gezdim genelde Msi anakartlarda olan bir problemmiş gerçi. Neyse tekrar teşekkür ederim.




  • Msi anakartlarin hatasi ve zamanla ortaya cikiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi anakartlarda slow mode diye bir olay var işlemciyi 800 mhz ye sabitliyor. Anakartın üzerinde bir swich onu bulun ve normal konumuna getirin. Yazılımsal acmak var mı bilmiyorum oda biostandır.
  • bu sorunu bende yasadim bir turlu cozemiyordum neyden kanaklandigini bulamamistim.
    en son anakartin fazlarindan (phase) birisi yandi bunun oncesinde islemci sicakligi ani ziplamalar yapiyordu birden max dereceye cikiyor ve iniyordu islemcide 0,80 mhz de takiliyordu. (koruma amacli)
    dikkat et derim kontrollu kullan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.